Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
ha bekotnem a ledet siman 5V ra, az nem baj ugye?
Idézet: hát de! „a bekotnem a ledet siman 5V ra, az nem baj ugye?”
Bajnak nem baj...
Viszont vegyél elég sokat belőle, mert sűrün kell majd cserélgetni őket. Idézet: kegyetlen „Viszont vegyél elég sokat belőle, mert sűrün kell majd cserélgetni őket.”
hat azert egy bovebb valaszra szamitottam... nevezhetnenk azt segitsegnek peldaul, mert az ilyen dumakkal nem sokat erek
ja es a pic is foldre koti az 5Vrol taplalt ledet, nem tudom mert lenne baj szepen elotet ellenalassal "vinni" vagy ha nem akkor legalabb azt modjatok meg hogy miert nem megy a led, mikor megvan a neki szant 5V joneven vennem az 'igazi' segitseget
előtét ellenállással nincs gond vele, de te azt írtad, hogy "simán" kötötted a ledet 5V-ra.....
hat a simat ugy ertem hogy nem a pic-re
nem ertem miert pic-rol kell iranyitani...azert hogy ha lekapcsolom ne menjen hiaba?
Miért a PICről van vezérelve?
A szinkronizálás miatt. A venti fordulata nem állandó és emiatt a kijelző elkezdene "csúszni" elő-hátra. A ledet illik előtét ellenálláson keresztül (áramkorlátozás) használni mert könnyen tönkremegy. Nagyon sajnálom, hogy megbántottalak, de sajnos ebben a témában a technicus-terminus használata kötelező-mert különben könnyen félreértenek. Jótanácsként ajánlom kollegáim nagyszerű cikkeit itt a HE-n ami kezdőknek szól. Sok sikert az utánépítéshez, és természetesen mindenki segíteni fog!
ok azt ertem, de honnan tudja az alloreszen levo pic hogy a motor milyen fordulattal megy?
ja es en elindinditottam ugy hogy elemrol taplaltam a ledet es megy jol az ora csak meg semmi sincs lefogatva es az extazis csak 5 masodpercet tartott... na, de meg mindig nem tudom miert nem vilagit a ledem mikor megvan a neki az 5V es a pic laban a 0...
Mérj feszt közvetlenül a led lábain. Lehet szakadás, zárlat, vagy rosz esetben a PIC kimenete is lehet rosz.
hat a pic laban 0V van
csak nem tudom hogy folyik e be aram, mind1... meg atnezem kosz a segitseget a lenyeg hogy az ora megy Idézet: „A szinkronizálás miatt. A venti fordulata nem állandó és emiatt a kijelző elkezdene "csúszni" elő-hátra.” valaki magyárazza már meg hogyan is van az a szinkronizélés...mert nem értem honnan is tudja az állórészen levő pic hogy milyen gyorsan megy a forgórész?? ja és egy lista a tavszabályzó funkcióiról is jól fogna
Helló!
A távirányító kiosztása. (Bocs, hogy nem reagáltam az előző kérdéseidre de dögrováson voltam.) Egyébbként javasolnám, hogy olvasd el a korábbi levelezéseket , esetleg egészen a kezdetektől, mert rengeteg hasznos infót ki lehet belőlük mazsolázni. Több olyan témában folyik most a párbeszéd , melyeket már legalább kétszer-háromszor kiveséztek. Természetesen a továbbiakban is segítek ha tudok.:wave: Üdv! Dezo
kosz
ugymond 130valahanyig elolvastam volt a tavaly, de aztan a nyaron szuneteltem
Sziasztok!
Segítene vki, miként kell értelmezni ezt a sort? xorlw 6^1 A kizáróvagy megy, ... a 6^1 -gyel nem vagyok képben.
Hy valaki megtudná nézni, hogy jó alkatrészeket válogattam össze?
http://elektrocsib.uw.hu/ -s változat! AZ alkatrészek a http://www.hqvideo.hu/ -ról vannak. (A 2. lapon van kiválogatva az excel dok.-ba) Kösz!
ott az összes.xls-ben a quartz-hoz az van írva hogy 20000000MHz
igen, de pontok is vannak, azok nem dizedes vesszők , mert én csak ilyen nagyokat találtam
helósztok, valaki tudja hogy működik ez?? tehát milyen az a tekercs , meg mágnes van azon a pálcikán a mi mozog??? köszi!
link
valakííí, fontos lenne, mer ilyesmi lenne a karácsonyi ajándék valakinek.... és már csak ~3 nap...
probálgattam, csináltam ilyesmi tekercset, de nem jó... a tekercsben mi van, lágyvas vagy aluizé?? a mozgó karon mágnes lehet? ...
Hali!
Nem akarlak elkeseríteni, de nem fog összejönni ilyen rövid idő alatt...
csak a mechanika kéne, pic progi szinte kész, (hála egy korábbi projectnek)
akkor legalább valaki azt mondja meg, hoyg hjívják azt a működésében hasonló szerkentyűt ami , ugyanígy "billeg" kattog, vmi ütemadónak szokták használni... mi a neve ? kössz!
metronóm... Ha egyről beszélünk
azaaaaz, nem jutott eszembe a neve... kössz!
Na akkor pár kérdésem lenne az órával kapcs.:
-a TSOP1736-nak 3 lába van, akkor a bázis panelján mér 4 lyuk van neki ? (a rajzon az ic4) -QUARTZ 20.000.000MHz HC-49/S (ez jó?) -transzformátorból kell a 6VA-s? -a bázison az M1 re megy a ventillátor? -hova kell kötni a 2*12V-ot (eggyik a TR1, hova megy a másik? -A diódákat hogy kell bekötni oda ahol 4 van? (D1-4) THX a válaszolóknak!
Ahol azt látod, hogy D1-4 az egy graetz egyenirányító, amit vagy lehet venni olyan kis gumicukor formájában ami ott van, vagy ha már vannak diódáid, és van kedved oda gányolni, akkor kis agyotrnával ki lehet találni, hogy kell oda bekötni, de mondom graetz a neve, és rá tudsz keresni...
A TR1 másik vége meg gondolom a forgórészen van, még nem csináltam meg az órát, csak gnodoltam rá, hogy nem lenne rossz, ugyhogy ebben nem vagyok 100%ig biztos.. najó itt találsz egy kis segítséget a graetz hídhoz.. kép
Helló!
Tudna valaki BA6411 -es 2 fázisú motorvezérlőhöz jól működő fordulatszám vezérlő áramkört adni? (olyan lenne legjobb amit pic-en keresztül is ki lehetne kapcsolni távirányítóval, hogy ne forogjon mindig). Nem az ic köréépítendő áramkörre gondolok, hanem arra ami a jelet adja neki a 2. lábára... üdv WM |
Bejelentkezés
Hirdetés |