Fórum témák
» Több friss téma |
Nem a legjobb, de a lényeg kivehető: Bővebben: Link
Hát ez pech.
Röviden: szétszeded a nyomtatót, jobb hátul van egy szivacs, azt kiveszed, kimosod, megszárítod, visszarakod. Plusz még ahol tintás dolgot látsz jobb oldalon, azt megpucolod. Ha végeztél, összerakod a gépet. Kihúzott állapotban nyomva tartod a bekapcsoló gombot és úgy dugod be a 220-ba. Aztán felengeded a gombot és újra megnyomod, hogy bekapcsoljon a masina. Ezzel törölted a hibát.
Ha a kéznél levő tisztítószerek nem oldják a tintát, próbálkozz Ultra Dermmel. Legalábbis nekem ez vált be múltkor. A szivacsnál a forró víz segíteni fog valószínűleg. Csak óvatosan.
![]()
Nekem van egy Canon MP 240-es nyomtatóm.
A fekete tintatartály kifogyott. Újonnan kb. 3000 Ft... :no: Valaki tud-e segíteni, hogyan kell újratölteni?
Hello! Én a Canon MP390-be évek óta 200.-ft fekete és
250.-ft-ért veszem a színest, PrintJet utángyártott BCI-21/24BK. Nem tudom, hogy te kézülékedhez jó-e ez? Miguel
MP980-hoz való, az eredeti 521-esnek megfelelő patronokat is tudsz ilyen olcsón?
Szia! A Tintacentrum.hu-nál kaphatók hozzá chip nélküli és chip-el ellátott utángyártott változat is. Igaz kicsit drágábban, de szerintem ehhez a típushoz nem is fogsz találni ennél olcsóbbat. Bővebben: Link
Ezt meg kell néznem a bezerzési helyen, de ahhoz tudni kéne hányas a záma a festékkazettának. Pl én úgy kérem a 390-hez, hogy 24-es színes, vagy 24-es fekete.
Miguel
Ok. 1-2 napon belül megnézem és utána jelzem.
Miguel
A Canon MP-240-be ezek a patronok mennek:
Fekete: PG-510 vagy PG-512 Színes: CL-511 vagy CL-513 Csak nem tudom, hogy létezik-e ezeknek utángyártott helyettesítője. ![]() Közben találtam a Youtube-n egy videót, hogyan kell ezt feltölteni, elég a keresőjébe írni a patron tipusát: Bővebben: Link De hiába töltöttem föl, a nyomtató továbbra is üresnek érzékeli... Gondolom, még a chippel kéne még valamit csinálni...
Hello! Megnéztem a patronokat, sajnos ilyen nem létezik utángyártottban azon a helyen, ahol én veszem a Canon 24-es kazettákat. És egyúttal Lajosnak is üzenem, hogy az övéhez sem kapható
Miguel :no:
Én most akarok venni színes lézernyyomtatót. A boltban HP1600-2600-2605-höz van fekete 8950.-ft-ért és színes 10000.-ft/szín/db-ért. Úgy gondolom, hogy ez aránylag jó ár, csak ilyen gépeket már nem találtam az üzleben. Lehet még ilyt újonan kapni?
Miguel
Az oldalankénti kellékanyag költséget érdemes nézni, beleszámolva a dobegység (ahol külön van), transzfer egység (ahol van ilyen) árát is, arányosan. Az említett típusok szerintem már kifutottak.
Ilyen részletesen sajnos nem ismerem a nyomtatókat, csak felhasználói zinten. Az a lényeg, hogy 10-15 oldalas katalógust akarunk nyomtatni színesben 100-150 példányban. Ha nyomdába viszem ilyen kis mennyiségben 200-400 ft/db, tehát árban ugyanott vagyunk és így legalább marad egy nyomtatónk, amit még újabb feladatokra is tudunk haználni. Én a festékkazetta ára alapján indultam neki a keresésnek. Tetszik még a Samsung és a Canon márka is.
Te mit javasolsz? Tény, hogy a HP-nél vannak speciális papírok kifejlesztve, többek között szórólaphoz, katalógushoz. Üdv: Miguel
Én azt javaslom, nézd meg a kiszemelt készülékek felhasználói kézikönyvét a neten, mielőtt megvennéd őket. Le lesz írva, mik a cserélhető kellékanyagok bennük, becsült, oldalszámban megadott élettartammal. Nyomtatónként veszed oldalszám szerint a legkisebb közös többszöröst, minden gyári kellékanyagból megnézed, mennyi a piaci ára és megszorzod annyival, hogy kijöjjön a közös többszörös. Az kellékanyagok így kapott árát összeadod és leosztod 1 oldalra. Ezt az értéket össze tudod hasonlítani. Érdemes kiszámolni, mert simán kijöhet háromszorosára is az oldalankénti költség.
Pl. színes toner 15eFt/2500 oldal, fekete 10eFt/2500 oldal, dobegység 20eFt/30000 oldal, transzfer egység nincs. Közös többszörös a 30000. Tehát 12*15eFt+12*10eFt+1*20eFt=320eFt, elosztva egy oldalra: 10.67Ft. Kicsit csaltam, mert úgy számoltam, hogy a négy szín ugyanolyan mértékben fogy. De mivel minden gépnél ugyanígy számolnék, az összehasonlításnál nem torzul az eredmény. Ha a nyomtatandó katalógusban képek is vannak, akkor a kellékanyagok kapacitásának meghatározásakor gyárilag használt 5%-os fedettséget túl fogod lépni, és gyorsan fog fogyni a toner. Ezért nem mindegy, mennyi az egy oldalra vetített kellékanyag költséged. Nagyon "telenyomtatott" oldalakhoz elég lehet csak a tonerek oldalankénti költségét megnézni, mert a többi kellékanyag élettartamát tudomásom szerint a lefedettség mértékétől függetlenül számolja a gép. A HP és a Canon egyes típusai ma is megegyeznek, azaz belül ugyanaz van bennük. Mindkét márka jó választás lehet. A Samsungról nem tudok nyilatkozni, régebben panaszkodtak a szervizesek a színes nyomtatókra, de szerintem mára már kijavították a gyermekbetegségeket. Egyes samsung gépeknél viszont szériatartozék volt a duplex egység, azaz automatikusan tudtak nyomtatni a lap mindkét oldalára.
Köszi, ez egy jó levezetés és kb reális is.
Tehát akárhogy számolom árban ua. mintha nyomdába vinném és akkor nincs gépem. És ha változnak a termékek lehet bővíteni a katalógust új oldalak becsatolásával. Szóval akárhogy nézem jobb megoldás a nyomtató. Esetleg nem olyan profi a kidolgozása a színeknek a nyomtatóval. Üdv Miguel
Egy szóval sem mondtam, hogy ne vegyél nyomtatót. Csak előbb számolj, ahelyett, hogy utólag bosszankodnál.
![]() Ráadásul ha tudsz hozzá venni utángyártott kellékanyagokat, amit jók is, akkor töredékéből ki fog jönni az oldalankénti ár.
Az elképzelésem a következő.
1./ Kinyomtatjuk a katalógust, mindig 20-30 db-ot, ami egy hétre kell. 2./ 1 hónap alatt körbejártuk az országot, szétosztottunk 80-120 db-ot/15 oldallal pl. 3./ Érkeztek újdonságok: fotó - szerkesztés - stb. a 15 oldal 3 oldallal bővült, most nyomtatunk újat 15 + 3 oldal, 18 oldalast, 20 - 30 db-ot megint egy hétre. 4/ A régi helyeken a régit bevonjuk (a 15 oldalast), adunk helyette újat (18 oldalast). 5/ Ha a bevont 15 oldalas régi katalógus jó állapotban van, csak bővíteni kell az új 3 oldallal és már viheted a következő körre. És ezt úgy gondolom folyamatában meg lehet csinálni. Stadi! Légyszíves küldd el újra az MP390 kézikönyvet, mert a faxra még mindig nem volt időm és a héten kell és nem tudom a régi linkről megnyitni, mert valami hiba van. Üdv Miguel
Helló! Tegnap este megnéztem a kézikönyvet, ez nagyon érdekes probléma, ami a faxal van.
Ráálok a fax lehetőségre, világít a kis zöld led (igaz hogy egy kicsit halványabban, mint a másik gombknál). A képrenyőn megjelenik a Te/Fax Normal, dátum idő helyesen. A kézikönyv alapján 1 lépés Additional Functions 2 2 x OK gomb, de itt nem az jelenik meg, amit a könyv í, hanem Tintamenniég figyelés 2x OK után bedig ez tintafigyelés BE. Teháta fax beállítási lehetőségeket egyáltalán nem adja ki az Additional Fuktions gomb. Viszont alaphelyzetben ugye Tl/Fax normál funkciót jelez, tehát működnie kellene. Mi lehet szerinted?? Üdv Miguel
Nem igazán bírtam kihámozni, mit is akarsz az OK gombokkal. Nem tudom, mivel lehet navigálni a menüben. Egyébként javasolnám a géphez adott (felteszem, magyar nyelvű) leírás áttanulmányozását, hátha azon jobban kiigazodsz, mint a szervizkönyvön.
Canon IP 1500_as a nyomtatóm Nem mai gyerek. Piros ablakban figyelmeztet, hogy megtelt a hulladékfesték tartóm. . Sárgán- zölden villog, de nem nyomtat. Ismerőseim szerint ebben a típusban nincs is ilyen tartó. Mit tehetek?
A legtöbb nyomtatóban nincs "hulladéktinta tároló, waste ink tank"
Amit lehet tenni, vadul keresni neten resetelő megoldást, service manual-t illtve eeprom törlő programot. Nem egyszerű! Nekem 2 napba telt az i250 -hez de sikerült Némi nyelvtudás, pl orosz, angol nem árt. Kereső kifejezés lehet pl ez: ip1500 service tool download vagy: waste ink counter reset Egyébként ez csak egy mese! Amikor elér egy példányszámot a nyomtató letilt a software. A kezelési utasításban általában az szerepel hogy vidd szervizbe. A szervizutasitás > nyomtató csere. De általában megbütykölik. Ha a nyomtatófej a patronban van akkor korrekt megoldás, ha külön van a fej akkor rövid időn belül azt is cserélni kellene.
Üdv!
Keresd vissza a hozzászólásaimat ebben a témában és ott lesz a megoldás.
Van egy Multipass C75 nyomtatóm.A következő hibakódot irja ki:##345.
Sziasztok Kedves Sorstársak!
Nekem IP1500 nyomim van, ami eddig frankón működött. Most azt csinálja, hogy a papírra nem nyomtat semmit, viszont a nyomtatófejen ott lucsog a tinta. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |