Fórum témák
» Több friss téma |
Egyébként az u22 értelmezése:
0,22 µF mert 0u22 lenne, de a vezető 0-t elhagyják. (Csak hogy értse mindenki, miért ennyi az értéke.)
az egy stabílízátór másnéven tíjótí csá
Sziasztok!
Mercury alaplapom Bios frissítése nem volt túl sikeres... Most megpróbálnám egy EEPROM égetővel megmenteni. Viszont ahhoz tudnom kellene, hogy milyen típusú EEPROMmal állok szemben. Nekem nem sikerült "megfejtenem" a típusát. Tudna nekem valaki segíteni ebben? Köszi előre is.
Szia! Ha leszeded a szürke címkét akkor eléd tárul a már így is kikukucskáló felirat.
Szia!
Ha csak úgy nem. Gondoltam arra is természetesen. Csak nem tudtam, hogy a matricán lévő információ tartalmaz-e valami extra infót. A manual szerint 2 Megabites memória van benne. Amire a datasheet a következőt adta. (ha valakit érdekelne) Flash eeprom
Hello! Megtudnátok mondani hogy ezek az ic-k mire valók?
Bu4052B Tc9153ap tc9169ap ua494pc Tc35095p Bu 4013b Lc7522 bu 4053b Előre is köszönöm!
Valóban!
Üdv!
Megakadtam egy alkatrész adatlapjának a megértésén. Ez az adatlap lenne, csak nem tudom, hogy hány V(olt)-os ez az LDO Az alkatrészre ez van írva: AME8815 BECS330 0509 Akkor ez 3,3V -os lenne? Valaki tudna nekem segíteni?
Helló
Ha minden igaz max 8V-os Az Input Voltage szerint... Csatolva egy részlet a mellékelt PDF dokumentumodból Sok Sikert Tomi
Vagyis...
Ha jobban megnézem a PDF-jét ott van,amire utaltál,hogy nem-e 3.3V-os A rendelési infónál találtam én is (ordering information) A gyári kapcsolási rajza alapján ez egy stabilizátor. Tehát nem tudom,mire akarnak utalni a 3.3V-tal,mikor max bementi feszültségnek 8V-t ír...
Jah tényleg
A 3.3V-tal a stabilizált feszültséget "tüntetik"fel. Köszi én is ("Tehát nem tudom,mire akarnak utalni a 3.3V-tal") Szép Estét Mostanában indulok Ceglédre a Dee Jay's Pub nyitóbulijára,ha valakit érdekel,csak az uccsó perceket kihasználom a HE-n
TO3 tokozású tranzisztor "kupakját" le lehet feszíteni bűntetlenül? Épp végfokot javítok, és az egyik "5463" feliratú (szerintem 2sc5463 lehet) tranyóban valami baromira zörög (mintha homok lenne benne, olyan a hangja ha rázom). A tranzisztor egyégként mérve hibátlannak tűnik, de így nem merem brakni, nehogy az a valami rövidzárat csináljon tokon belül. Jártam már úgy hogy a tranzisztornak leesett a kupakja magától, ott a sziliciumlapka le volt szigetelve külön, nem is volt úgy összeöntve kopak a tok többi részével, visszaragasztottam, és azóta is hibátlan, de szedtem szét már olyat is kíváncsiságból ami össze van öntve a kupakkal, és ott már ha minden igaz a lapka látszott. Ez valsz. az a fajta, mert nagyon nem akar lejönni. Ha levegőt kapna az gáz?
A szóbanforgó tranzisztor egyébként "5463" feliratú NPN, jó lenne tudni mivel helyettesíthető, de nem találok róla semmit a neten. Amúgy szerintem 2sc5463 lehet... Amcron PSA2 végfokban van. Ha van esetleg ötletetek, előre is nagyon szépen köszönöm!
szerintem ez a tranyó nem ez a típus lesz: 2SC5463.
Ha a lábaira teszel egy ohm mérőt, a zárlatot ki tudod mérni, közben mozgatod, hátha valamit dolgozik benne az a "masiniszta".
Naja. Lehetne vele próbálkozni, csak egyszerűen nem tudom elképzelni hogy mi lehet benne...
A tranzisztor típusát meg fogalmam sincs honnan lehetne megtudni, mert 5463 kód alatt a neten semmi hasonló sincs. Max mérni, és keresni valami bétára hasonlót, de az nem biztos hogy nyerő... Zárlatot egyébként nem lehet mérni rajta. Lehetséges esetleg hogy amikor leégett a végfokmodul, akkor ez a meghajtó tranzisztor is kapott belőle, és a széndarabok zörögnek benne? Amúgy jónak tűnik, 10A-al hajtottam meg a teszt folyamán!
Ja, ez a tranzisztor egy végfokban volt, az erősítő típusa ismert?
Elképzelhető, hogy az a szám csak sorozatszám és semmi köze típusjelhez. Lehet, hogy ez egy 2N3055-ös tranyó, vagy pedig az MJ2955 típusú komplementere.
Hát ennyi erővel 3773 vagy 3442-is lehet, vagy bármi más, meg kellene nézni a tápfeszt, a biztiket, a tranyó bétáját, így nagyjából, meg lehet állapítani milyen tranzisztorra van szükség.
Rudi007: A 10A-t milyen fesz mellett és milyen kapcsolásba adta rá? Idézet: Erre gondolok konkrétan. Ezt kicsit kifejtenéd?„Amúgy jónak tűnik, 10A-al hajtottam meg a teszt folyamán!” Üdv.
Köszönöm a válazokat!
Ez egy Amcron PSA-2 végfok végének a meghajtó tranzisztora, a párja c5869 feliratú, ezekkel hajtják a végén az NPN-eket.
Rudi007: A 10A-t milyen fesz mellett és milyen kapcsolásba adta rá?
„Amúgy jónak tűnik, 10A-al hajtottam meg a teszt folyamán!” Erre gondolok konkrétan. Ezt kicsit kifejtenéd? Üdv.
Sziasztok!
Megtudnátok nekem mondani hogy az alábbi kapcsolási rajzon az xxx értékű ellenállás mekkora értéket takar?
Na mindjárt mondom, vagyis írom a típusokat, kb 100Mb-nyi service manual vigyorog a gyártó oldalán...
Na, ami neked kong, az pl a Q301 ez egy driver PNP C5463-2 az azonosítója. Sajnos típusjel nincs. Service Manual 2/7
Ezt a kérdést minden fórumba beírtad? A másikon válaszoltam.
Üdv!
Tud valaki mondani SMD kapcsoló tranzisztort a Lomexből? 3V-ról lesz csak hajtva, azt kéne majd kapcsolnia, olyan 20mA-t csak.
Oké, csak nem akarok besülni, hogy aztán nem megy. Szim.ben megy egyébként. Akkor BC 817 lesz.
A kapcsolási rajzok nekem is megvannak, de ebből nem derül ki pontos típus. Max kihelyettesítem valami mással...
A bázison egy sima poti volt az osztó, 12VDC a táp, a fogyasztó pedig egy nagy teljesítményű halogén lámpa.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |