Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   788 / 3610
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Üdv nektek. Sajnos így most nemtudom, mert az adatmentés kiverte nállam a biztosítékot.

Sikerült annyira helyreállítanom a merevlemezt, hogy mindent letudjak menteni, mert ahogy korábban írtam, elvesztette az NTFS tábláját. Végül is mindent sikerült lementeni egy két fájlt kivéve, ill. az összes projekt, kapcsolások (7 évre visszamenőleg), az összes RT évkönyv, dokumentációk szervízdoksik.

Tovább már nem foglakozom a merevlemezezzel, mert egyszerűen a javítás alatt is szapordotak a szektorhibák. A végén már a rendszert is beakasztotta, és dobált a rendszerhibákat, hhogy futtassam a chkdsk -t.

Amit nagyon gyanusnak tartok hogy eléggé hirtelen következett be, és azóta csak hatványozódott. 2500 szektorhiba kijavítása után, 680 új regsiztrált szektorhiba, és további 14 gyenge szektor található.
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Esetleg ha tudsz egy jó helyet ahonnét az összes RT évkönyvet letudnám tölteni 2009 legfrisebb számáig, megköszönném.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Köszi Köbzoli. Hová kell kattintani hogy a könyvek mappát letudjam egy az egyben tölteni?
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Szia! Mappákat kinyitva, fájlokat kijelölve, a link gombra kattintva- letöltésvezérlővel...
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Köszi, már rájöttem. Azért ezt fájloknként lekattingatni azért egy kicsit húzós lenne.
Majd valami torrentportálon megnézem, vagy HTTP fájlmegosztón.
Mégegyszer köszi, mind a ketőttőknek.

Mégegyszer megpróbálom kinyerni azt az adatterületet, hátha legalább egy részét sikeül kiszedni.
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Szivesen!
Megnyitod az aktuális mappát és ott a "select" gomb..
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Hello! Sikerült valamit megmentened? (Én is mindíg majd holnap" mentem el a fontos adataimat cd/dvd-re. Egyszer majd én is így járok...)
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Sikerült, de nem sokat. A Rádió Technikából egy se, jött össze természetesen. Most már csak kilendíti a fejet kétszer aztán megáll, úgy hogy fogtam és szétkaptam.
A DVD híve nem vagyok, mert az egy évig sem őrzi meg 100% biztonsággal az adatokat. Inkább egy tartalék vinyót venni, ramáneteni ami kell, és el kell tenni porosodni, majd amikor jön a tényleges adatvesztés, akkor előkap és visszaállít, ha ez lehetséges. Nekem csak ezekről a fájlokról nem volt biztonsági másolatom, és jól meg is szívtam. Ez életem második merevlemeze. Az előző egy 320GB -os SATAI merevelemez volt, az csak annyit csinált, hogy nemindult el többé. A táp megygyilkolta szerintem. Ez a merevlemez -ami most ment tönkre - egyébként is "szériahibásan jött hozzám, olyan értelemben véve, hogy fordított tápot kapott, de csak a diódák robbantak le, és egy negatív referencia feszültséget előállító táp IC füstölt el. Ezeket amikor cseréltem, már működött is, de a particiós tábla elszállt, de hardveresen nem volt sérült amervelemez. Újra formattálás, és működik is. Ellenörzésképpen, persze megvizsgáltam a merevlemezt, de hiba nem volt található rajta. Ennek már három éve. Lehet hogy a tápcsatlakozó, is közrejátszhatott.
(#) mark.budai válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Na, én ha így kapok merevlemezt max játékokat pakolok rá, semmi fontos adatot. Arra ott vannak az új Sam$usng merevlemezeim (160+250gb). Nehogy így járjak, mint Te. Ha úgy tönkremenne, a játék elvszik, de minden más megmarad, ami az újakon van.
(#) _ampervadasz_ válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Értelek, de ez a merevlemez semmi hibát nem tanusított, pedig volt használva, rendesen "oriás pendrive" -ként.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 3, 2009 /

Lehet hülyeségnek tartjátok amit írni fogok, de nekem az az öteletem támadt, hogy a HE logóra ki lehetne e tenni egy piros szalagot? Semmi extra, csak szolidalitásból. Szerintem sokan hallgatunk rádiót, főleg, aki rádió amatőr. Semmi politika, semmi megosztottság. Szerintem ez bőven belefér. Akár egy szavazó boxot is belehetne indítani. (?)

Ti mit szoltok hozzá?
(#) zolika60 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Szerintem ezt hagyjuk.
(#) Georgee válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Politika mentesen! Akkor hozzájároluk én is!
(#) _ampervadasz_ válasza Georgee hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Azért írtam. :yes:
(#) hapro válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Én nem láttam a műsort lévén nincs tv-nk, de érdekel a téma. Írjál légyszíves pár sort erről az említett beszélgetésről, akár privátban is jöhet. köszi
(#) KTobi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Erősen gondolkodom RAID kiépítésén ez miatt, sokkal kisebb lesz az adatvesztés esélye. De akkor még kellene találnom valami külső tömeges tárolót, ami elégé megbízható.
(#) Stadi hozzászólása Nov 3, 2009 /

Adatbiztonsággal kapcsolatban két gondolat:

Egy fórumon olvasta egy ex-kollégám, érdemes elgondolkodni rajta:

A: Segítsetek, meghibásodott a vinyó a gépemben és szeretném visszanyerni a fontos adataimat.
B: Hát vedd le a polcról a mentés CD-t, és töltsd vissza.
A: De nincs róluk mentés...
B: Akkor nem is voltak fontosak az adataid...

A RAID-hez meg annyit, hogy az kizárólag a vinyó meghibásodása ellen nyújt védelmet (striping kivételével persze). Ha elszáll a táp a gépedben és magával viszi a RAID tömböt is, akkor ugyanúgy bukod az adatokat, mintha csak egy vinyó lett volna a gépben.

Szóval én azt a mentést nem nevezem mentésnek, ami az eredetivel fizikailag egy helyen van. Ha ugyanabban a gépben van, akkor meg pláne nem. Az csak egy másolat, de nem mentés! CD, DVD, pen drive, külső vinyó: ezekre lehet mentést készíteni. És amikor épp nem készül a mentés, akkor a géptől fizikailag elkülönítve kell tárolni őket.
(#) Georgee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Én csak egy Maxtor(40gb), és egy Samsung winyót használok kulcstartónak, mind a kettő halott.
(#) Stadi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Tápot cseréltél már?
(#) Norberto válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

WD-t megérné...
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Idézet:
„Szóval én azt a mentést nem nevezem mentésnek, ami az eredetivel fizikailag egy helyen van. Ha ugyanabban a gépben van, akkor meg pláne nem. Az csak egy másolat, de nem mentés! CD, DVD, pen drive, külső vinyó: ezekre lehet mentést készíteni. És amikor épp nem készül a mentés, akkor a géptől fizikailag elkülönítve kell tárolni őket.”

Ott apont! Ez van nállam most, kivéve az említett kisvinyót...
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Simpi, nem tudom hogy nállad mi volt az igénybevétel, de nállam, igazi ritkaság a merevlemez tönkremenetel.

Tulajdonképpen egy pár szabályt kell csak betartani:

- letöltésekre, feltöltésekre, külön vinyót kell használni, amin gyakran törölsz írsz, másoldsz, dolgozol.

- fontosabb adatokat, amiket ha nem is írsz ki, de külön merevlemezen tárold ahol kicsi az igénybevétel.

- A merevlemezek hőméréskletét, 30C fok körül kell tartani, igénybevételtől függetlenül.

- minőségi tápegységet kell használni.

Nállam 4 merevlemez van, ebből egy van használva, letöltéshez, feltöltéshez. Erre töltöm le plédául a matroska videókat, darabolt rar állományokban, programokat, stb. Ez egy olyan "cache". Innen bontom ki azokra a helyre, ahol tudom hogy mostanában nem fogom törölni. Ez a merevlemez egy aluminium rackben kapott helyet, dupla ventillátoros hűtéssel. A többinél kettő nagy ventillátor gondoskodik a levegő cirkulációrol.
Így sikerült belőni a hőmérsékletet, és maximum 33C fokot érnek csak el. A legrégebbi sata winyóm, már lassan 5 éves, és semmi meghbásodásra utaló jelet nem tanusított eddig. A S.M.A.R.T. -is kiváló eredményeket mutat.

Nállam az említett neves márkák dolgoznak: WD és SAMU. A SAMU lemezt használom letöltésre, feltöltésre, és egyben rendszerparticióként (persze külön partición).
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Nekem a 160gigás megy négy éve, a 250gigás meg 3 éve.
A 160-as-on van 140gb adat, a 250-esen talán 200-210gb.
Semmi bajom nem volt velük. Én szeretem ezeket a winyókat. Eddig jól teljesítettek. Pedig zúztam is őket rendesen! Volt, hogy a tápkábelt leszedtem, az IDE kábel rajtmaradt, mondom, hoppá, ennek vége, kapcsolom be a gépet, minden megvan. A 250gb-os ment 1 hónapot 23gigás korláton, mire rájöttem, hogyha slaveként akarom használni, akkor le kell venni a jumperet, és nem átrakni máshova. Ment rajt getdataback, meg minen ilyen progi, mikor egyszer szétszedtem a gépet, és a jumpert lehúzva megpróbáltam beindítani, láss csodát, D, E partíció újra megvan, minden adatommal együtt.
Seagate Barracuda sem rossz, meg a Maxtor sem annyira... Én Barracuda-ból láttam először 1Terrásat...
Western Drive tényleg jó, de ha Lesz pénzem, Sam$ungot fogok venni 1terrásat.. Vagy ami szóba jötet, az a Western Digital... És SATA-sat mindenféleképp, nem külsőt.
Nem abból kell kiindulni, hogy tönkre fog menni, ezért nem is veszel. Én ettől nem félek. Ha tönkremegy, úgy jártam... Mást nem lehet tenni.
Tényleg, milyen tápod van?
Ha én elmondom, még az oldalról is kizárattok.
3évig ment egy Codegen 300W-os (amit eladtam, de már tudom, kár volt!), most meg egy Codegen 400W-os megy, egy éve. Majd 2, vagy 3 év múlva szétszedem, és megnézem a kondikat, ha nem tetszenek, csere valami jó kondikra.
Ha már itt tartunk.
Alaplap: Gigabyte GA-MA-770-DS3, cseppmentes kondikkal, AM2+ foglalat, DDR2.
Videokártya: Gigabyte ATi Radeon HD3650 512MB PCI-E, szintén cseppmentes kondikkal.
Proci: AMD Phenom x3 8450
RAM: 3gb DDR2, 800MHz, 2xKingston, 1xPQI
Meg SATA LG DVD író
Tavaly vettem ezeket az alkatrészeket, csak a két vinyó maradt a régi.
1 XP Prof, meg 1 Vista Ultimate 64bit van most fenn, de egy Win7-et (x64) is akarok tenni, ha kész lesz, meg ha meglesz az új vinyó.

Ma nem biztos, hogy leszek, le kell futtatni a vírusirtót, mert talált valami nem idevalót! Meg valami Secutity Tool is itt van, remélem nem kell ezt is újratelepíteni, mert van fenn legalább 30 játék.
Hogy meg nem rohadna az összes vírusa! Kék háttérkép, örülök neki!!! :violent:
(#) Action2K válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Hát... mit mondjak, vannak nekem 25 éves régi lementett programforrások, rutinok, algoritmusok... A mai napig hibátlanul olvasható. Ugyan a hordozó anyagán meglátszik az a negyed évszázad, de az információ 100%-osan olvasható. Ugyan akad már amit azt se tudom mi, milyen kódolásban van írva, de elolvasni ellehet. Ja kérem, a papír és a grafitceruza nem lesz badsector-os, a könyvespolcon.
(#) Action2K hozzászólása Nov 3, 2009 /

Ne akarjatok WiFi-n Vaterázni. Persze, hogy az utolsó 17 másodpercben szakad meg 30mp-re.
(#) bankimajki válasza Action2K hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Mit buktál el? Én is szí.....m már meg emiatt
(#) Action2K válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Egy kincsesbányát. 100-nál is több régi rádiókba való muzeális elektroncsövet. 14-15ezer között vihettem volna.

szerk: ez a hsz is csak másodikra ment el. (ujraküldéssel)
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 3, 2009 /

Nekem majdnem egy évet ment hiba nélkül a kattogós 30 gigás vinyóm a laptopba és ha most visszaraknám menne is szó nélkül. Csak azért cseréltem le egy 80-ara, mert kinőttem. Az asztali gépembe 7 éve megy egy 40 gigás IBM, ha jól emlékszem és egy 30-as Maxtor kb 4 éve. Ott az alaplap rakoncátlankodik egy kicsit már, de ez betudható annak, hogy szegény eléggé nyúzva van és egy púpos kondi sincs benne, bár gyanítom már vesztettek egy kicsit a kapacitásukból.
(#) mineral válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Üdv. Mindenkinek!

Találtam egy érdekes cikket. ez lenne.

Counter Strike Fun Club. Hogy ennyire kocka arcuk legyen... Remélem, hogy ez nem történne meg egy HE-s találkozón... Legalábbis nem így. Még csap egy pillantást sem vetnek arra mit történik körülöttük
(#) zenetom válasza mineral hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Hali!
Ez szerintem vicces
Én is elég sokat játszok ezzel az értelmetlen, időpazarló játékkal (de szeretem, még nem vagyok függő, szerencsére mint mindent, ezt is hamar megunom )
Következő: »»   788 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem