Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ne keress busmaster / PCI Clock üzemmódot, mert nem fogsz olyat találni.
Ha leradíroztad, felraktad a vindozt, kiváncsi leszek hogy mi lessz. A másik, mivel ismerem ezt a deszkát, ajánlott kicserélni az elkóket benne. Főleg az AGP PCI és az intengrált perifériák körül. Sajnos, egy nagy szemétséget elkövettek (-hettek) szerintem. Az ÁMDs alaplapokba szreintem szándékosan raktak roszabb minőségű kondikat, mert nekem nagyon gyanus, hogy az ugyan olyan korú, hasonló típusú Ínteléknél, ez nem jeletkezett. (!) Ugyan ez a deszkája van a haveromnak is. Az fagyott. Ott azért a rossz tápegység is közre játszott, és megcibálta az elkókat is rendesen. Továbbá, volt nekem is egy, amin az usb nemigazán akart menni, csak alacsony teljesítményen lehett járatni egy memóriával. Mivel ESR műszrem nincsen, ezért gondolkodás nélkül kicseréltem a nagyrészét, amit más deszkákról legóztam össze. Ekkor az usb is megjavult, és hajlandó volt már kettő PC266 PC2700 512MB memóriával is elindulni. Szóval levonva a következtetést, mosr már megalapozottnak tartom nállad a nem hardver hibát, amit a kiszáradt kondenzátorok okozhatnak a tápkörben.
Üdv. Ngyon jól néz ki, most már meg is éheztem, ennyi nyalánkság után.
Mégegyszer jóéjt mindenkinek...
Már mi is így szoktuk mióta mondtad hogy mennyire jó. Van már jóféle tűzhelyem is hozzá sajnos nem itt. Már csak egy fogó kell rá és talp esetleg szédszethetősre megcsinálni de a lényeg hogy nagyon gazdaságos felfűteni vele a tárcsalapot. Szinte fa sem kell hozzá, vagyis nagyon kevés.
Ehhez mit szóltok?Bővebben: Link
Itt az ideje, hogy aranygaluskát egyél, ha nem másért, akkor a nosztalgia kedvéért
Ez már kellett, mivel az ez előtti szérián a CDJ-1000MK3-on nem volt USB és SDCard támogatás.
Csak Audio CD meg MP3. SD kártya volt/van de arra csak a Cue pontokat lehetett elmenteni... Viszont meg kell hagyni, zenélni nem érdemes MP3-ról. Idézet: „zenélni nem érdemes MP3-ról” Miért nem? szerk.: a CDJ-1000MK3-hoz már volt szerencsém (helyi discoban az van ) és szerintem az minden igényt kielégít. Mondjuk az USB-t hiányoltam róla, az SD kártya szerintem felesleges, inkább pendrájv van a júzernél, mint SD kártya. Bár őszintén szólva szerintem az MP3 jobb mint az audio CD-k... Jó igen tudom, hangminőség. De én egyszerűen nem tudok egy normális audio CD-t kiírni. Próbáltam már windózmediaplayerrel, winamppal, neroval, de szinte minden lejátszó (asztali DVD, discman, pio 100as, ezres...) néha "ugrik", sőt multkor volt olyan hogy nem volt semmi hang, de elindult a lejátszás. Szóval én ezért komálom az MP3-at, na meg ugye több fér rá egy CD-re. Itt megint jön az ellen szöveg hogy úgyse kell egy CD-re 15-20 db számnál több mert mire kibogarászod holvan a keresett szám, lemegy az aktuális. Egy szó mint száz, 192kbs vagy annál magasabb rátával szerintem már lehet nyomatni a zenét. Merthát hiába van audio minőségű CD ha a hangcucc ramaty. Szerintem.
Mert nem kell sűrűn cserélni a lemezt. És elkényelmesedsz. (ja meg kinek a pap, kinek a papné)
Ezekkel az érvekkel sajnos nem értek egyet!
Nekünk otthon a clubban JBL hangládák vannak simma QSC végfokokkal, Yahama Crossoverrel és Pioneer meghajtással. Oda akarok kilyukadni, hogy egy 256 vagy 320kbps -es MP3-nak sincs közel olyan minősége mint egy Audio CD-nek vagy egy wav fájlnak! Tegyél be egy eredeti CD-t vagy wav fájlt az MK3-ba példának okáért "Beethoven - Symphony No 7 Two" majd hallgasd meg ugyanezt 256/320-as MP3-ban. Gondolom a lejátszók Digitálisan vannak összekötve. Van aki nem törődik semmivel, de úgy vagyok ezzel ha van lehetőségem akkor inkább választom a jobbat mintsem jó az MP3 mert könnyű megkapni a torrenteken, meg úgysem figyel senki a hang minőségére. Szóval hallgass meg egy Audio CD-t és ugyanazt MP3-ba. Hallani fogod a külömbségeket.
Viszont. Ha már eleve MP-ból írom ki audio-ba, akkor nem lesz ugyanolyan a hangminőség mintha rögtön MP3-ba játszanám le? Ráadásul konvertálás folyamán még romlik a hangminőség. Vagy nem?
Lemaradt: "de én egyszerűen nem tudok egy normális audio CD-t kiírni."
Erre meg azt mondom: Nem a pék a hibás, ha a hentes rossz zsemlét süt. - a zene wav vagy flac formátumban legyen - használj Nero-t a CD íráshoz - ne használj Normalizációt (#550627) MP3-ból Audióba = Sz@rnak pofot csapni...
Nekem is az volt. Egy darabig...
Majd lassan lecseréltem az összeset wav és flac formátumra. (csak pár darab van ami nincs így meg) De nem rábeszélni akarlak, csak elmondtam, hogy azért van különbség köztük. :yes:
Én még maradok az MP3-nál egy darabig szerintem...
Ugyanis mindenhol csak MP3 formátumba van fönt a zene, illetve ahonnan én betudom szerezni. Te honnan szerzed hogy nem MP3?
Valaki tud valami oldalt, ahol van valami segítség, hogy hogyan szokjak le a cigiről? Mert le akarom tenni csak nincs elég lelkierőm hozzá.
Torrenten is kevés a nem MP3. Utóbbin fent vagyok. A többi meg azt hiszem nem regelős, hanem szabad
Szerintem a jónépnek úgysem a minőség a fontos... Anno iskolában 10 éves kazettáról szólt a himnusz, az se volt minőség mégis a mai mp3 ráver.
Én nem voltam nagy dohányos, első körben havonta egy-egy szivart szívtam, később vettem szivarkát, így heti alkalmakra csökkent a cigizések száma, majd egy megrövidült pár naponkénti cigizésre, aztán volt olyan, is a végén, hogy napjában már akár 2-3 szivarkát is elszívtam. Tavaly karácsonyra kinéztem egy fajta szivart amit az asszonytól megkaptam ajándékba. A szivarboltos csávó mondta, hogy az jó erős. Gondoltam, mivel úgysem tüdőzöm le, így nem lehet probléma ezzel.
Nem így lett. Olyan nikotin mérgezést kaptam attól ami a nyálkahártyán keresztül fölszívódott, hogy két napot hánytam, 3 napig szédültem, és 1,5napot feküdtem az ágyban fél szál szivartól amit le sem tüdőztem. Egy kicsit erős volt. Ajánlani tudom neked is egy ilyen hasonló terápiát. Ha erős dohányos vagy akkor talán elszívhatnál belőle mondjuk 2db-ot is, én pl azóta mégcsak nem is kívánom! Egyáltalán nem, megszűnt a késztetés, hogy kezembe vegyek egy szálat és elszívjam. Egy másik fontos része ennek a helyes önismeret! Ez nem vicc mivel a cigizést bizonyos pótcselekvésként teszi az ember, kinek miért kell ez a pótcselekvés. Nálam azért kellett csak, utólag elgondolkodtam rajta, hogy foglalkozzak magammal, szánjak magamra időt, és hogy az az idő csak az enyém legyen, ahelyett, hogy pl leülnék és olvassak valamit, vagy egyáltalán csináljak olyat amit szeretek csinálni. Most forrasztok helyette intenzívebben. A problémám nem oldódott meg csak mással helyettesítem a dohányt. Keresd meg magadba miért cigizel első körben! Hogy kezdődött a cigizésed? Most miért cigizel és miért szeretnél leszokni? Ha ezeket őszintén megbeszéled magaddal, akkor máris léphetsz előrébb.
Nekem is sikerült már a nikotin mérgezés, de valahogy ugyanúgy rágyujtok. A hogyan kezdődött, mint minden fiatal, divatos stb ... Mondjuk már rég volt és felnőtt fejjel megbántam, de nagyon. Az a baj, ha van 5 fölösleges percem, akkor rágyújtok. Vannak pillanatok, amikor kimondottan jól esik, úgymond "feelinges". De sokszor kényszerből szívom, mert nem tudok mást csinálni. Most nincs itthon cigi, de nikotinos rágó igen, most azt próbálom. Mindenesetre nem könnyű dolog letenni.
Sziasztok!
Becsatlakoznék én is témához. Én is valve álláspontja mellett vagyok. Nekem is nagyon fontos a minőség, azok a zenék, amiket jobban szeretek mind lossless-ben van meg. MP3 se rossz, de akkor legyen a bitrate 320kb/s és nem 96 és társai. @Zenetom! Rengeteg zene van fent torrent oldalakon lossless kategóriában.
Hát erről beszéltem, ha megvan az ok divatos, stb...ebből az egy szóból nem tudok messzemenő következtetéseket levonni, de ha valaki divatból tesz valamit, akkor fenn áll erősen az a lehetőség, hogy imponálni akar, és kevésnek érzi úgy magát ahogy van, talán ez körül kéne keresni a megoldást, mert ha ez az érzés nincs akkor nincs miért a cigihez nyúlni.
Szerintem a leterhelés nem vezetne megoldáshoz, mivel elfáradsz és akkor meg azért "érdemled meg" a szál cigit, pihenés képpen. A leterhelés alatt azt értem, hogy elvonod a figyelmed bármi pót-pótcselekvéssel a cigiről. Ezek csak találgatások részemről, abból a kb két szóból levont következtetések, de lényegi igazságalapja mindenképpen van! Konkretizálni és problémát lokalizálni hosszabb beszélgetéssel lehetne. Akaraterő növelésre ajánlom a váltott vizes fürdőt. Beviszel magaddal egy órát és elkezdesz zuhanyozni, először meleg vízzel ahogy szokott minden normális ember. Ezt 2percig teheted, aztán meleg elzár, és azonnal hideggel átmenet nélkül folytatod szintén 2 percig. Majd jöhet megint 2 perc meleg és végül hideggel zárod amit szintén 2 percig végzel. Pár hétig végzed és érzed majd a különbséget magadon. Aki nem hiszi próbálja ki!
Ez így nem ér. Csak én vagyok MP3 párti?
Megpróbálok valahogy erőt venni magamon
Zenetom : én MP4es vagyok
Azok melyeket nem lehet megkapni az interneten - van két ismerősöm akik CD-s üzletekben dolgoznak. Gyakran az eredeti CD-ket fel-fel grabbelem és így megvannak azok is melyeket a mai nap ságereiként tartanak számon. Ezzel így van a DJ barátom is. (ő is csak Audio CD-t meg wav-ot játszik a jó népnek).
Ha már itt tartunk. Valaki küldhetne meghívót Beloadra nekem. Email Erre a címre kellene.
Ahhoz hogy halld a különbséget, kell egy olyan minőségű rendszer, ami túlmutat az MP3 kvalitásain. És persze igény, és megfelelő zene kérdése is.
Ha csak utazol, vagy csak úgy mászkálsz az utcán, jó az MP3 is, hisz erre lett kitalálva. Ha az igényesség felébred benned esetleg egy fentebb leírt hallgatózás után, akkor már nem látod majd mindenhatónak a möpö hármat.
Igaz nem tudom régen milyen volt a technika de most elég jól szól a cucc
|
Bejelentkezés
Hirdetés |