Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   769 / 3610
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Egyszer volt, holnem volt, volt egyszer egy Google szerver, és volt egy....
(#) vtsoftware válasza Norberto hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Ma már szinte bárhol lehet.
Sőt, nem is kell hogy direkte olyan oldalon legyél.

Volt egy oldal - a fentebb linkelt oldalra is kiírtam - amelyik csak egy cookiet hozott létre.
Ezt aztán egy másik oldal, legyen az akár egyártatlan honlap, amelyik tulajdonosa nem is tudja hogy belenyúltak az oldala kódjába - mivel ilyenre is nem egy példa volt már - és ha a cookie létezik, leellenőrzi, aztán átirányít magára a vírusírtó álcázó oldalra, vagy letölti magát a vírust.

Amúgy a lementett oldalt nyugodtan meg lehet nézni, mivel teljességgel kizárt hogy letöltsön valamit.
A kódból teljesen kiírtam az olyan dolgokat.
(#) vtsoftware válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Jóhogy lelövöm. Meguntam hogy még "kisgépes" koromban, mikor még ismerkedtem magával az infóval - nem mintha ma nem ezt tenném, minden ember holtig tanul - mindig jött valami. Majdnem havonta újra kellett a gépet telepítenem.

Aztán jött a webprogramozás.
Akkor ugye elkezdték támadgatni a gépemre telepített MySQL szervert de vagy 3 percenként. Na mondom elég volt. Akkor jött a tűzfalas router, és a gyanús URL blokkolás.
Majd jött egy újabb vírus, újabb újratelepítés, és elkedztem őket gyűjtögetni.
(#) _ampervadasz_ válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Emlékszem még a legelső vírusomra, amikor még csak 486 -osom volt. Elsőre, létrehozott egy csomó nemlétező fált, amik meg léteztek abba beletörölt, és letiltotta a hozzáférést. Ekkor még netem sem, volt, csak egy 640Mb-os Qantum Fireball winyón kaptam programokat, és egy pár közölük nem volt tiszta.
Aztán amikor kaptam egy sulinetes P4 -es gépet, azon tanulam meg igazán a számítógép használatát, majd követte, a mostani nagytudású gép, és ezen továbbfejlődtem, és ott tartok, hogy szinte már "fan klúbom" lehetne, mert annyian megtlálnak a bajaikkal hogy.... Persze azért mindenkinek segítek, csak hiába magyarázom hogy így elkerülhető a baj, nem nem hallgat rám, és jön a baj, és bocs az erdőből.

Jajaja... ugyan ez.
De én nem tartom nyűgnek, meg fan klubnak - értem mit mondtál - szívesség.

Van egy ismerős, még ált. osztálytársam anyukája.
Van gépük, de ők "átlag" felhasználók. Tehát semmi speckó, hírek, 1w1w, játékok stb.
De néha olyan vírusokat szednek be hogy valami elképesztő.
Nem egyszer fertőztek már meg MSN-en keresztül... de olyan értelemben jól jön, mert ha olyan a vírus hogy futtatható fájlal támad, értem ezalatt hogy fut egy vírusprogram amit ki lehet írtani, nem épül be, azt kiírtom, leírom, publikálom, és kész.

Idézet:
„Van egy ismerős, még ált. osztálytársam anyukája.
Van gépük, de ők "átlag" felhasználók. Tehát semmi speckó, hírek, 1w1w, játékok stb.”

Ez azért a jobbik eset. Sajnos vannak azok az emberek akiknek sajnos lövésük nincsen a számítógép alapvető működtetéséhez alapfeltéltelként meglévő szükséges információval, és ha azt mondod hogy ne így kezeld, akkor ő azt mondja hogy így akarja kezelni, mert ő így szereti, igen, csak a mi bilink nem neki irta azt operációsrendszert. Ez az apámra jellemző tipikusan.
Kettő számítógépe van, gépenként 95 feltelepített programmal amiből kettőt használ Xara 3d -és MS paint. Egyik gépet, netezésre, a másikat meg szerkesztésre használja, mert ő védeni akarja számítőgépes vírusok ellen a szerkesztős gépet. Persze pendrive -t használ, mind a két géphez, de vírusírtót már nem. A tűzfal meg nálla grillsütőt jelent szerintem.

Na igen. Ilyet mondjuk nem tudok róluk mondani
De az azért jól esett mikor áthívtak, mert volt egy ismerősük akivel azelőtt igazgatták a gépet mielőtt "megismertek".
Áthívtak, elment, én meg csak téptem a hajam meg rágtam a falat.

Na jólvan megyek újratelepítni'...
Elleszek egy darabig vele.

Jóccakát' mindenkinek.

Ilyen "ismerősőm" nekemis van. Ő példának okáért nagyon nemért a számítőgéphez, de azért tudja használni. Skypon beszéltem vele, és a regedittel kijavítottam neki egy regisztrácis bejegyzést, ami miatt, a gépe megmarhult állandóan. Amikor elbúcsúztam tőlle, és ő is éntőllem, amikor azthitte hogy én már bontottam a kapcsolatot, akkor megdicsért, ami azért jólesett, majd ezután bontottam akpcsolatot.

Most már én is megyek, azthiszem, elég volt mára tele offolni az off -ot, holnapra is kell még valamit tartogatni. :hehe:

Jóéjt mindenkinek. :integet2:
(#) Stadi hozzászólása Okt 27, 2009 /

A HP tervezőmérnökei között is vannak agyament emberek:

Link1
Link2

(#) vtsoftware hozzászólása Okt 27, 2009 /

Sziasztok, reggelt'!

Valaki meg tudja-e nekem mondani hogy mi annak a számnak a címe, ami ezen az oldalon, az első videóban, 40 másodpercnél szól?

Köszi szépen
(#) Doncso válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Fúú pedig ismerem. Nem jut eszembe. Na most egész nap ezen fogok gondolkozni.
(#) vtsoftware válasza Doncso hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Én is már olyan régóta hallom, mindig a fejemben van. Még ötletem is lenne, itt van a nyelvem hegyén de nem tudom hogy mi ez... az előadó pedig valahogy rémlik.

Daft Punk - Harder better faster stronger.

eszembe jutott.
(#) vtsoftware válasza Doncso hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Ááá, ezaaz. Szuper, köszi szépen.
Mégsem fogsz ezen gondolkodni egész nap...

Azta, milyen videót találtam máris.
Azért nem rossz... Daft Hands

De durva
(#) vagnerjazon hozzászólása Okt 27, 2009 /

Budapestiek segítsenek! A Lomex az olyan, hogy csak rendelni lehet, és átvenni, vagy csak simán bemenni, és kérni amit akar az ember? Előre is köszönöm.
(#) Szebence válasza vagnerjazon hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Igaz én nem pesti vagyok, de Lomex-be be is lehet menni, már voltam is. Nagyon tetszett a bolt nem úgy mint a weblapjuk.
(#) vagnerjazon válasza Szebence hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
(#) Szebence válasza vagnerjazon hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Szívesen!
(#) Georgee hozzászólása Okt 27, 2009 /

Idézet:
Ez olyan mintha ajtócsengőt szeretnél építeni, de olyat, hogy kutyád nyávogjon ha meghallja, de zsíros kenyér, ha beindul a szivattyú.
Szamóca, ezzel kikészítettél. Akkorát röhögtem rajta.
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 27, 2009 /

Láttam kiírva az üzletben: férfi meleg pizsama. No már most az a hálóing csak hozzá hasonló meleg hálóingekkel hajlandó ágyba bújni? Csipkés szexi női hálóruhával már nem is??? Tudjátok mit? Olyan pizsama akkor nekem nem is kell! :hehe:
(#) highand hozzászólása Okt 27, 2009 /

Két topic nagyon hiányzik itt szerintem. Az egyik, ami a Hifi kompatibilis csajokkal foglalkozik, hogy miről lehet felismerni, a másik pedig egy olyan, amiben állásajánlatokat oszthatnánk meg egymással. Én sok olyat látok, amit én nem tudok elvégezni, de tuti lenne itt kollega, akinek jól jonne.
(#) zenetom válasza highand hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Nézmá' klónozzák magukat a hozzászólások :hehe:
szerk.: ezek inteligensek, észrevették hogy észrevettem és az egyik eltünt
(#) DuMatyi válasza zenetom hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

A moderátorok vették észre. Egyes esetekben a gép kétszer küldi el az azonos hozzászólást, Petit ezért a rendszer ki is tiltotta.
(#) zenetom válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

MI (Mesterséges Intelligencia) a HE-n
Najó nem poénkodok
(#) Szebence hozzászólása Okt 27, 2009 /

Valaki tudna nekem segíteni, hogy mi lesz a két rajz metszeti képe? Van egy tippem de nem akarom még berajzolni, mert ha nem az amire gondolok akkor radírozhatom ki => de mivel nagyon meglátszik a radírozás ezen a lapon így csinálhatnék újat, amit nem szeretnék.

rajz.JPG

(#) hapro válasza Szebence hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Én tudnék segíteni, de nem értem a kérdésed. Milyen két rajz metszeti képe?
Ez itt egy tárgy nézeti képei, vetületei. Elől nézet, fölül nézet és oldal nézet.
Ha metszetre van szükséged, rajzold be, vagy írd le hol szeretnéd elmetszeni és lerajzolom a metszetet.
(#) Doncso válasza Szebence hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

szerintem a szembe nézetre gondoltál
(#) zoly15 válasza Action2K hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Nem tudom, észrevetted-e de 444 napja regeltél
(#) Szebence válasza Doncso hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Szia Doncso!

Köszi a gyors válaszod, segítséged!

@hapro! Igen erre gondoltam, amit Doncso csinált, csak rosszul fogalmaztam

Még van egy másik rajz is, de annak már csk későbbk ezdek neki, ma egész nap ilyen rajzolós, jegyzőkönyves, gyűjtögetős munkákat csináltam és már nagyon unom.
Következő: »»   769 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem