Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma

Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 45
(#) byrondavis12 hozzászólása Júl 31, 2009 /

Velem a következő érdekes eset történt...
Canon PIXMA IP 1500 -as nyomtatót használok. Pár napja nem hajlandó színeket nyomtatni...

Ilyen még nem volt ezelőtt. A tinta friss, vadiúj.
Fekete színeket hajlandó nyomtatni csak, színest nem. Egyszerűen kihagyja, még csak nem is erőlködik...
Valakinek valami ötlete?

(#) VIM válasza byrondavis12 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

Helló!
Én azt hallottam, hogy csap alá kell tartani, ahonnan olyan meleg víznek kell folynia amit még a kezed áll, és addig, amíg meg nem jelenik a színes festék. Majd, hajszárítóval megszárítani, és a helyére tenni. A szervizes sufni tuning is ezt írja elő, csak avatatlanoknak nem publikus. Ha nem megy így sem, akkor QKA.
VIM
(#) byrondavis12 válasza VIM hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

Azt már próbáltam...

Azt jelezi, hogy Tinta fele elfogyott.. mind a színes, mind a fekete...
hogy noha 1 sor színest sem nyomtatott máris félig üres a tartályom... (gondolom ez azért volt, mert kimostam, és ez megzavarta... vagy ki tudja...)

A furcsa az, hogy még csak nem is erőlködik.. tehát nem próbálja kinyomtatni a színeket.. pl. van ez a fúvóka ellenőrzéses tesztkép. ennek elvileg kéne lenni egy fekete sorának, meg alatta színes soroknak...
Na most ezt nálam úgy nyomtatja ki, hogy kinyomja a fekete részt, és mintha nem is lenne szín nyomban ki is dobja a papírt... (pedig mint mondtam zsír új tinta volt benne)
Nem csíkoz, nem halvány, nem elmosódott, egyszerűen egy csepp színes tinta nem kerül a papírra...

Korábban nem csinált ilyent... Olyan volt, hogy csíkozott, vagy halványan nyomtatott, olyan is volt, hogy pl. "elfogyott" a többi szín és csak ciánt nyomtatott... de hogy semmilyen színt... ilyent most láttam először....

A nagy kérdés csak az, hogy mit lehet vele tenni?
Fejcsere? Vagy más elektronika hibásodott?

Az biztos, hogy nem szoftveres a hiba, mert másik gépen sem volt hajlandó színt nyomtatni....

(#) apcika válasza byrondavis12 hozzászólására (») Júl 31, 2009 /

Sziasztok!
Nekem a saját tapasztalatom, hogy hajszárítót nem használok a mosás utáni szárításhoz, mert egyszer megjártam vele. Valószínűleg volt még némi maradék kosz a tintaszűrő részen és azt rászárítottam. Emiatt a nyomtatás csíkos lett. Csak ismételt átmosás és természetes száradás után lett jó. A forróvizes ALAPOS átmosás jó, de elég, ha jól kirázod és egy fél órát (ebben a melegben) hagyod a levegőn természetesen száradni. (szerintem egy csepp víz a tintapatron kiömlőnyílására sem árthat)
(#) kajozs válasza byrondavis12 hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Hali!

Nincs véletlenül bepipálva a szürke árnyalatú nyomtatás?
Bár akkor elvileg a színek helyére valami szürke féleséget kellene tennie.

Esetleg még egy driver reinstall is segíthet.

(#) byrondavis12 válasza kajozs hozzászólására (») Aug 1, 2009 /

Nincs bepipálva. Szürkeárnyaltban "viszonylag" jól nyomtat. Tehát ott tesz szürkét a színek helyére. (ugye azt a feketéből szedi, nem a színesből...)

Én is gyanakodtam driver-re, úgyhogy másik gépen is próbáltam, de ott sem ment a színes nyomtatás...

(#) nagy_david1 hozzászólása Szept 6, 2009 /

Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám az ip4500 nyomtatómmal. A piros szín nem működik. Eleinte gondoltam hogy beszáradt, ezért kimostam jó alaposan vízzel is, és szesszel is. Elindult ugyan, de 35 lap múlva megint eltünt a piros, aztán megint kimostam és megint elindult, majd eltünt. Mi lehet az oka? Egyértelmű, hogy utángyártott, flakonos festékkel üzemeltetem, de 2 éve több 1000 lap után sem volt baj, egész mostanáig. Ma ki akartam nyomtatni 200 színes lapot, mire 65 körül elkezdte. A festék besűrüsödhet? Ezt a festéket használom 2 éve és nem ment ki szavatosságból. Nem értem mi lehet a baj. Már unom megint kimosni 30 lap erejéig. Soha nem hagytam amúgy kiürülni a patronokat, beszáradni, fújókákat besülni, gondját viseltem. Ezért nem értem mi lehet a probléma, de csak a festékre gondlok, csak nem értem, hogy a többiszín miért nem és ez is csak most kezdte. Valami tartósabb ötlet? A gyári spéci tisztítószer hatékonyabb, vagy lehet hígítani festéket (nem sporlásért kérdem)? Előre is köszönöm.
(#) deejayold válasza newlam hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Áruld már el,hogy hol vetted?
Nekem is kellene egy chip resetter
Canon IP4600-ashoz!!!

(#) tibbor hozzászólása Szept 30, 2009 /

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem: vásároltam Canon Pixma MP140-et és mindig elakad a papír. Csak félig viszi be a lapot, majd hibát jelez.
(#) Stadi válasza tibbor hozzászólására (») Szept 30, 2009 /

Ha nincs akadály a gépben (elakadt papír pl.), akkor a hibajelenség a papírtovábbító görgők elkoszolódására vagy kopottságára utal. Mindenképp szét kellene szedni a nyomtatót és a papír útjában levő görgőket szépen kiszedegetni és megpucolni. Kinézetre közös tengelyre szerelt gumihengereket keress, de mindent érdemes megtisztítani, ami a papírt továbbítja és gumiból van.

Ha ki vannak szedve az alkatrészek, tegyél fel róluk képet, és mondom a továbbiakat. Denaturált szeszre, egy nem foszlós rongyra és valószínűleg egy fúróra lesz még szükséged.
(#) mpisti hozzászólása Szept 30, 2009 /

Szervusztok!
A segítségeteket kérném a következő problémához:
Adva van egy MP980-as multifunkciós készülék. Idén már a 3. teljes patronkészletet vásároltam bele az elmúlt héten, nem kis pénzért(mindig eredetit). Megőrjít,hogy minden bekapcsoláskor tisztítja a fejeket vagy 3 percig. A festékmennyiség fele(vagy több) a fejtisztításra megy el szerintem. eddig összesen 50 lapot nem nyomtattam vele színesben, a patronok pedig fogynak.
Ha lenne köztetek olyan profi,aki ismeri ezt a készüléket,szívesen venném a segítségét a leírt probléma orvoslására.
(#) tibbor válasza Stadi hozzászólására (») Okt 1, 2009 /

Köszi a segítséget, nem műszaki szakember révén alkoholos fültisztítóval amit elértem kitakarítottam, és már működik.
köszi, Tibor.
(#) miguel hozzászólása Okt 12, 2009 /

Szevasztok!

Van egy Canon SmartBase MP390-es multifunkciós (2005-ös) készülékem. Eddig gyakorlatilag egyszer volt hibája és teljesen jól működött.
Ma festékkazetta csere után fejfrissítést akartam végezni és teljesen leblokkolt. Ki sem jön a nyomtatófej, ha kinyitom a gépet.
A hibaüzenet: ELLENÖR.A NYOMTATÓT! ##343

MIGUEL
(#) Stadi válasza miguel hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Én a helyedben szétszedném a gépet, amíg ki nem tudom venni a patronokat és megnézném, mit csinál patronok nélkül. Arra tippelek, hogy a patronok rosszul lettek berakva, vagy az őket a parkoló pozíción védő, kiszáradást megelőző sapkában, vagy a tisztító mechanikában akad el a kocsi. Utóbbi két esetben kukázhatod a gépet, hacsak nem tudsz fillérekért alkatrészt szerezni hozzá.

Bár ha bekapcsolás után semmi hangja nincs, akkor a fenti gondolatmenet nem áll meg.
(#) miguel hozzászólása Okt 13, 2009 /

Kedves Stadi!
Ki-és bekapcsolás után mozog ide-oda a nyomtatófej, meg is állítottam, ekkor újabb hibaüzenet jött, de uána visszaállt az eredeti állapot,
faxot viszont tudtam küldeni, de nyomtatni egyáltalán nem lehet, mert mindig pittyeg és nem engedélyezi.

miguel
(#) Stadi válasza miguel hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Kedves Stadi!
Kössz, megoldottam a problémát az általad adott linkcímen lejegyzett külföldi tételsorral.
üdv miguel

Hívtam szervizeket is! Egyik helyen tisztítófejet és nyomtatófejet akartak cserélni 12.000.- és 25.000.- + ÁFA-ért, a másik helyen 6000.-+ ÁFA-ért kiütés és/vagy szivaccsere 5000.-+Áfa-ért + több nap kiesés.
Ha egy jótanácot elfogadtok. A karbantartás menűpontban a "FEJFRISSÍTÉS" funkcióval óvatosan bánjatok, mert ilyen hiba lesz és teleszalad a tartalék tintatartály.
Mégegyzer kösssz
miguel
(#) efcsabi hozzászólása Okt 13, 2009 /

Üdv mindenkinek. Nekem egy Canon iP 1700 -as nyomtatóm, van lehet hülyeséget kérdek, de ha a patront ki se veszem a nyomtatóból és úgy is meg tudom tölteni pl. az ugye nem számít bele abba a kb. 50 utántöltésbe ami után letiltana a nyomtató? Eddig kb. 8-10 utántöltés volt a nyomtatóba, jó lenne kicsit kitolni az élettartamat. üdv- efcsabi
(#) miguel hozzászólása Okt 18, 2009 /

Szevasztok! Újra a Canon MP390-es multifunkciós készülékkel küzdök. A régi hibajavítás jó volt, most már miden funkciót végez az újratelepítés után, de a fax nem megy, pedig a számítógépen üzemkész állapotot jelenít meg.
miguel
(#) Stadi válasza miguel hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Egész konkrétan hol akad el a faxolás?
(#) miguel válasza Stadi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Berakom a dokumentumot, beolvassa a készülék, majd le kell OK-ni és utána lehet hallani a telefonon, hogy tárcsáz, de ez most nincs, tehát az OK gomb utáni dolgok, azt nyomtatja ki, hogy nincs jel/foglalt. Üdv
(#) Stadi válasza miguel hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Biztos jó helyre van dugva a gépen a telefonvonal? Vonal is van? Mit csinál, ha felhívod a telefonszámát?
(#) miguel válasza Stadi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Minden zinór megfelelő helyen, a telefon működik, vonal van, hívni is és fogadni islehet csak fax hang egyáltalán nincs, egyébként a vonal a gépen keresztül érkezik a telefonhoz. Már kikapcsoltam viszakapcoltam, újra összedugtam...stb
miguel
(#) Stadi válasza miguel hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Ha kézzel lehet faxot fogadni, akkor a hardver jó.

Mindentől függetlenül érdemes lehet nulláról beállítani a gépet. Ha van benne reset funkció vagy gyári beállítások visszaállítása, akkor azt is használd. És számítógép nélkül állítsd be újra (ne is legyenek összedugva). Ha nincs eredmény, akkor valószínűleg meghalt a fax része.

A Vaterán van most egy ilyen gép, fejhibás, 5000 Ft-ért azonnal vihető. Esetleg érdemes meggondolni, alkatrésznek jó lehet. (Nem én hirdetem, csak figyelőre vannak téve a nyomtatók.)
(#) miguel válasza Stadi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Hogyan tudom resetelni és újraindítani a gépet? Erről a könyvben semmilyen leírás nincs.
Egyébként, amikor egy hete történt a probléma, akkor faxolni lehetett, de mást nem. Utána már emmit, mert lefagytak a gombok. Lehetséges, hogy újra be kellene lépni a szervíz funkcióba, de ott nem tudom mit kell? Ha tudsz valami megoldást várom a választ.
Egyébként most már minden működik- kivéve a fax-de egész hétvégén küzdöttem vele mire rendbejött.
Ragaszkodo ehhez a géphez, mert jó, 200.-ft-ért tudok fekete 250.-ft-ért színes patront vásárolni hozzá, már évek óta ezt használom, így a nyomtatás ktg-e elég jó.
miguel
(#) Stadi válasza miguel hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Arra gondoltam, hogy állítsd be újra a készüléken az összes beállítást, de legalábbis azokat, amelyek a telefonvonalra/faxolásra vonatkoznak.

A szervizkönyv egyébként letölthető innen. A benne található infókat természetesen csak saját felelősségedre használhatod.

Ha hosszútávon gondolkozol ebben a masinában, akkor mindenképp érdemes lehet beruházni egy alkatrészgépbe, mive gyakorlatilag bármely alkatrész egyedül többe fog kerülni, mint ez az 5000 Ft.
(#) miguel válasza Stadi hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Ok. Értem a felvetést, és köszönöm az eddigi segítéget is!
Én nem gondolkozom masinákban, hanem, hogy működjön és a feladatot oldja meg! Eddig megtette és szeritem nincs nagy baja csak valmi beállítás miatt nem ok, csak még nem tudom mi ez.
A másik,hogy pont most kellett volna faxolni! Miért ne akkor, amikor hiba van?
miguel
(#) stanci80 hozzászólása Okt 20, 2009 /

Sziasztok!
Van egy ip1000-esem. azt írja hogy az elhasznált tinta tároló megtelt. Olvastam itt többféle dolgot 1500-ashoz. Valaki tudna az 1000-eshez is valami tuti dolgot?
Ha progi van akkor leírással küld el légyszi ide:
feher80527@gmail.com

Előre is köszi
(#) Stadi válasza stanci80 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Leírás

:google:
Következő: »»   8 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem