Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop töltés

Témaindító: gyula1977, idő: Szept 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gyula1977 hozzászólása Szept 24, 2008 /

Szaisztok !

Segítségeteket szeretném kérni T23 laptop töltésével kapcsolatban.Vettem a laptopba egy új aksit és nem tölti a laptop.Azt gondoltam hogy rosz az aksi.Egyik kolegámnak van egy T30 laptopja és kipróbáltuk azon a gépen az én aksimat és az a gép töltötte.Tehát az lenne a kérésem ha valaki tudna nekem segíteni T23 laptop aksi töltő részével kapcsolatban netán kapcsi rajz lenne megköszönném.Vagy hogy a töltő részében melyik tranzisztor vagy tekercset nézzem meg.
(#) bazsoo válasza gyula1977 hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Hali! Biztos hogy a te laptopodba az az aksi jó? Ha jó akkor pedig nézd meg az érintkezéseket! Ha azok is rendben vannak akkor tegyél bele másik aksit! Ha azt tölti akkor az az aksi amit vettél nem jó bele! Mást nem tudok! Ha ezek nem jönnek be akk várd meg a szakik véleményét :yes:
(#) kobold válasza gyula1977 hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Múlt héten forrasztottam egy kolléga céges T30-asát, gyorsan felkapta az asztalról, miközben be volt dugva. A csatlakozónál megsérült egy vezetősáv, felszakadt a forrszem, azt javítva újra üzemképes lett.
Ez csak tipp, de szerintem nézd át legalább a csatlakozó körüli részeket, nincs-e hasonló hiba. Ha nem látsz semmit, akkor jöhetnek a kiváló minőségű és részletes fényképek, hátha...
(#) Doncso válasza gyula1977 hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Kedves Gyula.
Én legelőször fognék egy multimétert és ellenőrizném a feszültséget a töltődön ,hogy adja e azt a feszültségt ami rá van írva, majd belenyomnám a laptopba, akksi nélkül bekapcsolnám, és az akksi sarukat is megmérném, bár én nekem az a gyanúm, hogy ezekben van egy un töltésszabályozó elektronika, már volt itt a fórumon valaki akinek ugyanez ment tönkre, ha érzel kellő indíttatást és bátorságot magadban, szedd szét a laptopot, és nézz körül az akksi körüli nyák lemezen nem látsz e égett alkatrészt, ugyanígy végignézheted a többit is, ha még nem tetted volna meg.

Esetleg ajánlom figyelmedbe EZT
ha valamit mégis cserélni kellene.
Üdv.
(#) inachis84 hozzászólása Szept 13, 2009 /

Üdv mindenkinek! Nekem kicsit más jellegű a gondom. Adott egy Sony Vaio. Most kb. 4 éves. A töltö dugója pár napja elkezdett nagyon melegedni, aztán egyszer csak elszállt a gép. Szétszedtem, hogy megbizonyosodjak arról, hogy az alaplapon, vagy máshol nem-e égett el valami. Negativ Ezek után összeraktam a gépet. Meglett a hiba. A töltő dugó közepe kopott ki. Mozgatásra jó. Gondoltam, megoldom úgy a gondot, hogy meggörbítem a külső dugó közepében lévő tüskét picit, hogy rendesen nekifeszüljön a laptop dugólyának hengeres testjébe. Sikerült. Még mozgatásra sem érzékeny. Szépen tölt. De van egy kis bibi. Továbbra is forrósodik a külső dugó. Rámértem. Kb. 30v-ot ad le (nem tudok terhelésest mérni), azonban a Sonynak 19,5 v kéne. Lemértem az autós töltőt is, amivel szépen ment korábban. Úgyszintén 30 v körüli a feszültség. A hálózati dugó annyira átforrósodik, hogy szinte lehetetlen megfogni. A gép töltést jelez, azonban az operációs rendszer szerint több óra elteltével pár százalékos töltésemelkedést jelez. A teljes feltöltés korábban kb. 2 óra volt. Most becslésem szerint 6 óránál feljebb lehet. Szerintetek mi lehet a gond? (400.000 ft-os gép, nem szeretném, ha tönkre menne)
(#) Kovidivi válasza inachis84 hozzászólására (») Szept 13, 2009 / 1

Rövidzárlat jutott először az eszembe. Ekkor a maximális terhelés jut a töltőre, óriási árammal. Ha a laptop belsejében egy részegység lett rövidzárlatos, pl egy stab. IC, akkor elképzelhető, hogy megy a gép, mégis rövidzárlat van valahol... Nézd meg, hogy belül nem melegszik-e valahol nagyon (a procin kívül ), esetleg meg kellene mérni, hány Amper csorog a laptopba!

Köszi a gyors reagálást. Az áramerősség mérést valamiért nem tudom megcsinálni. Nem méri a multiméter. (lehet, hogy én vagyok amatőr) kicsi piros multiméter a közepén tekerővel. 1000 ft körül volt. Eltekerem amperre 200 m-en 0-át mutat sebaj. Belül úgy tűnik, nem melegszik sehol a procit kivéve más ötlet?

Jó napot! Olyan rég írtam, hogy csak na
Újabb gond, most mégis melegszik valami. Nem kicsit. Az egész gép tűz forró.
Mind1. mindenképp szét kell szednem. (kifelejtettem pár csavart Ahogy az szokott lenni
Kérdés, hogy tudom megkeresni, hogy hol zárlatos a dolog?
(nyugodtan írhattok telefonról be tudok jelentkezni, az előző két hsz-t is onnan írtam.
(#) szkrep válasza inachis84 hozzászólására (») Szept 13, 2009 /

Pl multiméter szakadásvizsgálója rövidzárnál csipogni fog neked. Multiméteren a helyére dugtad a vezetékeit? 200mA méréstartományban szokott lenni biztosító a műszerben, az nem olvadt ki? Szerintem 200mA-nél jóval többet eszik, nagyobb méréshatárral próbálkozz! És ugye sorosan kötjük.
Egyébként én nem kísérleteznék, elég érzékenyek a melegedés-lehűlésre a dolgok, nekem egy videokártya halt meg úgy, hogy egyszerűen letört a GPU pár "lába" (golyója?) a hőingás miatt.

Nem tudom, mi lehet a multival. nagyon olcsó kis dolog volt. Rögzített vezetékei vannak. Szakadásvizsgálója ha van is nem tudom, hol mérjem a zárlatot (ha egyáltalán zárlatos). Áramerősséget más mérési tartományban mértem csak elírtam. A gép melegedésének oka pedig megszüntettem (hülyegyerek hosszabb csavart rakott a ventillátorhoz, ami megakaztotta a lapátokat ) viszont a töltő vége még mindíg tűzforró. Nem tudom, mi lehet.
(#) dollerakos hozzászólása Szept 27, 2009 /

Üdvözlet! Vettem használtan egy laptopot, jó az akksija is. Azt szeretném csak megkérdezni, hogy hogyan töltsem, hogy sokáig jó is maradjon. Tudom, hogy túltölteni nem tudom, mert az ellen meg van védve, és túlzottan lemeríteni sem szabad, de most azt csinálom, hogy amikor be van kapcsolva (átlag naponta 1-2 óra), akkor kap villanyt az akksi is, mert használat után kihúzom a falból a hálózati csatit.) Nem csináljam inkább azt, hogy pl. tartsam állandó 80 %-on az akksit, tehát használom akksiról is a 80 %-ig, utána pedig hálózatról? TEhát, mi a titka annak, hogy sokáig jó maradjon az akksi? Köszi.
(#) ferzoo válasza dollerakos hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Először is milyen akku-ról van szó?Úgy értem Ni-mh vagy Li-Ion mert ha Li-ion akkor nem tudod túl tölteni,sem túlzottan lemeríteni.Beépített elektronika IC.+akadályozza ezt.Amennyiben Ni-Mh akku érdemes hozzá csinálni egyszerű impulzus töltőt ami 60-40%os kitöltési tényezővel dolgozik.Ez azt jelenti hogy 0,6mp.ig tölt 0,4mp.szünet,vagyis nem tölt.Lásd De Walt töltők.Meg építheted 555-ös vagy hasonló Ic.vel.az akku sokkal tovább bírja majd,/élettartam/.Az egész ák.14-16V adapterről működhet.
(#) dollerakos válasza ferzoo hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Köszi a tippeket. Li-Ion akksiról van szó, így a négyszögjeles táp nem játszik (egyébként csináltam már ilyen áramkört, pont NE555-ből... Tehát, akkor jó minden így, ahogy van? - Csak akkor kap villanyt az akksi is, amikor a laptop be van kapcsolva, mert használat után kihúzom a falból. Vagy használjam egy kicsit, mondjuk, időszakosan egy negyedórát akksiról is néha, hogy az akksi is használódjon? Köszi.
(#) Mota hozzászólása Júl 23, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem.

Nemrégiben vettem egy Asus A3HF típusú notebook-ot rossz akumlátorral . Most vettem hozzá egy teljesen újat , de nem tölti ezt sem.Windows azt írja ki , hogy 100% maradt,de amint kihúzom a töltőt egyből kikapcsol , illetve a notebookon folyamatosan villog az aksi lemerülését jelző led . Tudna valaki segíteni mi lehet a gond?
(#) vnonoo hozzászólása Jún 5, 2013 /

Sziasztok!

Nekem csak egyetlen "butuska" kérdésem van:
van egy 20V/3,25A-es noti töltőm 65W teljesítménnyel,amivel egy 11,1V/4400mAh akksival rendelkező gépet töltök.(ezek gyárilag "tesók")
Namármost:
vettem egy másik lapost,aminek az akkuja 14,8V/4400mAh.
Ehhez a notihoz eredetileg egy 20V/6A töltő lenne,120W teljesítménnyel,de sajna momentán ez nem áll rendelkezésemre...
A kérdés:
tölthetem-e az új szerzemény akkuját (csatlakozó egyezik!) a 20V/3,25A/65W-os töltővel,vagy sürgősen felejtsen ezt el???

Minden segítséget köszönök előre is!!!
(#) tadid hozzászólása Dec 16, 2013 /

Sziasztok.
A következő problémában kérném a segítségeteket. Az egyik ismerősöm laptopja (Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200) nem veszi fel a töltést. A hiba a következő: bedugott tápnál a töltőn lévő led pulzál. A gép nem jelzi a töltést és nem is lehet bekapcsolni. A töltő a szükséges feszültséget produkálja, a vezetékek épek, nem töröttek. A laptopot szétszedve a következő látvány fogadott (lásd a mellékelt képen). A sok por mellett a táp csatlakozó pozitív lábánál lévő alkatrész teljesen el volt kormolódva. Valószínűleg szikra okozhatta
Méregettem a 4407-es MOSFET-et Skori weblapja alapján. Rossznak tűnik, igaz nem forrasztottam ki az alkatrészt (ez így akkor falsh?).
Kérdésem az lenne, hogy merre keressem tovább a hibát?
Előre is köszönöm a segítségeket.
Üdv.:Ákos
(#) artiny hozzászólása Feb 10, 2015 /

Sziasztok

A kerdesem,hogy a laptopomba egy uj aksi 80-130€ kozott mozog - ami draga.

Ebayen neztem talbletbe valo aksik mar elfogadhatobb aron mozognak. Ilyet szerintetek tudnek belerakni a laptopba,mukodne vele?
  1. Acer Aspire S3 391
- a laptop.

http://www.notebook-alkatresz.hu/acer/aspire/acer-aspire-s3_391/akk...0.html

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=POLYMER.3260mAh.&_sop=15&a...acat=0

http://www.ebay.com/itm/3800-mAh3-7v-3768112-li-polymer-rechargeabl...a30703
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2015
(#) vision61 válasza artiny hozzászólására (») Feb 10, 2015 /

Szia!

domall eladótól már többen rendeltünk akkut, mind kifogástalan, és pár napon belül megkaptuk.
Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza artiny hozzászólására (») Feb 16, 2015 /

Azt azért fontold meg jól, hogy melyiket veszed. Lehet olcsóbb egy akku, de lehet, hogy emiatt a cellák kapacitása csak a fele, mint kellene. Nehogy úgy járj, hogy megveszed Ebay-ről az akksit, amivel elégedetlen leszel, aztán veszel egy gyárit is, az Ebay-es meg rajtad marad (panaszkodni sincs értelme, hiszen az árral arányos kapacitású akksit kaptál). Én vettem telefonba akksit, de direkt nem is kerestem a legolcsóbbat, ami olcsó volt, inkább továbbléptem. Sőt, inkább USA-ból rendeltem (Ez nem jelenti azt, hogy Kínából rosszat kaptam volna!), rendes futárszolgálattal megbízható eladótól. Meg is érte, az akksi kapacitása annyi, mint a gyárié!
Tehát döntsd el, mint szeretnél: olcsó terméket, vagy hosszú üzemidőt. Persze az olcsóság is relatív dolog...
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem