Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   35 / 211
(#) cNobody válasza webinas hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Watt-nak van rs232-es egyszerű égetője is.

Bővebben: Link

Ez is ilyen egyszerű párszázforintos égető, mint a WLPT.
Csak még nincs letesztelve, szóval csak saját felelősségre.

MAX232 IC-t meg legegyszerűbben a maxim oldaláról lehet beszerezni, sample (ingyen-minta) formájában.
Igaz 2-3 hét mire kiküldik, de ingyen van.
(#) potyo válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Már vannak ilyenek, most nem tudom, hogy a PIC18 sorozatban is vannak-e, de PIC24-től felfelé csak Vdd és GND feszültségszint kell a programozáshoz, nem kell nagyfeszültség. Spéci jelsorozattal a PGD és PGC lábakon, miközben a Reset láb resetbe van húzva, érik el, hogy a kontroller programozás üzemmódba kapcsoljon. Ehhez sem kell az AUX láb, a Pickit2 a reset lábra tud kapcsolni Vdd és GND-t is.
(#) webinas válasza cNobody hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Szia!
Egyelőre feladom, hogy meggyőzzem a 2550-et.
Hirtelen csináltam 2 égetőt is, de egyik sem jó.

Van pár darab Max232-m, de nem is igen kell rendelni, mert itthon is lehet kapni 100-150.-ért/db.
(Lomex, HQvideo)

Megcsinálom a Szilva és a Watt féle PICkit2-t.
Aztán sztereóban fogom gyilkolni a PIC-eket!
(#) cNobody válasza webinas hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Jah nem is arra gondoltam hogy véglegesnek használd, csak a PICKit2 első élesztésére. Arra tökéletes, meg hogy ha netán karban kell tartani.
Főleg ha van otthon MAX232.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Szept 18, 2009 /

Sziasztok
Watt oldalán található pickit2 kapcsolási rajzán van 1-2 dolog amit nem tiszta
C16 10nanos kondenzátorként szerepel, (a belső Vpp- test között) de az alkatrész jegyzékbe csak 100 nanos kondik vannak (elírás lehet?)
Az egyébként lehetséges, hogy egy 470nanos kondi méretbe kisebb mint egy 100nanos?
(összeállításnál tartok)

pickit2.JPG

(#) webinas hozzászólása Szept 18, 2009 /

Sziasztok!
Most boldog vagyok!
Kész lett a Szilva féle PICkit2 klón. Bedugtam az USB-t és az ICSP-re a madzagot, és csodák-csodája MŰKÖDIK! Elsőre! Lefutattam a PICkit2 tesztet, és minden tökéletes!
Ami számomra igen fontos volt, és amiért is megépítettem ezt az égetőt, hogy most már tudom égetni a próba panelomat akkor is, ha a PGD és PGC lábakat is kimenetnek használom, Pl. LED-et kötök rájuk. A Velleman ettől kiakadt.

Csatoltam két képet.
A nyák oldal kicsit randa lett, mert alámart a festéknek a sav. De majd a következő szebb lesz. (A Watt félét is összerakom.)
Az alkatrészeket kicsit átszabtam. Végül is csak annyi a változás, hogy kikerült pár átkötés, és a Q3 helyére egy SMD FET került.

Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét!
(#) vicsys válasza webinas hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Na, jól van. Gratula! Most írhatnám, hogy:"ugye megmondtam...!" Azért nem írom, mert azt mondták, hogy ez lesz a síromra vésve.
Mostmár tolhatod a CCS C-t vagy ami szimpatikus. Ha még nincs otthon, javaslom egy breadboard megvásárlását ami mellé vehetsz pluszba libus fórumtársunktól vezeték köteget.
(#) webinas válasza vicsys hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Szia!
Igen, most már lehet bonyolítani a dolgokat.
Breadboard-öm van, kábeleket csináltam néhányat.
Ha fent lesz libus, akkor majd utána kérdezek!
(#) watt válasza webinas hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Jó lett, gratula! Nem is látni az alámarást...
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Az 10n, és tényleg nincs a listában, elnézést, majd pótolom!

A 470n-s 0805 méretű, és így kisebb, mint a 1206-os 100n.
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Javítottam az oldalamon lévő listát. A 470n-s kondit is javítottam 1206-osra, de a 0805-is beforrasztható. Az itteni cikk alkatrészlistája még nem lett frissítve...
A tekercs sem kapható már, azt is frissítettem.
(#) zsoltee0001 válasza watt hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Szia

Kicseréltem a 100 nanosnak hitt kondenzátort 10 nanosra.
Elég szépen elhaladtam, sikerült a felprogramozás a Pk2V23200.hex-el (újabb verzió). most ott tartok, hogy fölismeri a pickit2, tehát működik a csatlakozás.
Van néhány dolog hátra, mint például a ledek cseréje, meg valami normális dobozkát is fabrikálok neki, de majd csak a jövő héten.
Addig is csináltam pár képet.

/A nyák huzagolásnak semmi baja, csak valamiért nem olyan szép fényes mint a tied, lehet, hogy valami szerrel le kellett volna kezelnem./
üdv!
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Jól lett! Én a maratás után polírpapírral átdörzsölöm finoman, majd a forrasztás után toluollal lemosom, majd színtelen lakkal lelakkozom.
(#) cNobody válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Szép lett! Grat hozzá!
Azt megkérdezhetem hogy a panel mekkora méretű?
(#) watt válasza cNobody hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

26mmx76mm (Nyisd meg a CM2000-ben és minden paraméterét megtudod nézni. Keresd a cikkek között, vagy az oldalamon.)
(#) zsoltee0001 válasza watt hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Szia

Az normálisnak számít, hogy tesztelés során, (Step 2) mikor a Vpp 12 Voltját kellene mérni, akkor először felszalad 20V körülig és szép lassan csökken kb 13 V-ig. Az induktivitás ilyenkor eléggé melegszik, a többi teszt jó értéket hozott, csak ez az 1 gyanús (még nem égettem vele PIC-t)
üdv
(#) Norberto válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Szerintem nem jelent jót, az én meglátásom szerint nem természetes jelenség!
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Szia! Az érdekelne,hogy az r34 1K ellenállás (VDD/GND között) helyett az oldaladon lévő képen miért egy kondi van? Építgetem az enyémet és hasonlítgatom össze a hiba minimalizálása végett!
(#) Moderátor hozzászólása watt hozzászólására (») Szept 21, 2009

Idézet:
„Az itteni cikk alkatrészlistája még nem lett frissítve...”

Jelentem, az előbb frissítettem az itteni cikket, a honlapodról letöltött verzióval!
(#) watt válasza (») Szept 21, 2009 /

Ezer hála és köszönet!
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Biztos, hogy ugyanarról az alkatrészről van szó? Egy képet be tudnál tenni, bekeretezve amire gondolsz?
A cikkben említem, hogy nem minden ugyanott van a közölt képeken, mint a végleges verzión, amit a nyáktervezővel nyitsz meg. Inkább a szerint építsd be.
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Annak nem szabadna ilyen ugrást csinálnia! Én beépítettem egy 12V-os zenert, mert gyanús volt, hogy a firmware nem szabályoz vissza kellő időben. Esetleg ezt megpróbálhatod védelemnek, bár a melegedés egyáltalán nem tetszik! Most még nincs ötletem se, hogy mitől lehet, próbálj meg hibát keresni. A nyákot megtisztítottad a forrasztás után?

Akárhogy nézem az kondi Bocs ha tévedek!

Nem én néztem el! A te oldaladról szedtem le a nyák és beültetési rajzot és azon egy 1K ellenállás van oda írva! Itt az oldalon jó a rajz! Csak a te oldaladon linkeltnél van elírva! Nem tudom ez milyen galibákat okoz! Elnéztem az elöb a C12 helyett van az ellenállás írva!
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Szerintem nagyon lehúzná a feszt a kimeneten Még az enyém nem ment mert a fetek kimaradtak a rendeléskor de kinek gondjai vannak nézze meg szerintem.
(#) mateakos hozzászólása Szept 21, 2009 /

Sziasztok.
Megépítettem a szilva féle pickit2 klónt (még a tavaly) volt vele egy olyan probléma, hogy az VPP/MCLR vonalat nem tudta lehúzni nullára. mostanság csináltam hozzá egy új panelt és átültettem az alkatrészeket és ugyan ez a probléma tapasztalható. Amikor a tesztelésnél az vpp-t tesztelem a 12 V-ot kiadja rendesen, az 5-voltot is nagyjából, de a 0-t nem. a lehúzással próbálkozik, de nem ereszti kapcsolja le róla az 5V-ot és így csak 2V-ig bírja lehúzni. sokat méregettem és úgy tűnik, hogy a pic lábain sem jelennek meg a vezérlőjelek.
Lehet, hogy valami korai verziót építettem meg, ami nem egész korrekt? :gumicsirke:
(#) mateakos válasza mateakos hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

azthiszem az egyik FET-emmel van a gond
(#) mateakos válasza mateakos hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Lehetséges, hogy 15 mV-nál a BS170 már elkezd nyitni és a DS közötti ellenállás 1,3 kOhm?
(#) patexati válasza mateakos hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Nekem megvan a szilva oldalán található verzió és tökéletesen működik sőt első rúgásra indult! ( Most ép a watt félét csinálgatom)
(#) mateakos válasza patexati hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Most már az enyém is jó
Csak ez a furcsahibás FET nagyon kikezdett velem.
Hiába teszteltem, amikor a G és S lábakat összekötöttem akkor a S és D között diódát mértem. Amikor G és S közé 9 voltot tettem akkor S és D között vezetéket mértem. G és D valamint G és S között szakadást. Látszólag semmi baja sem volt, mert így kell működnie.
DE: Ha G-t és S-t összekötöttem akkor az a mért dióda záróirányban is vezetett, de csak olyan kis mértékben, hogy diódamérési üzemmódban nem volt mérhető és persze elsőre csak diódamérési üzemmódban teszteltem. Még nem láttam ilyen félig átütött diódát, de most már ennyivel is tapasztaltabb lettem. A FET-et kicseréltem egy újra és most már minden OK
Fél év után végre normális!
Következő: »»   35 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem