Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   325 / 1387
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

ez akkor ugyan olyan, mint amiről multkor beszéltünk? Tudod ez:Bővebben: Link

Vagy ez másmilyen dolog?
(#) Izeg. válasza (») Okt 29, 2009 /

Kedvse Frankye!
Elnézését kérem, hoyg merészeltem ugyanazat akérdést két helyre is feltenni, de szerintem nincs belőle baj mert mndkét topikba illik.
Másrészt azért kelett feltennem mindkét helyre, mert nem kaptam választ a kezdő kérdések topikban , és mivel ha utánna írnak ami nem arra vonatkozik, nagy az esélye a későbbiekben, hogy nem figyelnek oda rá.
De attól függetlenül még mindig nem lettem okosabb!
Mimndenesetre akkor elnézését kérem.
(#) Moderátor hozzászólása Izeg. hozzászólására (») Okt 29, 2009

Kedves Izeg.!

A Fórum Szabályzat egyértelműen előírja:
Idézet:
„VIII. Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid időn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínűleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet:
- a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni
- a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni
- a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni
Azt meg ugye nem várjuk el hogy a kérdésünkre ha nincs válasz, majd minden egyes fórumozó beírja: "én nem tudom".”

Továbbá, ugyanott:

Idézet:
„XVIII. Bármiféle bejegyzést a fórumba csak egy helyre, egyszer teszünk be. Nem kell azt többször, mindenféle – általunk megfelelőnek tartott topicba – helyre beírni mert nem hülyegyerek a többi fórumozó sem, ha érdekli a téma úgyis látni fogja és valószínűleg ír rá egy választ.”

És természetesen én nem haragszom, csak végzem a dolgom.
(#) mate_x hozzászólása Okt 29, 2009 /

Hello!
Kétoldalas nyáknál a két rézréteg elektromos kapcsolatához azt fogom csinálni, hogy valahol átfúrom a nyákot és ott egy levágott alkatrészlábat beforrasztok mindegyik oldalra, vagy van erre valami jobb megoldás?

Üdv: mate_x
(#) gydanee válasza mate_x hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Hali!
furatgalvanizálás.
Keress rá itt a topikban.

Üdv.
(#) Rumcájsz válasza gerenk hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Igen, félfényes szórólap!
Vékony.
Pár pillanat alatt le lehetett a vizben húzni és semmi nyomot nem hagyott.
A festék remekül megtapadt rajta vékony, IC lábak küzti átvezetést is remek kontrasztal visszaadott és hibátlanul.
Ezen csodálkoztam a legjobban.
(#) gerenk válasza Rumcájsz hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Honnan való a szórólap? Patikákba nagyon sok jobbnál jobb anyag található, ha van időd próbálkozz velük, hátha ismét kezedbe akad hasonló.
Egyébként ez az egész vasalásos technika erősen papir és tonerfüggő, lehet hogy ami Neked bevált az másnak
nem olyan jó.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 29, 2009 /

Megjött a papír, holnap vasalok.
(#) aderka válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Nálam a vasalásos bevált. Fényes 135g műnyomot használok. Egy régi vasalót, és egy Xerox 15.000 Ft os lézernyomtatót. Magamnak mindíg vasalom a NYÁK-okat.

üdv: Dávid
(#) gulasoft válasza aderka hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Ez nem műnyomó hanem a color copy-s és nekem csak az alkatrészrajzpróbához kell.
(#) lidi válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Na erre én is kíváncsi leszek.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Biztos nem vetted észre. :yes:

Ez a kék fólia akkor ugyan olyan, mint amiről múltkor beszéltünk? Tudod ez : Bővebben: Link

Vagy ez másmilyen dolog? :yes:
(#) gerenk válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Sziasztok
Ez a kék fólia, dry film/fólia/ ha jól gondolom egy vasalható,
laminálható p20 helyettesítő anyag, csak negatív tulajdonságokkal.
Használtatok már PNP fóliát?
Érdekelne mivel lehetne helyettesíteni, nézegettem a különböző transzparens fóliákat de úgy látom ott az átlátszó hordozón van egy átvasalható réteg amire a képet rá lehet nyomtatni, de vasaláskor az egész réteg mintástól átnyomódik nem csak a minta.

Bővebben: ITT
(#) gulasoft válasza gerenk hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Nem!
Ez egy olyan fólia ahol két szilárdabb réteg között van egy negatív aránylag képlékenyebb lakkréteg.

Ezt LAMINÁLOD NEM VASALOD!!! hanem laminálod 80 fokon a nyákra úgy hogy az alsó fóliát lehúzod. Ilyenkor a felső fóli továbbra is szilárd és kemény nem ragad, rá lehet tenni a filmet, kb. 1 perc alatt le lehet világítani.
Elő kell hívni és onnan minden ugyan az.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Ha a bővebben linknél lenne link még meg is tudnám mondani.

Hát ezt jól el Q-tam. :yes:

Erre gondoltam: Bővebben: Link

Szóval ez a kék fólia amivel mondtad, hogy alkatrész listát feliratozol az ugyan olyan fólia, mint ez a zöld, amiról múltkor beszéltünk?
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Nem. Ez lödstop, a kék meg maratásálló. Ezt a zöldet egyébként be lehetne égetni, de ahhoz drága, hogy 99%-át leold, ezért lehet helyette jó a vasalás az alkatrész feliratozáshoz. Ma este megyek vasalni, csak még fent van a család.

Ha alszanak, akkor nyugodtabban tudsz buherálni mert nem zökkentenek ki?

Ezzel én legalábbis így vagyok.

Hát igen, akkor már sokkal egyszerűbb a vasalásos alkatrész lista.

Viszont át kellene javítanom az összes nyáktervezőmben lévő alkatrész jelölő vonalait 0.1mm-ről 0.2mm-re, mert akkor sokkal jobban látszana, de nem visz rá a lélek.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Na első kísérlet hp laserjet 5l zéró feltapadás. Hétfőn ki tudom próbálni újabb hp-val illetve egy nagy canon-al.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Már annyit beszéltünk arról, hogy milyen lámpával kell levilágítani.
Viszont arról nem, hogy milyen lámpával lehet világítani, ami nem zavarja a fényérzékeny nyákot.

Gondolok itt arra, hogy amikor lefotózol, akkor nem érheti fény a nyákot, hogy sikerüljön a fotózás. Igaz, az a művelet nem tart sokáig, amíg ráteszed a fóliát, a nyákra, és elkezded levilágítani, de mi van, ha tökölni akarsz valamivel, és akkor már számít. vagy maratás után rátennék egy másik maszkot, hogy aforr pontokat is le tudjam oldani az előhívóval, és olyan legyen a panel, mintha le lenne lakkozva. Akkor is 2X kell világítani egy lakkot. Vagy mindegy. Nem ez a lényeg, hanem az, hogy milyen lámpa fénye mellett lehet biztonságosan dolgozni a pozitív20-as lakkozott nyákkal.
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Sima neonnal nincs gond, uw a napban van, de a szórtfényben már kevesebb. Igazából sárga neonnál vagy sárga lámpánál lehetene jól dolgozni. Nekem van egy sárga lámpám.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Milyen a sárga lámpa? Sima 220-as izzó?
(#) lidi válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Légyszí ne írj lödstopot, mert karcolja a szemem Ha németül akarod írni akkor lötstop, ha meg angolul akkor solder mask.

Képet is csinálj légyszi a vasalt pozíció rajzról, nagyon kíváncsi vagyok. Műnyomóval nekem kb világosszürke marad száradás után a sok beleragadt papír rosttól, vagy nem tudom mi van a műnyomó felületén.

Emmzolee:
Kicsit macerás, de az átrajzolásnál talán egyszerűbb megoldás: kinyomtatod a rajzot pdf-be, vagy egyéb virtual printerrel egy képbe, majd photoshopban a rajzolatot már egyszerűen meg tudod vastagítani.
(#) aderka hozzászólása Okt 31, 2009 /

Üdv!
Egy kis érdekesség ( Bár lehet csak engem lepett meg ).
Ebből
a csőből van 2 db a levilágítómba. Sehogy nem akart összejönni a levilágítás, előhíváskor egyszerűen marathatatlan minőséget kaptam. Egyszerre arra gondoltam, hogy ez a 2db kis 8W-os cső kevés lesz, megemeltem őket, fehér papírt tettem alájuk, és növeltem a levilágítási időt, de sehogy nem akart jó lenni.
Csináltam egy tesztet. A megdöbbentő, hogy 1 perc-es világítással tökéletes, ha ennél több ideig bennhagyom nem jó. 2perc a határ, addig elmegy. De a tökéletes minőséget 1 percnél érem el.
Megjegyzem, bárkitől kérdeztem mi lehet a probléma, mindenki azt javasolta, hogy kevés a 2 cső, gyenge az UV ereje, nemjó az előhívó, túl messze vannak a NYÁK-tól a csövek stb... Ebből is látszik, hogy erre kevesen gondoltak volna.
Aki ilyen csöveket vesz, számoljon ezzel .
üdv: Dávid
(#) vicsys válasza aderka hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Ez elég izgalmas így. Már csak azért is mert 400nm körüli hullámhosszon aktív a fotolakk. A tied ez alatti spektrumban mozog. Nekem van egy olyan érzésem, hogy átlátszik a maszkod és átvilágítja. Egy jó maszkkal akár 30 (!) percig is levilágíthatsz.
Tennél fel fényképet az általad tökéletesnek ítélt minőségről? Tényleg kíváncsi vagyok. Nem akarok kekeckedni, remélem tényleg igazad van. Nagyban felgyorsulna gyákgyártás.
(#) aderka válasza vicsys hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Persze: Képek

Később még teszek fel, ennél kicsit zavaró lehet a fény.
(#) emmzolee válasza aderka hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Az akkor frankó kis cső! Lehet vennem kellene olyat.

Szereztem egy 1cm vastag üveg lapot, hogy jobban rá tudjam szorítani a fóliát a nyákhoz. (eddig a hullámos írásvetítőfóliát a 2mm-es üveglapommal nem tudtam le nyomatni. Na de most.)

És, ha már így alakult, akkor lehet egy egyszerűbb levilágító gépet össze kellene kreálni.
(#) aderka válasza aderka hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Akit érdekel a levilágító: Bővebben: Link
(#) aderka válasza aderka hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Ezen a képen talán jobban látható a minőség.
Annyi hibája van, hogy előhíváskor sajnos maradt még egy kis lakkréteg jobb felül, amit nem vettem észre, és e miatt ott, nem marta le szépen.
Következő: »»   325 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem