Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok,
A képen látható kondenzátor felejtős csatolókondinak egz ECH21 és egy EBL21 közé?
Nagyon újnak nézem azt a kondit, tehát énszerintem jó. Csatolónak én is 100 nanót szoktam tenni általában.
üdv
Barna az a kondi szerintem tökéletesen jó a kiszemelt feladatra! Műszi irja hogy Ő 100 nanot szokott alkalmazni ! EZ MI ?
Szerintem is jó lesz ez a kondi!
Tökéletes! Wima MKP4 , MKP10, és MKS sorozata nekem eddig bevált ! Nagy német vonatkoztatású gitárerősítő gyártó cégek is hazsnálják a több 100 ezer Ft-os erősítőikben ( Deizel, Bogner, ENGL .. )
Sziasztok Müszi és Laci,
Vadi új (három hete vettem a Lomex-ben) és 100 nanó-s, ami tényleg ideális csatolónak de én a márkája és a fajtája szerinti mienségére értettem a kérdést!
Én mindig olyan kondit használok, ami kéznél van
Én ezt tudom csak Müszinek céloztam volna a kérdést ? Barna ez a kondi egy jónak mondható példány nyugottan tedd bele a gépedbe !
És fázisjavító kondival is csatoltál már ? Azért nem mindegy, hoyg mi van kéznél
Köszi, nem gond, hogy kevesebbet tud triódában ez sincs a harmadánál feljebb tekerve, nekem ez a teljesítmény bőven elegendő szobába. Szeretnék majd az előlapra egy pentóda/trióda kapcsolót, mert csak a poti és a bekapcsoló gomb lenne rajta úgy meg olyan üres az eleje
djhans: De ha kb 60-at erősít akkor a pentódának minimum -30V-ra kellene beállítani a vezérlőrácsát, nehogy átmenjen pozitívba ha maxra van tekerve a poti. Ezért nem értem hogy a triódás előfokok kb mennyit erősítenek.
Tegyél alávilágítást a csöveknek, aztán annak tegyél kapcsolót. Tegyél egy standby kapcsolót is, hogy az anódfeszt le tudd kapcsolni és csak fűtsenek a csövek. Tegyél bele EM84-et is, és annak is tehetsz kapcsolót. Lassan úgy fog kinézni, mint egy repülőgép "kapcsolótáblája", de nem gond...
Javítás:
Ha 60-at erősít, akkor -60 ra kellene állítani az előfeszt, hogy ,,elférjen", tehát 2V csúcs-csúcs fesznél +-60. Mivel csak 1 hangszóróm és 1 erősítőm van ezért gondolkodtam, hogy teszek elé egy egyszerű triódás keverőt, hogy mindkét csatornát halljam. Nézegettem is a neten, olyant láttam ahol 2 10kOhmos ellenálláson keresztül volt rákötve a 2 jel a rácsra. A 86 triódájára is ráköthetem így?
Egy kis érdekesség: Rádió Csövek készítése(úgy nagyvonalakban megmutatva)Első rész Második rész Harmadik rész Én is véletlenül találtam rá erre a 3 részes videora
Kösz, érdekes videó volt.
Köszönöm szépen, jó videók voltak!
Tenleg erdekes videok, koszonjuk!
Örülök hogy tetszettek a videok!
...na persze nálam ez csak így megy?!
Viszont ezekből a 100 nanos Wima kondikból vettem 15 darabot hogy ezeket tegyem párhuzamosan a puffer elkókkal meg hogy legyen tarcsiba is, de lehet hogy pazarlás erre elhasználni ?
A dolog alapvetően ott akadt el, hogy nem tudtam megvenni az arany spray-t hozzá, úgyhogy egyenlőre csak belepróbáltam a foglalatokat meg a csatlakózókat és a hangerő potit, nehogy a festés után derüljön ki hogy fúrkálni-reszelgetni kell még valamit :yes:
Pófás lesz és végre akad benne hely szinte bőven mindennek!
Help Me !
Valaki meg tudná mondani az APX előfoknyákjának méreteit ? Megyek pár órán belül vissza Pöstre, és kellene kivágnom egy lemezta nyák helyére, de elfelejtettem lemérni
Ha hamarabb nézek fel, akkor kapásból megmondom, mert ott van a 2 db APX kinyitva az asztalomon
Lassan, de biztosan kezd végleges forma felé közelíteni a 6C33C mini erőmű. A bal első borítás alatt van a kisebbik hálótrafó, mögötte a nagy borítás alatt a nagy hálótrafó és két fojtótekercs, középen a kisimprdanciás kimenőtrafók, a jobboldali mumetall borítás alatt vannak a nagyimpedanciás kimenők, mögötte van két 470 µF-os kondi a 6C33C-eknek váltóáramú lezárásra. A középen lévő GU 32-nek is van egy burkolat, de azt nem biztos, hogy rárakom.
-Nos, itt tartok most.
Elég jól haladsz vele! Szép lesz!
Sziasztok, igertem kepeket az erositomrol, nos itt vannak. Bar nincs meg teljesen kesz, mar csak aprobb finomitasok vannak, tobbek kozott a csatlakozok sincsenek meg beepitve.
Sziasztok!
Belefogtam egy EL84-gyel működő SE erősítő építésébe. Leírom a körülményeket. A hálózati trafók és a hozzá való fojtók adottak, két Pacsirta rádióból lett kioperálva. (Fojtóként üzemel a pacsirta régi kimenője.) Az egyenrángatás csöves, EZ80-nal megy oldalanként. 300VDC a tápfesz. A kimenők is adottak, 15,5kOhmos primer imp. és 4Ohm szek. imp.-val rendelkezik. Természetesen globális visszacsatolás nélkül szeretném megépíteni. A végcső és a kimenő már össze van kötve. Egy előfok részt kellene hozzá kitalálni, de az a problémám, hogy még nem méreteztem erősítőt. Az volna még a kérdésem, hogy tudtok-e esetleg egy olyan kapcsolást amely a kimenőt, és a végcsövet linearizálja. Úgy hallottam az EMG műszerekben volt ilyen megoldás. Az előfok ECC82-vel fog működni. Ez az alapkoncepció innen lehet bármilyen megoldás, ami bevált és jól működik. Tudnátok nekem ebben segíteni? Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv:Geri |
Bejelentkezés
Hirdetés |