Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   16 / 199
(#) Narancs válasza tomivarga hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Lehet sorba kötni erősítőket, de nincs értelme. Mp3 lejátszó meg hasonló cuccok kis kimenetűek, tehát LOW IN.
(#) titi válasza tomivarga hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Hali!
A "high" bemenet arra szolgál, hogy oda tudod kötni az autórádió hangszóró kimenetét, ha nincs a rádiónak line out kimenete.
Tehát erre a bemenetre már erősített kimenetet tudsz kötni.
(#) tomivarga hozzászólása Aug 31, 2009 /

Sziasztok
Ha én összekötném úgy a két erősítőt hogy a SAL boxxer sbf 2025 50W erősítőnek a low bemenetre rákötném az mp3 lejátszót és aztán az hangfalkimeneteit a
SAL boxxer bx 2055 150w erősítő a high bemenetér és aztán a hangfalakat. Jól szólna így, nem lnnbaja?
( 150w os ban csak high bemenet van a másikban van mindkettő, mindkettőben van IC)
Előre isköszönöm
(#) watt válasza tomivarga hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

A high bemenet fejegységek kimeneteire lett kitalálva. Ha a SAL 2025 tényleg 50W-os, akkor az túlvezérelheti a bemeneti osztókat. Én nem ajánlanám. Inkább végy egy elosztót és kösd rá mindkét low bemenetre az mp3-at.
(#) tomivarga válasza watt hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Értem,csak az a gond a 150w-osnak csak high bemenete van és nem szól úgy mp3 lejátszóval, mint az 50w low bemenetén az mp3. Akkor rakjak az mp3 után egy előerősíőt és aztán a 150w-os úgy jó lennne?
(#) watt válasza tomivarga hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Az előerősítő nem elég. Jó megoldás nincs ebben az esetben. Meg kéne nézni, hogy az 50W-osnak mondott erősítőben milyen a tápfeszültség, és abból lehetne ítélni, hogy rá lehet-e kötni a high bemenetre...
(#) tomivarga hozzászólása Aug 31, 2009 /

Akkor oda a legjobb csak egy autórádó lenne,vagy a másikat jól átnézve.
Köszönöm a segítséget!
(#) szulek hozzászólása Szept 1, 2009 /

Hello! van egy 300W-os autóerősítőm ami 4 csatornás. Csak az a gondom vele hogy nem lehet hidalni. nem tudnátok egy olyan kapcsolást aminek segítségével 2 csatornát tudok belőle kihozni. Az erősítő: Weconic digitális erősítő equaliser-rel
(#) watt válasza szulek hozzászólására (») Szept 1, 2009 /

Pontos típus kéne, mert így nem lehet beazonosítani.
Egyébként egy fázisfordítós előerősítőt kéne elé tenni, és úgy lehetne hidalni, feltéve, hogy eleve nem 4 hidalt kimenete van!
(#) ferko33 hozzászólása Szept 4, 2009 /

SOS.segitség .VAN 1 magnat ultra 4000 autos erösitőm
meg 1 dupla hangszoros ládám és nem tudom hogy kösem be azt se tudom hogy kell hidalni meg hogy a 2 hongszorot 1 kábelre kösem vagy hogy csináljam?
(#) Doncso válasza ferko33 hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

A két hangszóró 4 vagy 8 ohmos? Az erősítőd bírja a 2 ohmos terhelést? Lehet egyáltalán hidalni az erősítődet? 2 vagy 4 csatornás vagy monoblokk? Fénykép?
Üdv.
(#) Peti21 hozzászólása Szept 11, 2009 /

Helló.
segitség kéne,van egy sinus live 502-es erősitőm lemértem rendesen kap áramot az erősitő ha nem jár a motor mikor beinditom a kocsit,akkor lemegy 1-2re.
És most már nem is szól a mélynyomóm ha áll a kocsi,pedig kap áramot és zölden világit a led,de ezen csak 1 led van.
Szóval nem tudom mi a baj, lehet a lejátszóm nem jó vagy az erősitő,mer áramot kap de ha jár a motor igen lemegy és akkor már nem világit a zöld led,de most már simán sem jó pedig világit a zöld led.
(#) pintyu válasza Peti21 hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Szia! Most akkor mi megy le 1-2? Attól hogy nem világít a led attól még a feszültséget megkaphatja. Amúgyis az aksidat nem szívhatja le 1-2voltra! Gondolkozz egy kicsit. Ha valóban elveszik az áram az erősítőig, akkor a vezetéket át kell nézni ami az aksitól jön! (+12V)
(#) Doncso válasza Peti21 hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Én sem értem, mi a probléma, fogalmazz érthetőbben légyszives. Igy segíteni is nehéz.
(#) szamóca válasza pintyu hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Újonc, és szlengben ír. Azért nem érthető.
Egy kettőre, vagyis gyorsan.
(#) Peti21 hozzászólása Szept 11, 2009 /

Helló.
Hát a lényeg,hogy a kocsi mikor nem jár a motor akkor szól a zene rendesen,mikor beinditom mient a motor beindul elmegy a mély.
Vagyis az erősitő nemkap áramot rendesen,mert multkor lemértem .
És nem tudom milehet az oka.
Ezért kérem a segitségeteket.

Azt mondod, ha beindítod az autót, akkor az erősítő kapcsain nem mérsz feszültséget, és ha leállítod, akkor megint ott a 12V?
(#) Peti21 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

igen igy van. :yes:

Hát ha ez valóban így van, és az erősítő tényleg nem kap tápot az autó beindítása után, akkor az csakis csatlakozás probléma lehet, igazából két kábelt kell ellenőrizned, ez nem lehet gond, nézd át a pozitív csatlakozást mindenhol, illetve az erősítő testelését a kasztnihoz és az akku testelését is, illetve a generátor-motor-kasztni vonalat is, ezeknek jónak kell lenni.
(#) Peti21 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 11, 2009 /

Köszi a segitséget,holnap megis nézem.
Én a lejátszóra gyanakodtam,mert ha beinditom nem szól de 1-2v kap az erősitő csak az kevés neki.
Van olyan,hogy mikor megyek kocsival pár másodpercre bekapcsol és szól.
Köszi szépen mégegyszer a segitséget.

A fej nem lehet, ha 1-2V ot kap a végfok, hiszen a fejtől csak a REM-szálon kap 12V-ot azon teljesítmény nem megy, csak vezérli az erősítőt. Azon akkor kell csak fesznek lennie ha a fej be van kapcsolva.
Üdv.
(#) szulek hozzászólása Szept 13, 2009 /

hello! Van egy Weconic 300W erősítő és equalizer egyben csak az a baj hogy nagyon melegszik benne két tranzisztor a tranzisztorok: 2sb826, 2sd1062. Nem tudjátok hogy mi lehet a baj? Ez a két tranzisztor ment ki?
(#) Doncso válasza szulek hozzászólására (») Szept 13, 2009 /

Egyáltalán szól, vagy nem, búg zúg, mikor melegsziik, ha bekapcsolod azonnal, vagy ha elkezded küldeni neki.?
(#) szulek válasza Doncso hozzászólására (») Szept 13, 2009 /

amikor bekapcsolom már akkor melegszik! Ugy kb egy fél perc alatt olyan meleg lesz hogy már nem is tudok hozzá érni. Amikor hallgatom akkor a 4 csatornámból kettő szól a másik kettőn pedig 6V egyenáramot mérek tehát csak annyit csinál hogy a membránt kinyomja.
(#) Riccsusz hozzászólása Szept 13, 2009 /

Hello. Érdeklődnék, hogy nekem van alapból a kocsiba egy 4*23W-os erősítőm és készítettem nem régiben egy 22W-ost is. Kérdés az lenne, hogy a kettőt valahogy össze lehet kötni, hogy össze adódjon a teljesítmény ?
(#) Milan90 válasza Riccsusz hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Nem ! Hidalni esetleg lehet, úgy kétszer akkora terhelő impedancián kétszereződni fog.
(#) watt válasza Riccsusz hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Tudni kéne az erősítők kapcsolását, akkor lehet csak válaszolni, de ha nem hidaltak eleve, akkor is kellene egy kiegészítő áramkör, mert simán akkor sem lehet őket összekötni. De a teljesítmény adatokból látatlanba mondom, hogy nem sok esélyed van.
(#) Doncso válasza szulek hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Szia, ha egyenáram van a kimeneten, akkor szinte biztos a végfetek halála, köbzolinak igaza van. Méricskélni kellene.
(#) watt válasza Doncso hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Ebben nincsenek végfetek...
A tranyók amik vannak 50V 12A 40W. Nesze neked 300W -os erősítő!
(#) watt válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Jó az tranyósan is. Az enyémben is azok vannak, nincs azzal semmi baj(persze nem 40W-osak! ). Azzal sokkal inkább, hogy "300W-os" csodákba ilyen törpéket tesznek. Persze aki tájékozottab, az ezen már meg sem lepődik...
Következő: »»   16 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem