Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   794 / 3610
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Arra nagyon kíváncsi leszek majd.

Hol tartasz vele?
(#) szamóca válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Most hozza a börzére Hapro mester a nyers alapanyagot, mivel több hónap utánajárás után sem tudtam beszerezni cseresznyefát, az Ő ismeretségi körében pedig van aki fával foglalkozik mint jó maga. Erre a mintára készül még egy különálló előfok is. De megihletett ecopityu faköralapra készített csövese is, és mivel sikerült egy 200mm-es üveghengert beszereznem, fontolgatom egy tranyós vég beleépítését.
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Kiváncsi leszek mi születik az ihletből.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Jó reggelt.

Idézet:
„Ha megmondom, a szami megfojt..”

csak nem fojtó tekercset tekersz neki?
(#) Action2K válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

A dolog egyszerű. Először nézd meg ezt a képet. Ugyebár az internet kommunikáció kétirányú. A felhasználók többsége oldalakat, videókat, rádiót, TV-t néz, hallgat, lóg a HE-n.
Ekkor az adatok nagy többsége csak lefele jön, és egy icike picike felfelé. Azaz, begépeled, hogy: http://www.hobbielektronika.hu, s ENTER. Ez a az információ vezetéken elmegy a központba, de már a teljes oldal képekkel együtt a műholdról jön nagy sebességgel. Ez egy műholdat ADSL-nek is mondható.
(#) Szebence hozzászólása Nov 7, 2009 /

Sziasztok!

Körülbelül egy éve nagyapám nekemadott egy rádiót de engem nem igazán érdekelnek a régiségek, így ezidáig a padláson kallódott. Valamelyik nap kerestem valamit, így felkellett mennem a padlásra, és belebotlottam a rádióba. A külseje annyira megtetszett, hogy most le is hoztan, nagyjából leportalanítottam és beüzemeltem, teljesen tökéletesen működik.
Az lenne a kérdésem, hogy a képen látható paraméterekkel, mármint amit a rádió tud, azt mai körülmények között tudom-e valamire használni? Ha igen, akkor melyik hullámhosszon tudok vele fogni valamit?
A gombok mit jelentenek? Melyik-melyik hullámhosszhoz tartozik?
(#) Action2K válasza Szebence hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Szia!

~ - Power On/Off Be/Ki kapcs.
H - Hosszúhullám
K - Középhullám
R - Rövidhullám
URH - ultrarövidhullám (itt érdemes keresgélni, de csak keleti sávos, bár máshol is találhatsz érdekes adókat egy jó antennával)
O_O Q - Magnó/lemezjátszó ki/bemenet
AFC - Automata frekvencia vezérlés (frekintartás)

A többi gomb gondolom egyértelmű.
(#) Szebence válasza Action2K hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Szuper!

Köszi a gyors válaszod!
Majd ha lesz egy kis időm, kedvem nézek valami antennát hozzá, vagy csinálok egy kisebbet és játszok vele egy kicsit...
(#) hapro hozzászólása Nov 7, 2009 /

Uraim! Valami nagy probléma lehet a gépemmel, mert 1 nap után ismét csak belassul az internet, majd egyáltalán nem lesz. Újra rakom a rendszert, megint 1 napig jó aztán utánna a fentebb említett szindróma.
Gondolkodtam egy kicsit (nem fájt) és az jutott eszembe, hátha valami bug/vírus okozza ezt a problémát, két vinyó van a gépben az egyiket csak adat tárolásra használom, most azt leszedem, a másikról meg teljesen lekapálok mindent, ugyanis az meg 3 felé van osztva, lehúzom az adattárolóst és így próbálok meg telepíteni, hátha...
Aztán ha ez sem jön be akkor még egy utolsó ötletem van, mi lenne ha raknék bele egy háló kártyát?
Az összes többi hálókártyával nem foglalkoznék és hátha ez segít. Talán az alaplapom adja be a kulcsot éppen, és így adja tudomásomra (alaplapi hálókártyák) ?

Na de most megyek, mert anyósékhoz jöttem (budakeszi) új rendszert rakni, az ővéké már vagy 3 éves és két magos 2,2gHz-es procival 512 RAM-mal mire a windows betölt az vagy 5 perc....igenám, de a VIII kerületben hagytam az xp telepítő CD-t.
Mindent hoztam egy új írót, programokat, drivereket, üres lemezeket, csak a lényeget nem. Most kocsiba ülök, aztán nem is tudom megér-e az anyós és após nekem ennyi kocsikázást...
(#) zoly15 hozzászólása Nov 7, 2009 /

(#) Norberto válasza hapro hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Lehetőség szerint, ha egy új hálózati kártyát raksz a gépbe, próbáld meg egy, a megszokottól eltérő PCI foglalatba behelyezni.
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Esetleg nézd meg, hogy a busmater 33Mhz mód engedélyezve van e.

Mivel több oprendszert használtál, így a rendszer bugra nem lehet gyanakodni, annál inkább az illesztőprograméra.
Hardveres hiba nem lehet, mert vagy nem jó, vagy jó.
Esetleg tápegység hibája okozhatná a problémát, de ez megint ellentmondásos, mert azt nem írtad, hogy a gép lefagyna indokolatlanul, vagy egyszer gondol egyet és újraindul, adatot veszített, esetleg fájlrendszer hiba is keletkezett, és állandóan ellenőrizni akarja a lemez kozisztenciát, stb. (egyértelmű lenne a táphiba ekkor)

Erősen fennáll a gyanum egy rootkit vírus, vagy egy trójai áldozata lettél.

Megjegyzem erősen ajánlom a Karspeskyt felrakni futtatni, maximális heurisztikával. Ajánlom, hogy semmi nem fusson, tehát miután firssítetted, és aktiváltad a 30 napos próbaliszenszt, majd amikor kész a telepítés, firssíted a vírusdefiniciós fájlait is. Amikor ez megvan, újraindítod a rendszert, elindítod a víruskeresést, és addig semmi más az égadta világon ne fusson.
(#) Szebence hozzászólása Nov 7, 2009 /

Kicsit pihent vayok most délután és hát megkérdezném, hogy ki tud feltenni egy db szögre felrakni 6db szöget mindenféle ragasztó és hasonló trükkök nélkül?
Tehát erre kellene 6 db szöget felrakni:
(#) _ampervadasz_ válasza Szebence hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Hogy fér el 6 db szög feje, egyen? Még ha egymásra raknád, és neodimium mágnessel átmágneseznéd az egészet, talán el is érnél valamit.
(#) Szebence válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Aki ma este 8-ig kivitelezi és lefényképezi, azt meghívom egy virtuális sörre, amit a következő HE találkozón beválthat valódira
(#) moltam válasza Szebence hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Kosshutot tudod vele fogni középhullámon...
Amúgy annyira nem régi ha jól emlékszem már IC s az MR422... Van hoozzá kapcsrajzom is csak most nincs itt NYb ben...
(#) moltam válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Szemüvegtörlőkendővel...
(#) Szebence válasza moltam hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Még délután szétszedem szerintem és megnézem mi van a belsejében. Köszi az infót!

Jöhet a sör!

A monitoromat nem tudom lefényképezni, mert nem jó a fényképezőm, viszont a printszkren is megteszi.
Fogtam és m$ painttal egymásra raktam 7 szöget!
(#) Szebence válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Neeem! A feladatot nem virtuálisan kell végrehajtani.
(#) Müszi válasza Szebence hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Az a versenykiirásban nem volt benne, tehát Ampi-é a sör
(#) _ampervadasz_ válasza Müszi hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Köszönöm szépen!

Nem volt benne az apróbetűs részlegben a kivitelezés módja, igaz elbuktam a sört, mert fényképezés is szerepel mint kitétel.
Na tessék! A telhetetlenségem lesz a veszteségem is.
(#) Szebence válasza Müszi hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Akkor ha szőrös szívű vagyok, akkor nem igazi fényképezés amit ő csinált
Na de komolyra fordítva a szót várom, aki otthon megépíti és lefényképezi. Aki elsőnek bemutatja itt a megoldást azé a sör!

Ezzel is csak az a baj, hogy ha valakinek van mondjuk egy 10 es Cu vezetéke, és csinál belölle egy 5 - 10 menetes tekercset, majd rákapcsolja a hegesztő trafót akkor 10 tőrt is egymásra is tud rakni.

Húú most jut eszembe! Webkamerámmal letudtam volna fényképezni. A francba.
(#) sándor válasza Szebence hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Úgymint a 6-szor ugyanabba a vájatba vágom a kisbaltát..?
(#) Szebence válasza sándor hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Nem, ebben semmilyen trükk nincs, kivitelezhető a feladat!
(#) sándor válasza Szebence hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Kíváncsian várom a feladat megoldását! Ki lesz aki megoldja?
(#) Szebence válasza sándor hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Ha 20:00-ig nem lesz megoldás, akkor felrakom én amit fényképeztem.

Lefekteted és utána raksz még hatot. (?)
Következő: »»   794 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem