Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Milyen hangszóró vált be nektek?
Szeretném megkérdezni, hogy a hangszórók milyen hőmérséklet tartományban tudnak dolgozni?
Mert egy infra szaunába (max50°C) szeretnék beépíteni hangszórókat, szerintem két szélessávú hangszóró megfelelne erre a célra, csak nem tudom, hogy elviselik-e a meleget.
Nekem van egy 25centis "Ottó akusztika" márkáju hangszórom amit még nyáron kint halgattam kb 40fokban és bírta mindenestre.(a hangszóró fullon fekete és pár óra halgatás után azért puhább volt )
Még az előzőekhez: Én több helyről halottam hogy a SAL jobb mint az MNC.Nekem mondjuk MNC hangfalaim vannak a szobámban.25centis. A megadott adatok alapján 54 literes láda kell neki, én adtam 60at és reflexbe, de naon furán szólt sípoló hangot adott.Később megnézte mégegyszer az adatlapo QTS=0.7 . §.5 alat zárt kell neki.A lyukat befalaztam és gyönyörüen szolt. Egyébként meg akinek nem elég az a hangerő egy szobába mint amit ez szól annak már csak felvágásbol kell a nagyobb....
van olyan kulteri hangszoro
az 50 fokot elbirna de a nedvesseget ?? gozt? amugy egy hangszoro tekercse KB 70 fokos amikor rendessen ki van vezerelve, ezen felul mar bajos.. A magneses ter is csokken a nagy meleg hatasara... de szaunaban hatterzenenek srintem valami olcso hangszoro kell es leszigetelva valahogy nylon foliaval ...a goz ne tamadja meg...
A gőz nem probléma, mert az infra lápák hatására nem igazán alakul ki túl sok gőz tudtommal.
A pioneer és a jbl gyárt hajóba hangszórókat.
Sziasztok! Honnan lehet azt tudni, hogy egy hangszóró zárt vagy reflex dobozba való?
Mert pl a SAL (olyan amilyen, ennyipénzért ez van) nem tünteti fel az adatlapon, meg az MNC sem.
hello!nekem a videoton hangszórók gyönyörűen szólnak(2db 20cm-es/hangfal).gyári hangfalba lettek berakva a régi helyett.sztem nem érdemes 150w-nál kisebbet venni, főleg annak aki zenét hallgat.ha már hangszórót veszel,akkor nyugodtan vegyél 300-800w-osat(ha bírja a pénztárcád),mert nem fogod szétlőni,és bármeddig hajthatod(erősítő függvénye),buliba is viheted.Hallgattam egy mnc-big bull2-t(30cm átmérő,duplamembrános),véleményem:szétszedett a zene(kb.150w), alig láttam, jó a hatásfoka,viszont ha csak halkan akarod hallgatni, olyan 100hz körül nem nagyon szól.meg nem tudsz vele olyat csinálni,hogy éjfélkor elkezdesz nézni egy filmet halkan,mert a legkisebb kilengés is mindenhova elmegy a lakásban,és a szülők nem bírnak aludni
Én csak egy picike aktív subládát szeretnék a szobámba. Nem akarok túl sokat költeni, viszont barkácslani meg igen.
Üdv!
Hallott már valaki a Tesla ARN 567/B típusú hangszórókról valamit? Ugyanis kaptam még régebben 2 db-ot; 20-25 évesek biztosan lehetnek, de mást már nem nagyon tudok róluk. Próbaként viszont tegnap beleraktam őket egy régebbi hangdobozba - gondoltam kipróbálom mit tudnak - és valami hihetetlenül szépen szólnak! Egyáltalán nem hangosan (érzékenysége mindössze 87dB, és csak 10W-os) viszont baromi jól. Nagyon telt hangja van, és olyan mélyei amihez foghatót még soha nem hallottam (pedig mindössze 16cm a membrán átmérője). Tiszta, de erőteljes - google szerint 28Hz-től indul az átvitele. Tulajdonképpen a Videoton DC2550-esemnél egy nagyságrenddel szebben szól. Sőt, ha mostani paramétereivel akkora teljesítménye lenne mint a vidi mélysugárzója, szerintem már lebontotta volna a házat Tehát azt kérdezném meg, hogy szerintetek mi a nyavalyától lesz ilyen jó(persze kategóriájához mérten) egy teljesen átlagos paraméterekkel rendelkező hangszóró?
Helló
Nekem is van egy Tesla hangfalpárom és az is nagyon jól szól. Nem tudom mi lehet a titka, de nagyon jól megcsinálták ezeket. Kár hogy az enyém is csak 15W-os. Ha nagyobb teljesítményt is bírna nagyon tuti hangfal lenne. De így is jól szól. Pár kép róla. Link
hszm.:a régi hifidobozokból lehet kihalászni a legtutibb darabokat, philips,sony,aiwa stb csinált anno jo dolgokat sztem.manapság már más szempontok vannak ugy látom.azt hiszik a gyártók hogy a vásárlókat a wattokkal kell megszerezni,és ez teljesen rányomta a bélyegét a mai termékekre."nekem van egy hifim,az tud 200 vattot eremes,a tijéd mennyi?" " az enyém ezret,de csak házimozi" és ezt komolyan is gondolják...ezen tul kell jutni.nekem pl sikerült.sokan talán nem is gondolják,hogy egy jó 8 colos mélyközép hangszoróhoz elég egy akkora mágnes,mint ami egy somogyi kisméretű magason fityeg.na de erre nem az van irva hogy 100watt 8ohm,hanem hogy 16watt 6ohm,mondjuk.és egy hifire anno azt irták,ami már nagynak számitott,hogy 2x25watt.és ugy látom az idő nem hozta meg az áttörést ezen a téren.a hütörácsos lyuk a somogyi egyetlen erössége,ami még akkor is müködik,amikor már leégett a hangszóró....és egy kérdésem lenne nekem is:aki ismeri,teslából mit ajánlotok?
Szia!
A magashangszóró milyen típusú a hangfaladban? Valahogy megpróbálok szerezni hozzá magasakat is - ugyanis megtaláltam azt a dobozpárt is, ami valamikor valószínűleg ezen hangszórókat tartalmazta. Így már csak magas hsz + hangváltó kell, és kész is a frankó Tesla doboz Egyébként találtam egy pdf-et, amiben rengeteg (ha nem az összes) egykori Tesla hsz adatai benne vannak. Itt van. szerk.: jocko: Idézet: „azt hiszik a gyártók hogy a vásárlókat a wattokkal kell megszerezni” Sajnos jól hiszik, az egyszerű ember simán bedől a sokezer watt P.M.P.O. -nak, na meg a sokszáz watt RMS-nek - azt meg persze a vásárlók sokszor nem nézik hogy mekkora az érzékenysége...sokan biztos nem is tudják hogy mit is jelent ez az érték, még ha esetleg oda is van írva a hsz adataihoz.
A mai Tesla gyártmányok a
Bővebben: Link honlapon találhatók. A honlapnak van angol verziója is. Érdekes lehet a Bővebben: Link szélessávú hangszóró (30/90W, 91 dB, 60-20000 Hz, 4 ill. 8 ohmos verzióban) kerti partikra. Csak tudnám milyen dobozt építsek hozzá.
nekem volt ilyen hsz-em.kossuth rádióhoz ,retró partikra ideálishacsak vmi tölcsért nem eszkábálsz neki,sok mélyre ne számits,erös közepek,szélessávútól elvárható közepes tisztaságú magashangok,felsö tartomány nincsen,papirhangzás...mondjak még jót? elektronikus zenéhez biztosan nem ajánlanám.1vélemy
ény
sziasztok
egy uj keresel fordulok hozatok magyarorszag teruleten forgalmazak meg az Atto hangszorokat es ha igen mere lehetne ranezni. Nem tudom mijen velemenyel vagytok az Atto termekekrol de nekem nagyon bejonek ar/minoseg aranyba mar tobb mint 5 eve gyotrok beloluk 4 darabot (sajnos 2 kulon tipus) es szeretnek meg 2 db veni beloluk de sajnos romaniaba nem kaphato ez a tipus (csatolom a kepet). ha valaki tud infot rola elore is kosz a model tipusrol csak enyit tudok atto hl-w google nem segit udv
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék... Szeretnék venni két darab 8"-os mélyhangszórót. A 2-3éves videoton hangszóróm cserélném le, mely elvileg 70/100w-os. Az új hangszóró, szeretném, ha minimum 140-200W RMS teljesítményt elbírna (csak 60-70W-tal lesz hajtva, de szeretnék neki hosszú életet...), és szeretném, ha minél érzékenyebb lenne. 90dB felett gondolkodtam, minél nagyobb annál jobb lenne. Nézegettem mindenhol, de vagy nem mennek 100W felé, vagy ha igen, akkor 80-86dB érzékenységgel... Ha valaki ismer ilyen hangszórót, és a beszerezési helyet, kérem, ne tartsa magában! Köszönöm szépen! Üdv!
szevasz Kovidivi én ajálom neked ,hogy 2 db sal márkáju
30cm méjgyomót vegyél kb 2db 150 watost sajnos ezek a sal márkáju méjgyomók csak ojan 84 - és 87 decibe vanak de ha két méjgyomót veszel a 2-tő az már töb mint 90deci felet van és csak 8 oms-osat vegyél mer a 4oms-os nem huszu életü meg nem tudom van e komoly erősitőd na mindegy az a légyeg ha hoszu életü hangfalat akarsz akor bánj óvatosan a hangerővel.
Helyesírás:1-es
Ha valaki ésszel dönt, biztosan nem vesz SAL-t.
szevasz SZergey akor ha valaki ésszel dönt akor te
mijen hangszórót ajánlasz neki ,hogy vegyen ?
Amilyenre szüksége van. Pl. nem mindegy, hogy mit akar csinálni vele, mi a cél, hangosítás, vagy monitordoboz, esetleg valami polcsugárzóféle, nagy állódoboz egy nagy szobába, esetleg ezek keveréke... Mindegyiknek vannak követelményei (egyenletes átvitel, maximális hangnyomás, érzékenység, dobozméret, mélyátvitel, stb), amikre figyelni kell, és amik nélkül nem lehet eldönteni hogy milyen hangszóró lesz jó.
Viszont a SAL, MNC, és ilyenforma kínában gyártott hangszórók helyett legtöbbször van azonos áron jobb választás, vagy a Hangszóró2000-nél, vagy az olcsóbb Eminence PA hangszórók között.
A milyenre a válasz szerintem mindegy, hogy SAL MaNCi vagy akármi. De ha ő 8"-os azaz 20 cm-es hangszórót keres te minek ajánlasz neki 12"-os azaz 30 cm-es hangszórót? Nem épít hanem felújít régi hangfalat.
Ezt az oldalt eddig azért szerettem mert itt megkövetelték a értelmezhetőséget és a helyesírást. kérlek te is tartsd be mert az előző hozzászólásod értelmezhetősége a helyesírásról nem is beszélve kritikán aluli
Sziasztok. Én most egy class a JLH végfokot csinálok, ehhez szeretnék venni egy pár hangszórót. SAL-nak van sárgaszínű kevlar-membránú hangszórója. 13-16 cm lenne, és állo hangfalba szeretném beletenni épiteni hozzá. Ez igy érdemleges eredményt szolgálna?
egy pár 13-16-os semmiféleképpen de némi hangváltóval és magashangszóróval megtámogatva már igen.
Érdemlegeset semmiképp a maga 79dB/hangszóró érzéketlenségével, és a "kevlár" membránjuk középtartománybeli rezonanciáival. A SAL mélyközéphangszórók hibáit csak olyan magashangszóróval lehetne orvosolni, ami mondjuk 40Hz-től szól. És így a sárgamembránosakra nem is kéne jelet adni a váltónak.
szevasz peterbrian azért ajánlotam neki 30-cm -es
méjnyomót mer azt irta hogy hoszu életü cucot akar .
Szia!
A hangszóró átmérője milyen arányban áll a várható élettartamával?
szevasz értem.hogy a sal és a m.n.c kinai gyártmány
de a mai világba már majnem minden kinai gyártmány van azért egy pár olyan cuc is ami nem kinai de sajnos az nem a szegény emberek pénztárcáihoz valók .
szia hát gondolom minél nagyob egy hangszóró
anál nehezeb tönkreteni vagyis akor töb évig is kitart egy hangszóró de csak akor ha nem tekerik fel tulzásba a hangerőt .
A korábbi figyelmeztetés talán nem volt elég egyértelmű, ezért megkérnélek arra, hogy ügyelj jobban az írásmódodra.
Nincs szükség a sorok tördelésére, extra sorközökre, ugyanakkor bátran használhatók az írásjelek, mondatkezdő nagybetűk. Köszönjük. |
Bejelentkezés
Hirdetés |