Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   323 / 1387
(#) Rumcájsz válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

250 iből igen sok A4 formátumú lap kijönne. A postázás is nagyméretű boritékba téve se lenne több 3-400Ft-nál 10-20db esetén. Mindenesetre nagyon megfontolandó.
Most hirtelen arra gondoltam hogy bemegyek a nagy papirboltba és a leirt tipusra ráérdeklődök. Hátha be tudják szerezni. Ha igen akkor helybe hoznák és lehet hogy olcsóbban mint a postai egyedi küldözgetéssel.
(#) tubby válasza Rumcájsz hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Talán máshol is kapni.Igaz nem olasz.
Link
Link
Link
(#) gerenk válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

A papircsomagban található cimke infót írtam le, egyébként ez egy fotópapir szines lézer másoláshoz és
nyomtatáshoz 135 gr-os, hasonló mint a műnyomó
ugyanilyen súlyu változata.
Kiszerelését a papirbolt végezte, nyilván a nagykertől
szerezte be.
Kb. 10 perc áztatás után átlátszóvá válik,mint a pergamen papir, nem málik szét,egyik sarkát megfogva óvatosan
lehúzható. Kevés papirhártya visszamaradhat, azt a vízben, egy szivacsdarabbal letörölhető.
Valószínű hogy Rumcájsz fórumtárs ezzel a papirral találkozhatott.
(#) Rumcájsz válasza gerenk hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Elképzelhető, nem értek a papirokhoz!
Nagyon meglepődtem mert mikor beletettem lanygyos vizbe a vasalás után, szinte egyből magába szivta a vizet és egyből le lehetett húzni a panelról. SEMMI nem maradt vissza a papirból. Valóban olyan volt a felülete mintha valalmivel be lett volna vonva. (viasz vagy valamilyen spéci réteg)
Nem hagyományos műnyomó papir volt az biztos.

A 2. panelnál kicsit meg is szivtam mert a rányomttott fekete ábra is rávasalódott a panelra. Le sem jött róla.

(#) gerenk válasza Rumcájsz hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Sokféle papírt kipróbáltam, ha túl fényes a papír akkor
a felülete műanyagos, vagy műviaszos akkor a toner por
nem akar rajta megmaradni és áztatni sem lehet, mint
például az etikett cimke hordozója.
Ezeket vasalás után ha kihűlt a lap le lehet választani,
hátránya hogy a toner minősége kritikus, gyengébb, kevésbé fekete porral készült nyomat vékony nem jól fed,
maratásnál alámaródik, kráteres lesz a lenyomat.
Műnyomó papírnál jobb a helyzet mert a tonerbe beleragadnak a papírrostok amik a fedést javítják, csak ott meg a maradék papírrostok eltávolítása körülményes, könnyen leválhat a nyomat súrolás hatására.
Hát ez van.
A papir amit használtál valamilyen mintás félfényes szórólap volt?
(#) emmzolee válasza sándor hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Nincs mit. Jó kis nyomtató ez.

viszont ha rádobsz még egy 10-est az árára, akkor 1200X1200 as felbontásút is vehetsz. Kérdés, hogy szükséges-e?

Nekem az 1200X600 is nagyon jót nyomtat.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Ne izélj már.

Csak nem áttérsz a vasalásra
(#) sándor válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Nem tudom mi szükség lehet egy monochrom nyomtatónál ilyen nagy 1200x1200-as felbontásra ? Otthoni használatra elég egy kisebb felbontás is (fényképet úgyis színes nyomtatóval készít/ünk/tenénk)Így is fejlődés lesz a 360x180-as mátrixomhoz képest...
(#) Norberto válasza Rumcájsz hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Idézet:
„egyből le lehetett húzni a panelról. SEMMI nem maradt vissza a papirból. Valóban olyan volt a felülete mintha valalmivel be lett volna vonva. (viasz vagy valamilyen spéci réteg)
Nem hagyományos műnyomó papir volt az biztos.”

Az általam korábban írtak alapján kijelenthetem: nekem is pont ilyen tulajdonságú papírra lenne szükségem. :yes:
(#) emmzolee válasza sándor hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Mert gondoltam sose árt, ha nagyobb a felbontás
(#) emmzolee válasza Norberto hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Rumcájsz. Megmondhatnád konkrétabban, hogy melyik reklámújságból szaggattad ki a lapot, ami ilyen jó volt erre. :yes:
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Mi lenne ha eztkipróbálnánk?
(#) Norberto válasza sándor hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Holnap megpróbálok utánanézni, hátha van valahol ilyen papír a környékünkön. Úgyis kellene vennem komolyabb dekorációs papírt...
(#) gulasoft válasza sándor hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Én megvárom a mintadarabokat, azután majd mesélek. Nekem csak az alkatrészlistához kell, bár azt fóliával is meg tudom csinálni, csak az sötétkék.
(#) sándor válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Kíváncsian várom majd a tapasztalatod a papírral kapcsolatban. Ha megfelel az igényeinknek szerintem lennénk néhányan innen a fórumról, hogy összedobjuk rá a pénzt..
(#) aderka hozzászólása Okt 27, 2009 /

üdv!

Túl sok UV fény, vagy túl hosszú megvilágítási idő, milyen látszatot kelt? Milyen jelenség lesz előhíváskor? Nálam a probléma az, hogy homályosak a vonalak, sőt inkább halványak. Lehet ettől?

üdv: Dávid
(#) bubuc17 hozzászólása Okt 27, 2009 /

heló mindenkinek.
vasaláshoz melyik papír a legalkalmasabb?
+ tud valaki linket küldeni ahonnan egyszerűen tudok rendelni??? mert egész siófokon beszerezhetetlen a műnyomó + tojás stb.... már kezdem feladni a beszerzését..
(#) sprofan válasza aderka hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Gondolom előhívás után ugye?
Vagy nincs eléggé levilágítva, vagy nem hívtad elő rendesen.
(#) aderka válasza sprofan hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Hát, ha tovább várnék az előhívással, akkor leszedné az írásokat, és szépen sorba mindent...
Ezek szerint nincs jól levilágítva? Megemeltem a csöveket, most közelebb vannak a NYÁK-hoz, és 9 percig világítom.. Nem lett jobb. Valaki azt mondta, hogy túl erősek a csövek, és túlvilágítom.

Mekkora csövekkel világítasz? Tesztet csináltál? Mert ha nem akkor nem ártana..
Ez könnyen kideríthető, ha nem sajnálod mártsd bele a nyák szélét a maratóba, ha láthatóan megkezdi a szabad részt akkor túl van világítva, ha nem akkor meg nincs eléggé levilágítva.
(#) aderka válasza sprofan hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Ebből a csőből van 2 db. Teszt alatt nemtudom mit értessz, de NYÁK-al tesztelem.

Fogsz egy darab nyákot, nyomtatsz egy maszkot ami mondjuk 2 percenként be van osztva, ezt ráteszed a levilágítóba. 2 perc elteltével eltakarod egy fekete papírlappal az első osztást, majd 2 perc múlva a következőt és így tovább. Előhívod, maratod és ekkor megnézed hogy melyik idővel lett a legtökéletesebb, ez lesz a levilágítási időd.
(#) sándor válasza bubuc17 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Szia! Az előző oldalakon épp ezt tárgyaltuk, találsz 1-2 linket is. Szerintem megrendelni egymagad nem éri meg némely boltból 2-3000Ft a szállítási költség. Esetleg ha többen összefogunk , és esetleg egy a bolthoz közel élő személy elvállalja a vásárlás-postázás nemes feladatát .. (persze fontos a kölcsönös bizalom!)
(#) Chokapick hozzászólása Okt 27, 2009 /

Udv mindenkinek!

Elhataroztam,hogy megprobalkozom a vasalasos nyak keszitessel,de mar rogton az elejen problemaba utkoztem.Eloszor is osszevalogattam azokat a nyakrajzokat amiket szeretnek elkesziteni.Eddig ok! A nyakrajzokat a netrol toltottem le.pl egyik itt a hobbielektro oldalon talalhato a kapcsolasok kozott,de ez mellekes is. Nos 4 db nyakrajzot nyomtattam ki egy baratommal mivel nekem nincs nyomtato. Egyik sem lett meret aranyos Vagy tul nagy vagy tul kicsi Tudtok e abban segiteni,hogy hogyan lehetne meretaranyos rajzot kinyomtatni? Mellekeltem is 2 altalam letoltott rajzot.Ezek is kilettek nyomtatva,de egyik sem aranyos
(#) kaqkk válasza aderka hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Az én régi levilágítómban 5 db 8w os cső volt , kb 3cm re egymástól és 5 cm re a nyáktól , evvel 5-7 peres
időket "futottam" DE arra mindíg ügyeltem hogy a
film festékes oldala legyen a nyákhoz szorítva , így sosem volt szellemkép alávilágítás .
(#) aderka válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Értem.. Amugy nem olyan rossz, tehát ha csinálok egy kisebb próba panelt, simán maratnám a végeredményt. De az elkészítendő NYÁK ( nemtudom miért talán a mérete miatt ) rosszabb. A túl sok megvilágítás mit eredményez?
(#) kaqkk válasza aderka hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Ha a fólia jó akkor semmi gondot nem okoz a túlvilágítás (ha teljesen fényzáró a nyomat )
(#) aderka válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Akkor ez kilőve. 2 réteget szoktam nyomtatni, tökéletesen egyberagasztva. A nyomtató is szépen nyomtat, igazából 1 is elég lenne. Akkor viszont nemtudom.. A csöveket megemeltem, most 4-5 cm-re vannak a NYÁK-tól, egymástól pedig 2 cm-re kb.
Ennek mennie kellene, szerintem.
(#) rszegedi hozzászólása Okt 27, 2009 /

Sziasztok!

Szerintetek ezekből a csövekből: Bővebben: Link mennyi lenne az ideális egy A4es méretű levilágittóhoz? Érdemesebb a blb-s csöveket megvenni vagy ezek a sima bl-s csövek is ugyanolyan jók?

Üdv.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Sötétkék Fóliával ? ? ?

Mesélj :yes: :yes:

Milyen fólia, hogy kell, stb.
Következő: »»   323 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem