Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
TP64N típusú FETnek kellene nekem helyettesítője de még adatlapot sem találok róla. Ami pontosan a FETen van: TP64N 055t IXYS K729 K0731T
Szia, köszönöm, de ezek mind ellenállás packok egy tokon belül, amire nekem szükségem van, az egy ATX táp nak a PWM vezérlője, olyan mint a 494, illetve a power good áramköre.
Üdv.
köszi bár nem sokminden. szerinted egy IRF4905PBF elegendő lenne helyette ? szintén 64A és 55V a tokozása is egyezik. egy autóerősítő tápjában van 4 ilyen. kettő szénné égett. mind a 4et cseréljem hogy ugyanolyanok legyenek vagy elég szerinted azt a kettőt ?
Cseréld mind a négyet a biztonság kedvéért. A meghajtást is ellenőrizd.
sziasztok az lenne a kérdésem, hogy hány pf egy uf?
Szia!
Egymillió piko egy mikro. Ezer piko egy nano, tízezer piko tíz nano és így tovább.
kösz a gyors választ
Szívesen.
Szia!
Google a baratod
Üdvözlök mindenkit!
Kérdésem van és jelzem, nem vagyok szakmabéli. Egy ellenállást keresek, pontosabban a korrekt meghatározását (esetleg hazai fellelhetőségét). Külföldi honlapokról a következőket tudtam meg róla: 56 Ω 1/8 watt, és „láng nélkül olvaszthatónak” kellene lennie. Szerepe, hogy az ellenőrző áramkör ellenőrizze és megszakítsa. Ránézésre (nekem laikusnak) ugyanúgy néz ki, mint egy normál ellenállás, a színkódja is megfelel a fenti adatoknak (zöld-kék-fekete-arany), de az eddig általam beszerzetteket nem fogadja el, és sűrű füstök közepette elég (valszeg az egyik probléma az 1/8-ad watt, a másik meg, hogy nem olvasztható). (képet mellékeltem, a felső ellenállás a probléma) A segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Ha a betett normál ellenállás is elég, az azt jelenti, hogy van még valami hiba az áramkörben, valószínű egy zárlat. Ennek az ellenállásnak pont az a feladata, hogy hiba esetén elégjen, megóvva az áramkör többi részét a károsodástól.
Szia! Nézz szét itt: Bővebben: Link, de előbb a zárlatot szüntesd meg.
Köszi a válaszokat és a linket. Utóbbit átnézve, annyit már megtudtam, hogy létezik amit keresek: „fusible resisitor”, azaz olvasztható ellenállás.
Valszeg nem zárlat van mert ez egy nyomtató ellenőrző áramköre, és azért haragszik meg az ellenállásra, mert nem megfelelő, így nem megfelelőnek látja a berakott patront. Sajna a listában (és a keresőben) 1/8 w-os 56 ohmosat nem találtam. Gondolom azért választotta ezt a gyártó, hogy nehezebb legyen pótolni és így utántölteni a nyomtatót. Mégegyszer köszi, és ha valaki talál forrást a fenti adatokkal, az mégjobban köszönném.
Nézz szét más netes üzletben is. Biztosan rálelsz a kellő típusra. Az elnevezés egyébként a kiolvadásból ered, mint az olvadóbetéteknél (fuse).
Nem vagyok szakma béli, nem nagyon ismerek netes üzleteket. Eddig egy-két Kméti szaküzletben voltam, de azt se tudták miről beszélek.
Ja és a netes boltok egy része nem ánglius nyelven adja meg a termék nevét. Azt meg nem tudom, magyar földön hogy használatos ez az alkatrész. Azért köszi, majd kereskedek
Írd be ide Bővebben: Link ,hogy "resistor fusible". Van választék.
IRF1104
Power MOSFET(Vdss=40V, Rds(on)=0.009ohm, Id=100A ~700 Ft/db->HQ - nál kapható Az adatlapja...
Esetleg ha tudnál To 247 tokozásban is minél kisebb belsőellenállásút, annak nagyon örülnék.
Szintén ilyen kis feszültségre, jelenleg irfp 064N-et ismerem legkisebbet, 8 mohm, 110 A.
Olyan HEXFET-et , ami be is szerezhető és ettől jobb paraméterekkel bír nem ismerek.
Szia!
Idézet: „Valszeg nem zárlat van mert ez egy nyomtató ellenőrző áramköre, és azért haragszik meg az ellenállásra, mert nem megfelelő, így nem megfelelőnek látja a berakott patront.” És mi alapján tenne különbséget? Egy ellenállásnak egy mérhető jellemzője van: az ellenállása,. Ha az stimmel, jónak kell lennie. és is sok esetben egy hagyományos ellenállással helyettesítem. Talán az értéked nem stimmel. Biztos ez az 56 ohm?
Hello!
Ezekre bukkantam valamelyik nap, de csak azért saccolom kondenzátornak mert ahonnan származik, annak az oldalában a rajzon C-vel van bejelölve. De viszont kicsit furcsának találom egy ekkora aluminium házas 20cm magas kondinak a létezését (láttam már több 100 voltos 100,000 µF kondit de az mind kisebb volt). Valaki be tudná azonosítani, hogy esetleg milyen kondenzátor, már ha az?
Szia!
Nagyfeszültségű, olajszigetelésű kondenzátorok ezek. Az egyik fegyverzet a fémházhoz van kötve.
Szia!
És valamire felhasználható? Mire szokták használni? Kb. hány farados? Ritkán foglalkoztam nagyfeszültséggel, de sehonnan nem hiányoltam ilyeneket, azért kérdem. Egyáltalán van valami értékük, vagy alig használatos kondenzátor típusok? Köszi.
Valami felirat rajta? Kapacitásmérővel mérd meg az értékét. Röntgengépekben, csöves rádióadókban, indukciós kemencékben stb. használatosak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |