Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   320 / 1387
(#) Bari- válasza Norberto hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Miskolcon a József Attila -Zsigmondy kereszteződésétől kicsit visszább a metró felé kb 50m-re a fodrász kellékesnél is lehet kapni, kb 2 hónapja vettem 320Ft/l áron 35%-os hidrogénperoxidot.

Bari
(#) interferi válasza dinokal hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Üdv!
Vasalásos modszerrel készült. Csatoltam a nyáktervet Expresspcb formátumban.
(#) emmzolee hozzászólása Okt 16, 2009 /

Hello

Meg vételeztem az új nyomtatómat.

Samsung ML-1640 1200X600DPI Laser Mono

Segítsetek légyszi, hogy az írásvetítő fóliára milyen beállítást érdemes használni nyák nyomtatáshoz.

Vettem műnyomó papírt is de nem azért, mert vasalásra akarok áttérni, hanem azért, mert az alkatrész oldalra akarok vele feliratokat készíteni.
A 135g-os fényes műnyomót vettem. Ezesetben is az a kérdésem, mivel még sose vasaltam, hogy ahhoz hogy állítsam be a nyomtatót?

Mikre kell oda figyelni?

Köszi
(#) emmzolee válasza interferi hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Hello

Mi ez a pcb formátum?

Mivel lehet megnézni?
(#) interferi válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Hello!
Expresspcb nyáktervezö progival készült nyáktervLink.
(#) Bari- válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Szia

Én a vasalásos technikához a nyomtató beállításainál kikapcsolom a toner takarékosságot, a legmagasabb felbontásra állítom be és a papír fajtáját kártyacsomag, vagy írásvetítő fóliára állítom, mind a 2 hasonló eredményt ad, az a lényeg, hogy minél több toner kerüljön a papírra.
Hogy fotózáshoz a fóliához milyen beállítások kellenek azt ki kell próbálnod, az a lényeg, hogy a kinyomtatott rajzolaton ha fény felé fordítod ne szivárogjon át fény.
Esetleg próbáld ki a pausz papírt, olcsóbb mint a fólia.

Bari
(#) interferi válasza interferi hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Itt van pdf formátumban is.
(#) lidi válasza interferi hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Hányadik oldalon van ez az RT ben ? Vagy mi a cikk címe ?
(#) interferi válasza lidi hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Nézd meg pár hozzászolással elörréb.
(#) Alkotó hozzászólása Okt 17, 2009 /

Ez nem nyákgyártási téma, de nem találtam olyat, ami a témába vágna. Mivel mégis nyák, talán itt is rátalál olyan olvasóra, aki tudja a választ.

A mellékelt két fotót, mai nap, géptakarítás közben csináltam. Egy viszonylag drága, viszonylag jó minőségű MSI alaplapom van, erről készültek a képek.
Milyen elektronikai, nyáktervezési, fizikai, technikai, vagy akár csak célszerűségi magyarázatot lehet találni a bejelölt vonalvezetések indokoltsága mellett? Számomra elég fura, hogy éppen így kacskaringóznak a vezetősávok.
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Szerintem ezek : nyákra maratott kapacitások , a túloldali
földfóliához képest .
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Erre nem is gondoltam, de lehet.
Nekem elsőre olyan tippjeim voltak, hogy esetleg induktivitás, vagy esetleg valami miatt fontos volt, hogy minden vezeték egyforma hosszú legyen, amit így próbáltak megoldani.
(#) (Felhasználó 5823) válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Szerintem meg így érik el, hogy a vezetősávok hossza azonos legyen.
(#) lapose válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Szia!

Pontos diagnózis!
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Köszi a választ. Nekem is volt ilyen tippem itt.
(#) Norberto válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Én is pont erre gondoltam először a képeket meglátván.

Mert ugye: egyenlő csíkszélesség + egyenlő hosszúság = közelítőleg egyenlő jelterjedési sebesség
(#) K.Leslie válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Vagy csak elfogyott az egyenes vonal, illetve a 45fok.
(#) kaqkk válasza K.Leslie hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Akkor azért drága az alaplap mert sok rajta a réz ??
(#) gulasoft válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Én ellenállásra tippeltem volna, de a jelterjedés jobb megoldás. Induktivitás nem lehet mert ahhoz kell vasmag is az meg nem nagyon van a nyákban, kapacitáshoz meg túl nagy a szigetelő távolság.
(#) kaqkk válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

légmagos induktivitásról még nem hallottál ??
A kapacitásnál a szigetelési távolság csak a kapacitás értékét befolyásolja ! DE tényleg a jelterjedés lehet
a valódi oka ennek a megoldásnak!
(#) bbb válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

A vezetősávok hossza miatt alakítják így ki. Egész egyszerűen azért, hogy a párhuzamos adatok egymáshoz képest vett késleltetése minimális legyen, azaz közel egyidőben érjenek oda az adatok. Ez azon a nagy frekvencián, amivel üzemelnek az alaplapok igencsak számít, hiszen egy félgigás (ami ugye manapság már nem a leggyorsabb) feldolgozási sebességen is 1/500000 s áll rendelkezésre egy adatnak a beérkezésre. Ha itt késik valamelyik sáv, akkor az hibát okoz az adatfolyamban, tehát ezt nem szabad megengedni a jeltovábbításkor (vagy lassabb órajelen kell járatni az eszközt, ami ugye nem jó). Így tehát inkább beraknak pár kanyart a néhány centis útba, hogy közel egyforma hosszú utat kelljen bejárni.

Ez amúgy architektúra tárgyból tananyag informatikusoknál (legalábbis a NIKen az volt)
Az egyik dián rajta van egy ennél cifrább MSI megoldás is (nem emlékszem melyiken - bocs)Bővebben: Link
(#) emmzolee válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Hello

Meg vételeztem az új nyomtatómat.

Samsung ML-1640 1200X600DPI Laser Mono

Segítsetek légyszi, hogy az írásvetítő fóliára milyen beállítást érdemes használni nyák nyomtatáshoz.

Vettem műnyomó papírt is de nem azért, mert vasalásra akarok áttérni, hanem azért, mert az alkatrész oldalra akarok vele feliratokat készíteni.
A 135g-os fényes műnyomót vettem. Ezesetben is az a kérdésem, mivel még sose vasaltam, hogy ahhoz hogy állítsam be a nyomtatót?

Mikre kell oda figyelni?

Köszi
(#) lidi válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Ha pozíció rajzot szeretnél vasalni, akkor a nyák tetejét is érdemes 500 as papírral megcsiszolni, mert a sima epoxi felületre nem ragad túl jól a festék. És vasalás után pedig kezelni kell valamivel a felületet, mert a beleragadt papír szemcsék miatt világos szürke lesz mikor megszárad, nem fekete.
(#) Alkotó válasza lidi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Emmzolee! (tévedésből nem neked válaszoltam)
Ha műnyomó helyett, az öntapadó tapéta hátulját használod, akkor SOKKAL jobb hatásfokkal tudod átvinni a porfestéket a panelra. Sőt még lakkozni sem kell ha nem akarod, mert nagyon stabilan ott marad, még lekaparni is alig lehet.
(Címfestők, és grafikai feliratkészítőket környékén keresgélj, náluk ez a hátoldal szemét, szívesen odaadják. Csak annyi dolgot van, hogy A4-re kell vágni, hogy beférjen a nyomtatóba. Ehhez a helyes beállítás: teljes felülnyomás, és 135-185g-os karton. Valamint nyomtatás után ne nagyon dörgöld a felületet, mert a festéket lekened rajta. Vasalás után egyáltalán semmi nem marad a "hordozó" papíron, nem kell áztatni, azonnal tökéletes az eredmény) Itt írtam már róla ha érdekel, és persze beültetési oldalra is hibátlan (ne felejtsd el tükrözni)
(#) emmzolee válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Hello

Igen olvastam azt amikor leírtad, és képeket is tettél föl róla, hogy az öntapadós fólia hordozójára nyomtatsz.

Tetszik is!

Viszont vettem 30db A4-es 135g-os fényes műnyomó papírt pont ezért.

Lehet akkor ki kellene próbálnom a vasalásos technikát (nyákra)??

Szóval a te módszeredben az a jó, hogy nem marad benne a papír a festékben, és nem kell lakkozgatni.

Az átvasalást, igazából arra szeretném használni, hogy egy műszer előlapot feliratozzak. Alumínium lapra akarok vasalni.

Szerinted lehet? Vagy előtte melegítsem föl az alu lapot, hogy nehogy vasaláskor szét kenjem a festzéket, mert a papír már rég meg melegedett, és az alu lap mag még nem. Vagy nem kell ezzel foglalkozni, vasalás, és kész.

A másik dolog, amit kérdezni akartam, hogy milyen a legvékonyabb, de még hibátlanul(biztonságosan) vasalható vezető sáv? Azért kérdezem, hogy a panelom alkatrész oldalát milyen vastag vonalakkal rajzoljam, hogy tuti rajta maradjon szépen.

Nekem nem kell tükrözni az alkatrész listámat szerencsére, mert a Sprint Layout az alkatrész oldalról dolgozik.

Csináltam egy újabb panelt fotózással. Majd jövök a képpel.

Ez lenne az új gyártmányom

meg ez is
(#) zoly15 válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Ezt nem te csináltad!
Ez egészen biztosan gyári!
Gratulálok, nagyon nagyon szép!
Más: Én már vasaltam alumíniumra előlapként..
Szerintem ne melegítsd fel, csak akkor ha a műnyomó már rajta van az alumíniumon.
Gondolj bele, ha először felmelegíted és véletlenül nem úgy teszed rá mint ahogyan kéne akkor már egyből rá is olvad..
Ha nagyon nagy a felület, adj a vasalónak kakaót mert sok a hővesztesége..

Üdv!
(#) sankesz19 válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Jó lett a NYAK!
Grat
Én is hamarosan megépítem, meg a nyákon változtatok!
Jó lett! Remélem működik
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Hát igen, fotózásnál nincs jobb, bárki bármit mond. Szép lett, mi ez?
Következő: »»   320 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem