Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Remélem a moderátorok nem lőnekle kétfele vágtam total commander-rel a pdf-et
Oh!
Nagyon köszönöm! Ezzel már talán tudok mit kezdeni! Idézet: „Remélem a moderátorok nem lőnekle ...” Nem lövünk le!
Sziasztok 1 nagyon amatör kérdésem lenne a mellékletben levö progit hogy tudom átirni .hex-nek amit be tudok égetni?
Ez már egy kész HEX fájl! Csak a .txt kiterjesztést kell átírni .hex-re.
Lenne egy kérdésem: PIC-hez létezik olyan ICSP programozó mint az AVR-nél az STK-200-as, vagyis nem kell kihúzni a programozót az áramkörből, és úgy is felprogramozza, aztán elindul a program futtatása? Mert úgy hozta a sors hogy piceznem kell egy kicsit, és csak egy kiegészített(több féle foglalatú PIC belemegy) JDM-es PIC-programozóm van, és utálom kiszedegetni az áramkörnől a PIC-et és és belerakni a programozóba, majd vissza.....
Esetleg ezt átalakítani ilyenre...
Természetesen létezik, pl. itt is van egy:[link=http://wattmep.tvn.hu]http://wattmep.tvn.hu[/link]
De megpróbálhatod a jelenlegi égetőddel azt, hogy a négy vezetéket odavezeted a céláramkörben levő pichez (a tápot nem muszály), az MCLR-el pedig sorbakötsz egy diódát a pic felé a katóddal.
Köszi a segítséget!
Sikerült, elindult a JDM programozóval is. ICproggal programoztam a WinPIC az nem megy nálam....
PIC oldali (asm) megoldásra gondolok. A PIC-et egy FD2-es panelon próbálom működésre birni, a Majki féle HW-es és SW-es megoldást is próbáltam de semmit nem küld a gép felé
Az FD1 panel ASM mintáit már nézted?
Köszi! Még nem néztem ezeket, remélem segiteni fog
Az RS232_HW.ASM filében az alábbi javítást eszközőld és akkor értelmes szöveget is ki lehet küldeni.
movlw a'!' movwf TXREG ; TXREG adás regiszterébe Wait btfss PIR1,TXIF goto Wait ; vár az adás befejeződésére ;---------------------------------------------------------------------- bcf PIR1,TXIF ; megszakítás jelzőbit törlése stop goto stop Sorosporton egy ascii '!' (felkiáltó) jelet küld ki és utána megál. A sorosport adatküldésnél csak az inicializálásra meg az alábbi részre kell figyelni. movwf TXREG ; TXREG adás regiszterébe Wait btfss PIR1,TXIF goto Wait ; vár az adás befejeződésére De a vétel sem nehezebb csak ott más a regiszter neve és a jelzőbitje.
Nem ismerem ezt a FD2-es panelt(esetleg egy link segíthet ezen...), és a Majki-s dolgokkal sem találkoztam, mert most csöppentem ide a fórumra.
Néhány USART-os alkalmazást írtam már, ha tudok segítek, de kicsit bővebben és konkrétabban kérdezhetnél. Közben látom mások is írtak jó dolgokat, alakul már?
Itthon sajna (még) nincs pic égetőm, meg a panel is bent van BMF-en, igy csak bennt tudom tesztelni
Az FD2-t a ChipCad forgalmazza, 40lábas pichez demopanel, magyar kreálmány, sokkal többet én sem tudok róla. Van hozzá egy pár oldalas doksi, hogy mi melyik portra van kötve, meg melyik jumper mit enged/tilt, ennyi. Idézet: „Az FD2-t a ChipCad forgalmazza, 40lábas pichez demopanel,” Ja már vágom! A soros kommunikációnak csak néhány rákfenéje van. 1. pontosan kell beállítani az átviteli sebességet 2. Adást bármikor lehet indítani, nem kell feltétlenül megszakítást eszközölni miatta, mert ha bejutott a bájt a TxReg-be onnan már hardveresen kijut magától 3. Vételnél viszont szigurúan megszakítást kell alkalmazni, eltárolni a bejövő adatokat(indirekt címzési módszer előnyben), és aztán már ráérünk lekezelni, ha már bejöt, ill. közben is el lehet kezdeni a lekezelést, mert az nem időkritikus, meg lehet szakítani, ill. megszakíthatják a közben beérkező bájtok, vagy más egyéb megszak is. 4. Kell egy illesztő(pl. MAX232), ami gondolom az FD2-őn rajta van(közben néztem a panelt, de nem találtam). Melyik résszel van godod? Idézet: „(közben néztem a panelt, de nem találtam).” Már úgy értettem, hogy magát a panelt nem találtam a chipcad-nél.... Idézet: „Melyik résszel van godod?” Akarom mondani, gondod!
Udv!
hat probalkoztam a dologgal, de suket a kutyu ( Mellekeltem a forrast Az FD2-esen termeszetesen van max232 jelilleszto. PC-n FIFO buffer kikapcsolva, realtherm-el nezem, beallitva 9600-ra a bitrate. Egyszeruen semmit nem erzekel a PC ( (soros port mukodik, mas geppel tesztelve sem erzekel semmit)
>(soros port mukodik, mas geppel tesztelve sem erzekel semmit)
marmint a PC soros portja mukodik
Milyen terminal progival figyeled a COM-ot?
Próbáltam megkeresni, de így nem találom, bár valószínűleg nem ezzel van a baj. Én a Bray Terminal-t használom esetleg próbáld ki, ha nem ismernéd.
A COM leellenőrzésének legegyszerűbb módja, ha csinálsz egy nullmodemet: A csatin összekötöd a TX-RX lábakat(2. 3. lábak). A terminálon kiküldött adatnak vissza kell íródnia az érkezettekhez. Ha eddig működik lehet tovább lépni...
A programodban nem kezeled jól a bankokat.
B0-ban vannak a PORTx, TXREG, PIR1,RCSTA B1-ben vannak a TRISx, SPBRG, TXSTA Ha jól látom, Te egyszer az elején átváltottál B1-be és ott is ragadtál.
>A COM leellenőrzésének legegyszerűbb módja, ha...
A soros port mukodik >Ha jól látom, Te egyszer az elején átváltottál B1-be és ott is ragadtál. Kellemetlen akkor ez lesz a hiba. Bar maga a program szinte ugyan az amit Tomee csatolt (FD1 panel eredeti tesztprogramok)
Szinte! Azért légyszi írd meg majd, ha ez volt a gond!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |