Fórum témák
» Több friss téma |
Velem a következő érdekes eset történt...
Canon PIXMA IP 1500 -as nyomtatót használok. Pár napja nem hajlandó színeket nyomtatni... Ilyen még nem volt ezelőtt. A tinta friss, vadiúj. Fekete színeket hajlandó nyomtatni csak, színest nem. Egyszerűen kihagyja, még csak nem is erőlködik... Valakinek valami ötlete?
Helló!
Én azt hallottam, hogy csap alá kell tartani, ahonnan olyan meleg víznek kell folynia amit még a kezed áll, és addig, amíg meg nem jelenik a színes festék. Majd, hajszárítóval megszárítani, és a helyére tenni. A szervizes sufni tuning is ezt írja elő, csak avatatlanoknak nem publikus. Ha nem megy így sem, akkor QKA. VIM
Azt már próbáltam...
Azt jelezi, hogy Tinta fele elfogyott.. mind a színes, mind a fekete... hogy noha 1 sor színest sem nyomtatott máris félig üres a tartályom... (gondolom ez azért volt, mert kimostam, és ez megzavarta... vagy ki tudja...) A furcsa az, hogy még csak nem is erőlködik.. tehát nem próbálja kinyomtatni a színeket.. pl. van ez a fúvóka ellenőrzéses tesztkép. ennek elvileg kéne lenni egy fekete sorának, meg alatta színes soroknak... Na most ezt nálam úgy nyomtatja ki, hogy kinyomja a fekete részt, és mintha nem is lenne szín nyomban ki is dobja a papírt... (pedig mint mondtam zsír új tinta volt benne) Nem csíkoz, nem halvány, nem elmosódott, egyszerűen egy csepp színes tinta nem kerül a papírra... Korábban nem csinált ilyent... Olyan volt, hogy csíkozott, vagy halványan nyomtatott, olyan is volt, hogy pl. "elfogyott" a többi szín és csak ciánt nyomtatott... de hogy semmilyen színt... ilyent most láttam először.... A nagy kérdés csak az, hogy mit lehet vele tenni? Fejcsere? Vagy más elektronika hibásodott? Az biztos, hogy nem szoftveres a hiba, mert másik gépen sem volt hajlandó színt nyomtatni....
Sziasztok!
Nekem a saját tapasztalatom, hogy hajszárítót nem használok a mosás utáni szárításhoz, mert egyszer megjártam vele. Valószínűleg volt még némi maradék kosz a tintaszűrő részen és azt rászárítottam. Emiatt a nyomtatás csíkos lett. Csak ismételt átmosás és természetes száradás után lett jó. A forróvizes ALAPOS átmosás jó, de elég, ha jól kirázod és egy fél órát (ebben a melegben) ![]()
Hali!
Nincs véletlenül bepipálva a szürke árnyalatú nyomtatás? Bár akkor elvileg a színek helyére valami szürke féleséget kellene tennie. Esetleg még egy driver reinstall is segíthet.
Nincs bepipálva. Szürkeárnyaltban "viszonylag" jól nyomtat. Tehát ott tesz szürkét a színek helyére. (ugye azt a feketéből szedi, nem a színesből...)
Én is gyanakodtam driver-re, úgyhogy másik gépen is próbáltam, de ott sem ment a színes nyomtatás...
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám az ip4500 nyomtatómmal. A piros szín nem működik. Eleinte gondoltam hogy beszáradt, ezért kimostam jó alaposan vízzel is, és szesszel is. Elindult ugyan, de 35 lap múlva megint eltünt a piros, aztán megint kimostam és megint elindult, majd eltünt. Mi lehet az oka? Egyértelmű, hogy utángyártott, flakonos festékkel üzemeltetem, de 2 éve több 1000 lap után sem volt baj, egész mostanáig. Ma ki akartam nyomtatni 200 színes lapot, mire 65 körül elkezdte. A festék besűrüsödhet? Ezt a festéket használom 2 éve és nem ment ki szavatosságból. Nem értem mi lehet a baj. Már unom megint kimosni 30 lap erejéig. Soha nem hagytam amúgy kiürülni a patronokat, beszáradni, fújókákat besülni, gondját viseltem. Ezért nem értem mi lehet a probléma, de csak a festékre gondlok, csak nem értem, hogy a többiszín miért nem és ez is csak most kezdte. Valami tartósabb ötlet? A gyári spéci tisztítószer hatékonyabb, vagy lehet hígítani festéket (nem sporlásért kérdem)? Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem: vásároltam Canon Pixma MP140-et és mindig elakad a papír. Csak félig viszi be a lapot, majd hibát jelez. ![]()
Ha nincs akadály a gépben (elakadt papír pl.), akkor a hibajelenség a papírtovábbító görgők elkoszolódására vagy kopottságára utal. Mindenképp szét kellene szedni a nyomtatót és a papír útjában levő görgőket szépen kiszedegetni és megpucolni. Kinézetre közös tengelyre szerelt gumihengereket keress, de mindent érdemes megtisztítani, ami a papírt továbbítja és gumiból van.
Ha ki vannak szedve az alkatrészek, tegyél fel róluk képet, és mondom a továbbiakat. Denaturált szeszre, egy nem foszlós rongyra és valószínűleg egy fúróra lesz még szükséged.
Szervusztok!
A segítségeteket kérném a következő problémához: Adva van egy MP980-as multifunkciós készülék. Idén már a 3. teljes patronkészletet vásároltam bele az elmúlt héten, nem kis pénzért(mindig eredetit). Megőrjít,hogy minden bekapcsoláskor tisztítja a fejeket vagy 3 percig. A festékmennyiség fele(vagy több) a fejtisztításra megy el szerintem. eddig összesen 50 lapot nem nyomtattam vele színesben, a patronok pedig fogynak. Ha lenne köztetek olyan profi,aki ismeri ezt a készüléket,szívesen venném a segítségét a leírt probléma orvoslására.
Köszi a segítséget, nem műszaki szakember révén alkoholos fültisztítóval amit elértem kitakarítottam, és már működik.
![]() köszi, Tibor.
Szevasztok!
Van egy Canon SmartBase MP390-es multifunkciós (2005-ös) készülékem. Eddig gyakorlatilag egyszer volt hibája és teljesen jól működött. Ma festékkazetta csere után fejfrissítést akartam végezni és teljesen leblokkolt. Ki sem jön a nyomtatófej, ha kinyitom a gépet. A hibaüzenet: ELLENÖR.A NYOMTATÓT! ##343 ![]() MIGUEL
Én a helyedben szétszedném a gépet, amíg ki nem tudom venni a patronokat és megnézném, mit csinál patronok nélkül. Arra tippelek, hogy a patronok rosszul lettek berakva, vagy az őket a parkoló pozíción védő, kiszáradást megelőző sapkában, vagy a tisztító mechanikában akad el a kocsi. Utóbbi két esetben kukázhatod a gépet, hacsak nem tudsz fillérekért alkatrészt szerezni hozzá.
Bár ha bekapcsolás után semmi hangja nincs, akkor a fenti gondolatmenet nem áll meg.
Kedves Stadi!
Ki-és bekapcsolás után mozog ide-oda a nyomtatófej, meg is állítottam, ekkor újabb hibaüzenet jött, de uána visszaállt az eredeti állapot, faxot viszont tudtam küldeni, de nyomtatni egyáltalán nem lehet, mert mindig pittyeg és nem engedélyezi. miguel
Kedves Stadi!
Kössz, megoldottam a problémát az általad adott linkcímen lejegyzett külföldi ![]() ![]() ![]() ![]() üdv miguel
Hívtam szervizeket is! Egyik helyen tisztítófejet és nyomtatófejet akartak cserélni 12.000.- és 25.000.- + ÁFA-ért, a másik helyen 6000.-+ ÁFA-ért kiütés és/vagy szivaccsere 5000.-+Áfa-ért
![]() ![]() ![]() Ha egy jótanácot elfogadtok. A karbantartás menűpontban a "FEJFRISSÍTÉS" ![]() Mégegyzer kösssz ![]() miguel
Üdv mindenkinek. Nekem egy Canon iP 1700 -as nyomtatóm, van lehet hülyeséget kérdek, de ha a patront ki se veszem a nyomtatóból és úgy is meg tudom tölteni pl. az ugye nem számít bele abba a kb. 50 utántöltésbe ami után letiltana a nyomtató?
![]()
Szevasztok! Újra a Canon MP390-es multifunkciós készülékkel küzdök. A régi hibajavítás jó volt, most már miden funkciót végez az újratelepítés után, de a fax nem megy, pedig a számítógépen üzemkész állapotot jelenít meg.
miguel
Berakom a dokumentumot, beolvassa a készülék, majd le kell OK-ni és utána lehet hallani a telefonon, hogy tárcsáz, de ez most nincs, tehát az OK gomb utáni dolgok, azt nyomtatja ki, hogy nincs jel/foglalt. Üdv
Biztos jó helyre van dugva a gépen a telefonvonal? Vonal is van? Mit csinál, ha felhívod a telefonszámát?
Minden zinór megfelelő helyen, a telefon működik, vonal van, hívni is és fogadni islehet csak fax hang egyáltalán nincs, egyébként a vonal a gépen keresztül érkezik a telefonhoz. Már kikapcsoltam viszakapcoltam, újra összedugtam...stb
miguel
Ha kézzel lehet faxot fogadni, akkor a hardver jó.
Mindentől függetlenül érdemes lehet nulláról beállítani a gépet. Ha van benne reset funkció vagy gyári beállítások visszaállítása, akkor azt is használd. És számítógép nélkül állítsd be újra (ne is legyenek összedugva). Ha nincs eredmény, akkor valószínűleg meghalt a fax része. A Vaterán van most egy ilyen gép, fejhibás, 5000 Ft-ért azonnal vihető. Esetleg érdemes meggondolni, alkatrésznek jó lehet. (Nem én hirdetem, csak figyelőre vannak téve a nyomtatók.)
Hogyan tudom resetelni és újraindítani a gépet? Erről a könyvben semmilyen leírás nincs.
Egyébként, amikor egy hete történt a probléma, akkor faxolni lehetett, de mást nem. Utána már emmit, mert lefagytak a gombok. Lehetséges, hogy újra be kellene lépni a szervíz funkcióba, de ott nem tudom mit kell? Ha tudsz valami megoldást várom a választ. Egyébként most már minden működik- kivéve a fax-de egész hétvégén küzdöttem vele mire rendbejött. Ragaszkodo ehhez a géphez, mert jó, 200.-ft-ért tudok fekete 250.-ft-ért színes patront vásárolni hozzá, már évek óta ezt használom, így a nyomtatás ktg-e elég jó. miguel
Arra gondoltam, hogy állítsd be újra a készüléken az összes beállítást, de legalábbis azokat, amelyek a telefonvonalra/faxolásra vonatkoznak.
A szervizkönyv egyébként letölthető innen. A benne található infókat természetesen csak saját felelősségedre használhatod. Ha hosszútávon gondolkozol ebben a masinában, akkor mindenképp érdemes lehet beruházni egy alkatrészgépbe, mive gyakorlatilag bármely alkatrész egyedül többe fog kerülni, mint ez az 5000 Ft.
Ok. Értem a felvetést, és köszönöm az eddigi segítéget is!
Én nem gondolkozom masinákban, hanem, hogy működjön és a feladatot oldja meg! Eddig megtette és szeritem nincs nagy baja csak valmi beállítás miatt nem ok, csak még nem tudom mi ez. A másik,hogy pont most kellett volna faxolni! Miért ne akkor, amikor hiba van? miguel
Sziasztok!
Van egy ip1000-esem. azt írja hogy az elhasznált tinta tároló megtelt. Olvastam itt többféle dolgot 1500-ashoz. Valaki tudna az 1000-eshez is valami tuti dolgot? Ha progi van akkor leírással küld el légyszi ide: feher80527@gmail.com Előre is köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |