Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ebben a hsz-emben a termés nevű képen az a szép nagy "malacka" a kondikupac tetején.
[OFF]Ha a VT nyákos, akkor láttam sokszor, de nem figyeltem hány kondit rejtettek bele. Ha régebbi, akkor meg azért nem emlékszem rá... No mindegy.
Sziasztok!
Segítség kellene, mai nap bekapcsoltam az erősítőm (PCL86SE Piccolo ) Bekapcsoltam és kimentem a szobából úgy is kell egy pár másodperc amig megszólal a bemelegedés miatt. Mire visszamentem már nem szólt csak az egyik hangszóró nagyon halkan, akartam még adni rá hangertőt biztos valaki elcsavarta, még hozzá sem értem és hirtelen az egyik oldal hangreje visszajött, mondom akkor oké, erre 20-30mp múlva elkezdett lassan halkulni kb. 1/4 hangerőre, majd visszaugrott, aztán kezdett megint halkulni. Ezt csinálja az egyik oldal, a másik nem is szól, ha megcserélem a csöveket még ennyit sem csinál. A kötések jók átnéztem, hogy is lenne rossz tegnap még szólt és azóta senki sem nyúlt hozzá. Tápfesz 300V, a csövek már elég régiek, de nem hinném hogy ez ilyet csinálna.
Üdv!
Hát, ez gerjed, igen kis frekvenciával. Megpróbálhatnád a segédrácsot fix tápra kötni, és hidegíteni, akkor esetleg nem lenne egy beépített blocking oszcillátorod. (katód, segédrács, (szórt és cső kapacitásokkal), anód
Egyik napról a másikra egyszer csak elkezd gerjedni?
A segédrácsot 330ohm -on át B+ -ra? Hidegítést gondolom kondival, értéke 10-100N körül jó?
Ezt a típust használtam (CE 460-a szélsők), a közápső is négy részes (CE4550, 22+47+100+220 uF). Sajnos nem mindegyiket lehet megformázni, de amelyiket meg lehet, az nagyon jó. :yes:
Szerinted 10 - 100 nF 0.005 Hz -en mit fog szűrni? Inkább 10 - 100 uF. A 300 ohmos segédrács ellenállást is keveslem, szerintem nagy a segédrács disszipáció, nézd meg katalógusban, hogy mennyi kell, fejből most meg nem mondom.
4K jött ki, de ilyen nincs, csak 4,7K a szabvány ellenállás, akkor az jó oda ugye?
Persze jó lesz.
de miért tőlem vársz megerősítést? Ha kiszámoltad a katalógusból vett csőparaméterek alapján, és jól, (visszaellenőrizve az új értéket) akkor biztosnak kell lenned a dolgodban
Persze kiszámoltam, de gondolom nem viccből van a másik rajzban olyan kevés, és gondoltam azért inkább megkérdezem.
Talátam itthon 400V 10uf kondit meg 1W-os ellenállást, beletettem és tökéletes, köszönöm a segítséged
Érdekes módon eddig egy nagyon picit magashiányos volt, most ezt egyáltalán nem hallani.
Sorakozó!
A bal szélső ugyan nem hálós, de a legújabb szerzemény, egy ezresért adta oda az ismerős bácsika a börzén mondván milyen jó hogy a mai fiatalság is értékeli a szépet :yes: Tényleg jelent valamit az hogy hófehér a fűtőszála, mármint hogy nem agyonhasznált?
Hmm! Szépek!
Ezekből lehet erősítőt építeni?
GMI-6. 1987-es gyártmány.
Háát, biztos lehet, csak a rajz... Milyen csövek ezek? Ha jól látom, két, teljesen külön lévő csőfél van belül. Akkor egy csőből lehetne PP-t építeni?
Szerk: Oké, GMI-6, már látom . Szerk2: Adatlap Szerk3 : Itt (is) közös a rács, és a katód...
Jobban megnéztem. Csak a sugárformázó rács és a katód közös...
komoly cucc! Elvileg nincs akadálya, hogy egy csővel PP-t készíts, csak jól meg kell hajtani...
Ez olyan lenne majdnem, mint GG ötlete. De Fleta akar építkezni vele. Én rajzolni biztos nem állnék neki. Még kijönne valamiből az életet adó füst .
Lehet bizony, SE-t, PSE-t, PP-t, én SE-t csináltam belőle. Igazán PSE-ben és PP-ben érzi jól magát, könnyen hajtható cső. Jó anódcsatlakozást kell neki keríteni, mert ott elég meleg van.
Sziasztok, Ebben a katalógusban van SU48 vas, ebből lehet kimenőt tekerni, esetleg fojtót? tud valaki valami infót ezekről?
Üdv.
Az én GU 29-es kapcsolásomba változtatás nélkül bedugható, elfogadható munkapontba áll, de egy szkóppal precízen be lehet lőni.Bővebben: Link
köszi lehet hogy megcsinálom a télen. Kimenőhöz van leírásod?
Egy GMI 6 kb. annyit tud, mint két EL 84 teljesítményben és minőségben is (minőségben inkább többet), érdemes vele építkezni. A berakott kapcsolások mindegyike könnyedén honosítható hozzá.
Fotót kérnék a sityakról. :photo: Volna ötletem rá, de inkább megnézném mi való rá.
Nagyon egyszerű anódsapija van, most nem tudom hol van, de kb 3 mm átmérőjű 15 mm hosszú csődarab, és ezen egy teflon vagy szilikon szigetelésű kábel.
Akkor olyan mint a lábakra menő. Én olyan rugós drótra gondoltam mint a PL500-asoké néha, csak kisebb körrel.
Üdvözetem mindenkinek!
Ide teszem fel a kérdésemet (bár nem erősítős), mert itt "csöves" emberek vannak. Tirátronokról (thyratron) van valakinek bővebb infója? Vezérlés-meghajtás, ilyesmi - az, hogy mire való, már tudom. TG1-0,5/12-esem van, meg egy TG3-0,1/1,3-asom. Mielőtt jönne a sztereotip válasz, hogy keressek meg guglizzak, kerestem-gugliztam, de nagyon kevés infót találtam csak róluk. Fűtés, gyújtófesz, zárófesz megvan. De vezérlőjel-alak, frekvencia, jelfelfutás-lefutás, semmi. A konkrét típusokról sem volt katalóguslap, csak egy orosz oldal, ahol igen szűkmarkú infó volt. Annál több orosz webáruház kínálta őket... A segítséget előre is köszönöm, bár sok reményt nem fűzök hozzá, de hátha... Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |