Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Nem tudom ezekre a megoldásokra gondoltál e,én ezeket találtam,gondoltam,azért felteszem ide.
Látom nem az igazi,olvashatatlan,megpróbálom máshogy.
Sziasztok!
Abban kérnék segitséget, hogy elinditottam a hegesztőmet és valami nem tüködik rendesen a vezérléssel. A zénereken mért áram 5,30V és 5,45 ez alá nem tudom menni. A trafó mérete EE25 magból lett csinálva először kivettem a légrést mert azt ajánlották akkor a mért áram 5,6V aztán visszatettem egy 0,5mm légrést és igy lett 5,3V és 5,45V De ami a legrosszabb belegszik a 2X100ohm 2w-os ellenálás kb 5perc alatt 70fokra is. A poti értéke 2K az alsó ellenálás 520ohm a felső 1,8K. Mi lehet a baja?
Vedd ki a légrést az az 5.6V az nagyon jó!
Ellenőrizd a segéd tápodat aminek 12 voltnak kell lennie! Ezt egy UA7812 stab.kockával megtudod csinálni! A 2x100 OHm az párhuzamosan van kötve vagy sorba? Minden esetre melegszik, de ez természetes! Sorba kell kötni vagy egy db 200 OHm kell oldalanként és 2Watt
Az 520 OHm-ot meg cseréld 820 ra! Ez állítja be a max kimenő áramot, majd később beállíthatod, de 130 A- nál ne akarj többet egyenlőre!
Sorosan van a 2db 100ohm os ellenálás.
Itt a nyákrajza amit mecsináltam.
Jól néz ki! Mivel tervezted? Milyen IGBT-et alkalmazol, mert látom 6db van a rajzon
Mivel tervezted?[/quote]
Medvével !
Sprint-Layut5.0
IRG4PC50UD Kicseréltem az ellenálást 800ohm-ra ,mert nem volt 820as. De még mindig melegszik a 100ohm 2W-os ellenálás 5 perc alatt 70 fokra. Mi lehet vele?
Nem a poti és az ott lévő ellenállásoktól melegszik a 2x100 ohm.A poti és környéke a kitöltési tényezőt határozza meg,most csak annyi a lényeg,hogy semmilyen poti állásnál ne álljon le a vezérlés,a zénereken mérve állandó feszt mutasson a műszer.Én is mértem anno 5,6V értéket a zénereken és az ellenállások is fűtöttek,pedig mindkét 100 ohm ellenállás 2W -os volt.Próbáld emelni a frekvenciát,tegyél be 2,7nF kondit.Én a trafóban is növeltem a légrést 0,5-ről 1mm -re,igaz, az EI mag volt.
Szia!
A nyákterveket esetleg elküldenéd! lay. formátumban! Segítséged előre is köszönöm! Lhanzi
Szia!
Miért ne! Ezek lennének azok!
Igy néz ki mikor össze lett rakva a vezérlő panel és a főpanel.
Sziasztok.
Lenne egy problámám melyben segitséget kérnék. Egy haverom akar venni TIG hegesztőt, sajnos még nem láttam igy nem tudom ki a gyárto, de kb 150A/220V-os egyenáramu. Szeretné ha birna vele váltoáramon is hegeszteni. Lehetséges-e a diodák elött megcsapolni? Esetleg ha valaki csinált ilyet és a felépő problámákrol irna pár sort azt megköszönném
Szia!
Inverteres vagy hagyományos trafós a vásárolni kívánt masina? Ha inverteres akkor nem lehet a diódák elől áramot "szippantani", ha trafós akkor csak abban az esetben, ha az áramszabályozás a primer oldalon van.
Bocs előre is az OFF-ért de a vezérlőpanel és a Főpanel terve kisértetiesem hasonlít ahoz amit és terveztem, és a többi fórumtag segítségével kijavítottam a hibáimat.
Ja és a többiek figyelmeztettek, hogy sok a hurok a terven
Hello.
Mint irtam még nem láttam a masinát de azt mondta h inverteres. Sajnos még inverteres hegesztővel nem volt szerencsém dolgozni, ezért megkérdezem h miért nem lehet az inverterest "megcsapolni" Amenyibben trafos a primeren van az áramszabályozás és megcsapolom akkor kell még valamit közbeiktani?
Szia!
Lehet hogy hasonlit, de majdnem mind igy néz ki amit láttam Van másik tervem is csak azt még nem teszem fel mig ez nem mőködik rendesen. De ma sor kerül arra hogy teljesen ki legyen próbálva. Azzal a panelall az van, hogy átkell rajzolni a kivezetéseket a trafóra, mert láthattad, hogy nekem a főpanelon van rajta a vezérjó panel, hogy ne keljen hoszű vezetékkel átkötni. Csak akkor jöttem rá a dolgokra mikor raktam össze hogy máskép kellett volna csinálni és nem foglallna sok helett.
Szia! Először is, vigyázz a helyesírásodra,mert a moderátor lejegel.
A kérdésedre a válasz: az inverteres gép trafójáról azért nem lehet kivinni váltóáramú jelet, mert viszonylag magas a frekvenciája 20kHz-től akár 150kHz-ig terjedhet, és tudtommal a váltóáramú AWI hegesztés frekvenciája nem szokott több lenni 200Hz-nél, a jellemző az 50Hz. De van más oka is,ezt most nem kellene itt hosszasan tárgyalni. Létezik olyan inverter amelynek van váltóáramú üzemmódja is, olyant kell venni. A hagyományos trafós primer szabályozással: Akkor van lehetőség rá,ha a szekunder nem sima kétutas hanem graetz egyenirányítású. A sima kétutasnál a szekunder két tekercsből áll, ez ilyen célra nem alkalmas. Csak olyan szekundert lehet ilyen célra felhasználni, amely hegesztés céljára egyetlen tekercscsel rendelkezik. De itt is szükséges a kimeneti fojtó.
A főtrafós és a tápos panelrajz nekem nem akar jó lenni, nem tennéd fel újra? Kipróbáltad már, működik rendesen?
Szia!
És miért nem? Hegeszteni még nem hegestettem, de a tápot, vezérlőt, főpanel, már elinditottam és müködik. De csak annyi volt vele, hogy melegedik a 4db 100ohm 2w-os ellenállás. Más semmi. De a paneljeimet átnézettem másokkal is, nem tettem csak ugy fell, hogy jó vagy nem, de lehet tévedni ez benne van! Ird le hogy mi nem jó rajta.
Valamit biztos rosszul írtam, nem a rajzaid rosszak, hanem ha rákattintok a lay fájlra, nem jön be semmi, csak egy üres nyák a sprint-lajoutban. Lehet nemezzel készült.
Idézet: „Bocs előre is az OFF-ért de a vezérlőpanel és a Főpanel terve kisértetiesem hasonlít ahoz amit és terveztem” A főpanelt előzőleg én terveztem (van jobb is) a vezérlőt meg Tubival együtt "loptuk" a tesóktól Ti pedig átrajzoltátok némiképp. :violent:
Üdvözöllek!
Ezt már én is szerettem volna megemlíteni, de így tőled még jobb! |
Bejelentkezés
Hirdetés |