Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   36 / 76
(#) alienn válasza Collector hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

Az utolsó pointeremet...
Gondoltam, hogy nem ismersz meg.
Lomex.
(#) Collector válasza alienn hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

Jah, így már értem, de az nem pointer volt, hanem modul, azért volt furcsa, én itthon pointert is vettem, de az elég régen volt.
(#) kasas válasza alienn hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

Négy A A-s al van
(#) alienn válasza kasas hozzászólására (») Szept 5, 2009 /

Oké, tényleg inkább 4-nek látszik, de attól még az áram nem lesz több amit tud az akksi mert gondolom nem kötöttél 2-2-t párhozamosan.

A kép jó így tényleg lehet hasonlítani.
Az optikája elég jó a lézernek, ha 60 méterre olyan pici kört világít.

A pirosad 300mW-os?
Nem tudsz véletlen olyan >500mW-osat eladót? Ha lehet 635nm-eset.
(#) kasas válasza alienn hozzászólására (») Szept 5, 2009 /

Én is pont 635 öst kerestem mint te ,lehet hogy meg is lesz , ha tudok szólok. A sugárszéttartást egy f60mm es objektivvel értem el , a gyári val ott egy focilabdányi négyzet lenne .A pirosom egy 660 nm es 330mw nem nagyon látható.
(#) alienn válasza kasas hozzászólására (») Szept 5, 2009 /

Nekem van egy komolyabb zöldem, mellette van a kis piros és nagyon jó lenne helyette hasonlóan komoly 635-ös dióda, azzal már szépen tudnám keverni a színeket.
Adsz egy emilcímet?
(#) kingpython hozzászólása Szept 16, 2009 /

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek ez valóban működik e, hogy van ez az 5mW-os zöld lézer pointer és a youtubon van, egy video ahol a pasi pillanatok alatt az 5mW zöld lézerből csinál 100mWosat mellékelem a videót is és várom a visszajelzést! Nekem csak azért lenne ez fontos, mert nekem ilyen 5mW van és csillagászathoz használom és szeretném, ha jobban látszana a nyalábja is, mert ez az 5mWos elég gyengécske a 10mW már sokkal jobb, de sajnos csak ilyenem van.
http://www.youtube.com/watch?v=KtfGhwc154o
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Collector válasza kingpython hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Van amelyiknél sokat lehet növelni (amik eleve nem 5mW-osak, hanem butított 50-esek pl.), van aminél csak keveset, van amelyiknél meg egyáltalán nem lehet növelni. De ha van 20$-od akkor inkább vegyél dealextreme-nél un. true 50mW pointert, ennyit megér.
(#) kingpython válasza Collector hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Szia!
Köszi, a választ! Megnéztem ezt az oldalt nagyon jó árban vannak bizony, de sajnos nem tudok vásárolni külföldről. Azt honnan lehet tudni, hogy az 5mw-os butított e, vagy sem mert külsőleg olyan, mint amik ezen az oldalon vannak?
(#) Collector válasza kingpython hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Lényegében sehonnan, vagy tönkremegy, mikor feltekered, vagy nem. Esetleg közvetlen a diódán mérhető feszültségből következtethető ki.
(#) kingpython válasza Collector hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Aha, értem. Hát sajnos én ennyire nem értek ezekhez a dolgokhoz mondjuk, azon az oldalon tényleg nagyon jó árban van, az 50mW csak hát én nem tudok külföldi oldalról vásárolni sajna..
És egyébként mi kell ahoz hogy tudjak külföldi oldalról vásárólni valuta számla vagy mi?
(#) Collector válasza kingpython hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Mondjuk hogy elolvasd hogy kell fizetni az oldalon?
Ők paypalt fogadnak el elsősorban, de lehetséges, hogy szimpla átutalással is tudsz fizetni, ezt tőlük kell megkérdezni.
(#) kingpython válasza Collector hozzászólására (») Szept 17, 2009 /

Hát mivel nem tudok angolul ez nehezen menne
(#) (Felhasználó 42095) válasza Collector hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

Hello!

Mi a különbség a 200mW-os és a True 100mW-os Zöld pointer között amit a DealExtreme-nél kapni?
Köszönöm!
(#) Wacak hozzászólása Szept 28, 2009 /

Sziasztók!
Tudom ez itt nem a reklám helye.
De akit érdekel van 2 db 50 mw-os zöld modulom eladó!
Mind kettőben cserélni kellene a diodát.Még világitt mind kettő csak nagyón gyengén.Tettem fel roluk képet. 3,500ft/db
DB-ját kompletten adom,szét nem szeden így is fillérekért adóm őket.Pósta nem gond.Pécs
Érdelödni: tel.:30 623 50 72 email:feco4@freemail.hu
(#) Szebence válasza Wacak hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

Ez a modul mit takar? Optika + áramgenerátor + feszgenerátor? Vagy csak áramgenerátort ? és nekem kell csinálni stabil tápfeszt?
Vagy ebben az alu tömbben csakis kizárólag a dióda és az optika kap helyet?
(#) Collector válasza Wacak hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

Azért jó lenne tudni, hogy milyen tokozású dióda való bele, Cmount, TO-5, TO-3...
Ha TO-5 való bele, akkor van hozzá diódám, 500mW-os 808, eladóba is.
(#) Collector válasza (Felhasználó 42095) hozzászólására (») Szept 28, 2009 /

Ne vegyél nagyobbat a true 50mW-osnál, mert 50mW-nál egyik sem több, és többször annyit kérnek el érte.
(#) wir12 hozzászólása Okt 4, 2009 /

Hello midnenki!!!
Kíváncsi vagyok hogy az elméletem igaz-e.
Na szóval egy DPSS üzemű lézerben van egy 300mW-os infra dióda átmegy a rezonátoron és a 2x kristályon majd az optikán szóval ha az infra dióda 300mW-ot ad le átmegy a 2x kristályon ami a hullámhosszot felezi a hatásfokot 2x-i szóval a kilépő zöld nyalább az 600mW lenne. Ebben van igazság vagy badarság?

a választ előre is köszönöm
(#) Szebence válasza wir12 hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Ez hülyeség. 300mW-os infrából szerintem olyan 100mW-os zöldet lehet kihozni jó kristályokkal, de van erre valamilyen képlet. Collector lesz az aki megmondja majd az igazat
(#) wir12 válasza Szebence hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Ahham köszi jó hogy megkérdeztem
(#) Collector válasza wir12 hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Nézz utána a kristályok hatásfokának. Azért ilyen olcsó most már a zöld, mert behozzák a piacra az újabb kristályokat, amiknek nagyobb a hatásfokuk. 300mW infrából 30mW zöld lesz, esetleg 40. Nd:YVO4 + KTP párossal. Újabb krisóval pl : Nd:GdVO4 és KTA-val talán 80mW is lehet, bár ennek nem számoltam utána, de ilyennel nem találkoztok még egy jó darabig az ára miatt.
Egyébként, ha a foton energiát nézzük, akkor jobb a hatásfoka a rendszernek, mivel 1064nm-ből 532nm lesz, így az eddigi hatásfokot ez megkétszerezi valóban, de kizárólag a fotonok energiája szempontjából, ez pedig sokat nem jelent ránk nézve.
(#) Collector válasza Collector hozzászólására (») Okt 4, 2009 /

Illetve pl Yb:KGW, valamint Yb:KYW kristályoknak >55% a hatásfokuk, az Nd:KGW-nek >60%, és szélesebb spektrumban lehet őket pumpálni, de egy bizonyos meghajtó teljesítmény alatt nem csinálnak semmit.
Ja, és az Yb-kkel lehet 70fs-os impulzusokat is csinálni
(#) wir12 válasza Collector hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

Okés köszi a tájékoztatást és ilyen kristályokat hol lehet beszerezni?
(#) Collector válasza wir12 hozzászólására (») Okt 5, 2009 /

A gyártóknál De borzasztóan magas az áruk, nem érdemes velük foglalkozni, hacsak nem vagy milliomos.
(#) Wacak válasza wir12 hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

A 300mw-os 808-as infra dioda optikai elemek segitségével, max 30mw-os fényerőt képes zöld színbem láthatová tenni.Teljessen mindegy milyen,hány mw-os a 808nm-es dioda csak 10 %-a lessz látható 532nm-en.Ez minden esetben így van.
Nem kell felülni olyan hülyeségekre, hogy a 500mw-os 808nm-es ből 300mw 532 látható teljesitmény lessz.
Ez fizikai képtelenség.Picit lehet nagyobb miliamperel hajtani a diodát persze jóval nagyobb hüttés mellett, de ezze a dioda elettartalma nagyobb mértékkel csökken.Ezért teljessen felesleges meggyilkolni a diodát idő elött.Kell venni nagyobbat és azt kell normális értékek közt üzemeltetni.
Tehát,MINDEN ESETBEN CSAK 10% LESSZ LÁTHATÓ ZÖLD
(#) alienn válasza Wacak hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Háááát nekem van olyan lézerem amiben 2W-os a meghajtó dióda és ~400mW a kimenő zöld teljesítmény. Ez össze van rakva és működik jelenleg is és ez nem 10%.
(#) Wacak válasza Szebence hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Áramgenerátór nincs hozzá mert csak a modult cseréltem ki a lézerben.
Ezért csak diodát kell bennük cserélni, rákötni egy áramgenerátorra és tökéletessen müködnek.
Minden benne van mindkét modulban.Lencsék kristályok.Ha utánna néznél láthatod, hogy csak a kristályért 6500ft-ot kérnek/db.
Én 2db komplett 50mw-os modult adom 7000ft-ért.
El lehet dönteni melyik éri meg jobban.Nálam itt csak a helyet foglalják.
(#) Wacak válasza alienn hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Szia Imre
(#) Wacak válasza alienn hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Érdekes dolgok ezek.Az eggyik ismerösömnek van egy
500mw-os zöld (laser world) terméke,és bizony nem jön ki nagyobb fényerő belöle mint egy 300mw-os másik lézerből.Ez hogy lehet?
Következő: »»   36 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem