Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Szia!
Szóval elkészült a cikk Ezt örömmel hallom, már azt hitem sohasem lesz Így ,kitűztem a következő projektet Üdv!
Még egy kis szépítgetés, és már pár napon belül olvashatja a t. nagyérdemű.
Ott a link, csak ki kell emelni.
Nagyon profi! Ezt érdemes lesz megépíteni! Mondjuk fogalmam sincs, honnan veszek stiroflex kondikat. Valamint az is kérdéses, hogy bármely 16x2-es LCD jó hozzá (módosítás nélkül)? Pl. Chipcad-től ezek vannak (ha már PIC is kell): ES16201GP, EW16290YLY, stb. ?
Nekem az eddigi tapasztalatom az hogy szinte minden kijelző amit mostanában lehet kapni kompatibilis a HD44780-al. Csak a csatlakozó kioasztásban vannak eltérések. Mindenképpen le kell tölteni a kijelző adatlapját és ott megnézni a lábkiosztást, és ez alapján tervezni a nyákot illetve összehuzalozni a kijelzőt a mikrovezérlővel.
Kösz, jó hogy írod, nálam valami észrevehetetlen szinnel jelent meg, nem láttam, azt hittem üres hozzászólás
Jóó! Kérhetünk belülről is fotót?
Hát ez nagyon tetszik, biztos, hogy meg fogom építeni!
Hatalmas munka lehetett a szoftver és a tervezés, csak gratulálni tudok hozzá! A PIC-hez viszont nem igazán értek. Be lehet égetni a HEX fájlt házilagosan, úgy hogy a műszer nyákjában van a PIC? Jó lenne erről is pár sor a cikkben, hogy aki nem akar feltételenül megtanulni a PIC-el bánni, az hogyan álljon neki!
megkér valakit süsse be a pic égetés ismertetése szerintem nem fér bele ebbe a cikkbe
Kispesten szivesen segítek az égetésben ingyen
Köszönjük szépen!
Szerepel ott hogy ha magas feszültségre töltött kondenzátort tehetünk figyelmetlenségből a műszerre építsük be a zenert, mennyi az a magas feszültség? 5V felett?
Köszi, kispesthez nekem viszonylag közel van, úgyhogy majd igénybe venném a segítséged!
Szevasz! Csak megszületett a nagy MŰ! És én kivártam!
Köszönöm, hogy meg osztod velünk. Köszönet degussnak is a siker nem fog elmaradni.
köszi,erre voltam kiváncsi.
ekkold-nak: keress magánban ha aktuális az égetés
Hali!
Ha már az égetésnél tartunk, az ajánlatom továbbra is él! Üdv!
De jó,hogy most építettem LCF mérőt meg ESR mérőt Most állhatok neki újból mert nekem is kell egy ilyen Köszönjük!
Szia!
Köszönöm, rendes vagy, hogy nem felejteted el az öreget!
Sziasztok!
Meglett a várakozásom gyümölcse, így neki is akarnék állni. De honnét tudom beszerezni a kritikus alkatrészeket: Stiroflex kondenzátort mondjuk.
Ez engem is érdekelne ! Mely cégtől milyen cikkszám alatt keressük.
Hali!
Ugyan már, az az 5 szál derót és 10S
Sziasztok !
A műszerben található 100 mikros induktivitás kivitelezéséről szeretnék kicsit több részletet megtudni. Vasmag beszerezhetősége,( bontás ?) Al érték, meddig számít jónak stb. KÖSZI !
Tisztelt utánépítők!
Kérem igényeteket nyákgyártásra jelezzétek itt! Köszönöm!
Az alkatrészek leírásánál elég részletesen szerepel a fizikai mérete, és a kódszáma is, Al értéket nem tudok mondani. Arra viszont ügyelj, hogy "ne valami kis ellenállás-formájú legyen", de ne is egy 3cm-es darab, mert az másképp viselkedik.
Helló!
Lomexben van ez a leírás ami a cikkben is van. cikkszáma: 51-01-50 adatlapja: Bővebben: Link De kondenzátor beszerzést még nem tudok.
Szervusztok!
A 55-01-17 cikkszám még jobb lenne, de úgy látszik nincs készleten... Ha valaki szeret kísérletezni, akkor lehet esetleg valami kisméretű és jó minőségű ferritre is elkészíteni. A legpontosabb 1nF-os kondenzátor amit idehaza lehet kapni: 07-10-78 (1nF 250V RM 2.5 2.5%¸ FOL FKP02 (WIM) RoHS 2.5x7x4.6mm) Ha valaki tud jobbat jelezze! Sajnos ez sem styrofrex (polisztirol). A styroflex kondik általában fizikailag nagyobb méretűek, mint a más anyagból készültek, ugyanolyan elektromos adatok mellett. és legtöbbször tekercselt kivitelűek. Régebben a Remix "C-2041" jelzéssel gyártott ilyeneket. Valaki itt régebben írta, hogy régi TV-ből bontott ilyen 1nF-os kondit (5%). A 33nF-os pedig 275V - 310 VAC MKP legyen (váltófeszre való!) Üdv. P István
Találtam otthon egy régi 0,5%-os 1nF-os kondit, és egy 0,25%-os 1nF-ost, de nem tudom, hogy melyik milyen lehet. Majd teszek be fotót róla, hogy melyik lenne a jobb.
Az Elektrokontha-ban van megfelelő induktivitás:
50-00-62 100 uH 8.7x12mm 2# RAD 0.28R 1000mA +-10% (legalább is a webes felületen)
"Valaki itt régebben írta, hogy régi TV-ből bontott ilyen 1nF-os kondit (5%)."
Igen én írtam. A régebbi tévék (min 20-30 éves) még az SMD előtti időkből, tele vannak stiroflex kondikkal. Ha az embernek szerencséje van akkor több 1nF-osat is talál bennük. Ilyen kivitelű 100uH tekercset pedig autórádiók bemenő tápfesz szűrőiben találhattok.
EZ szerintem tekercsben jó hozzá! Nekem is van egy csomó bontott régi tv-ből de van köztük ami rossz szerintem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |