Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Valahogy így gondoltam. Az A/D convertálást akarom tanulni és hozzá készítem, a poti 10K a 3 ellenállás 270ohm.
A potméter fölé és alá nem kell az ellenállás. A harmadik maradhat biztonsági okból.
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne! Két PIC-ről már volt szó, hogy tudnak kommunikálni egymással!!?! USART-ra gondolok éppen Az lenne a kérdésem, hogy ez megoldható lenne-e INFRA közegben is?! Elméletileg nincs ugye ellenörző bit, meg semmi ilyesfajta ellenörzés, hogy tényleg azaz adat jött át, aminek kellett volna! Ahol használnám, az egy távirányítós dolog, amivel tudom vezérelni a másik PIC-et, pl egy karácsonyfadísz, vagy bármi egyéb! Köszi!
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Szeretnék felprogramozni egy 16F628A, 16F648A mikrovezérlőket, de az ICD2 (USB) az alábbi hibaüzenettel leáll mind a kettőnél. Viszont az ICD2 (soros ) programozó simán felprogramozza. Az ICD2 USB változatának csak e két pic-el van gondja.
Előre is köszönöm.
Próbáld meg az PGM lábat lehúzni egy ellenállással GND felé. Gyári az USB-s ICD2, vagy klón?
A PGM láb egy 4.7K ellenállással lehúztam. Mind a kettő ICD2 programozóm klón. Nem igazán értem, hogy a sorossal miért megy az USB-s meg miért panaszkodik.
Meg tudod mutatni az ICD2-k kapcsolási rajzait? Szeretném megnézni, hogy mi az eltérés.
Az adatlap 1.oldalán már olvashatsz róla, de egy lehetőség a hardware-s kialakításra az 55.oldaltól kezdődik...
Ne légy lusta ! Steve
Google 2. találat.
De távol álljon tőlem az undokság, ezért be linkelem: Link És még a választ is ki írom hogy van, sőt 2 is!
Természetesen.
Előre is nagyon köszönöm.
Az szeretném kérdezni, hogy szedtem le a netről egy progit aminek az a lényege, hogy a poti forgatásával változik a led villogási ideje és a program az lefordult sikeresen,de volt benne hiba. Fog attól működni?
A port jó, mert mind a 4 lábra ráraktam a ledes timeres villogtatást és villogtatja a ledet mind a 4 láb (rx,tx,rts,cts). Ma átmegyek egy ismerőshöz, szkóppal megnézzük mit csinál.
Szia
Köszi, de a komparátorral sem volnék beljebb. Mindösszesen 4 bájtnyi adatot mentek. Ennek elég lenne 1-200ms is. @Peti.Janka: A rajz tőlem származik és az Overkill kapcsolásban láttad. Mint azt írtam, akkut és nagy puffert nem akarok, mert induláskor amúgy is visszatölti az utoljára elmentett adatot... Azt nem értem-konkrétan-, hogy mia manó "terhel be" a bemenetnek?
Mi az hogy lefordul sikeresen ha van benne hiba? Ha hiba van benne, nem fordulhat le sikeresen! Hiba van vagy warning?
Warningoktól még lefordul és el is indulhat, de én szeretem kiirtani azokat is.
Mit értesz azon, hogy beterhel a bemenetnek ( hol és mit érzékelsz terhelésnek?) ?
A kijelző milyen terhlést jelent ( nem látom a meghajtó tranzisztorokat, ellenállásokat; ha nincsenek, akkor nem biztos, hogy elég a 470 uF!) ? Csak kísérletképpen megnövelve a pufferkondit pl. 4700 µF-ra mi történik? A Q1 kollektorkörében az 1kohmos ellenállást én kivenném, mert szerintem felesleges és a Q1 szaturációs feszültségével nehogy a "tiltott tartományba" tegye az RA6 potenciálját és ezáltal az "szabadon" dönthessen! Steve Idézet: „Köszi, de a komparátorral sem volnék beljebb.” Mert miért? Most jelenleg sem a tranyós köröd a bizonytalan, hanem maga a tápfesz? Komparátorral tökéletesen működnie kell, ha a fesz határozottan leesik.
Ha rendben megvan a tápfesz (tehát a második tranyó zárt) akkor is megy a mentés. Méréssel is az jön, hogy nincs nyitva a tranyó. Az ellenállások és meghajtó tranyók azért maradtak le, mert csak 0,5-1ms a kijelzők működési ideje és csak kis áram folyik rajta (kb. 3-4mA). Jelenleg 1000µF-os a puffer a PIC-en. 100nF-os hidegítés a lábnál. Egyébiránt nem a táppal van gond, hanem a tranyókkal. Mondom, csak akkor van gond, ha a tápfesz megvan. Ha nincs (a graetz után) akkor szépen nyit a tranya és leviszi testre a bemenetet.
@watt: Lehet, hogy marad a komparátor. Igyekeztem hardveresen megoldani a gondot.
warning van még,
én is igyekszem likvidálni őket
Szia!
Nem az a gond, hogy a Q1 - Q2 fokozat követni tudja a hálózati feszültség hullámalakját. A nullátmeneteknél a Q2 zár, a Q1 pedig nyit. A 100nF meghajtása kisimpedenciás, az időállandó így kissebb lesz mint 10 - 20 ms. A bázis körbe egy olyan időállandó kell, ami már nem követi a hálózati jelalakot. 10ms időállandó 5kohm és 2uF.... Szia
A 100 nF nagyjából 4k7-en keresztül sül ki, ennek az időállandója 0,47 ms, a graetz periódusideje 10 ms! Szerintem kisül, mielőtt jönne a következő félperiódus ( nem számoltam utána, de úgy gondolom, hogy ez reális veszély!)! A méréssel úgy látod rendben van az gondolom multit jelentett, ami nem mutatja a tüskéket, de a PIC észreveszi!
Most látom, hogy Hp41C kolléga is erre gondolt! Steve
Hoppá! Igazatok van!! (Miért gondoltam, hogy negatív félperiodusban nyitva marad a tranyó..?? )
Fel kellett mennem 100µF-ig és teljesen jó lett! Nagyon köszönöm!
Na, erről van szó... Mostmár csak a panelterv van hátra.
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne! Két PIC-ről már volt szó, hogy tudnak kommunikálni egymással!!?! USART-ra gondolok éppen Az lenne a kérdésem, hogy ez megoldható lenne-e INFRA közegben is?! Elméletileg nincs ugye ellenörző bit, meg semmi ilyesfajta ellenörzés, hogy tényleg azaz adat jött át, aminek kellett volna! Ahol használnám, az egy távirányítós dolog, amivel tudom vezérelni a másik PIC-et, pl egy karácsonyfadísz, vagy bármi egyéb! Köszi!
Hidd el, az elsőt is olvasta mindenki. Valószínű nem tudunk, vagy nem akarunk válaszolni, szabadon választott...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |