Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ezek fasza Mial kondik nekem is van pár zsebbre való
![]()
Hnagerőben nem is nagyon van különbség 11, 15 és 18 W között, inkább dinamikailag lehet eltérés, meg torzításban
Köszönöm szépen!
Szép csöndben figyelem a többiek munkáját itt a fórumon így van honnan ihletet merítenem vagy ötletet lopnom ![]()
Köszi az infókat.
Amelyiken csak nagybetű van, az mekkora feszkót bír. Pl. egy pl. egy anódellenállással párhuzamosan kötött kompenzációs tagként ? Vagy pl az ARC SP8 -as phono fokozatának bemeneti csövén.
Szép lett! A trafókat nem takarod be valamilvel? Az optikailag keskenyítené is picit, mert tényleg elég szélesnek látszik
![]() Neked van már egy másik csövesed nem? Az is fakávás ...
Aki budapesti, és érdeklik esetleg a hangszerek, vagy a szép csöves erősítők, akkor irány a Hangfoglalás a Syma csarnokban
Hinnye! E-bay? Szerintem ezek a legjobb minőségű styrok! Csak nem tudom ki gyártja, meg hol ? Használta a Dynacord, a Böhm ( Vermona, Regent ), RFT, Orion (EMG, KTS), Laney (!), Marshall (!) ...stb
Nem ! vakera
![]() ![]() A gond hogy 1 kg-ban csak 1 db 750 p-ost találtam, de ezért vettem még 2 kg-ot- bár ez már a salakja mert nagyon sok érték nélküli van benne, kénytelen leszek venni egy kapacitásmérőt ![]()
Azt a 100-200 V-ot kibirják szerintem, a polisztirénnek nagy az átütési szilárdsága, ráadásul önjavuló kondi
![]()
nem vakerálok, mert jobless vagyok ( hál' Istennek, csak hétfőig, ha minden igaz
![]()
A 12W-is közel duplája, mint amit a G807SE tud teljes sávszélességen torzítatlanul.
A trafónak én csak a rajzát ismerem, én ilyent nem tudnék tekerni, azt Fleta csinálta. (Lehet, hogy félreolvasta?)
Idézet: „(Lehet, hogy félreolvasta?)” Ha minden osztásban 270 menet lenne, akkor akár stimmelne is amit mértél.
Üdv
Van valami oka, hogy mindenki fém dobozba építi az erősítőjét? Esetleg a külső zajok miatt vagy csak azért, mert szép egy fém doboz? Nemrég voltam apámmal a helyi hulladékudvarban találtam egy csöves tv-t. ![]() Az anódfeszt meg a fűtést persze trafó nélkül oldották meg. ![]()
A hanggal, bár csak egy oldal készült el, igazából semmi gondom sem lenne, mérve is igazolja azokat az erőteljes mély hangokat, amit tapasztaltam. Viszont alig szól hangosabban mint a G807SE, és egy ideig még biztosan ezekkel a kévésbé érzékeny Bowersekkel kell hallgatnom (Ha ma meglenne az a pénz amit anno ezekre és a többire költöttem...)
Hát nekem a hangerővel nem volt bajom pedig nekem is csak 90 db/W-os Bowereim (DM602) vannak.
Habár ha belegondolok, nem szólt ám az sokkal nagyobbat mint a 7 W EL34 SE.
De ezt CHZ mester is írta, hogy nincs eget rengető különbség "hallásilag" Szerintem ami eget rengető lenne az mondjuk 40 W. ![]()
ugyanazon hangsugárzóra adott kétszeres teljesítmény csupán 3dB hangnyomásnövekedést okoz, mait az emberi fül nemhogy nem kétszer olyan hangosnak hall, de éppen csak észreveszi a hangerő növekedést
Ezek nagyobb és érzéketlenebb DM 309-es dobozok, de a Rotel 971mkII -nek jó partnerei voltak. Ezeket szertném felpiszkálni, ehhez kellene a 6C33C SE 12-15W-ja.
Idézet: „Szerintem ami eget rengető lenne az mondjuk 40 W.” De ahhoz már PP kellene, és az egyenlőre "kívül esik az érdeklődési körömön".
Nem tudod mit hagysz ki
![]() Szerintem egy ellen-ütemű jobban tolerálja a mai többutas dobozokat. lehet, hogy ha a 6c33c -t meghallgattam volna egy 95 dB/W-os egyutassal soha nem adom el. Ja nem kell hanem pl.. GM70-es 1200 V- os anódfesszel ![]()
Én máshogy számolom, lehet, hogy rosszúl?
Egy 88dB-es hangdoboz 3W-al 93dB hangnyomást produkál 1m-re a doboztól, 8W-al 97dB-t, 15W-al már 100dB.
807 PP? nekem tervben van egy 40 W-os! Minden megvan hozzá, csak a 807 foglalatok hiányoznak, meg a villért még leltározik, és okt 10-e után tudnak a derótra árajánlatot adni ..
kb ezt mondtam én is. kétszeres teljesítményeknél kb 3 dB-el nő a hangnyomás a hansugárzó előtt 1 m-rel. De azt a 3 dB-t alig halljuk hangosabbnak, mert logaritmikus "karakterisztikájú" a fülünk, lásd Fletcher-Munson görbét
Idézet: „ha a 6c33c -t meghallgattam volna egy 95 dB/W-os egyutassal soha nem adom el” Hát igen, ez lenne a következő lépés az érzékenyebb egyutas, csak ehhez hiányzik a pénz... Idézet: „GM70-es 1200 V- os anódfesszel” Aztán nedves időben a kisebbik fiam füle felé áthúzna ![]()
De azok a csillivilli autós hangszórók nem feltétlenül 98 dB-esek, meg ott ilyen 160-170 dB-el szokták lökni, és zajvédőt tesznek a fülükre
![]() meg a kocsiban a "sztereotér"...közben bal, vagy jobb oldalon ülsz ...
Kösz, valahogy sejtettem, hogy nem úszom meg olyan könnyen a dobozkészítést.
![]() ![]()
Ahogy köbzoli barátom mondja, nálam nagyon jól bevállt az a ragaszthatós aluminium, semmi brumm és a rádiót sem, lehet hallani rajta
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |