Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én egyszer próbáltam a beépítettel és nem talált semmit, pedig ott volt a gép mellett 1m-re a router. Hagytam a fenébe és a wifi kártyához kapott gyári programmal tökéletesen ment. Múltkor havernak akartam megcsinálni Vistán, ott látta is, csak épp nem csatlakozott.
Idézet: „megláttátok a feltett képet és megrémültetek?” Még jó hogy! A legtöbben ilyet csak a csillagok háborújában láttak, mint sugárhajtóművet. Nekem is van egy ilyenem. Az a régi Barkasunkból maradt meg. A mai benzin, meg olajárak mellett nem tudom, hogy mennyire éri meg ezeket a turbinás kazánokat üzemeltetni.
Ha átalakítod gázüzeműre akkor, viszont gazdaságosabb. Turbókazánt használnak sokan a háztartásban melegvíz előállítására.
gr89: ha ilyenrre csinálnád meg akkor melegvizet kerinegtve sokkal nagyobb felületelen képes leszel leadni a hőt, oda ahová azt kell.
Ha a vatera is ott szerepel akkor szerintem nem lehet véletlen hogy
Idézet: szóösszetétel is ott szerepel. "ipari" kitermelt mennyiségben is akár lehet furatszerelt, vagy SMD ledet venni szerintem.„Új és használt LED ek...” Így hirtelen utánanéztem, tényleg van választék, viszont ezen fenakadt a kurzorom. LED -es karóra. Szerintem pofás. Mi van veled Matthew? Olyan régan halottam a hongod hangját. Gondolom rengeteget tanulhtasz, remélem a zh -k is úgy sikerülnek ahogy az kell. Minden jót, és remélem miden rendben megy.
Ilyen szép kocsit nem minden nap látni: Bővebben: Link
Bár nem olyan jó, ha hihetünk a hírnek, mert 1001 LE-ről csökkentették a teljesítményét 800LE-re.
Idézet: „Turbókazánt használnak sokan a háztartásban melegvíz előállítására.” No a gáz sem olyan olcsó, és már 2 éve kikötöttem azt az energiazabáló kazánt. Márkás, nyuszis, de ahhoz, hogy kezet moshass percekig kellett folyatni a vizet, hogy a 12 fokos csapvízből végre meleget csináljon. Addig full gázzal ment az egész kazán. Más: Mint olvashattátok, nemrég szüreteltem. Csatolok pár képet. Magukért beszélnek.
Na tessék, ez van, ha kiállok a garázsból.
Idézet: „ahhoz, hogy kezet moshass percekig kellett folyatni a vizet,” Ez igaz de ez egy zárt rendszer lenne, kikapcsoláskor megmég a rendszerben lévő melegvíz még szoláltatáná a hőt. Annyi biztos , hogy a LADA fűtésnél ninsen jobb! harpo: nem rossz kis "kaszni".
Ha multicsilliárdos lennék, biztos ilyen kocsival vinné a sofőr a gyereket a suliba.
De most komolyan, egy ilyen autónak mi értelme van? Méregdrága, fenntartani szintén és műanyagból van (na jó, némi üvegszál is van benne itt-ott). Emellett az, hogy valakinek tetszik és lehet gyorsan menni vele (a németeknél esetleg, mert itthon nem), nem túl nagy eredmény. Nemrég láttam egy sárga Ferrarit az Üllői út külső szakaszán. Aki ismeri ezt a részt, az tudja, hogy katasztrofálisan rossz állapotú az úttest. Szóval alig bírtam visszafojtani a röhögést, hogy szerencsétlen lúzer nem mert 40-nél többel menni, mert úgy pattogott az úton az autó.
Az a macsek úgy néz ki, mintha ő itta volna meg a tavalyi termés maradékát.
Idézet: „Nemrég láttam egy sárga Ferrarit az Üllői út külső szakaszán. Aki ismeri ezt a részt, az tudja, hogy katasztrofálisan rossz állapotú az úttest” Talán ezért is hívják Üllői útnak, mert nagyot ütnek a kátyúk. vidéki vagyok, de egy évet Pestre jártam dolgozni.
Pont ezen gondolkoztam én is... talán a fényképezést követően le is dőlt a helyéről a föld felé, oldalra
Amúgy az Üllői útnak melyik az a külső része, amelyikre gondolsz? Illetve honnantól nagyon rossz az állapota? Kb. melyik kereszteződéstől? Nekem rémlik valami útfelújítás tavalyról, de nem tudom, meddig jutottak el vele... de jóideig le voltak zárva felváltva egyes szakaszai féloldalasan.
A Szarvas Csárda térig újították fel, ha nem tévedek. Onnantól a Béke térig elmegy az állapota, onnan pedig egészen a vasúti átjáróig kriminális. Kb. mint a Gyömrői út fel nem újított része.
Természetesen a kriminális és a katasztrofális jelző a pesti állapotokhoz képest értendő, vidéken lehet sokkal rosszabbat találni. Szerk.: Az Üllői úton egyébként már a felújítás előtt sem volt sok értelme közlekedni, mostanra viszont már annyi lámpa van rajta a Szarvas Csárda térig, hogy teljesen értelmetlen.
Amikor még nem ismerték a Megasztár fogalmát...
De talán még ez se olyan rossz... Érzéseim szerint ezen hozzászólásom főleg Action2k és Matthew kollégáknak fog örömet okozni
Bizony...a keleti régiókban még rosszabb utak vannak.
A kocsit meg esztétikai élménynek tettem fel, hogy legyen jó érzésetek tőle. Nekem az lett, szerintem nagyon szép.
:yes: bezony! Cserébe egy nem mindennapi duett: Pavarotti & Barry White - My first, my last, my everything
No még egy: Tina Turner & Barry White - In Your Wildest Dreams Ez az a zene, amit nem lehet kis prüntyögőkön élvezni. Barry dörmögő baritonja megremegteti az egész szobát. No még egy ráadás: Lisa Stansfield and Barry White - All around the world
Én már csak a kíváncsiság miatt is megszerzem ezt. Egyrészt elfoglalom magam vele, amíg rendberakom, másrészt újabb dolgot tanulok meg, harmadrészt ha még működni is fog, akkor nagyon boldog leszek.
Ampi: Előbb rendbe akarom hozni, utána jöhet esetleg egy kis fejlesztés rajta. Vizet keringtetve biztos, hogy jobb lenne. Létezik belőle olyan is, de az drága és ott ha okáig nem használták, akkor nagy az esélye, hogy lyukas is a víztér valahol. Tényleg valaki nem tudja, hogy ezeken van valami fokozat, vagy csak bekapcs, kikapcs?
Igem arra gondoltam én is. Szerintem a szabályzást, vagy a forgórész gerjesztésével, vagy az állórész megcsapolásával, vagy ami drágább "eljárás" frekvencia szabályozásával, lehetett szabályozni. Előfordulhat az is, hogy nem volt semmi, és csak egy termosztát kapcsolta ki - be. Bz-Mot motorkocsikon is az utastérben középen az egyik ülés alatt szintén ilyen volt felszerelve.
Jaj, hát nekünk Magyaroknak is van ám mivel büszkélkednünk. Olvastad a kommenteket? Az Olasz hogy dicséri.
Idézet: Az Isteni klarinétos.„il dio del clarinetto” Az Argentin meg: Idézet: Zseniális! Szavak nélkül! A Mester! „Genial!! Sin palabras! Un Maestro!”
Látom a cica volt az első kóstoló A szemei állásából ítélve
Jóreggelt, éjeli bagjok! Az UHU Linuxosokat meg külön köszöntöm.
Kb egy óra és a telepítő kernelével végre valahára véglegesen végzek. Már három napja azzal szenvedek.
Miért nem használsz Suse disztribúciót, szerintem a legegyszerűbb, bár nem állítom ,hogy a legjobb, mert ezen kívűl csak egy Mandrake-et futtattam, egy Debian-t pedig egy telefonközponti szerverben láttam.
Még 8éve ez az Uhu pedig elég szegényes volt, egyik barátom gépére ezt telepítették a Auchan-osok. A táblázat-ból lehet szemlélődni.
Jajj félreértettél.
Idézet: „Jóreggelt, éjeli bagjok! Az UHU Linuxosokat meg külön köszöntöm.” Az éjjeli bagjok miatt mondtam az UHU linuxot. Idézet: „Márkás, nyuszis, de ahhoz, hogy kezet moshass percekig kellett folyatni a vizet, hogy a 12 fokos csapvízből végre meleget csináljon. Addig full gázzal ment az egész kazán” Ezért kell Turbós Kombi kazán
A routeren hogy tutom beálíltani?
A laptopon pedigy itt kell? (kép csatolva) És ha itt akkor mit kell beírni? (Ezek a hálózatos cuccok magasak nekem... )
Alternatívák: Villanybojler, ami ha kell, ha nem tárkapacitásától függően felfűt, és adott hőfokon tart nagy mennyiségű vizet.
Átfolyós vízmelegítő: Nem gázt zabál, hanem villanyáramot. Fatüzelésű bojler: Macera a köbön. Napkollektor: Időjárásfüggő a meleg vízhez jutás. Lavór+sparhert: Évszakfüggő.
Tudtommal a turbós nem azt jelenti, hogy gyorsabban felfűti a vizet, hanem a kéménye más szerkezetű mint a normál zárt rendszerű cirkónak, mert dupla falú kéményen keresztül a kinti környezetből szívja a "turbó" befelé az égéshez szükséges levegőt, és nem a benti levegőt használja ehhez. A kémény másik rész meg a "kipufogáshoz" való, azon távozik el az égéstermék.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |