Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztőtrafó egyenirányítása
Lapozás: OK   9 / 45
(#) Bakancsok válasza mex hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Próbáltam, akkor sem húz ívet.
(#) mpisti válasza Bakancsok hozzászólására (») Aug 9, 2009 /

Szia!
Az argongáz normálisan áramlik?
Nem megy el valahol a pisztoly előtt?
Ilyen akkor szokott lenni, ha az ívet nem gázburokban gyújtják be.
A gáznak kb. 0,5s-al előbb kell folyni mint az ívet begyújtod.
(#) Bakancsok hozzászólása Aug 10, 2009 /

Argon helyett CO-t használok, mert csak vasat szeretnék vele hegeszteni. Kondival, kondi nélkül, folytóval, folytó nélkül, váltóárammal és egyenárammal is 54V.

A folytó egy vasmagra tekert kb 4mm es vezeték, ennek lehet köze ahhoz, hogy nem húz ívet?

A nyagyfrekvenciás gyújtás "hogy néz ki"?
Házilag hogyan kivitelezhető, ha "minden kötél szakad"?

Köszönöm a válaszokat.

(#) mpisti válasza Bakancsok hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Az AWI azt jelenti, hogy ARGON védőgázos WOLFRAM elektródával végzett ÍVHEGESZTÉS. Tehát ne akarj Co2 védőgázban wolfram elektródával ívet gyújtani,mert nem fog menni. A Co2 védőgáz fogyóelektródás technológiához lett kitalálva, ahol a gáznak csak annyi szerepe van hogy a megfolyt fémet oxigénmentes környezetben tartsa. Az argon védőgáz részt vesz a hegesztési folyamatban oly módon hogy biztosítja az ív fenntartását azáltal hogy az argon gáz ionizálódott állapotba kerül. Szerinted az iparban használnák a háromszor drágább argont ha a Co2 gáz megfelelne helyette?

Még annyit: ha MMA üzemmódban(elektródás hegesztés)normálisan működik, akkor működni fog AWI üzemmódban is, ha ARGONvédőgázt használsz. A nagyfrekvenciás gyújtást abban az esetben célszerű alkalmazni,ha egy önálló egységet képezve a gép vezérlését is meg tudod vele csinálni. Ez tartalmazni szokta a kezdő áram; munkaáram; fel-lefutási idő kráterfeltöltő áram ; és kráterfeltötési idő szabályozásra alkalmas elektronikát, valamint a gáz elő és utánfolyást biztosító áramkört+a nagyfrekvenciás gyújtóáramkört.
Nézz szét másik hegesztéssel foglalkozó fórumokon, találni fogsz több kapcsolást is.
(#) Bakancsok hozzászólása Aug 10, 2009 /

Lehet egy hülye kérdésem? (a többi mellett)

hogyan tudnám megoldani azt hogy az áramerősséget és az ívfeszültséget is is külön külön tudjam szabályozni, egymástól függetlenül.

Nagyon nagy hülyeségeket kérdezek?

A kérdés nem hülyeség. Csak a hagyományos rendszer alkalmatlan rá. A megoldás létezik, invertereknél, úgynevezett impulzus csomag vezérléssel. De ez a téma bőven kimeríti a hobbi kategória kereteit.
Neked elsősorban most nem ezen kellene agyalni, hanem argon gázt kellene szerezni,hogy amit alkottál ki tudd próbálni.
(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Aug 10, 2009 /

Úgy döntöttem, hogy előbb a dobozt és "kissebb" dolgokat csinálom meg és az argont kicsit halsztom, mert most nincs rá fölösleges 40000-rem :rinya: , de ha tud valaki olcsóbbat várom ajánlatát, DE tudom ez nem a hirdetési rovat.
(#) Bakancsok hozzászólása Aug 29, 2009 /

Sziasztok!

Megvettem az argont is, TÖKÉLETESEN MŰKÖDIK!

Mindenkinek NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM a segítségét és az építő jellegű véleményét!

(#) mpisti válasza Bakancsok hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Na, igazat írtam az argonnal kapcsolatban nemde?!
Gratulálok a sikerhez,és további sikeres építést!
(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Szept 1, 2009 /

Igen igazat írtál, soha nem is kételkedtem hozzáértésedben, és szakértelmedben! (bár ez 34 000-be került)

Szerinted így megtudnám oldani a nyagyfrekvenciás gyújtást?

A gyújtót ugyanúgy a mikrokapcsoló vezérelné egy relével ami adott idő múlva lengedne.
(#) mpisti válasza Bakancsok hozzászólására (») Szept 1, 2009 /

Szia!
Eszedbe se jusson!
Ezzel a megoldással a nagyfreki begyújtása pillanatában agyonvágtad az áramforrás kimeneti egyenirányítóját, ugyanis ott jó esetben a diódák 200-400V-ot viselnek el záróirányban is!
A nagyfrekvenciás gyújtás installálására többféle módszer is létezik, de szerintem az általam küldött rajzok valamelyikén találsz ilyen kapcsolást. Ha nem, akkor írjál, és keresek egy megvalósítási rajzot neked. Ehhez jó lenne ha feltennéd a fórumra az általad megépített nagyfrekvenciás gyújtó rajzát.
(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Szept 1, 2009 /

Még nem építettem semmilyen gyújtót, csak most tervezgetem, nem találok ilyen rajzot amit te töltöttél fel.

Megtennéd hogy feltöltenéd mégegyszer?
(#) mpisti válasza Bakancsok hozzászólására (») Szept 1, 2009 /

Most dolgozok a munkahelyemen,de holnap keresek valamit.
(#) Bakancsok hozzászólása Szept 3, 2009 /

A "PULSE" funkciót hogyan lehet belerakni? Esetleg valamilyen frekvenciaváltó?
(#) mpisti válasza Bakancsok hozzászólására (») Szept 3, 2009 /

Szia! A rajzkeresés a hétvégére(vasárnapra) marad,mert egy meló határidejével kissé meg vagyok késve. Elnézésedet kérem. A Pulse funkció az a hegesztőgépekre jellemző üzemmód inkább, azt jelenti,hogy a normál munkaáramra lényegesen nagyobb energiájú,de rövid ideig ható impulzusokat ültetnek a jobb varratminőség miatt. általában vékony anyagoknál alkalmazzák, alacsony munkaáram mellett.
(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

Előre is köszönöm!
(#) mpisti válasza mpisti hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

Még annyit a "PULSE" üzemmódhoz, hogy jelentősen megbonyolítja a hegesztőgép szabályzókörét hagyományos (nem inverteres) gépek esetén. A szekunder körbe az egyenirányító után egy nagy teljesítményű,általában vízhűtésű tranzisztort raknak, ezzel oldják meg az impulzusüzemet,meg a munkafeszültség szabályozását is. Pl. a REHM és a CLOOS Co2 gépek esetében láttam ilyen megoldást.
MMA eljárásnál ritkán, AWI eljárásnál viszont gyakran használt üzemmód. Hagyományos trafós gépeknél,-ahol tirisztoros a szabályozás- a pulzusfrekvencia néhányszor tíz hertzig terjed, de elektronikus szabályozású kapcsolóüzemű szabályzóknál több kHz is lehet.
(#) Bakancsok hozzászólása Szept 4, 2009 /

(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Szept 7, 2009 /

Szia Pisti!

Tudtál valamit kiokoskodni az általam küldött linkből?

Sikerült valamit találni?
(#) mpisti válasza Bakancsok hozzászólására (») Szept 7, 2009 /

Szia!
Megnéztem,de sajna lengyelül nem tudok,a kapcsolási rajzokat pedig csak felületesen futottam át.
Egy tirisztoros szabályozású gépet tartalmaz, több javítás is van,amelyeket külön lapon szerepeltet az aki feltette a netre. Megmondom őszintén,nem tartalmaz kapcsolástechnikai kuriózumot,ezért nem hozott különösebben lázba. Hasonló rajzaim nekem is vannak.
A rajzzal még mindig adós vagyok. Egy kis türelmet kérek még.
(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Törelmesen várom.
Köszönöm hogy foglalkozol a kérésemmel.
(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Szia!

Működőképes lehet az elképzelés?

gyújtás.pdf

(#) mpisti válasza Bakancsok hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Szia!
Miért mindig lengyel oldalról keresel megoldást a problémádra? Nem, sajnos nem funkcióképes az általad küldött rajz, a türelmedet kérem,fogok küldeni megvalósított működőképes megoldásról rajzot,de most nagyon sok munkám van ,nincs időm megkeresni.
(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Várom!

(A remény haljon meg utóljára)
(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Helló Pisti!

Tudsz mondani egy körölbeli időt, hogy mikor tudsz rajzot küldeni?

Előre is köszönöm!
(#) mpisti válasza Bakancsok hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Szia János!
Holnap reggel (szombaton) első dolgom lesz hogy megkeressem a rajzot neked,mert egyébként megint elmarad. :yes:
Ha megtaláltam,azon nyomban szkennelem és küldöm.
(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Köszönöm igyekezetedet!

Várom nagyon.
(#) mpisti válasza Bakancsok hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Az "előleg" ment privátba!
(#) Bakancsok válasza mpisti hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Köszönöm szépen!

Egyenlőre ennyit sikrült kibogarásznom belőle.

Jó úton haladok?

gyújtó.jpg

Következő: »»   9 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem