Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   690 / 2208
(#) Action2K válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 10, 2009
Szia! Csak aztán nehogy az anódsapkát add majd rá. :emptybottle:
(#) mark.budai válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 11, 2009
GU-50 PP, és két hónap... Téged ismerve, simán megépíted.
(#) technik hozzászólása Szept 11, 2009
A napokban talaltam egy kisiparost, aki vegre meg tudta hajlitani nekem a csoves gitar erosito sasszijat. Kepek csatolva. A honlapjuk eleg silany, de szinte barmilyen fem konstrukciot meg tudnak csinalni. A sasszi meretei 40x20x5 cm 1.5 mm alu lemezbol es 6500Ft az ara. Delben rendeltem meg mailben es 16 orakor mar at is vettem. Nem is kell messzire menni, 42-es villamos az Euro Parktol.
Itt a link.
Hatha valaki eppen ilyet keres ...
(#) mark.budai hozzászólása Szept 12, 2009
Sziasztok! Gondolkodtunk, és arra jutottunk, hogy kisteljesítményű (füles) erősítőt kéne csinálni PCF/ECF80-nal.
A PCF az ugye 300mA, soros fűtésű, trióda, és kisteljesítményű pentóda.
Ha valaki ráér, és tervezne hozzá rajzot, biztos nagy sikere lenne. Akár OTL is lehetne, már ide még a kis 2,5cm2-s kimenő is elég lenne...
Szerintetek megérné vele foglalkozni?
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 12, 2009
Lehetséges volna, de inkább nagyimpedanciás füleseket lehetne a katódkövető triódával hajtani. Kimenőn is lehetne gondolkozni, még akár a trióda katódkörébe is. Oda kisebb impedanciás primert lehetne rakni. A pentóda elegendően nagy erősítést adna.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 12, 2009
Szóval szerinted a pentódával, kimenővel lehetne vele valamit kezdeni? Vagy már a triódával is? Mind a 2 csőfelet jó lenne munkára bírni, hogy ne "unatkozzon" egyik sem.
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 12, 2009
A pentódát feszültségerősítőként lehetne felhasználni, a triódát meg impedanciaillesztőnek, végerősítőnek.
(#) kocos hozzászólása Szept 13, 2009
PCL200 dekál videovégfok hazsnálható audio célokra? Ugyan elég kicsi (6W) Pd-vel rendelkezik, de gyanítom, hogy ebből is annyi van, mint a szemét...
(#) Imi65 hozzászólása Szept 13, 2009
6Sz19Sz triódát használt már valaki valamire?
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Szept 13, 2009
Van ennek az NDK változata, a PFL200, ill. az elődcső, a PCL84. Na, ebből van igazán sok.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 13, 2009
PCL84-ből nekem is van vagy 40db.
PFL200-ból is van szerintem 1-2.
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 13, 2009
nekem is van pár, meg sokat kidobtam, meg azt hiszem Müszinek is adtam talán ... Most olyan 20 lehet, mindig csak "útban vannak"
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 13, 2009
Nem érdemes vele foglalkozni , igaz?
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Szept 13, 2009
Ha több, mint 10-et küldtél Müszinek, akkor nálam is van olyan, ami a Tiéd volt .
Ha ki akarod dobni, küldd el nekem, nálam elfér . Sajnálnám, ha kárba vesznének.
Van még 1-2 ECL80-am is, de ahogy nézem, az nekünk nem jó, közös a katódja a triódának és a pentódának.
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 13, 2009
ECL80-ast csak kimenőtrafóval tudod illeszteni, egyébként katódcsatolt multivibrátort építenél. Lehet úgy megcsinálni, hogy osztott katódellenállást használsz, és a teljesről a pentódának, a részről pedig a triódának biztosítod az előfeszt. Mindenesetre jól kell hidegíteni, egy 1000 µF a teljes ellenállásra megoldja.
Szerk: Régen előfordult, hogy használták HF erősítőnek.
(#) nyikolaj hozzászólása Szept 13, 2009
Sziasztok
Rég írtam ide bár minden nap olvasom a fejleményeket.
Hétvégén végre ki tudtam próbálni a 6P3S-PP deszkamodelljét.
A kapcsolás EcoPityu által az elektroncső honlapjára felrakott rajz alapján kézült.
Remélem nem gond hogy le koppintottam.
A táp trafót értő kezek tekerték Köbzoli személyében.
Rögtön nyákra terveztem mivel kipróbált kapcsolás.
Minden gond nélkül indult csak egy ellenállást kellet cserélnem aminek az értékét elnéztem.
A hangja gyönyörű és tovább nem is dicsérném mert biztos hogy elfogult vagyok.
Már készül a másik csatorna szeretném gyorsan bedobozolni.
Fél óra kemény nyúzás után is kéz meleg minden alkatrész persze a csövek kivételével.

DSC04782.JPG

(#) CIROKL válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 13, 2009
Szia ! Gondolom szép a hangzása a gépnek ! De kérdezném hogy a táp résznél a kondik közt az ha jól látom "Fénycsőfojtó? " az minek ?

Nyikolaj.jpg

(#) nyikolaj válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 13, 2009
Fojtó trafónak használom.
Mivel lég réses egész jól használható.
Az összes SE erősítőmben ezt használom és tökéletesen bevált.
Pedig azok kényesebbek a szűrésre.
Értem és gondoltam csak kiváncsiságból megkérdeztem ? De szerintem teljesen fölös csak az erősítő sujját növeli ? Egy megfelelően méretezett CRC tag bőven elegendő .
(#) kocos válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 13, 2009
Azért, egy megfelelően tervezett, és kivitelezett fojtó az nem rossz dolog, és nem csak a brummot szűri, hanem máshogyan is szól vele egy erősítő! próbáld ki, ha nem hiszed
(#) CIROKL válasza kocos hozzászólására (») Szept 13, 2009
Idézet:
„máshogyan is szól vele egy erősítő”
Köszi a tanácsot de ezen már régen túl lennék ! Szóval én személy szerint ! semmit nem tapasztaltam egy erősítőnél a hangzásban fojtóval és nélküle ? Biztos mondasz valamit de ez olyan dolog mint a diódás egyenirányítás meg a csöves egyenyirányítás megitélése , Kinek ez kinek az ! Ezen én nem óhajtok vitázni csak a nyikolajnak mondtam hogy teljesen fölösleges a fénycső fojtó
(#) mayky hozzászólása Szept 13, 2009
Az én EL34 PP-met a fojtó dinamikátlanná és basszushiányossá tette valamiért, pedig nem volt nagy DC ellenállású (kb 30 ohm) 0,45-ös huzalból volt tekerve.
(#) nyikolaj válasza CIROKL hozzászólására (») Szept 13, 2009
Ahogy írtad.
Kinek mi jön be.
(#) nyikolaj válasza mayky hozzászólására (») Szept 13, 2009
Jut eszembe néhány hónappal ezelőtt tőled vásároltam a kimenőket amit ebben az erősítőmben használok.
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2009
Én az 1. cső katódellenállására legalább 100-220 µF -ot tennék.
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2009
PCC85-nek mennyi az Ri-je? (had ne keressek már rá )
(#) Mate78 hozzászólása Szept 13, 2009
Aki épített már PCL86PP erősítőt, attól kérdezném, hogy csatornánként 2db. PCL86-tal kb. mekkora érzékenységet lehet elérni?Jó lenne, ha CD lejátszó kivezérelné teljesen, és nem kellene még egy fokozatot beépíteni.Egyik trióda feszültségerősítő, másik katodin fázisfordító lenne.
köszi

üdv
(#) nyikolaj válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2009
Jövő hét végére elkészülsz?
Ha igen akkor szívesen meghallgatnám.
Már kész is ! köbzoli ! ez milyen füleshez ok ?
(#) Imi65 válasza Mate78 hozzászólására (») Szept 13, 2009
Számold ki, Máté. A PCL triódája EC83-assal azonos, a pentóda meredekségét ismered, a trafó áttételét, és Ra-a-t szintén, akkor mi a kérdés?
Egyébként CD-ről ki tudod hajtani.
Következő: »»   690 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem