Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem van 2 darab PL34 csövem!
![]() ![]() Idézet: Szerintem senki nem röhög ki ! Mutasd ? „Nekem ha látnád az első csöveseimet,” ![]()
Szerintem mindenki mutassa meg az első csövesét
![]() kezdem én. Sajnos itt még nem késztettem fullra a dobozt ezért soha nem került burkolat a trafókra. A legelső terv szerint nem így nézett volna ki, de azt a képet sajna nem találom. Anno elkövettem azt a hibát, hogy nem teszteltem a trafók elhelyezését, és bekapcsoláskor egyből BRRRRRRRR ![]() A képen már egy brumm menetes változat van
Én csak holnap tudok mutatni képeket az első csövesemről,ami az egyetlen is jelenleg!
![]() ![]() ![]() ![]()
Hát amit mutattam az nálam sem lett soha kész. Az új gazdája nem tudom befejezte-e. Mindenesetre elégedett volt vele és ez a lényeg. Igaz akkor már EL34 SE-ként került eladásra.
![]()
Belinkelném a G807-et de szerintem azt itt már mindenki látta.
Nem én mondtam
![]() Amúgy, javasoltam, hogy építsd által, szegény volt csövikéim megérdemelnék a szép dobozt, főleg, hogy ECL és nem PCL 86
A fűtésen kívül mi a különbség a PCL - ECL között?
Nekem linkeljen már valaki egy eladásra szánt EAG AE 211-est, vagy egy EAG AV760/C-t
![]()
Szerintem nem kellene itt most oldalakon keresztül az első csöves erősítőkkel terhelni a topikot....
Idézet: „szerintem felesleges,nem mutogatásra alkalmas szegény kinézete!” Szerintem ilyen csöves nem létezik. Bátorság, engem érdekel. ![]()
Az ECL sokkal ritkább így értékesebb cső, meg talán a vájtfülűek felfedezhetnek némi különbséget az ECL javára, de amúgy fűtésen kívül teljesen egyformák
[OFF]Legyen egy "ki milyen csöves cuccot épített" topic.
Értem, köszi
Mi kellene belőle ?
A jobb oldali az első csöves, a bal oldali az utolsó, de nem a legutolsó, ez sincs kész, valami rács vagy perforált lemezt vadászok.
Szerintem nem lesz túl terhelve ....nem fogja mindenki bevállalni
![]() ![]()
Háát, a legjobb lenne egy komplett gyári állapotú darab, de végülis bárminemű darabjának örülnék, legyen az G807, hálózati trafó, kimenő trafó, előfok-meghajtó fokozat panel a kis fojtótrafóval, de, ha tudsz komplett eladót az említett típusok közül, hajlandó lennék 20000 Ft körüli összeget adni érte, legyen az bármelyik
![]()
Kis fiatalka!
![]()
A 760 -at szétbombáztam a hálózati kivételével megvan minden csak darabokban !
Nézd! Ez az erősítő nem marad ebben a formában,a csövikéid azok át fognak kerülni a házimozi erősítőbe,a két front hangfalat meghajtani!
![]() ![]() ![]()
A trafó saját vezetékéből nem egészen két menetre futotta, így itt vidéken az esti csúcs miatt 225V-ra esett hálózati feszültségből 12,02 V jön le meleg fűtőszállal. Ez már elég lesz vagy toldjak zománchuzalból?
Ezt nézted már ?2db AE 760-as
A mai FET-es erősítők világában csak a vég Fet párokat kell többszörözni! A kapcsolóüzemű erősítőkről nem is beszélve. Én ennek az utóbbinak a világába akarok majd mélyebben belemerülni, de hát ez itt nagyon off
![]()
Mikrofóniás vackok, főleg a JJ, és a kínaiak! Mondjuk mostani erősítőben , amit építek két matsushita dolgozik, ezek elég jó hangúak, de a régi RFT-im voltak eddig a legjobbak! De ezek is mikrofóniásak. Gitárkombóban, a folyamatos mechanikai rezgés miatt szinte mindig hallható a csörömpölésük ...
Idézet: „Szerintem mindenki mutassa meg az első csövesét” Ez azért nem túl "becsületes", mert van aki a saját útját járva, saját erőből fejlődik, és van aki igyekszik összeszedni innen a fórumról és máshonnan is minden fellelhető információt és ezeknek a birtokában hozza össze az első csövesét. Ez utóbbinak összehasonlíthatatlanul könnyebb a dolga, neki már az első sem lehet annyira suta. (Ide tartozok magam is.) Az első ami a Ti segítségetekkel készült.
Én tekernék még rá, inkább 13 V legyen, mint 12. Nem kell zománchuzallal vacakolni, sodrott elvezető huzalt csinálj elég hosszút, és abból tekerj, amennyi kell.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |