Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   681 / 2208
(#) 187BodyGuard válasza djhans hozzászólására (») Szept 1, 2009
Lehet hogy nem a csöves hangzás a lényeg neki, hanem a zajszegénység, én is csináltam ilyen Hybridet és tudom hogy tényleg IC Sustorgás mentes ha a végfok 100% tranyó és az előfok 100% cső (Mellesleg tényleg kicsit más lesz a hangja mint ha IC-vel hajtanád) Köbzoli beszólása nagyon teccik
(#) CIROKL hozzászólása Szept 1, 2009
[OFF] Bocs de az előbb EZT a linket akartam ! Ez nem hibrid ! [quote] A köbzoli beszólása meg nekem is tetszik ! [OFF]
(#) Pioneer válasza CHZ hozzászólására (») Szept 1, 2009
Sikerült összeválogatnom 2-2 egyforma paraméterű csövet. Így már egészen más a leányzó fekvése.
Egy kérdésem lenne. Miképp állítsam be a pentódák nyugalmi áramát? Most minden pentóda 20mA-re van állítva, de mikor játszogattam vele, nem tapasztaltam különösebb változást.
(#) AK0S hozzászólása Szept 1, 2009
Ő, én már elvesztettem a fonalat ki mit rakna az ST elé de akkor valami konkrét kapcsolást esetleg valaki.
(őszintén szólva csak a hangzása érdekel )
(#) 187BodyGuard válasza AK0S hozzászólására (») Szept 1, 2009
Idézet:
„Nekem van egy bevált kapcsolás. Ezt raktam az én erősítőmbe is és egész zsír én +185V-al hajtom (de ha kisseb feszel üzemelteted pl 12V tökéletes csöves torzítónak is gitárhoz ) Én ECC85-el építettem meg, de működik ECC83-al is ugyan úgy”

Magyarul és röviden, én ezt raknám elé Le van tesztelve nagyon jó az átvitele és szépen szól
(#) AK0S válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Szept 1, 2009
Meggyőztél
Lehet hogy buta kérdés(ez most egy cső a kapcsolásban vagy kettő
(#) djhans válasza AK0S hozzászólására (») Szept 1, 2009
1 db cső de a búrán belül két darab trióda található.

ECC88.gif

(#) djhans válasza AK0S hozzászólására (») Szept 1, 2009
Itt van még egy előerősítő. ECC82 jó lesz bele.

ECC82 adatlap
(#) AK0S hozzászólása Szept 1, 2009
Azt hiszem 187BodyGuard kapcsolását választom.
Hogy kéne vezetékezni az előerősítőt valaki van valami képe a megvalósításról.( forleces megoldás esetleg)
nem nagyon készítettem még ilyen szerkezetet.
nagyon szépen köszönöm az összes választ
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Szept 1, 2009
Köszi! Ha befejeztem a PCL PP-t, akkor majd kísérletezgetek !
(#) CHZ válasza Pioneer hozzászólására (») Szept 1, 2009
Ennek örülök .
Szerintem 25 mA-ig felnyomhatod , ha a tápod 300V alatti .
Nézd meg kicsit túlvezérlve is , hogy szimmetrikus-e a vágás .
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Szept 1, 2009
Ok , akkor majd kitárgyaljuk még a lehetőségeket .
(#) CHZ válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Szept 1, 2009
Azért ne hidd el , hogy a felsorolt 3 csö csak úgy behelyettesíthető ebbe a kapcsolásba .
A hang át fog menni , de milyen minőségben ...
Katódellenállásokat megfelelően méretezni kell !
(#) CHZ válasza AK0S hozzászólására (») Szept 1, 2009
Mit akarsz erősíteni a végfokoddal ?
Ha CD szintű forrást használsz , akkor az ajánlatok közül egy sem lehet jó választás . Csak zaj , gerjedés túlvezérlés lesz az eredménye .
Gitár , mikrofon használatához már szükséges előerősítő , de nem az ajánlatok közül választanék ilyen célra sem .
(#) Cavalier hozzászólása Szept 2, 2009
0,5-ös duplán zománcozott rézhuzalja nincs véletlenül valakinek eladó, elcserélhető, kb. egy negyed-fél kilónyi?
(#) kocos válasza Cavalier hozzászólására (») Szept 2, 2009
Sajna nekem nincsen egyszeresen zománcozott van, de csak annyi, amennyi nekem is kell. Bajkeverő hazsnál kétszeresen zománcozott, 200 fokig hőálló huzalt ! Szerintem kérdezd meg Őt!
(abból a hiperszilből lesz még esetleg mondjuk október felé? )
(#) Cavalier válasza kocos hozzászólására (») Szept 2, 2009
Este megkérdezem, ha jön gép elé. A 2600-at sokallom negyed kilóért, amikor vaterán 6000-ért vettem 6 kilónyit. Csak persze olyan nincs benne ami kéne.

Lesz még szerintem hiperszil trafó, majd kérdezz rá, ha aktuális lesz. Nekem is kell venni még kettőt, ha kitalálom mit is csináljak belőle. Van otthon két 6080-am, abból lehet valami értelmeset kihozni?
(#) AK0S válasza CHZ hozzászólására (») Szept 2, 2009
Gitárhoz kel egy st151-es elé (de már írtam egyszer)
Akkor te mit ajánlanál?
(#) Cavalier válasza AK0S hozzászólására (») Szept 2, 2009
Pl. az SLO clean-crunch csatija, csatoltam. A V2 és a hozzávalók, C3-tól VR2-ig nem kellenek, ha elég egy dögös rockos torzítás. Ez mondjuk két ecc83, a tápot meg lehet oldani ez80-al.

slo100pr.gif

(#) CHZ válasza AK0S hozzászólására (») Szept 2, 2009
Nem tudtam , hogy gitárhoz kell .
Amennyiben csak erősíteni szeretnél , akkor egy csővel simán megoldható , de gitárhoz hangszín és egyébb szolgáltatások is kellhetnek .
Cavalier már mutatott is példát rá .
(#) fleta válasza Cavalier hozzászólására (») Szept 2, 2009
én beletenném az overdrive csatit is, az egy igazi zuzda, aki szereti a metált.
(#) Cavalier válasza fleta hozzászólására (») Szept 2, 2009
Végülis az már nem sokkal több, és optó helyett lehet kézzel is kapcsolni, ha nem lényeg a lábkapcsoló. A hangszínkört meg be lehet rakni a katódkövető után, és egy hangerőpotit is, az meg mehet a végfokra, gondolom valami műverősítő a bemenete, az nem terhel be talán.
(#) djhans válasza Cavalier hozzászólására (») Szept 2, 2009
Nem, sajnos 12k a bemeneti impedanciája az st151-nek. De egy izmos katódkövető (ECC82) megbírkózhat vele.
(#) fleta válasza Cavalier hozzászólására (») Szept 2, 2009
Az optók helyett /4db/ lehet reléket használni, de az optó kényelmesebb megoldás, és csak 1 kapcsoló kell hozzá.
igaz jóval drágább is, az optók db-ja közel 2000ft.
Ha csak church meg clean hangzás kell, egyszerűbb megoldás a marshall JCM 800.
(#) sturbi hozzászólása Szept 2, 2009
Megszületett az EL 84 SE kapcsolása. Végülis találtam egy 4*27 Kohmos hangolópoti egyságet, és ezt muszály volt felhasználnom rácselőfesz beállítása céljából (enélkül is megoldható persze, ahogy eredetileg akartam, az EL 84 fűtőfeszének egyenirányításával, de ezzel a négyes potival nagyon elegáns beállítás valósítható meg). Meghajtó cső 6N3P lett.
Egészen jó hangja lett, mérve sem rossz.
A kapcsolás:
(#) sturbi hozzászólása Szept 2, 2009
Pár oszcillogramm:
(#) sturbi válasza sturbi hozzászólására (») Szept 2, 2009
Sajnos alacsony frekin nem az igazi, és magas frekin sem (nagy vezérléssel).
(#) sturbi válasza sturbi hozzászólására (») Szept 2, 2009
Hangsugárzót is csináltam a Sábáim feléből. A fuvallat is megszólaltatja és elképesztően életszerű hangja van. A hangszórók úgy vannak bekötve, ahogyan gyárilag is volt, a 25-ős (mély-közép) és a 20-as (közép-mély) egyszerűen párhuzamosan a magas 10µF-al leválasztva.
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Szept 3, 2009
Nem rossz , mekora reljesítményt tudtál összehozni így ? Kimenő milyen vasmagra készült ?
(#) Pioneer válasza Pioneer hozzászólására (») Szept 3, 2009
Most lettem teljesen kész a függvény generátor dobozolásával.
A tápot, külön dugasztápról kapja.

_DSC0554.jpg

Következő: »»   681 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem