Fórum témák
» Több friss téma |
Az előző hozzászólásom végén picit el voltam tévelyedve, és hülyeséget írtam... Visszaolvastam a topikban, most már tudom is hogy miről van szó, meg azt is, hogy a méréseidnek semmi köze a színhőmérséklethez; tehát vedd úgy hogy nem is mondtam/írtam semmit
Helló ! Én még nagyon kezdő fotós vagyok,most ismerkedem a gépemmel. Ezért végig olvastam a topikot okulás végett. Az IR szűrő felkeltette az érdeklődésemet és csináltam három felvételt Egy táskáról, egy adó vevő fekete hűtőbordás dobozáról és egy CD tokról.Valamint egy makrót egy poszméhről. Mi a véleményetek a látottakról ?
Köszi nagy hoho
Hát igazából ez inkább alkalmazásfüggő szerintem. Mi a célod a körvakuval? Vakuként használni vagy állandó megvilágításnak?
Mondjuk aztán lehet egyféle LED-ből is készíteni, ha a gépeden megfelelően be tudod állítani a fehéregyensúlyt vagy akár utólag képszerkesztővel. Szóval elsődlegesen mi a célod? Igaz a legjobb az lenne ha tudnék szerezni egy original körvakut és annak is megnézni a spektrumát...
Szia!
Az IR úgy látom nálad rendben lesz (ha már így szóba hoztad). A poszméh az szerintem is jól sikerült, bár én picit máshogy fotóztam volna. Igazából amit másképp csináltam volna az a képkivágás, egy picit több a méhecskéből és kevesebb háttérből Ezen kívül a virágokra ment a fókusz nagy része, ami nem nagy baj, de több kellett volna a méhre. De a mélységélesség jól sikerült, az pont ideális. Mutatok két régi makrófelvételt, az első kb egy, a második három vagy négy éve készült - érdekességük, hogy mindkettőt két különböző, mára már igencsak idejétmúltnak tekinthető paraméterekkel rendelkező kompakt fényképezővel lőttem.
Szia ! Én örülök ,hogy a méh így sikerül hiszen repűlés közben készült a kép, és nem sok időm volt bármit is korrigálni. Vagy a képkivágás az egy utómunka ?
Szerintem is jobb így, kis mélységélességgel, hogy nem éles a háttér, hiszen a hangsúly nem a háttéren van hanem az előtéren a méhén és a virágon.
Lehet utómunka is, de többnyire a kép megkomponálásakor már eldől hogy milyen az ideális képkivágás. Mondjuk abban igazad van, hogy repülés közben nagyon nehéz lehet elkapni pont a megfelelő pillanatban, és nincs idő a beállítgatásra. Viszont a repülés ellenére nem lett elmosódott a méh, tehát a záridő is jól sikerült.
Ilyen helyzeteket egyébként legjobban a 'P' (programautomatika - minden fényképezőn van ilyen, sőt, van ahol csak ilyen üzemmód van) üzemmóddal lehet lekapni. Ilyenkor a gép mindent maga állít be, ami ugyan nem sok bizalomra ad okot, viszont biztosan gyorsabban cselekszik mint ahogy az ember tenné. De ha nem szalad el a téma, akkor azért érdemes picit szöszölni a beállításokkal.
makrózni kellene vele, mert maga gép takarja ki a fényforrást.
szerintem állandó megvilágítás lenne. Arra gondoltam, hogy nagy fényerejű fehér és napsárga ledekből csinálom, vegyesen, így talán a legjobban adja vissza a természetes napfény színét.
Szevasztok ! Köszönöm a tanácsokat, még van mit tanulnom.
MolnarG. Neked is köszönöm majd keresek a Google-n olyan oldalt ahol lehet okosodni.
Hello
Valakinek szüksége van ilyen alkatrészekre??
Az optikát és a CCD szenzort azt lefoglalnám, ha lehet... (ingyen lesz az áru, vagy valami jelképes valamiért cserébe esetleg?)
Valami hangtechnikai cuccért szívesen cserélnék KIT is jó . .
Helló ! Mivel a link nevében a fotózás is benne van feltennék néhány képet a Tiszavirág nevű rovarról. A képek tegnap este felé készültek a Tisza folyón. Most van a Tiszavirágzás nevű jelenség, amikor is százezrével rajzanak a víz felett ezek a kérészek, a halak nagy örömére. Ez a rovar védettséget élvez ,fotózás után vissza helyeztük a vízbe.
Sikerült hód rágta fát is fotózni tegnap ebből is egy kis ízelítő. A fa átmérője 48 cm volt.
hmmm?
Azannyát!.. mennyire éles kép... főleg az alja... milyen géppel készítetted? Nekem is van egy kép, ami eléggé tetszik, élesség szempontjából. Egyébként bocs az OFF-ért
Ez valóban éles kép, viszont ezzel ellentétben kicsit zajos lett, az ISO értéke túl magas.
Igen sajna, azt nem tudom rajta állítani. csak Telóval volt, (C702)
Te készítetted? tiszta mikroszkóp ...elég már az OFF-ból nem?
Egy egyszerű kis kompakt géppel. Nikon Coolpix L16.
Lidi mesteren felbuzdulva nézegettem a makrót, mit tud a kislámpám mellett.
Wáááháá, ez ütött Jó kis fényképezős topik lett itt a végére. Még leírom hogy az enyém egy Canon A75 + egy szkenner optika segítségével készült. Na most már abbafejezem én is az offolást.
Hmm... szeretem a kis BS170-et, jó kis alkatrész. :yes:
Köszönet a moderátor kollegának (gondolom Norberto volt) az áthelyezést. Már el is felejtettem, hogy van ilyen topic. A keresőt meg nem ismerem... :beka3:
Ja, úgy könnyű...
Lespórolták az ónozást a BS170 lábáról. Ugyi, hogy kiderül a turpisság a gyártónál!
Hamár...
Én is mutogatok kicsit :beka2: , igaz nem elektronika, de érdekes. A végén már annyira közel hajoltam, hogy vizes lett a lencse .
Na most már elég volt! Ha nem írsz azonnal egy cikket az áramkörök fotózásáról, többet szóba sem állok veled!
Jobbak a képeid még Topiénál is. Arra vagyok a legjobban kíváncsi, hogy miért nem csillan be neked a nagy rézfelület és miért ilyen szép, egyformán erős a fény a réz teljes felületén. Idézet: „Jobbak a képeid még Topiénál is.” Bocsánat, de Topi régen rakott fel képet, több mint fél éve. Akkor még nem volt semmi trükkje az egyenletes mindenirányból lévő világításra... Mostanság már ilyen fotókat készítek. Ez pl. ma készült a HEStore számára. Ez a NYERS fényképezőből "kijővő" kép. Nincs rajta retusálgatás, semmi. Ha gondoljátok írok egy újabb részt a panelok fotózásáról... Hogyan lesznek ilyen képek retusálás nélkül, egy egyszerű exponálással, bármilyen géppel és megfelelő környezet kialakításával.
Bővebben: Link
Tényleg semmi különös. Konyhai körülmények között készültek ezzel a kis vacak géppel. (Konkrétan a konyhában ) Amit megfigyeltem, hogy jobb a megvilágítás és színhűség ha fent világít egy 30W-os neon, valamint szórt fénnyel egy 18W-os kis halogén lámpa. Persze, mindez egy fehér papírlapon. Kb. ennyi, nincs varázslás. :photo: |
Bejelentkezés
Hirdetés |