Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
szeretnék egy olyan riasztot késziteni ami engem hiv ha megszolal ill én is tudom telefonon vezérelni valami ilyesmit: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=13868352 tudnátok segiteni rajzban vagy vmi 5letekkel? köszönettel:Zsiráfka
Hát a rádiótechnika vmelyik számában van benne, egy ilyen, ami 3310 (és az ehhez hasonlóakkal) működik. Ha érdekel megkeresem.
![]()
Szia balu nem tudom hogy rt.-s vagy nem ha tudod keresd meg légyszi
Hopp.. hát, hogy-hogy nem, de hibás a melléklet..
![]()
Köszönöm a segitséget ez jo lenne de sajna nincs kapcsrajz de igy már tudom mit keressek
Erről a címről indulva láthatsz egy pár megoldást PIC-re. Ha teljesen magad akarod megoldani a kérdést nem át ha tisztában vagy a GSM telefon vezérlésével - AT parancsok, meg SMS-hez PDU kódolás! - Ezekről volt már több topikban és más fórumokon is szó, akár magyarul is. Google
![]()
Még egy link, ha készen akarod. Letölthető dokumentumban a kapcsolási rajza is meg van, de programot meg kell venni( ügyesebbek meg is írhatják).
Köszi megnéztem meg is tudnám épiteni de sajnos nem vagyok olyan ügyes hogy irjak hozzá egy progit. Tudna valaki ebben segiteni?
Az első hozzászólásomban lévő linken több projekt is van. Mindegyikhez letölthető a működtető program, a kapcsolási rajz, és a NYÁK terv Eagle-ben !!!
Megépitettem az egyik riasztot de nem komunikál a mobillal
Honnan tudod, hogy nem komunikál?
A mikrovezérlőbe a progit is bele raktad?
Beirtam a progit a pic-be a riaszto funkcio müködik csak a telo nem csinál semmit.
Gondolom, megfelelő mobilt használsz!
A kommunikációban gond lehet a Tx vonal magas feszültség szintje, azt pl. egy zénerrel 3 V-ra kell szabályozni.
Előbb is írhattad volna ezt az infót!
Egy hétig szívtam egy adatkábellel, mire rájöttem. ![]() De már müxik! :yes:
Na, most le lettem cseszve?:eek2:
Zsiráfak kérdezett és az első, november 7-ei válaszomban lévő linken megtalálható volt a megoldás, csak figyelmesen meg kellett volna nézni! ![]() Azért szívesen! Üdv! ![]()
Ja...
Csak nekem egy másik telóval működött szintfogás nélkül is. ![]() Azért köszi. Holtig tanul a jó pap.
Sziasztok!
Nekem van egy eladó készülék 6900Ft-ért, csak sim-kártyát kell belerakni... kinek kell? www.apronet.hu oldalon hirdetem
Khm! Ennek inkább az apróhirdetések között volna a helye!!!
![]() ![]() ![]()
Csáo!Progit honnan lehet szerezni pl.: a dsh 003-hoz ,mert nem találtam
Ezt kérdezted privátban is...
Én sem látom a hivatkozott cseh lapon, csak egy linket találtam, hogy 250 koronáért megvehető...
Igen, köszi Azt már tudom de előtte még csinálnom kell egy pic programozót. Most azzal ütyködök, aztán jöhet a többi.
Helló megépítettem az itt látható riasztót csak segítség kéne hogy melyik kimenet mi? mert nem tudok cseh nyelven és annyira nem tudom az elnevezések jelentését. Előre is köszi
Sziasztok! Nagyon fontos kérdésem lene,már végignéztem a google-n egy csomó oldalt,de nem találom meg ami nekem kell.
Egy kapcsolási rajzot szeretnék,mozgásérzékelőre,ami elött ha elhalad valami,akkor megcsörgeti a telefonom. Lehet bonyolult,vagy egyszerű,csak működjön! Segítségetek előre is köszönöm!
Hali
Szerintem használj egy kisseb riasztót... gsm modullal még smst is küld..
Szia! Nézd meg ezt, okos kütyüt, bár nem olcsó. Házilag ilyet csak mikrovezérlővel hozhatsz ki jóval olcsóbban.
Bővebben: Link
hasonlo dologgal szenvedtem én is avr proci nokia 5110 talán egy elég régi darab adat kábellel rsen avr re +lcd +sallangok de csak addig jutottam hogy ha küldtem egy smst a nokiára akkor meg nyitotta az avr és ki irta az lcdre, még nem sikerült eljutom addig hogy hivjon vagy irjon sajna.... viszont gyorsan kellett a dolog ugyhogy vettem egy Paradox központot kezelövel elejinte egy mozgással a bejáratnál és ha be volt kapcsolva akkor hivott ha mozgás volt a bejáratnál mondjuk én később toltam még rá 8db mozgást meg 1 kültéri egy beltéri szirénát is..
![]() és az egész ugye belső akksi+ UPS ![]()
Kész megoldást ne várj tőlünk! De ha megy a PIC akkor nem nagy feladat!
Egy telefon ami ismeri az AT parancsokat, egy PIC RS232 vel, de az sem kötelező,mert megírható szoftverből, plusz egy riasztó mozgásérzékelő.
Fogsz egy 1300Ft-os 230V-os passzív infra érzékelőt. A relénél elvágod azt a fóliát, ami a fázist vezeti a relé záróérintkezőjére. Így függetleníted az érintkezőt, azt kapcsolsz vele amit akarsz. Kell egy gyorshívással rendelkező mobil. Kivezetsz egy gombot vékony lakkozott rézhuzallal és a relével zárod. Az elképzelhető, hogy hosszú vezetéknél gond lesz, akkor kellhet pl. egy optokapu és annak kapcsolsz feszültséget...
Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |