Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Így van! Nekem is ilyen van. :yes:
Csak a turbós és a hagyományos között van annyi különbség, hogy a turbóba van égéstermékelszívó ventilátor is. Elektronika figyeli a nyomáskülönbségeket, hőmérsékleteket meg nagy csomó dolgot, és ennek megfelelően szabályoz.
Jól tudod, én ilyen téren tanulok tovább a gyakorlati helyemen (egy vállalkozó) láttam már ilyet, sőt már van némi fogalmam is róla. Turbó kéményt pedig csütörtökön szereltünk.
Azért még csak némi fogalmam mert szeptember második hetétől vagyok ott. A kémény valóban dupla kéményű. A belső csövön fújja ki a ventilátor az égésterméket, a külső csövön pedig szívja az égéshez szükséges levegőt. Én nem a víz felfűtési idejére gondoltam avval a Hsz-el amit írtam. Van a kombi kazán, ami egy indirekt fűtésű meleg víz tárolót is fűt. Ami oylan mint egy bojler csak nem fűtőszál van benne, hanem egy réz cső spirál, abban kering a víz ami fűti. Ezáltal van meleg víz, a tartály nagyon jó szigetelésű így ha kinyitod a meleg vizet a tartályból használod el. Ha hűlik a kazán bekapcsol és fűti. Üdv!
Ha már vasút és frekvenciaváltó Bővebben: Link
Helló!
Most megnéztem a procim típusát. Hát érdekes kivétel volt. Múltkor kentem rá egy kis hővezető pasztát, mert alig volt alatta, most meg amikor a hűtőt vettem lefelé jött vele a proci is. Úgy ráragadt, hogy alig akarta elengedni. Biztos jó volt a hőátadás. Szóval ,mivel hülye vagyok ezekhez, ha a 2GHz-es celeron procit kicserélném egy ugyanilyen órajelű, de pentiumra, akkor gyorsabb lenne valamivel? Ez a proci socket478-as foglalatú, akkor bármilyen jó bele, ami ilyen foglalatú? Vagy csak direkt laptopba való jó bele? A mostani proci típusa SL6RV. Idézet: „ha a 2GHz-es celeron procit kicserélném egy ugyanilyen órajelű, de pentiumra, akkor gyorsabb lenne valamivel?” A Celeron is Pentium márkájú, csak nagyon butított verzió és minden feladatnál izzad. Egyébként a hagyományos, sima Pentium biztosan gyorsabbnak fog tűnni. Idézet: „Ez a proci socket478-as foglalatú, akkor bármilyen jó bele, ami ilyen foglalatú? Vagy csak direkt laptopba való jó bele?” Ha laptopba kerül, mivel erről nem írtál, akkor nyilván csak laptop-hoz való típusok lesznek jók. Ha asztali gépről van szó, akkor oda bármelyik típus megfelel, aminek Socket478 a tokozása (478 db kivezetés).
Közbe kiderült hogy nem is wifis nete van otthon hanem ilyen USB-s flash meghajtós vodafone net.
A helyedben rákeresnék a neten, melyik a legnagyobb proci, amit támogat a laptopod. Ez leginkább a BIOS-tól függ, habár a rendesebb cégek úgy oldják meg, hogy a chipset által kezelt procikat a BIOS is támogatja.
Alapvetően azonos foglalattal, FSB-vel és tápfesz-igénnyel rendelkező P4-es proci bele fog menni a gépedbe. Norberto: Bőven voltak ám a P4-es időszak elején olyan laptopok, amikbe asztali gépekbe szánt procikat pakoltak. Gondolom az olcsóságuk miatt. Ezek aztán fűtöttek is rendesen. A SpecSheet szerint az említett procinak 52.8W a TDP-je, szóval sztem ez asztali proci. A volt munkahelyem egyik ügyfele vett 17"-os laptopot, és mikor szétszedtük, komplett asztali gépet találtunk benne, normál 3.5"-os vinyóval. Nehéz is volt, mint a bűn.
Amennyire én tudom, a laptopokba való processzorok kissé lassabbak az asztali társaiknál (ugyanazon órajel mellett - Ne kérdezzétek miért, de nemcsak, hogy olvastam, ezt is tapasztaltam...). Ez elmondható minden notebookba szént alkatrészről (Memória, HDD. Emellett a megbízhatóságuk, élettartamuk is kisebb (kivéve talán a képernyőt). Épp ellenkező tendenciát olvastam: Megjelentek olyan alaplapok asztali gépekbe, ami laptop processzort is támogat, annak feladatfüggő órajel vezérlésével együtt. Azaz, ha csak excelben csinálok egy szimpla táblázatot, csökkenti az órajelet, ezzel energiát takarít meg. Ha viszont olyan feladatot végeznék, ami gyors sebességet kíván meg, akkor maximumon pörögne. Ezzel temérdek energiát lehet megtakarítani. Nem egy gépen, hanem globális szinten. Emellett a csökkenő zajszint sem hátrány; nem kell a hűtő ventilátornak sem nagy fordulaton pörögni. Kimutatták, hogy a fehér zaj (ilyen a TV sustorgása üres csatornán és a ventillátor fütyülése) eszméletlen módon fárasztja az agyat.
Nem kicsit fárasztja. Erről tanultunk is még középiskolában, nem csak az agyat fárasztja, és ezzel egyidejűleg idegi kimerültséget, és agresszivitást is okoz!
Az "asztali gépbe notebook procit" dolog nem újdonság. Ma már lehet venni akár Atom procis asztali alaplapot is. A terhelésfüggő órajel- és tápfesz-visszavételt meg alapból tudja a Core 2 család (de lehet, hogy már vmelyik korábbi asztali procicsalád is tudta; ha az órajelet nem is, a tápfeszt mindenképp).
Legalább már tudom, hogy a kockafejű IT szakemberek miért olyan bunkók. :hide:
Idézet: „... laptopok, amikbe asztali gépekbe szánt procikat pakoltak ... Ezek aztán fűtöttek is rendesen.” Pont ezért nem ajánlottam, hogy laptopba egy igazi fűtőtestet pakoljon, jobb, ha oda valóban laptopba való kerül. Feltéve, ha laptopról van most szó, mert ezt még mindig nem tudjuk biztosan.
Idézet: „Jóreggelt, éjeli bagjok!” bagoj =/= bagoly
Igen azt tudom, hogy a celeron is pentium, csak ez a butított változat. Ezért kérdeztem ,hogy egy eredetitől gyorsulna-e valamennyit, mert nem igazán érezni a 2GHz-et. Semmivel sem gyorsabb, mint a P3-as gépem. És igen laptopról van szó. Ezért kérdeztem ,hogy csak speciális mehet bele, vagy a normál is jó-e bele. A foglalatra mPGA479 van írva.
Ha jól emlékszem, a Pentium és a Celeron a chache méretében különbözik. Az ugyanis közvetlen összeköttetésben van a processzorral. Ebből kifolyólag gyorsnak kell lennie: ergo drága. Tehát ezzel lehet spórolni az áron. Cserébe kisebb chache-sel lassabb lesz a rendszer.
Bocsánat, én akkor keztem lefekeüdni, és a drófejű, terhelésfüggő órajel- és tápfesz-visszavételt agyam kispórólta azt a kraktart, egy hiba miatt, de gyosba pcheltam a dolgot.
Ebben igazad is van, illetve hozzátenném az utasításkészletet (MMX SSE SSE2 stb.), ami nagy jelentőségű, mert az alkalmazások kernel idejét rövödíti le a töredékére. Hogy el lehessen adni a plattformot, felhúzzák gyárilag az órajelet, hogy valamit tudjon azért produkálni.
A másik meg a gyártástechnológia, ahogyan azt a lapkát, legyártották. Többek között az 1,6GHz -es Socet A -s proci ezért tud hatalmasat ráalázni a Celeron D 3,1 GHz -e procira, pedig a cerkáé -nak nagyobb buszszélessége is ráadásul.
Ez marhajó!
Hali népek Voltam ma a piacra, és megálltam az elektros résznél. voltak ott kis neoncsövek. Láttam már olyat hogy a cső fekete, és tudtam szerint az UV cső. vagy nem? és a piacon is láttam egy ilyet, de a dobozára azt volt írva h. blue. hát ah kéket világítana, aktor az nem kék cső lenne? ha úgy nézzük az uv szín is kék (lila). ha fehér tárgyra világitol vele, aktor kék. mit szóltok Ti hozzá? UV, vagy kék neoncső?
Nemmindegy melyiket veszed meg, mert az egyik kéken a másik meg lilán világít, mindaddig, amig valami olyan folyadékot nem hsználsz ami "átalakítja" UV fényt, és különöböző intenzitással verik vissza az "átalakított" fényt. Mivel ezeket a szineket jobban tuja érzékelni az agy, ezért az a benyomásod támad, mintha a cucc magától világítana de nem. Ilyen "lakk" szerű valamit is tudsz venni amit ha ráfújsz valamire, akkor az UV -fény alatt "világítai" fog.
Ráadásul az ára sem mindegy. Egy UV cső 3000 -be is, míg egy kék cső, maximum 1500 körül lehet. Ha ugyan abban az árban volt, akkor vagy átverni akarták a népet, vagy őkmaguk is olyan buták, hogy fogalmuk nincsen mit adnak el.
Sőt, testnedvek is világítanak UV fényben. Emellett tessék vigyázni kedves fesztiválozók, mert a tonic lumineszkál UV fényben! Tehát nem lehet olyan helyre becsempészni ásványvizes üvegben vodka-tonikot, ahol a bejárat közelében UV fénycsövet szereltek fel (dekorációból?)
Idézet: „Tehát nem lehet olyan helyre becsempészni ásványvizes üvegben vodka-tonikot” Pont ezért kell a vodkát eredeti töménységében becsempészni.
Idézet: „Sőt, testnedvek is világítanak UV fényben.” Húú ha! Akkor én ezzel nemleszek bajban, mert nem járok buliba, de ha igen akkor aztán... Még jó hogy otthon ilyet nem használok, mert akkor minden világítana. :hehe: Mi a helyzet Matyikém? Régen láttam karaktereid.
Sőt, a fogakon nevetéskor látszik hogy tömöttek-e. A lányokon a fehér melltartó a tartó, vagy a természet.
"Bizonyos buli alatt összeszedett foltok" is láthatóvá válnak, mint ahogy mondottad volt.
Igen, igen. Nem akartam leírni a kiskorúak miatt. Ezek után már nekik is nyilvánvaló 18+: Kombináljuk csak a felvetéseidet: Mi van ha tömöttek a fogak és "bizonyos" buli után vannak a fehér melltartót viselő lányok? Akkor sugárzó a mosolyuk? Kétlábon járó fogkrém-reklám... Tockosokat holnap várok... Igen, én is ott leszek.
Kicsit el vagyok havazva az utóbbi időben. Sebaj, ha leadtam a szakdolgozatomat, minden rendben lesz... Decemberre kérik (csak az én konzulensem), amikor a határidő április. Ki érti ezt? :nemtudom:
Elromlott a laptopom, viszont kellenének róla a fájljaim. Vettem egy külső SATA->USB átalakítós HDD házat és így hozzáférek az asztali gépen a dolgaimhoz. Viszont a windowsban az asztalon (.../Documents and settings/Attila/Asztal...) van pár fájl ami nagyon fontos lenne, ezekhez sajnos nem tudok hozzáférni. Gondolom azért, mert jelszóval volt levédve a felhasználói fiókom.
Hogyan tudnék hozzáférni az asztalon lévő dolgokhoz? Van erre valami mód?
Mindent bele. Képzeld nekem meg lehet lessz munkahelyem a Tatabányai Bridgestone gumigyárnál. REmélhetőleg összejön. Ha igen, akkor akövetkező börzékre ne is gyertek mert mindent felvásárlok előlletek. :eplus2:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |