Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lehet hogy nem a csöves hangzás a lényeg neki, hanem a zajszegénység, én is csináltam ilyen Hybridet és tudom hogy tényleg IC Sustorgás mentes ha a végfok 100% tranyó és az előfok 100% cső (Mellesleg tényleg kicsit más lesz a hangja mint ha IC-vel hajtanád)
![]() ![]() ![]() ![]()
[OFF] Bocs de az előbb EZT a linket akartam !
![]()
Sikerült összeválogatnom 2-2 egyforma paraméterű csövet. Így már egészen más a leányzó fekvése.
![]() Egy kérdésem lenne. Miképp állítsam be a pentódák nyugalmi áramát? Most minden pentóda 20mA-re van állítva, de mikor játszogattam vele, nem tapasztaltam különösebb változást.
Ő, én már elvesztettem a fonalat ki mit rakna az ST elé de akkor valami konkrét kapcsolást esetleg valaki.
(őszintén szólva csak a hangzása érdekel ) ![]()
Idézet: „Nekem van egy bevált kapcsolás. Ezt raktam az én erősítőmbe is és egész zsír én +185V-al hajtom (de ha kisseb feszel üzemelteted pl 12V tökéletes csöves torzítónak is gitárhoz ) Én ECC85-el építettem meg, de működik ECC83-al is ugyan úgy” Magyarul és röviden, én ezt raknám elé ![]() ![]()
Meggyőztél
![]() Lehet hogy buta kérdés(ez most egy cső a kapcsolásban vagy kettő ![]()
1 db cső de a búrán belül két darab trióda található.
Azt hiszem 187BodyGuard kapcsolását választom.
Hogy kéne vezetékezni az előerősítőt valaki van valami képe a megvalósításról.( forleces megoldás esetleg) nem nagyon készítettem még ilyen szerkezetet. ![]()
Köszi! Ha befejeztem a PCL PP-t, akkor majd kísérletezgetek !
Ennek örülök .
Szerintem 25 mA-ig felnyomhatod , ha a tápod 300V alatti . Nézd meg kicsit túlvezérlve is , hogy szimmetrikus-e a vágás .
Ok , akkor majd kitárgyaljuk még a lehetőségeket .
Azért ne hidd el , hogy a felsorolt 3 csö csak úgy behelyettesíthető ebbe a kapcsolásba .
A hang át fog menni , de milyen minőségben ... Katódellenállásokat megfelelően méretezni kell !
Mit akarsz erősíteni a végfokoddal ?
Ha CD szintű forrást használsz , akkor az ajánlatok közül egy sem lehet jó választás . Csak zaj , gerjedés túlvezérlés lesz az eredménye . Gitár , mikrofon használatához már szükséges előerősítő , de nem az ajánlatok közül választanék ilyen célra sem .
0,5-ös duplán zománcozott rézhuzalja nincs véletlenül valakinek eladó, elcserélhető, kb. egy negyed-fél kilónyi?
Sajna nekem nincsen
![]() (abból a hiperszilből lesz még esetleg mondjuk október felé? ![]()
Este megkérdezem, ha jön gép elé.
![]() Lesz még szerintem hiperszil trafó, majd kérdezz rá, ha aktuális lesz. Nekem is kell venni még kettőt, ha kitalálom mit is csináljak belőle. Van otthon két 6080-am, abból lehet valami értelmeset kihozni?
Gitárhoz kel egy st151-es elé (de már írtam egyszer)
![]() Akkor te mit ajánlanál?
Pl. az SLO clean-crunch csatija, csatoltam. A V2 és a hozzávalók, C3-tól VR2-ig nem kellenek, ha elég egy dögös rockos torzítás. Ez mondjuk két ecc83, a tápot meg lehet oldani ez80-al.
Nem tudtam , hogy gitárhoz kell .
Amennyiben csak erősíteni szeretnél , akkor egy csővel simán megoldható , de gitárhoz hangszín és egyébb szolgáltatások is kellhetnek . Cavalier már mutatott is példát rá .
én beletenném az overdrive csatit is, az egy igazi zuzda, aki szereti a metált.
Végülis az már nem sokkal több, és optó helyett lehet kézzel is kapcsolni, ha nem lényeg a lábkapcsoló. A hangszínkört meg be lehet rakni a katódkövető után, és egy hangerőpotit is, az meg mehet a végfokra, gondolom valami műverősítő a bemenete, az nem terhel be talán.
Nem, sajnos 12k a bemeneti impedanciája az st151-nek. De egy izmos katódkövető (ECC82) megbírkózhat vele.
Az optók helyett /4db/ lehet reléket használni, de az optó kényelmesebb megoldás, és csak 1 kapcsoló kell hozzá.
igaz jóval drágább is, az optók db-ja közel 2000ft. Ha csak church meg clean hangzás kell, egyszerűbb megoldás a marshall JCM 800.
Megszületett az EL 84 SE kapcsolása. Végülis találtam egy 4*27 Kohmos hangolópoti egyságet, és ezt muszály volt felhasználnom rácselőfesz beállítása céljából (enélkül is megoldható persze, ahogy eredetileg akartam, az EL 84 fűtőfeszének egyenirányításával, de ezzel a négyes potival nagyon elegáns beállítás valósítható meg). Meghajtó cső 6N3P lett.
Egészen jó hangja lett, mérve sem rossz. A kapcsolás:
Pár oszcillogramm:
Sajnos alacsony frekin nem az igazi, és magas frekin sem (nagy vezérléssel).
Hangsugárzót is csináltam a Sábáim feléből. A fuvallat is megszólaltatja és elképesztően életszerű hangja van. A hangszórók úgy vannak bekötve, ahogyan gyárilag is volt, a 25-ős (mély-közép) és a 20-as (közép-mély) egyszerűen párhuzamosan a magas 10µF-al leválasztva.
Nem rossz , mekora reljesítményt tudtál összehozni így ? Kimenő milyen vasmagra készült ?
Most lettem teljesen kész a függvény generátor dobozolásával.
A tápot, külön dugasztápról kapja. |
Bejelentkezés
Hirdetés |