Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   718 / 2208
(#) kocos válasza mayky hozzászólására (») Okt 3, 2009
Ezek fasza Mial kondik nekem is van pár zsebbre való Én 250 V-os potenciálkülönbségbe is kötöttem már be, nem volt baja. De ilyen kis értékű styro kondit nem is nagyon akalmazunk nagy potenciálokra
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Okt 3, 2009
Hnagerőben nem is nagyon van különbség 11, 15 és 18 W között, inkább dinamikailag lehet eltérés, meg torzításban
(#) nyikolaj válasza djhans hozzászólására (») Okt 3, 2009
Köszönöm szépen!
Szép csöndben figyelem a többiek munkáját itt a fórumon így van honnan ihletet merítenem vagy ötletet lopnom
(#) mayky válasza lpcollector hozzászólására (») Okt 3, 2009
Köszi az infókat.
Amelyiken csak nagybetű van, az mekkora feszkót bír. Pl. egy pl. egy anódellenállással párhuzamosan kötött kompenzációs tagként ?
Vagy pl az ARC SP8 -as phono fokozatának bemeneti csövén.
(#) kocos válasza nyikolaj hozzászólására (») Okt 3, 2009
Szép lett! A trafókat nem takarod be valamilvel? Az optikailag keskenyítené is picit, mert tényleg elég szélesnek látszik

Neked van már egy másik csövesed nem? Az is fakávás ...
(#) mayky válasza kocos hozzászólására (») Okt 3, 2009
Hát én 3 kg -ot vettem belőle vegyesen
(#) kocos hozzászólása Okt 3, 2009
Aki budapesti, és érdeklik esetleg a hangszerek, vagy a szép csöves erősítők, akkor irány a Hangfoglalás a Syma csarnokban
Hinnye! E-bay? Szerintem ezek a legjobb minőségű styrok! Csak nem tudom ki gyártja, meg hol ? Használta a Dynacord, a Böhm ( Vermona, Regent ), RFT, Orion (EMG, KTS), Laney (!), Marshall (!) ...stb
(#) mayky válasza kocos hozzászólására (») Okt 3, 2009
Nem ! vakera Látod látod nem vakerálsz
A gond hogy 1 kg-ban csak 1 db 750 p-ost találtam, de ezért vettem még 2 kg-ot- bár ez már a salakja mert nagyon sok érték nélküli van benne, kénytelen leszek venni egy kapacitásmérőt
Azt a 100-200 V-ot kibirják szerintem, a polisztirénnek nagy az átütési szilárdsága, ráadásul önjavuló kondi ha jól tudom a "styroflex"-et germán nyelvterületen "hostafánnak" nevezik, nekem meg van 0,1-es hostafán trafószigetelő fóliám, 1,5kV-os átütési szilárdsággal
nem vakerálok, mert jobless vagyok ( hál' Istennek, csak hétfőig, ha minden igaz , de fizetés csak novemberben jön ...), és addig nem is csorgatoma nyálam ... Pedig de jó lenne pl két HS500-as mélyhangszórója, vagy még jobb lenne ugyanilyen öntvénykosaras, csak 25 centisben ...
(#) lpcollector válasza sturbi hozzászólására (») Okt 3, 2009
A 12W-is közel duplája, mint amit a G807SE tud teljes sávszélességen torzítatlanul.
A trafónak én csak a rajzát ismerem, én ilyent nem tudnék tekerni, azt Fleta csinálta.
(Lehet, hogy félreolvasta?)
Idézet:
„(Lehet, hogy félreolvasta?)”

Ha minden osztásban 270 menet lenne, akkor akár stimmelne is amit mértél.

(#) PetAd hozzászólása Okt 3, 2009
Üdv
Van valami oka, hogy mindenki fém dobozba építi az erősítőjét? Esetleg a külső zajok miatt vagy csak azért, mert szép egy fém doboz? Nemrég voltam apámmal a helyi hulladékudvarban találtam egy csöves tv-t. Összesen 7 cső van benne a szokásos PCL86, PCL85, PL500 valamint PCL84, PCH802, PCF200, PY88.
Az anódfeszt meg a fűtést persze trafó nélkül oldották meg.
(#) lpcollector válasza mayky hozzászólására (») Okt 3, 2009
A hanggal, bár csak egy oldal készült el, igazából semmi gondom sem lenne, mérve is igazolja azokat az erőteljes mély hangokat, amit tapasztaltam. Viszont alig szól hangosabban mint a G807SE, és egy ideig még biztosan ezekkel a kévésbé érzékeny Bowersekkel kell hallgatnom (Ha ma meglenne az a pénz amit anno ezekre és a többire költöttem...)
Hát nekem a hangerővel nem volt bajom pedig nekem is csak 90 db/W-os Bowereim (DM602) vannak.
Habár ha belegondolok, nem szólt ám az sokkal nagyobbat mint a 7 W EL34 SE.
De ezt CHZ mester is írta, hogy nincs eget rengető különbség "hallásilag"

Szerintem ami eget rengető lenne az mondjuk 40 W.
(#) kocos válasza lpcollector hozzászólására (») Okt 3, 2009
ugyanazon hangsugárzóra adott kétszeres teljesítmény csupán 3dB hangnyomásnövekedést okoz, mait az emberi fül nemhogy nem kétszer olyan hangosnak hall, de éppen csak észreveszi a hangerő növekedést
Ezek nagyobb és érzéketlenebb DM 309-es dobozok, de a Rotel 971mkII -nek jó partnerei voltak. Ezeket szertném felpiszkálni, ehhez kellene a 6C33C SE 12-15W-ja.
Idézet:
„Szerintem ami eget rengető lenne az mondjuk 40 W.”

De ahhoz már PP kellene, és az egyenlőre "kívül esik az érdeklődési körömön".
Nem tudod mit hagysz ki
Szerintem egy ellen-ütemű jobban tolerálja a mai többutas dobozokat. lehet, hogy ha a 6c33c -t meghallgattam volna egy 95 dB/W-os egyutassal soha nem adom el.
Ja nem kell hanem pl.. GM70-es 1200 V- os anódfesszel
(#) lpcollector válasza kocos hozzászólására (») Okt 3, 2009
Én máshogy számolom, lehet, hogy rosszúl?
Egy 88dB-es hangdoboz 3W-al 93dB hangnyomást produkál 1m-re a doboztól, 8W-al 97dB-t, 15W-al már 100dB.
807 PP? nekem tervben van egy 40 W-os! Minden megvan hozzá, csak a 807 foglalatok hiányoznak, meg a villért még leltározik, és okt 10-e után tudnak a derótra árajánlatot adni ..
kb ezt mondtam én is. kétszeres teljesítményeknél kb 3 dB-el nő a hangnyomás a hansugárzó előtt 1 m-rel. De azt a 3 dB-t alig halljuk hangosabbnak, mert logaritmikus "karakterisztikájú" a fülünk, lásd Fletcher-Munson görbét
Idézet:
„ha a 6c33c -t meghallgattam volna egy 95 dB/W-os egyutassal soha nem adom el”

Hát igen, ez lenne a következő lépés az érzékenyebb egyutas, csak ehhez hiányzik a pénz...
Idézet:
„GM70-es 1200 V- os anódfesszel”

Aztán nedves időben a kisebbik fiam füle felé áthúzna
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 3, 2009
De azok a csillivilli autós hangszórók nem feltétlenül 98 dB-esek, meg ott ilyen 160-170 dB-el szokták lökni, és zajvédőt tesznek a fülükre semmi értelme az egésznek szvsz...

meg a kocsiban a "sztereotér"...közben bal, vagy jobb oldalon ülsz ...
(#) PetAd válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 3, 2009
Kösz, valahogy sejtettem, hogy nem úszom meg olyan könnyen a dobozkészítést. Gondolom a fára ragasztott alufólia nem jó
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 3, 2009
jól számolt szerintem ..
(#) Doncso válasza PetAd hozzászólására (») Okt 3, 2009
Ahogy köbzoli barátom mondja, nálam nagyon jól bevállt az a ragaszthatós aluminium, semmi brumm és a rádiót sem, lehet hallani rajta ha csak egy tunert nem kötök rá.
(#) sturbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 3, 2009
Miről gondolod, hogy nem jól számolt ? Szerintem is jól számolt.
(1 W-88 dB, 2 W-91 dB, 4 W-94 dB, 8 W-97 dB, 16 W-100 dB)
Következő: »»   718 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem