Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hello!
98% hogy hozzá tudsz nyúlni, ha linuxalól próbálkozol. Tölts le egy olyan linuxot, amit nem kell telepítened, csak bebootolsz róla és ott elintézed a másolásokat. Én is hasonlóan jártam kb 1-1,5 hónapja.
Konvertáld a particiót FAT32 rendszerűvé, akkor elvesznek a fájlrendszer titkosítási kulcsok, és azonnal hozzáférsz a partición tárolt összes adathoz.
Egy másik megoldás az unloker nevezetű kis program. Ezzel tudod engedélyezni a hozzáférést a mappához, nembiztos hogy működik, én amit a windóz letiltott mappát így "törtem fel".
Idézet: „Convertáld a particiót FAT32 rendszerűvé, akkor elvesznek a fájlrendszer titkosítási kulcsok...” Ha NTFS-ből konvertál át valaki FAT32-re, nem csak a kulcsok vesznek el, hanem kompletten az összes fájl is mindenestül, mivel a kezdetüket, hosszukat tartalmazó struktúra adattábla (NTFS) szanaszét esik és belép helyébe a FAT32 saját változatú adattáblája. Én nem ajánlom a konvertálással való játékot.
Kcsi antennával hiába állatgatod a frekvenciáit, és a végén be is gerjedhet. Érzékeny jószágok "ezek".
Csináltam már ezt a Partition Magic$8 -al és csodásan hozzátudtam férni rengeteg titkosított fájlhoz, amit nem engedett a rendszer NTFS alól. A fájlstruktúra megmarad, csak a fájlrendszer titkosítási adatok ,indexek, egyéb gyorsítótárazásra szolgáló információk (hasonló mint a perfekt előtöltési adat "halmazok"), illetve az adatok sérülésének védelmét szolgáló gyorsítótárazott információk vesznek el. Anyiban tényleg nem ajánlott ezt a manővert alkalmazni, ha 4 giga felett van egy mentendő fájl mérete.
Lehet hülyeséget mondok, de esetleg az usb-s vinyóról bootolni? (már ha lehetséges) Akkor a saját rendszered futna és akkor lenne hozzáférési jogod is a dolgokhoz. Ilyen usb-s átalakítóval még nem foglalkoztam, de sima pendriveról, kártyaolvasóba dugott kártyáról lehet bootolni, mert az újabb alaplapok nagyrésze támogatja az usb-ről való bootolást.
Én is erre gondoltam az imént.
Természetesen, nem érdemes normál módban indítani az OP-rendszert, annak úgyis tuti kékhalál lenne a vége, de csökkentett módban lehetséges, hogy elindulna a rendszer, egy próbát azért megérne. :yes:
Ez eszembe sem jutott, mert kétlem hogy működne. Szerencsétlen vindóz egy teljesen más hardverkörnyezetben ébredne, nem hiszem hogy képes lenne elindulni.
------------------------------------------------------ Ezzel az Unlock nevű programmal sikerült megoldani! Bár teljesen logikátlan a működése de azért sikerült. Ugyanis megnyitni nem tudja a mappát de felajánlja hogy áthelyezi. Megmondom neki hogy hova tegye át, de nem teszi csak létrehoz egy ugyan olyan nevű mappát. Viszont az eredeti mappa egy újraindítást követően már megnyithatóvá válik! Viszont ezt minden almappával el kell végezni. Nem baj, a lényeg hogy sikerült! Más, szerintetek a laptop HDD-jén lévő Thunderbirdből valahogy ki tudnám sajtolni az e-maijeimet?
Arról nem lehet boot-olni, mert a régi rendszer mindene alkotó eleme a régi konfigurációhoz készült, és nem működne másikkal.
Attila86: Egy nem teljesen ide tartozó ötlet: Amikor egy gépen win jelszó volt úgy léptem be, hogy indításnál indító menüt előhívtam, (F8) majd már nem pontosan emlékszem, de valami VGA módban vagy lehet csökkentett módban hálózattal beléptem rendszergazdaként, így a jelszóval védett felhasználó file-jait simán le tudtam menteni az ő asztaláról. Hátha ez neked is beválik, nálam működött, és gyakorlatilag ugyanez volt a probléma mint neked, csak nem USB-s külső meghajtó volt hanem a belső egy másik partíciója, sőt ott mivel rendszergazda voltam kiszedtem a jelszavát, majd beléptem újraindítás után az ő fiókjába, biztos ami biztos alapon és megnéztem nem maradt-e ott valami.
Thunderbird-ből a leveleket nem lehet kimenteni, csak a beállításaidat. Ezzel játszottam én is anno, amíg használtam levelező klienst. Legalábbis tudtommal nem lehetséges ez.
Sőt, minden egyes fájlt ezzel az Unlockerrel át kell másolni valahova mert a Total Commander meg a vindóz még így sem tudja olvasni.
Igen én is sokat próbálkoztam vele, de sehogy nem sikerült kimentenem. :no:
Ez akkor jöhet jól, ha nem AHCI módben van feltelepítve a merevlemez, mert ha igen, akkor egy szép kis STOP -hiba lessz vég kezdete.
Hát én pont most indítottam el a laptop vinyómmal az asztali gépemet és csökkentett módban tökéletesen megy teljesen más környezetben. Látszik, hogy rég használtam wint, mert ilyen gondom linuxal nem volt, az simán ment más gépen is. De csökkentett módban mennie kell.
Szerk.: Komplett wint hogy tudnám átrakni egy másik vinyóra? Elég érdekes kérdés, de jól jönne. Linuxnál csak átmásolom a mappámat az új telepítésbe és minden megy a régi kerékvágásban. Itt van valami hasonló megoldás?
Ez érdekes megoldás, nem gondoltam volna, hogy megy így ahogy írtad.
A kérdésedre a megoldás a norton ghost. Be ghostolod a meghajtót vele, készít egy lemezt/file-t, egy képfile-t a meghajtóról, és azt tudod újra rakni, eddig egyszer csináltam ilyet, akkor működött. De nagyon sokáig tart míg megcsinálja az egészet, jobban jársz ha újra rakod a rendszert.
Ismer valaki valami nagyon tuti, nagyon gyors tudományos számológép-programot XP-hez? A beépített számológép Tudományos állásban is igencsak szegényke tudású...
Igen ismerek. Ha megtalálom küldöm pm-ben a linket
Szerk: pm-ment
Szerintem próbáld meg feltelepíteni egy másik gépre a programot, és vizsgáld meg a programkörnyezetét, hogy mit hová ment. Az avastot is kitudod használni erre a célra. Beállítod neki, hogy minden folyamtot jelenítsen meg, és amikora programot elindítod akkor amikor előbukkannak afolyamtok akkor egy gyors Print screen, és máris előreébb vagy. Esetleg, amikor mailt küldesz / fogadsz akkor is nyomhatsz egy Print screent, és már ezzel is előrébb vagy, emrt legalább tudod hogy hol kell keresni. Hosszú kukacoskodás után szeritem meg lehet találni csak kitartás kell hozzá ,ha valóban fontosak a tárol mailek. Szerintem egy ismeretlen formátumú titkosított fájlokban tárolja a maieidet.
A pédát asz office 2003 -on mellékeltem. Tudom elvetemült ötlet, de valamiből ki kell indulni.
Köszi a válaszokat, megsasolom az összes ajánlatot!
Átállítod "tudományosra" -és máris nem vérszegény számológépet kapsz. Ha ez neked kevés, letörlöm a winózt...
Idézet: „A beépített számológép Tudományos állásban is igencsak szegényke tudású...” Az előbb írtam.
Ismer valaki valami nagyon tuti, nagyon gyors tudományos számológép-programot XP-hez?>>>> A beépített számológép Tudományos állásban is igencsak szegényke tudású...<<<<
Írta, hogy neki az kevés Norberto: Beelőztél
Jajj akkor törlöm a windózt máris! annyira sokan irnak rám, annyi felé kell figyelnem, hogy ezen kis részleten átcsúsztam. Bocs.
Nem tudom mit értesz pontosan a kimentésen, de ha XP volt rajta és nincs agyontitkosítva a meghajtó akkor a vinyó:\Documents and Settings\Júzer\Application Data\Thunderbird\Profiles\valamikód\Mail\
mappában található néhány különféle fájl, elvileg ezeket thunderbirddel talán lehet olvasni. Egy mappával visszább meg vannak azt hiszem a beállításai. Annó legalábbis mintha sikerült volna nekem de nem vagyok biztos most benne...
Például hiányzik belőle a gyökvonás, pedig az szinte elemi művelet... csoda, hogy a négyzetre emelést futotta belerakniuk.
És akkor integrálásról, hasonlókról nem is beszéltem, pedig a PC-nek igencsak nagyobb erőforrásai vannak, mint egy 2-gombelemes tud. számológépnek. Ha viszont vannak ilyen erőforrások, akkor miért ne használjuk ki őket, miért kéne még előszednem a táskámból a 2 db számológépet, ha egy sokkal erősebb és nagyobb tudású is itt teremhet egyből a képernyőn?
Igaz. Leesett már azóta.
Idézet: „Például hiányzik belőle a gyökvonás, pedig az szinte elemi művelet... csoda, hogy a négyzetre emelést futotta belerakniuk” x^y és 0.5 a kitevő de amúgy igazad van!
Normál módban újraindult a gép, de így megy minden. Valami drivereket is felpakolt már.
Hát én nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz átköltöztetni a rendszert egy másik vinyóra. Esetleg ha átmásolom a másik vinyóra az összes mappát? Ugyanazon a gépen menne, csak vinyót cseréltem és jó lenne megőrizni a cuccaimat.
Hejejj, a kislányom ma kimondta hogy ICE-T és hozzá a kéz mozdulat. Annyira aranyos volt.
1,5 éves de a páká-t már mondja egy ideje.
Hello mindenkinek!
Szeretnék összevágni egy videót, amihez szeretnék zenei aláfestést is és ezt szeretném feltölteni a youtube-ra. Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy honnan tudok zenét szerezni, amit ingyenesen fel lehet használni? Vagy hogy működik ez? Mert legutóljára amit feltöltöttem két videómnál, mindkettőt lenémították szerzó jogok miatt. Az egyik videónál egy zenét használtam fel, a második videónál pedig 3 zenéből vettem ki 30 és 50 másodperc közötti részletet, de még így is némították... Milyen zenéket tudnék én a videó alá berakni, hogy ne némítsák? |
Bejelentkezés
Hirdetés |