Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ja, az a 20.2-es. Nézd át E/W-hez tartozó elemeket. Ha nem találsz eltérést, akkor a szervízmenüben lehet állítani. De szerintem szervi hibája lesz.
szervízmenüben már próbáltam ott nem lehet beállítani . Köszönöm a segítséget !
Hello!
Van egy Sony KV-2584 MT típusú tv-m amit ma kaptam egy rokontól. Annyit csinál hogy ha be kapcsolom se kép se hang csak egy fütyülő hang hallatszik. Szétszedtem és a sorkimenőből jön ez a fülbántóan hangos fütyülés. Akkor valószínű hogy a sorkimenő a ludas??? A segítséget előre is köszi!
Szia!
Készenlét van, vagy rögtön fütyül bekapcsoláskor? Lehet trafó is, de sorvégfok meghajtási probléma is lehet.
Hello mindenkinek
Van egy philips 27CE4293 típusú régi színes tv, a probléma hogy nincs hang amúgy müködik csak némán! Van egy mute kapcsoló a fülhalgató melllett és ha azt kapcsolgatom sziszereg a hangszóró (csak kontakt hang) A végfok látszolag nem mutat hibát sem a környéke Segítséget kérek Előre is köszönöm Lalle
Igen mikor egyből bekapcsolom akkor fütyül! Készenlétbe nem tudom nincs távirányítóm hozzá sajnos.
A sorvégtranzisztor nem nagyon meleg ilyenkor?
Nem néztem! De meglesem!
sziasztok
Köszönöm szépen a segitségeteket megjavult a tv csak egy forrasztás volt kilazulva megforrasztottam azota jó, sőt tökéletes vagyis csak megközeliti mégegyszer köszönöm.
Az lehet h a Regulator (tip.: STRS5941) feliratú dolog sípolna?
Hello mindenkinek.
Nem rég említettem a sony tv-m, amin nagyon későn jött be a kép. Na mostmár még későn sem jön be! Hang az van, meg a tv dolgait is látom, csatorna szám...menü...hangerő.. ilyenek. csak az adás képe nincs sehol (av 1 2 3-mon sem jön kép!) Nem tudom van e valami köze hozzá, de a stand by lámpa villog! Ha valakinek van valami tipp kérem segítsen ki vele. Előre is köszönöm 12 perc után megjött a kép!! Esetleg ez szűkíti a karikát.
Szia!
Tipikus elkókiszáradás. Tápegységet kellene átnézni. A sortrafóról jövő segédtápokat is.
Szétnézek, de így is helytálló, hogy 12 perc után megjött a kép? Esetleg arra van tipped, hogy mitől sötétedik el?
Ja igen, hogy menet közben elsötétedik. Kontakthiba kizárva? A videojel útját kellene végigkövetni, mondjuk az egyik AV-bemenetről. Milyen jejútválasztók, IC-k vannak közben Lehet szakadozó elkó, vagy ellenállás is a hiba forrása. Rajzod van hozzá? On-screen kijelzés ezek szerint van. Teletext bejön ilyenkor?
Úgynézki csak első bakapcsoláskor jelentkezik a hiba. "hidegen" Rajzom nincs hozzá.
Körbe néztem, szemmel nem láttam hibás kondit, elkezdem kiméregetni őket, hátha...
Teletext bejön olyankor, ha nincs kép?
Itt van rajz hozzá:Bővebben: Link
Nem tudom, nem próbáltam ki. Vissza forasztottam egy citromsárga vezetéket, félig meddig elengedte a forasztás. Most van kép, és csak egyszer kellet csatornát váltanom hogy bejöjön. (eddig váltogattam1-2 percig csatornát és egyszer csak bejött a kép)
A sípoló hang valószínű a tápból jön,ugyanis ha zárlatos a sorkimenőd,vagy a sorvégfokozat, leszabályozza a kimeneti áramot,és a működési frekit is.
Azért műszer nem ártana +mérni a fesz.g értékeket,enélkül nem lehet behatárolni a hibát.
Attila!
Tápban elkók cseréje, ez alap, és a video jel útjában lévő IC-k lábait nézd át nagyítóval, a Sonynál rengeteg kontakt hibát javítottam már, ami szemmel alig volt észrevehető. A "Bemelegedés" és a menet közbeni képeltűnést nagyon valószínű, hogy valamelyik kondid kiszáradása okozhatja, illetve még egy tippem van, mivel a sorkimenőről is jön le táp + jel, annak is forrasztgasd át az összes lábát, mivel az a nagyfrekis üzemmód miatt képes kiforrasztani magát
Kiszáradt elkót is tudok mérni szakadással? Fingom nincs melyik a sorkiemelő Szétszedtem és rakok fel képet.
Kondenzátort kapacitásméréssel tudsz kimérni. A sorkimenő trafóról megy a nagyfeszültség a képcsőre.
Azt gondoltam, hogy kicsit jobban el vagy mélyülve a témában. Jöhetnek a képek.
Bizony ám!
Ha elárulod, hogyan kell kapacitást mérni(mezei multiméter) azt megköszönöm és kimérem amit csak tudok.
Elvagyok mélyülve én, csak nem értek hozzá
Multiméterekben szokott lenni kapacitásmérés, frekvenciamérés funkció. Lehet,hogy a tiédben nincs ilyen, de a kondikat így lehet kimérni.
Szia! Nem volt megpatkolva a bizti. Ettől függetlenül elég nagy fény ill. hangeffekteket dobott a panel és mivel én a mikroelektronikához vagyok szokva (tv javításban nem vagyok annyira jártas) így feladtam a javítással. Viszont, így hogy találtam egy komplett panelt, benne minden tartozékkal arra gondoltam mégse dobom ki a tv-t. Akkor elvileg kompatibilis A Tátra tv-hez az AT-1161 OC panel úgy ahogy van?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |