Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Valakinek nincs véletlenül egy felesleges meghívója torrenttanyára? Megköszönném ha valaki küldene egyet. üdv.: mate_x
Nem belekotyogni akarok, de ha nem használ pl RPC -t, hálózati diagnosztikát, stb., akkor nyugodtan letilthatja, mert így egy biztonsági "rést is kikapcsol" vele.
Majdnem biztos hogy egy vírus szórakozik. A netAPI az internetfelől, és felé induló parancsokat dolgozza fel, amikor túlcsordul, vagy speciálisan fromázott üzenetet / parancsot kap, akkor képes hibával megállni, és támadhatóvá válik vele a számítógép. Spyware Doctor, Spybot, Adavare SE, Avast, Karspeskyt, javaslom futtatni, ami megtalálhatja a férget, trójait, vagy vírust. Tehát nem magával net API -vel van a probléma, a vírus azt támadja, hogy átvehesse a forgalmat, és maga alakítsa, majd vegye át az uralmat a gép irányítása felett, és nyit egy portot, és vár a távoli (RPC) parancsra, hogy mit tegyen. Adatok eltuajdonítása, károkoszás stb.
Mindenképpen ajánlom a karspesky -t 30 napos próbaverzióval. Vigyázni kell, ovatosan kell állítani a heurisztikát, mert a gyenge gépet képes leültetni.
Ott marad, de nem tud mit csinálni, mert a Dcom nélkül működésképtelen. Csökentett módban meg az említett vírusírtók, valamilyekével meg kell scannelni a rendszert.
Eh, víruskergető nélkül manapság... Legalább szervizcsomag van a gépén? SP1? 2? 3?
Mac alatt én is mernék vírusirtó nélkül futkozni! Fogok is, van PC-re való MAC OSX-em...
DOS lenne a legjobb. Linux alapú rendszereket meg nem szeretem, nem tehetek róla..
192 mega RAM mellett... Ha van vírusírtó, akkor 5 perc, mire betölt a Firefox 3.52
Idézet: „Mac alatt én is mernék vírusirtó nélkül futkozni” El kell keserítselek: A MAC az egyik legbugosabb, a linux a másdodik legbugosabb, a windoz a legkevésbé bugos, és sokkal hamarabb adnak ki hozzá frissítést mint az összes többihez. Miért mégis a windozra van több vírus? Nagyon egyszerű. A nép 90% -ban windozt használ, és minden erre kompatibilis. Egy hacker, nem fog ugyanakkora munkát belefektetni a maradék 10% -ba.
Idézet: „Linux alapú rendszereket meg nem szeretem, nem tehetek róla.” Pedig a Makkos X eléggé hajaz manapság a Linuxra. Matthew: Akkor az még PIII-as gép? _ampervadasz_: Idézet: „a linux a másdodik legbugosabb” Én megnézném, a webszerverek hány százaléka megy Linuxon, és utána elgondolkodnék kicsit ezen a kijelentésen. Idézet: „a windoz a legkevésbé bugos, és sokkal hamarabb adnak ki hozzá frissítést mint az összes többihez” Ez meg egész egyszerűen nem igaz. Csak egy példa: Windows hiba, akár eseménynaplós bejegyzésből, akár kék halál STOP error. Keresőbe beütöd: 90%-ban semmi, de SEMMI konkrét hibaelhárítási javaslat, csak olyan általánosságok, hogy szedd ki a hardvert, amit épp most raktál be, ellenőrizd a memóriát, bla bla bla. M$ KB article is ugyanez. Vicc az egész. Pláne azért az árért, amennyiért adják. Szerverben ugyanez, csak még rosszabb az ár/érték arány. Linuxnál az esetek 99%-ában valaki már belefutott abba a hibába, amibe én is, és volt is rá működő megoldás. Elárulom, hogy a mostani Linuxom 486-os óta kb. az 5. vason van, újratelepítés nélkül! Ezalatt az XP-t kb. évente újra kellett telepíteni, ez úgy 6-8 alkalmat jelenthet.
Idézet: „Windows hiba, akár eseménynaplós bejegyzésből, akár kék halál STOP error. Keresőbe beütöd: 90%-ban semmi, de SEMMI konkrét hibaelhárítási javaslat” De van, csak felhasználó számára érthetetlenné teszi, hogy azt a mikrofosék érthessék, ill programozók. A másik, mivel szinte mindent windoz plattformra írnak, azért nagyobb a meghibásodás arány % is (hibásan megírt illesztőprogramok stb.). A Bugosságot, én az internetes támadás, és vírusok szempontjából jellemezném. Nekem nem kelett évente újra rakni, ez csak attól függ hogy honnan, és milyen szoftvereket használunk. Pl. olyan programot érdemes használni, ami minnél jobban egyesíti a feladatokat, minél célpecifikusabb. Ne kelljen 200000 programot felrakni 200000 fromátumú / kodolású fájlhoz. Nem kell használni carckeket, karban kell tartani a számítógépet, és nem szabad hagyni hogy hejettünk gondolkodjon a rendszer. Persze azért van sok minden, amivel telefo..ták az egész rendszert, amiért a hibákat is produkálja. Az elöbbit meg amit mondtam az meg úgy van sajnos. A hacker, vagy vírusíró, nem fog ugyan akkora munkát fektetni a maradék 10% -ba. Bankok és egyéb létesítmények csak windozt használnak, és amíg ezt használják, addig a linux és társai biztonságban érezheti magát.
A legutolsó résszel félig egyetértek, xp és alatta kicsit durva... De már próbálkoznak szerencsére. Konkrétan itt arra gondolok, hogy év elején lesz 3 éve hogy Vistát használok, és lehet egy szó hibaelhárítás sincs sehol de nem is kell. Eddig egyetlen egyszer fordult elő valami hiba (legyen elég annyi hogy én voltam a bűnös ), ekkor bekapcsoláskor elindult egy Windows automata hibaelhárító, (még életembe nem láttam ilyet ezelőtt Windows-ban) és kb. 2 perc alatt rendbe rakta a gépet. XP-nél már mehetett volna a telepítő cd a meghajtóba...
Én meg megnézném, hogy az átlag napi felhasználók közül kik azok, akik webszerver céllal tartják otthon a gépüket. :crazya:
Átlag felhasználók alatt mit értesz?
Most nézem ez már az 1666.oldal.
Jó éjt mindenkiek, mára pihi. :integet2:
Majdnem sátáni....
Angolul tudó kollégáknak: Titkos kopogás detektor.
így érthetőbb az angolul nemtudó kollégáknak is.
Jóéjt mégegyszer mindenkinek. :integet2:
Idézet: „csak felhasználó számára érthetetlenné teszi” Ezek szerint még nem nőttem túl a felhasználói szinten. Egy világ omlott össze bennem. A legközelebbi fejvakarásos Windows hibáról megkérdezlek, hogyan javítanád! Idézet: „A Bugosságot, én az internetes támadás, és vírusok szempontjából jellemezném.” Emlékszem még a régi szép időkre, mikor az SP nélküli XP-t csak 5 percre kellett a neten hagyni és máris megfertőződött. Nem kellett semmit megnyitni rajta! Idézet: „Nem kell használni carckeket” Tudom, vegyek meg mindent. Most mindenki tegye a szívére a kezét... Idézet: „Bankok és egyéb létesítmények csak windozt használnak” Tudomásom szerint az adatbázisszervereik nem M$SQL-lel mennek, hanem Oracle-lel, és a vas sem PC, hanem AS/400 és egyéb RISC vasak. sprofan: Vistának is láttam már lefeküdni a hálózatos részét. Ha valaki két óra alatt rendbe teszi a telepítő CD Javítás funkciója nélkül, fizetek neki 10000 Ft-ot. Ez csak vicc volt, az egész vas megy a levesbe Vistástul, mert a hardver alkalmatlan az üzleti célú felhasználásra. Norberto: Ez most mellé ment. Nem az elterjedtségről volt szó, hanem a megbízhatóságról.
Peti kérdezte msn-en, hoyg valami szokatlan helyről nem töltötem-e le? Én nem! "Csupán" 2 napja a tanszéki laptopba tettem a pendrive-omat, hoyg a TDK előadásomat felmásoljam. Utána pedig a könyvtár vetítő oktatójában kellett használnom. A tanszéki laptopon nincs vírusirtó. 2 napja este jön msn-en a figyelmeztetés: Matyi vírusos lett a pendrive-d mint ahogyan a mienk (írták azok az osztálytársaim, akikkel együtt adtam elő). A vetítő oktatóban pedig 1 éves a vírusadatbázis nem frissítik, és mindig nyavalyog, hogy vírust talált. No comment. De jó, hogy ebből a suliból egy félév van már csak hátra...
Idézet: „Ez most mellé ment.” Pedig nem, hiszen a 3 platform egy lapon lett említve, ami a szememben nyílegyenesen annyit tesz, hogy átlag-felhasználókra vonatkoztatott az alaptéma, nem pedig a csúcsszuper, hipermegbízható webkiszolgálók és hasonló kategória volt megcélozva... na mindegy, azt hiszem, én többet nem szólok bele az ilyen számtech-es szösszenetekbe a jövőben, így nincs értelme.
Idézet: „Tudom, vegyek meg mindent. Most mindenki tegye a szívére a kezét...” A szívemre teszem a kezem és mondom is, hogy nem is veszem meg szoftvert. Szerencsére csak olyan programot használok, ami serialt kér, amit beböködök TXT -ből és máris használható. Előnyben részesítem, mint a crackeseket. Csak a...... hülyeséget írtam tudom. Bocsánat.
Melyik átlag felhasználó használ Linuxot? Bár az egyetemen, ahogy látom, kezd terjedni az Ubuntu és hasonló, majdnem-Windows-egyszerűséggel-telepíthető-és-kezelhető disztribúció.
Nálunk az egyik laboratórium számítógépein hasonló a helyzet, ott szó szerint évek óta jár körbe mindenféle vírus. Természetesen vírusirtó szoftver van vásárolva, vagy akár lehetnének ingyenesek is feltéve, de hát ugye felrakni 6-8 gépre az fááááááárasztóóóóóóó, mint a mesében.
Click onward to read more details, source code, photos, etc.
Idézet: „Kattintson a továbbutazás olvasni részleteket, forráskódja, fényképek, stb” It's a staple of cheesy dramas Idézet: „Ez egy vágott a sajtos drámák” Ez valami fenomenális. Cheesy dramas... a cheesy az azt is jelenti, hogy sajtos és azt is, hogy nyálas, nyamvadt... A staple meg 27 jelentése közül azt is hogy állandó, rendszeres.
Nem lehet mit tenni, de ez van.
Viszont drámaian bevágok egy vágott sajtos telfölös tésztát, mert éhes lettem.
Ja hogy úgy. Én kérek elnézést. ( Ezt udtam )
Most már viszont tényleg megyek. Bájt, bájt mindenkinek.
Pedig ha értene hozzá a rendszergazda, és Windows Server is van vásárolva, néhány klikkeléssel el lehetne intézni a telepítést, nem 6-8, de akár 1000 gépre is. :yes: És még a székéből sem kellene felállnia ehhez.
Szakikám, íme egy rövid kérdéscsokor a megoldhatatlan problémák gyűjteményéből:
- CHKDSK be van állítva, hogy újraindításkor csekkolja a C: meghajtót. Újraindításkor közli, hogy nem tudja zárolni a meghajtót, és nem fut. Telepítő CD-ről működik, talált pár hibát, de utána maradt minden a régiben. 1.: Hogy lehet megszüntetni a hibát? 2.: Hogyan lehet kiszedni azt, hogy minden újrainduláskor próbálkozzon? (A megoldás keresésével eltöltött idő: min. 3 óra.) - Hálózati meghajtó Intézőből csatlakoztatva, ki van pipálva az újracsatlakozás indításkor. DOS-os program (de írhatnék nem-M$ programot is, pl. Second Copy) a rendszer indulása után nem látja a meghajtót. Intézőből nézve a betűjel - hálózati elérési út hozzárendelés rendben van. Ha innen kilistáztatom a meghajtó tartalmát (rákattintok), utána minden működik. Indítópultba helyezve az explorer.exe-t úgy, hogy nyissa meg ezt a meghajtót nem oldja meg a problémát (már nem emlékszem, hibát dob az is, vagy listázza, és ennek ellenére nem megy). Fél napos keresgélés után 0 eredmény. Csak egyes gépeken jelentkezik a hiba. User megkapta utasításba, hogy minden reggel kézzel elindítja az Intézőt, és rákattint a meghajtóra. Az oprendszer minden esetben XP Pro SP2/SP3. Van még egy hálózati probléma is, de az olyan kacifántos, teljesen sztochasztikus működést mutat. Programozó kollégával együtt 3 órán keresztül vakartuk a fejünket, dugdostunk kábeleket ki-be, gépeket indítottunk újra, átnéztük a beállításokat, semmi. Néha minden indok nélkül belassul a helyi hálózati forgalom. De iszonyúan. (Más forgalom nincs a hálózaton.) Persze nyílt forrású rendszereknél legalább esélyem lenne behatárolni, mi lehet a gond, na de Windows alatt se hibaüzenet, se eseménynapló bejegyzés... Egyelőre ott tartok, hogy a szervert kicserélem próbaképpen, és ki fogom próbálni Windows 2000 Server helyett Linuxszal is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |