Fórum témák
» Több friss téma |
Helo
Nemrég vettem Codegen 300W-os ATX tápot. Sikerült beindítani, de terhelést nem tudom hova rakjak. Elég 5V-GND közé egy régi autóizzó? Vízbontáshoz kéne 2-8 Amper és azt sem tudom hogy ezt az áramot honnan lehet leszedni, melyik vezetékről... Üdv. Alemanho
Sziasztok.
Végiglapoztam a topicot, és lenne egy kérdésem... Egy Delight (egészpontosan ST-230ATXP4) tápot szeretnék kipróbálni, illetve egy ventit üzemeltetni róla tartósan. Van minimális terhelés, amit rá kell tenni ahhoz, hogy ne szálljon el? (és ahogy a fentiekben volt, csak az 5 V-ra kell?) Előre is köszi! :worship:
Szóval 5+ és gnd közé 10 ohm-es ellenállást.
Az annyi mint 5V : 10 = 0,5 A 5V x 0,5 A = 2,5W Tehát 2,5 wattot fog zabálni 5V-ról az azért nem kevés? Ha én 12V-ról fogok működtetni egy olyat ami 5A megeszik annak elég lesz az hogy ha 5V-on csak 0,5 A fog zabálni? Gondoltam mi lenne ha tennék rá pl: 2,7 ohm-est ami 10W? Az annyi mint 5V : 2,7 = 1,85 A 5V x 1,85 A = 9,25W Ez így nem lenne még biztonságosabb? Többet enne kihasználná 92%-osan azt a 10W-ot. Gondoltam legyen 1 ohm-es de ahoz már kellene 25W-os ellenállás az meg már drága. Lehet hogy jó nagy baromságot írtam le a számításaimmal is mert hát kezdő vagyok. Haladó nem leszek.
Sziasztok!
Rég írtatok már ide, de ermélem tudtok választ adni a kérdésemre. Van nekem egy COMPAQ DPS-200PB tápom, ez még az a fajta amiben rendesen van anyag... A probléma az lenne, hogy sehogy sem tudom beindítani. Az alaplapi csatlakozóról gyárilag ki van véve a PWRON és a PWROK lábak, külön ki van vezetve sarus kábellel egyszer negatív és egyszer fogalmam sincs mi. Ha rádugom egy alaplapra akkor e két kábel összetételével indul a táp, ebből lehetne gondolni hogy ez a pwrok kivezetve. Viszont ha leveszem az alaplapról a kábelt, és simán próbálom beindítani nem indul, egy pillanatra megmoccan a venti és kész. Ha terhelés van rajta (pl egy cd rom) akkor sem indul. De ha nincs bekötve a pwron és a pwrok akkor mégis honnan tudja hogy van-e rajta alaplap? Szóval segítség kéne a beindítsához, mert nagyon starapíbó kis táp, a ráírt 200w-os bőven túladja, nem úgy mint a mai 3-500W-osak. Találtam egy képet róla, ezen látszik a gyári megoldás, és hogy egy kapcsoló van a végén, de ezzel mondjuk én nem vagyok előrébb.. Bővebben: Link
Helló!
Irásodból nem derül ki, hogy a PWRON vezetéket testre zártad-e az indításhoz? Mert e cselekmény nélkül nem fog elindulni. A PWROK az kimenet, ott jelzi a táp az alaplapnak minden feszültség oké, és indulhat a gép. Másik kettő említet vezetékről nem sok gőzöm van.
Mindent leírtam rendesen, miszerint az egyik kijövő kábel gnd, a másik pedig ismeretlen, és e kettőt zártam össze, meg azt is hogy külön pwrok és pwron nincs!
Bocsánat, akkor én értelmeztem félre. Sajnálom akkor nem tudok segíteni
Sziasztok!
Van egy LC-8460BTX tápegységem, amiről szeretném kivezetni az 5V és a 12V-ot. Másra nincs szükségem, nem szeretném szabályozni, elég ez a 2 feszültség. Milyen átalakitasokat kell beraknom, hogy a két tápfeszültséget egymastól függetlenül is tudjam használni (kisérleti célokra , max 2A lenne a fogyasztás), vagy akár egyidejüleg is? Addig mar eljutottam a fórumot olvasva, h a PS_ON-t testre kell kötnöm, de mi van a müterheléssel? (Pl csak a 12V ot hasznalnálnám most jelenleg) A segítségeket előre is köszönöm!!
Hello, általában van már ezekben egy előterhelés, ha nincs, és ez miatt nem indul, terheld meg kb 200mA-rel...
Hali.
Nos, PSON-t testeltem, a 3.3Vos feszültség figyelő bemenetet 3.3V-ra kötöttem.Az 5V körbe tettem 2* 5,1Ohm/10W -os terhelést sorba kötve, de még igy sem indut meg,a venti csak 1 pillanatra megmoccan, de semmi több. Talán a többi fesz figzelésseli gond lehet? Közben találam 1régi ATs tápot,amit simán beinditottam, használható is. Hogyan induljak meg hiba megtalálásában?
nézdmeg a diodát vany a tranzisztort mert valameikel gázvan szi vera
Nono, zöldet a feketére kell kötni. Tapasztalataim szerint (7-8 tápot használtam már így...) nem kell semmilyen terhelés az atx tápnak ahhoz hogy menjen.
A PSON-t ne bántsd!
A PS-On-t a feketére(ami a GND)
MÁSHOVA NE!!! Ha a testről fölemeled, a táp leáll. A többit pedig itt nézd megItt. Az, hogy miért nem indul, nagy kérdés. Ha megindul a venti egy pillanatra, az már jó, mert a táp 99%, hogy nem hibás. Próbálj rátenni CD-t vagy valamit... Egyébként alaplappal jó??? Remélem, a pin kiosztással segítettem v.mit
sziasztok
az én tápomon nincs zöld drót akkor melyiket kell hova kötni?
Üdv!
JNC LC-235-ös PC tápegységet próbálok feléleszteni. Eredeti hibája az volt hogy, a primer oldalon felrobbant egy 1 u-s 50 V-os kondenzátor, és mellette zárlatos lett egy dióda. Kiderült hogy a 3 kapcsolótranzisztorból egy átütött. A hibás alkatrészeket kicserélve a táp továbbra sem indult, csak a segédtáp feszültségei jelentek meg a szekunder oldalon. Aztán a visszacsatolásnál is keresgéltem hibás alkatrészeket, és ott is cserélni kellett egy C945-ös tranyót, és egy megnyúlt ellenállást. Aztán megpróbáltam indítani (zöld-fekete összekötve) és abban a pillanatban, kiütötte megint a biztit. A 3-ból 2 kapcsolótranzisztor, megint átütött a primer oldalon. Mit kéne még kicserélnem? IC-t? Kösz előre is!!!
Szia
Már ott járok h pc-s boltban vagyok mint szervizes és rengeteg FSp,Chieftec szal márkás tápokat hoznak ciripeléssel... Sajna ez egy technikai hiba szerintem ..
Üdv! van egy mercury 300w ATX tápom! Erősítőhöz szeretném használni! Az a gond, hogy (vagyis nem tudom, hogy gond -e vagy hogy mi csinálja) Mikor rákapcsolom hálózatra sípol jóideig vagy még be nem kapcsolom, akkor is hallani egy halk ciripelés. Nem tudom, hogy fet vagy trafó csinálja meg gond -e?!
És erősítőnél nekem csak 12v-kéne az 5v-ot terheljem valamivel? Vagy menne terheletlenül is? Úgy tudom ez nem használ neki! Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok! Hozzám került egy szerver táp, AHF-2DC-2100W
+12,1V-on 175A-t tud,+5 V-on 3A-t.Szeretném valahogy indulásra bírni, de nem tudom hogy ez lehetséges-e? Egy 24-tűs 6x4-es kiosztású csatlakozója van. Tud-e valaki ezzel kapcsolatban érdemlegeset? Köszi az esetleges válaszokat!
Üdv!
Nekem hasonló gondom van, mint krissz555-nek, terhelés alatt és nélkül is ciripelő hangot ad ki a táp, szétszedtem, de nemtudok rájönni mitől van. Táp fajtája: JNC, 300W-os ATX, bekapcsolást pedig a zöld és fekete drótok összekötésével csináltam. Bár működni működik szépen de ez a hang az idegére megy az embernek rövid időn belül... Ha valaki netán tudja mibaja legyenszives írni... köszii
Hello mindenkinek. Lenne egy olyan gondom, hogy van egy aktív USB elosztóm, és a tápot a számitógép tápjáról veszem (venném), így nem kell még egy tápot üzemeltetnem, és csak akkor müködik ha a gép is.
Csak az a gond, hogy nem müködik, egy külsö 2.5 merevlemezt kötöttem rá aminek nem kell külön táp, az USB-ről kapja az 5 voltot. Hallani, hogy pörög és a az állapotjelző led is világit de érdekes halk csipogó hangot ad, és semmi egyéb. Ha az USB elosztó saját tápról megy akkor müködik a merevlemez. Mi lehet a gond?
Kevés amit adni tud. Az átlag csak 500-800mA. Nagyobb fogyasztókhoz szokott lenni Y USB kábel, így 2 tápaljzatot használhat egyszerre...
Üdv Inhouse
Hello.
Igen van is, Y USB kábel de így kettő USB-ét elfoglal, ezért is vettem egy 10-es elosztót. Viszont az ATX tápon 5V 30 Ampert ír, ezért gondoltam, hogy mennie kell. Erről megy a DVD író, meg a 3,5 merevlemez is, és gondolom ezeknek nagyobb az energia igényük. Akkor hol az a 30Amper? Üdvarittya
Lehet hogy a 10-es elosztóban van áramkorlát... Meg hogyha csak 1 USB kábelen kötöd a gépre ugyanúgy nem jön át több áram mintha 1 kábellel kötnéd a vinyót... (Vagy az "aktív" elosztó azt jelenti hogy dugasztápról járatod? Mert akkor nem szóltam )
Próbáld meg az oda és a tőle el irányokba menő áramkörben lévő egyenirányítót is, mert az is lehet hogy oda-vissza vezető lett.
A másik pedig, hogy multiméterrel vagy más zárlatkeresővel ellenőrizd le az összes kondit, hogy véletlenül se legyen az egyik sem "átütős" zárlatos. Üdv, Robi.
valami rövidzárat csinál!
forrasztópötty? csavarfej? elhajlott és összeérő lábak? vezetékkivezetések között rövidzár egy apró forrasztás vagy deformáció miatt?
Sziasztok
Lenne egy fontos kérdésem. Most vettem egy új tápot mert a régi elszállt. Ugyanúgy atx es de ha bekötöm, nem kapcsol be, zöld-feketével külső indítással beindul, de ciripel, namost így nemtom rámerjem-e kötni a gépre. Szerintetek? Mit javasoltok?
Ha leterheled a tápot valőszinű hogy nem fogy ciripelni. Mindenek előtt szerintem ellőbb ellenőrizni kellene az alaplapon lévő szűrőkondikat. Valszeg kiszáradtak vagy rosszabb esetben valahol zárlat van rajta s ezért nem indul a tápod.
Sziasztok .
Van egy atx2.03(P4) 300x-es tápom . Összekötöttem a zöldet a szürkével és elindult. Ahogy méregettem a multival hogy hol mi jön le róla rámértem egy időben a zölddel szemben lévő pirosra és a kékre. Az előző +5Vdc (piros) a másik -12Vdc (kék). A multiméteren 15.8V -ot mértem. Ez hogy lehet? Tudja valaki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |