Fórum témák
» Több friss téma |
A trafó jó.
Akku, egy 7Ah, és egy 2.2 Ah (ha jól rémlik a Bentel szirénába ilyen megy)
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik a téma de van valaki aki jártas a premier központokkel kapcsolatban?
Otthon egy 816os kp-m van. Azt szeretném használni Wintex-el. A kapcsolathoz a gép modeme és egy VoIP adapterem van. A gondom annyi, hogy hiába állítom be a központon a bejövő hívás fogadást nem hajlandó elvenni a kapcsolatot. Mi lehet a baj? Tulságosan le van szűrve a VoIpos vonal?
Az UDL-nek a panelen, és a szoftverben megegyezőnek kell lennie. A szoftver verziónak szintén. Ha LCD billentyűzeted van, akkor menü-4 , és kiírja a paneltípust, és a verziót.
Egyszerűbb közvetlen kábellel programozni a kábelt a Modernalarm-nál meg lehet venni, vagy meg is csinálhatod. Sajna pont nincs nálam az adatkábel, ha visszakapom, lerajzolom, de az biztos, hogy egy max232 van benne, és egy 78l05, ugyanis a panelről kap az IC táplálást. A VOIP kapcsolattal sajnos rengeteg gond van, beszélgetni jó, de adatkapcsolatra használhatatlan. Szerencse kell, hogy a kapcsolat megfelelő legyen. Ha nincs kábel, akkor próbálj kölcsönkérni egy otthoni kis telefonközpontot, és ezen keresztül hívd a modemmel a panelt.
koszi megegyszer a linket meg a programot
az atjatszo nem lenne gond mi egy AP ra gondoltunk de ezis megteszi mar csak a kaputelefonra kellene valami mert az 800 meter 4 belteri egyseggel egysegek kozti kommunikacioval mag nyitas zaras funkcioval es szines kammal valami tampont hogy magyarba hol nezzem meg mert nalunk huzos aruk van meg a programozasokhoz minimum 3 foiskola kell en meg cukrasz vagyok ![]()
Sziasztok !
Nagyon koszonok minden segitseget, vegre osszejott ! Az en kabelem kb 4 meter de van egy sokkal hosszab is amit majd kiprobalok hogy megy e es megirom. En mondjuk Cat5-el csinaltam es az erparakat osszekotottem ![]() Sokat segitett a bekotes, meg az userport soft. ! (Syn7h37ic, mikos78) ![]() Amugy szeretnem a garazst kulon particiora tenni, ezert kezdtem el szorakozni ezzel. (bar tudom ez a bill.rol is egyszeru, talan) De igy konnyebben tudok mast is majd valtoztatni. Nagyon koszi meg 1x.
Sziasztok !
Szereltem egy DSC1616-os központot Soló szirénával. KP felprogramozva minden jól működik kivéve ,hogy riasztás után ( hatástalanítva a kp kóddal ) a Soló szirénában lévő izzó villogva marad. És nem is hagyja abba. Aksi ki sziréna leköt majd újra a leírásnak megfelelően üzembe helyez. A villogó az első riasztásik nem villog majd riasztás után villogva marad ismét. AHHH. Valakinek lenne ötlete miért van így ?? Köszi.
igayan nincs mit ha vala kell meg keress meg s skzpon ha surgos
![]()
ha van riastras utanna nekunk is szok villogni de meg nemfigyeltuk meg hogy meddig villog a dsclady bentel ps128-asokat szerelunk
Köszi, a pincébe úgyis van 1 kis pana központ megpróbálom, bár lehet keritek 1 telefon vonal emulátort. mostanában úgyis egyre több központtal találkozok. De azért ha meglenne a premier adatkábel kapcs.rajza azt nagyon szivesen venném
![]()
A solo szirénán van 2 jumper az egyik a külső/belső tampert állítja, a másik a lámpát. Azt nézd meg, hogy milyen állásba van.
Szia !
JP-2 ON ban van (a leírás szerint itt kell lennie mert az FL bemenetet ami a külön a lámpát villogtatja nem is használom. A JP-1 nél mindkettő ON ban van. ami a leírás szerint belső szabotázsvédelem. Lehet ,hogy az a gond ,hogy én bekötöttem a tampert a központba ???
Végre sikerült összehozni, működik a rendszer hibátlanul.
![]() Hálásan köszönöm a segítséget Syn7h37ic! ![]()
Szia!
MA megvettem a központot (1832) , kábeleket (100m 4X0,22 és 100m 6x0,22), nyitásérzékelőket és egy dsc Lady hangjelzőt. Szerelni fogom amint ráérek, ahogy megvagyok jelentkezem és akkor beszerzem a további cuccokat. Normi-nál vettem, nagyon korrektek, nagyon korrekt áron (Buda II Frankel Leó út).
Sziasztok !
Felszerelkezve a userport soft-al es tudassal amit itt kaptam, kimertem es kiprobaltam a nagyobbik kabelemet es mukodik. ![]() Tehat 20m csavart erparral (erparankent osszekotve) ![]() ![]() ![]() Koszi nektek ! (nem kell notebookozni) ![]()
az jo en meg egyaltalan nem took notebukozni nekem kezelorol egyszerubb szerintem
de ha masnak megy nekem is fog
Nem hinném, bár én a belső szabotázsvédelmet nem szeretem, mert úgy nem lehet kiiktatni a kezelőről a tampert. AZ az igazság, hogy ezt nem tudom Én ugyan ezeket az eszközöket szerelem és eddig nem volt ilyen hibám. A szirénát hova telepítetted? sziréna kimenetre, vagy PGM-re?
Még esetleg azt tudod megpróbálni, hogy átteszed a szirénát PGM2-re. Csak akkor a szirénát hurkold le az ellenállásával. A lámpa villogás normális dolog riasztás után, de max10-15 mp-ig csak. Utánna le kell állnia. Ha így se javul a dolog akkor javasolm próbálj ki másik szirénát. Uyganis ha van táp a szirénának akkor tölt - nyugalmi állapot, ha nincs táp akkor riasztásba van, vagyis a sziréna is szól. Más lehetőség nincs, hacsak nem valahogy máshogy kábeleztél. Bár ezt nagyon máshogy nem is szokták, max az N, vagy P indítást.
sziasztok ha valaki pesti kerem segitsen
megyek kiallitasra a wam design-be kellene egy kozeli parkolohaz vagy orzott parkolo cime a kozelben elore is koszonom udv N ![]()
Üdvözlök mindenkit a fórumom!
Szeretnék segítséget kérni, közeljövőben tervezek egy kisebb riasztó rendszer összeállítását, neten nézelődtem, olvasgattam, nekem a leg szimpatikusabb DSC- lenne, új eszközöket szeretnék vásárolni, az lenne a kérdésem hogy hol érdemes vásárolni ? Költség hatékonyság szempont lenne, és lehetőleg egy helyről szeretnék mindent vásárolni. Én a dsc.hu-n néztem szét: 1db MKR MKR30 Tápegység, 230VAC/16VAC 30VA 1db PC585 központ 1db PC1555RKZ 8 LED-es billentyűzet 1db PC500E fémdoboz 1db LC100PI passzív infra 1db DPX-S03 TAMPER védett beltéri hang és fényjelző 1db nyitásérzékelő** 2dbES7.0/12B Akkumulátor 12V/7.0Ah 4x0,22 Árnyékolt kábel, sodrott eru, 100m/tekercs 1db kültéri sziréna, SOLO+akku 10 980 Ft vagy: DSC CALL de gondolom ez akku nélkül kerül 13 613ft-ba Nekem ez a rendszer 48 000FTra jött ki, ti mit gondoltok? Előre is köszönöm!
Ez egész jó amit leírtál. Pár észrevételem lenne: Ha nem akarsz a mozgásérzékelővel szórakozni a bekötéssel akko r Én a helyedben 6x0,22-es kábelt vennék (igaz 1000Ft-al több a 100m). Az LC100 PI infrához árulnak tartót is (DSC MBS néven) Nem kötelező, de egyszerübb szintén szerelni szerintem.
Egyébként amit leírtál a Deltonnál most pl. 41 825 Ft kisker áron. Nézz szét pár helyen, pl. modern alarm, nor-mi, vagy riasztobolt. De javasolmi az egyik kolléga korábbi hozzászólását: #529788
szia ha bpesti vagy vagy kozel laksz akkor nezd meg a www.trioda.hu oldalt ott vannak akcios settek is
Vagyis ha jól olvasom akkor a bekötése olyan, mint a régi nokia telefonok adatkábele? Anno csináltunk párat, lehet még meg is van valahol
![]() A fesz.szabájzó szerint akkor 5V-on megy az IC, igaz? A panel felőli végén van valami extra bekötés(pl rövidzár valahova mint a DSCn, vagy csak RX, TX és kész?
Valami hasonló.
De estére kirajzolom, épp most megyek a kábelért, és egy 816-os központért...
Első nekifutásra, egy ST232C van benne, a központ adatkimenete, tranyókkal illesztve az IC-hez.
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a riasztónkkal (dsc pc1565h_2p) kapcsolatban. A rendszer 2 partícióra van osztva (2 lakás), és az egyiknél nem tudom milyen megfontolásból a bekötést végző szakember a bejárati ajtó érzékelőjét egybe kötötte egy mozgásérzékelővel. Ebből adódóan nem tudom használni az otthonmaradó (stay) funkciót, mert ha elsétálok a mozgásérzékelő előtt, a rendszer azt hiszi kinyitottuk a bejárati ajtót, és riaszt. Namost gondoltam én átkötöm egy másik zónára ezt a mozgásérzékelőt, az ajtó meg maradjon csak önállóan, de ekkor tapasztaltam, hogy a központi egységben csak 6 zóna bekötési lehetőség van, ugyanakkor nekünk 8 zónánk van, legalábbis a 2 billentyűzet szerint. Olvastam a leírásban hogy a 6ot lehet 8ra bővíteni, csak azt nem tudom hogy működik. Na de a lényeg, hogy szerintetek hogyan tudnám a legegyszerűbben megoldani ezt az átkötést ? A bekötés már jópár éve volt, és a szaki elérhetetlen. Jelenleg az ominózus mozg.érzékelő a 7es zónát használja, tehát nem tudom hova van bekötve. Ha meg is találom, csak simán átköthetem egy másik zónára ? Vagy mi ennek a módja ? Vannak vezeték nélküli érzékelők is. Köszönöm előre is a segítségeteket, és elnézést ha valahol nem fogalmaztam túl szakszerűen.
Ha a 7-es zónán van, akkor az a kezelői zóna lesz, tehát a kezelő Z, és com pontjaira van kötve.
A stay funkció ki is kényszeríthető, ha a funkciógombra programozod, mert ekkor nem veszi figyelembe a mozgás/nyitásérzékelő állapotát. Alapértelmezés szerint a 2-es funciógomb a stay élesítés. Hosszan nyomod a 2-es gombot. Ha nem, akkor: *8 1565 000 2 03 Ahol az 1565 a telepító kód, a 000 a kezelő menü, a 2 a kettes funkciógomb, a 03 a stay élesítési mód.
Szia !
A szirénánál kellett JP-1 et (mindkettőt) OFF ba tennem. Igy mártökéletesen működik a rendszer Köszi
Köszi a gyors választ! Nálunk a stay az az 1-es funkciógombra lett hangolva, tehát ha 1-et nyomom hosszan akkor stay üzemmódba kapcsol, ez működik. Viszont ekkor figyeli a nyílászárót, pont ez a lényege nem ? Hogy csak azt figyelje, a belső érzékelőket hagyja figyelmen kívül. Viszont ha mozgás történik abban a szobában ami szintén a 7es zónára van kötve a bejárati ajtóval együtt akkor rögtön ajtónyitási eseménynek fogja fel, és riaszt.
Van közben mégegy gond. Egy ideje világít a Rendszer LED, *2-re az 1-es LED világít. Az aksi állapotát leellenőriztem, stabilan 13V. Mi lehet még a gond ? Az üzembehelyezői PDF alapján lehet még pár dolog, de úgy érrtem általában mi lehet ? Ha a hiba elhárulna a Rendszer LED elaludna, vagy kell neki valami újratesztelő utasítást adni ? Egyébként először gyulladt fel a system led, utána keztem el nyitogatni a dobozokat, szóval nem a tamperek miatt jelzett be. Ez indított el ezen az expedíción is, hogy utánajárjak miért nem megy a Stay rendesen. Csatoltam 2 képet. Köszi ha tudtok segíteni!!
Szia
A *2 megnyomása után ha világitt az 1-es akkor nyomd meg az 1-es gombot és akkor pontosan meghatározza a központ a hibajelzés pontos okát. De elöljároban annyi csak ,hogy remélem új akkut használtál! Ez nagyon fontos a központ dinamikus akkutesztje miadt. ![]()
Esetleg ez lenne az a kapcsolás? Mert ahogy leírtad valami hasonló lehet. Igaz ez egy dvd flash íráshz készült illesztő.
Az 1-es gomb lenyomása után is az 1-es LED világít. Ez mit jelent?
Új akku lett téve a központi dobozba amikor cserére szorult. De most rámérve 13V-ot ad, tehát elvileg nem az a baj. |
Bejelentkezés
Hirdetés |