Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma

Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 45
(#) stanci80 hozzászólása Okt 21, 2009 /

Köszi!
Csak sajna nem tudok angolul
(#) sprofan válasza stanci80 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Nem a legjobb, de a lényeg kivehető: Bővebben: Link
(#) Stadi válasza stanci80 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Hát ez pech.

Röviden: szétszeded a nyomtatót, jobb hátul van egy szivacs, azt kiveszed, kimosod, megszárítod, visszarakod. Plusz még ahol tintás dolgot látsz jobb oldalon, azt megpucolod. Ha végeztél, összerakod a gépet. Kihúzott állapotban nyomva tartod a bekapcsoló gombot és úgy dugod be a 220-ba. Aztán felengeded a gombot és újra megnyomod, hogy bekapcsoljon a masina. Ezzel törölted a hibát.
(#) stanci80 hozzászólása Okt 21, 2009 /

Köszönöm szépen!
Hétvégén megcsinálom.
(#) Stadi válasza stanci80 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Ha a kéznél levő tisztítószerek nem oldják a tintát, próbálkozz Ultra Dermmel. Legalábbis nekem ez vált be múltkor. A szivacsnál a forró víz segíteni fog valószínűleg. Csak óvatosan.
(#) Lajos7404 hozzászólása Okt 24, 2009 /

Nekem van egy Canon MP 240-es nyomtatóm.
A fekete tintatartály kifogyott.
Újonnan kb. 3000 Ft... :no:
Valaki tud-e segíteni, hogyan kell újratölteni?
(#) miguel válasza Lajos7404 hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Hello! Én a Canon MP390-be évek óta 200.-ft fekete és
250.-ft-ért veszem a színest, PrintJet utángyártott
BCI-21/24BK. Nem tudom, hogy te kézülékedhez jó-e ez?
Miguel
(#) mpisti válasza miguel hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

MP980-hoz való, az eredeti 521-esnek megfelelő patronokat is tudsz ilyen olcsón?
(#) Szárnyas válasza mpisti hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Szia! A Tintacentrum.hu-nál kaphatók hozzá chip nélküli és chip-el ellátott utángyártott változat is. Igaz kicsit drágábban, de szerintem ehhez a típushoz nem is fogsz találni ennél olcsóbbat. Bővebben: Link
(#) miguel válasza miguel hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Ezt meg kell néznem a bezerzési helyen, de ahhoz tudni kéne hányas a záma a festékkazettának. Pl én úgy kérem a 390-hez, hogy 24-es színes, vagy 24-es fekete.
Miguel
(#) mpisti válasza miguel hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

A színes 921,a fekete 920
(#) miguel válasza mpisti hozzászólására (») Okt 27, 2009 /

Ok. 1-2 napon belül megnézem és utána jelzem.
Miguel
(#) Lajos7404 válasza miguel hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

A Canon MP-240-be ezek a patronok mennek:
Fekete: PG-510 vagy PG-512
Színes: CL-511 vagy CL-513
Csak nem tudom, hogy létezik-e ezeknek
utángyártott helyettesítője.

Közben találtam a Youtube-n egy videót, hogyan
kell ezt feltölteni, elég a keresőjébe írni a patron tipusát:

Bővebben: Link

De hiába töltöttem föl, a nyomtató továbbra is
üresnek érzékeli...
Gondolom, még a chippel kéne még valamit csinálni...
(#) mpisti válasza miguel hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Köszönöm!
(#) miguel válasza mpisti hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Hello! Megnéztem a patronokat, sajnos ilyen nem létezik utángyártottban azon a helyen, ahol én veszem a Canon 24-es kazettákat. És egyúttal Lajosnak is üzenem, hogy az övéhez sem kapható
Miguel :no:
(#) miguel hozzászólása Okt 31, 2009 /

Én most akarok venni színes lézernyyomtatót. A boltban HP1600-2600-2605-höz van fekete 8950.-ft-ért és színes 10000.-ft/szín/db-ért. Úgy gondolom, hogy ez aránylag jó ár, csak ilyen gépeket már nem találtam az üzleben. Lehet még ilyt újonan kapni?
Miguel
(#) Stadi válasza miguel hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Az oldalankénti kellékanyag költséget érdemes nézni, beleszámolva a dobegység (ahol külön van), transzfer egység (ahol van ilyen) árát is, arányosan. Az említett típusok szerintem már kifutottak.
(#) miguel válasza Stadi hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Ilyen részletesen sajnos nem ismerem a nyomtatókat, csak felhasználói zinten. Az a lényeg, hogy 10-15 oldalas katalógust akarunk nyomtatni színesben 100-150 példányban. Ha nyomdába viszem ilyen kis mennyiségben 200-400 ft/db, tehát árban ugyanott vagyunk és így legalább marad egy nyomtatónk, amit még újabb feladatokra is tudunk haználni. Én a festékkazetta ára alapján indultam neki a keresésnek. Tetszik még a Samsung és a Canon márka is.
Te mit javasolsz?
Tény, hogy a HP-nél vannak speciális papírok kifejlesztve, többek között szórólaphoz, katalógushoz.
Üdv: Miguel
(#) Stadi válasza miguel hozzászólására (») Nov 1, 2009 / 1

Én azt javaslom, nézd meg a kiszemelt készülékek felhasználói kézikönyvét a neten, mielőtt megvennéd őket. Le lesz írva, mik a cserélhető kellékanyagok bennük, becsült, oldalszámban megadott élettartammal. Nyomtatónként veszed oldalszám szerint a legkisebb közös többszöröst, minden gyári kellékanyagból megnézed, mennyi a piaci ára és megszorzod annyival, hogy kijöjjön a közös többszörös. Az kellékanyagok így kapott árát összeadod és leosztod 1 oldalra. Ezt az értéket össze tudod hasonlítani. Érdemes kiszámolni, mert simán kijöhet háromszorosára is az oldalankénti költség.

Pl. színes toner 15eFt/2500 oldal, fekete 10eFt/2500 oldal, dobegység 20eFt/30000 oldal, transzfer egység nincs. Közös többszörös a 30000. Tehát 12*15eFt+12*10eFt+1*20eFt=320eFt, elosztva egy oldalra: 10.67Ft. Kicsit csaltam, mert úgy számoltam, hogy a négy szín ugyanolyan mértékben fogy. De mivel minden gépnél ugyanígy számolnék, az összehasonlításnál nem torzul az eredmény.

Ha a nyomtatandó katalógusban képek is vannak, akkor a kellékanyagok kapacitásának meghatározásakor gyárilag használt 5%-os fedettséget túl fogod lépni, és gyorsan fog fogyni a toner. Ezért nem mindegy, mennyi az egy oldalra vetített kellékanyag költséged. Nagyon "telenyomtatott" oldalakhoz elég lehet csak a tonerek oldalankénti költségét megnézni, mert a többi kellékanyag élettartamát tudomásom szerint a lefedettség mértékétől függetlenül számolja a gép.

A HP és a Canon egyes típusai ma is megegyeznek, azaz belül ugyanaz van bennük. Mindkét márka jó választás lehet. A Samsungról nem tudok nyilatkozni, régebben panaszkodtak a szervizesek a színes nyomtatókra, de szerintem mára már kijavították a gyermekbetegségeket. Egyes samsung gépeknél viszont szériatartozék volt a duplex egység, azaz automatikusan tudtak nyomtatni a lap mindkét oldalára.

Köszi, ez egy jó levezetés és kb reális is.
Tehát akárhogy számolom árban ua. mintha nyomdába vinném és akkor nincs gépem.
És ha változnak a termékek lehet bővíteni a katalógust új oldalak becsatolásával. Szóval akárhogy nézem jobb megoldás a nyomtató. Esetleg nem olyan profi a kidolgozása a színeknek a nyomtatóval.
Üdv Miguel
(#) Stadi válasza miguel hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Egy szóval sem mondtam, hogy ne vegyél nyomtatót. Csak előbb számolj, ahelyett, hogy utólag bosszankodnál.

Ráadásul ha tudsz hozzá venni utángyártott kellékanyagokat, amit jók is, akkor töredékéből ki fog jönni az oldalankénti ár.

Az elképzelésem a következő.
1./ Kinyomtatjuk a katalógust, mindig 20-30 db-ot, ami egy hétre kell.
2./ 1 hónap alatt körbejártuk az országot, szétosztottunk 80-120 db-ot/15 oldallal pl.
3./ Érkeztek újdonságok: fotó - szerkesztés - stb. a 15 oldal 3 oldallal bővült, most nyomtatunk újat 15 + 3 oldal, 18 oldalast, 20 - 30 db-ot megint egy hétre.
4/ A régi helyeken a régit bevonjuk (a 15 oldalast), adunk helyette újat (18 oldalast).
5/ Ha a bevont 15 oldalas régi katalógus jó állapotban van, csak bővíteni kell az új 3 oldallal és már viheted a következő körre.
És ezt úgy gondolom folyamatában meg lehet csinálni.

Stadi! Légyszíves küldd el újra az MP390 kézikönyvet, mert a faxra még mindig nem volt időm és a héten kell és nem tudom a régi linkről megnyitni, mert valami hiba van.
Üdv Miguel
(#) miguel válasza Stadi hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Helló! Tegnap este megnéztem a kézikönyvet, ez nagyon érdekes probléma, ami a faxal van.
Ráálok a fax lehetőségre, világít a kis zöld led (igaz hogy egy kicsit halványabban, mint a másik gombknál). A képrenyőn megjelenik a Te/Fax Normal, dátum idő helyesen.
A kézikönyv alapján
1 lépés Additional Functions
2 2 x OK gomb, de itt nem az jelenik meg, amit a könyv í, hanem
Tintamenniég figyelés 2x OK után bedig ez tintafigyelés BE.
Teháta fax beállítási lehetőségeket egyáltalán nem adja ki az Additional Fuktions gomb. Viszont alaphelyzetben ugye Tl/Fax normál funkciót jelez, tehát működnie kellene.
Mi lehet szerinted??
Üdv Miguel
(#) Stadi válasza miguel hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Nem igazán bírtam kihámozni, mit is akarsz az OK gombokkal. Nem tudom, mivel lehet navigálni a menüben. Egyébként javasolnám a géphez adott (felteszem, magyar nyelvű) leírás áttanulmányozását, hátha azon jobban kiigazodsz, mint a szervizkönyvön.
(#) Edes53 hozzászólása Nov 3, 2009 /

Canon IP 1500_as a nyomtatóm Nem mai gyerek. Piros ablakban figyelmeztet, hogy megtelt a hulladékfesték tartóm. . Sárgán- zölden villog, de nem nyomtat. Ismerőseim szerint ebben a típusban nincs is ilyen tartó. Mit tehetek?
(#) oldman válasza Edes53 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

A legtöbb nyomtatóban nincs "hulladéktinta tároló, waste ink tank"

Amit lehet tenni, vadul keresni neten resetelő megoldást, service manual-t illtve eeprom törlő programot.

Nem egyszerű! Nekem 2 napba telt az i250 -hez de sikerült Némi nyelvtudás, pl orosz, angol nem árt.

Kereső kifejezés lehet pl ez: ip1500 service tool download vagy: waste ink counter reset

Egyébként ez csak egy mese! Amikor elér egy példányszámot a nyomtató letilt a software. A kezelési utasításban általában az szerepel hogy vidd szervizbe.
A szervizutasitás > nyomtató csere. De általában megbütykölik. Ha a nyomtatófej a patronban van akkor korrekt megoldás, ha külön van a fej akkor rövid időn belül azt is cserélni kellene.
(#) brato válasza Edes53 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Üdv!

Keresd vissza a hozzászólásaimat ebben a témában és ott lesz a megoldás.
(#) Koczur Csaba hozzászólása Nov 5, 2009 /

Van egy Multipass C75 nyomtatóm.A következő hibakódot irja ki:##345.
(#) djfusi hozzászólása Nov 7, 2009 /

Sziasztok Kedves Sorstársak!

Nekem IP1500 nyomim van, ami eddig frankón működött. Most azt csinálja, hogy a papírra nem nyomtat semmit, viszont a nyomtatófejen ott lucsog a tinta. Nemtudom miért nem akar a papírra is prüszkölni. Ha valakinek lenne ötlete, megköszönném!
(#) vera hozzászólása Nov 16, 2009 /

sziastok énis bajba vagyok egy epson sx200 zal beteszem atita patrant és kijelőli egyiketegy x ha más rendet teszek bele akor másikra rakjaki hátt nemtudom milehet a patran oldalán hogy mit mérhet ha tutok valamit segitsetek .köszi vera
Következő: »»   9 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem