Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC monitor javítása

Témaindító: pedrock, idő: Máj 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 72
(#) Flatlander válasza mega360 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Ha lcd azon szokott lenni automatikus beállítás gomb?Ezen nincs?Mert akkor egy gombnyomás és kész.....
(#) mega360 válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Sziasztok
Ezen is van automata beállitó gomb de csak a képet igazitsa középre.Amúgy a képe nagyon jó .
(#) Flatlander válasza mega360 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Nekem is van hasonló gondom csak nekem crt monitorral... még mindig ezt használom mint egy ócsó 12ms-es tft..... de én már meguntam állítani néha csak félig látszik a tálca de jólvanaz. pár óra és helyremegy....amugy full alaphelyzetbe megy vissza vagy csak úgy beáll magátol valahova?
(#) _ampervadasz_ válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Üdv. Akkor előfrodulhat, hogy a kondenzátorok kezdenek tönkremenni a függeleges eltérítő áramkörében.
Amikor már átmelegednek a kondenzátorok, akkor javul meg a kép, mert némileg lecsökken az ESR értéke.
(#) _ampervadasz_ válasza mega360 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Amit írtam, próbáld meg. Ilessztőprogram, beállítások maunális hozzárendelése. Maximum ennyit tehetsz. Estleg vidd el egy szervízbe, de kétlem hogy javítani tudják.
(#) mega360 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Szia
Na most az illesztöprogrammal az a gond, hogy ehez a tipushoz nem találtam semmit.
Más típusét lehet rátenni?
Azt is hallottam már,hogy ez egy átcimkézett I-MAX.Lehet?
(#) _ampervadasz_ válasza mega360 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Fogalmam nincsen, mert monitorodról szinte semmi információt nem találok.

Esetleg ha komplett információt leírod a firmamatricáról, akkor talán.
(#) mega360 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Hát köszi szépen ,hogy utánajártál ha még van kedved itt van minden a monitorrol
brimax LCD monitor
model.Lm17mxg rohs
product no: N17
(#) _ampervadasz_ válasza mega360 hozzászólására (») Nov 11, 2009 / 4

Üdv. Szivesen néztem utána, de evvel sajnos semmire nem mentem. :no:

Amit még nem említettem: A tápfeszültség ingadozásakor, vagy áramszünet esetében előfordulhat az EEPROM "elszennyeződése". Bizonyos TV -knél is gyakori jelenség, ahol nem tisztességes tápszürés, és stabilizálás, iletve tulfesz védelem.

Ha van olyan valakid akinek pont ugyan ilyen monitora van, akkor az EEPROM tartalmat le kell belölle tölteni, majd belenyomni a "hibás monitor" EEPROM -jába. Egyedül a leforrasztás kockázatos, és kell egy neki gyártott EEPROM égető is.

Eléggé lehetetlen megoldásnak tűnik, de csak így javítható szerintem. Ha szervízbe elviszed, talán feltudják venni a gyártóval a kapcsolatot, ha az létezik egyáltalán, vagy nem kinai stb., akitől belehet szerezni az EEPROM -tartamat. (Erősen kétlem, hogy a gyártó kiadja, mert a saját üzletpolitikája ellen dolgozna, kivéve ha márkaszervízbe viszed, mert az más tészta. )
(#) Flatlander válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Igen lehetséges.. sőt néha full kifehéredik a kép és rákell egyet ütni akkor napokig is elvan. lehet hidegrossztás vagycsak kontakt de nemakar rávinni a kényszer hogy szétszedjem.... majd ha egyszer má nagyon szenved akkor megnézek mindent...bár addigra szerintem már lecserélem... bár kitudja a tft-t is visszacseréltem inkább rá.... következőre valami nagyonjó tft-re kell már lecserélnem
(#) mega360 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Hát ijen monitort nem tudok senkinek.
Amúgy sajnálom mert a képe nagyon jó szervizbe nem akarom vinni mert az elég drága lenne szerintem,nekem annyit nem ér.A szervizekröl meg saját tapasztalatom az,hogy lehúzzák a tisztességes hasznukat.
Úgyhogy előveszem a jó öreg dell monitoromat és felejtem az lcd-t.Ez meg kis hely en elfér a többi lom között.
(#) _ampervadasz_ válasza mega360 hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Te tudod. Mégha drága is lenne aszervizelés, nem lenne olyan könnyű megszerezni az EEPROM tartalmat, kivéve, ha már korábban is átszaladt nálluk egy ilyen monitor, és van nekik bontottban egy.

A szervizes részéről megértelek, de azért számoljunk. Ha a munkért anyagköltséggel együtt 10 -12 ezret kérnének még megéri, mert monitorod kb 30 -35 -be "fájhatott" szerintem. Egy 35 ezres monitor meg nem kéne a kukába eldobni, legfeljebb a tápjával, az EEPROM -al, inverterrel, és a fénycsövekkel tudnál valamit kezdeni. Ahhoz meg egy kicsit drága játékszernek gondolom.

Üdv. Amper.
(#) _ampervadasz_ válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Akkor nyáklemezt át kell kutatni szakadás után, és megforrasztod, talán szerencséd van, megúszod alkatészcsere nélkül is.

Ha nem akarod megjavítani mirek írtál? Szerintem még azelőtt javítsd mielőtt véglegesen tönkre menne.
Ha a "kis hibát" elhárítod, akkor sokkal tovább fog működni, mintha, hár adögrovásból hoznád vissza.
Biztos nem két forint egy monitor, és ilyenkor azt a keveset is becsülni kell, vagy ha nem kel,l javítsd meg, add el.
(#) mega360 hozzászólása Nov 12, 2009 /

Az a helyzet,hogy hozzám vágtak reggel egy ugyan ilyen monitort jövő héten tudok érte elmenni. Az meg nem kapcsol előtte színhibás volt. A kettöböl remélem egy öszejön.Ha szakmai tanács kell majd kereslek benneteket .És majd szólok vissza,hogy sikerült e.
Érdemes volt kérdezgetni kinek van rossz monitorja , na de pont ijet kifogni . Lehet hogy ez a típus mind rossz.
(#) _ampervadasz_ válasza mega360 hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Üdv. Idézek:
Idézet:
„...A Gogli semmit nem talál, valószíű egy, a "mi kinánkból" származó, milliós tömeggyártatott selejtről van szó...”

Lehet szép a képe, meg jól néz ki, de mivan belül, és azt hogy rakták össze, na meg mit spóróltak ki belölle.

A szinhiba, szerintem kábeltörésből származik, és lehetséges hogy a Sync szál is megszakadt, mert nélküle nincsen kép.
(#) zoz11 hozzászólása Nov 13, 2009 /

Sziasztok
Van itt nálam egy LG monitor, aminek hiányzik az oldalából egy kb. 4cm-es sáv.
A forrasztásokat már átnéztem a panelon, meg a táp feszek is rendbe vannak.

Hol keresem a problémát?

Üdv: Zoltán
(#) kadarist válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Rajod van hozzá? A tápfeszek biztosan jók ? Forrasztások? Szerintem a sortáp vagy a sormeghajtás tápfeszültsége szűretlen. Ezen kívül lehet még akár sortrafó hiba is. Mivel vízszintes irányú a probléma, mindenképpen a soreltérítés körül van a hiba.
(#) zoz11 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Hello
Sajna rajzom nincs hozzá.
Viszont a nyákra rá vannak írva a feszültség értékek, forrasztások tuti rendbe vannak, a feszültségékre esetleg szkóppal rámérek.

Van a sortrafó mellett egy 250Vos 3,3µF-os elko, ez lehet a sortápnak a szűrője?

(#) kadarist válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Szerintem az inkább a képcső katódtápfeszéhez tartozik 200V körüli értéknek kellene rajta lenni.
Oszcilloszkópod van? A sortranyó bázisán lévő feszkót jó lenne megnézni. Mi típusa?
(#) zoz11 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Hello
Igen van szkópom!

Eddig kicseréltem az összes kritikus elkot a panelon. Kicseréltem a sor meghajtó tranzisztort (J5804), és még mindig ugyan az a helyzet.
Tápfeszültségeket még egyszer végig mértem, de szinte tízed pontossággal annyi, mint ami a panelra van írva.
Ilyenkor mi lehet még a probléma? Van rajta egy TDA4867 es IC, annak van ehhez köze?

(#) Zotya75 hozzászólása Nov 26, 2009 /

Hi!
Fogyasztás mérővel lemértem a monitorom fogyasztását.
siemens crt 21"
Üzem közben a szerintem normális 70-80w között fogyaszt.Viszont stand by-ban 32w vesz fel.
Ezt már egy kicsit soknak találom.De a fő probléma az hogy ha a power gombal kikapcsolom,akkor is masszívan 32w mutat a műszer.
Mitől lehet ez?Érdemes javítani?Vagy kuka?
16 ezer lett a villany számlánk,és ennek apropóján kezdtem el keresni hogy mi zabálja az áramot,azt hiszem meg lett.
(#) kadarist válasza Zotya75 hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Szia!

Ha nem használod, húzd ki a konnektorból, vagy szerelj a kábelére kapcsolós dugvillát, és akkor nem kell kidobnod a monitort.
(#) Zotya75 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Tegnaptól kezdve így járok el én is.
De érdekelt volna hogy melyik alkatrész elöregedése okoz ilyen jelenséget,illetve hogy ez normális jelenség?
(#) kadarist válasza Zotya75 hozzászólására (») Nov 27, 2009 /

Szerintem ez mindig ilyen lehetett. Idővel nem szoktak "pazarlósabbak" lenni az elektronikus áramkörök.
(#) cobra111 válasza ygipop hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Helló

Két lehetőség van a hibára. első:fénycső szállt el az lcd panelba, vagy az inverter része rossz a tápnak. Szervíz: profiszervíz.hu
(#) cobra111 válasza liderces hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Az alján van 1 v 2 db smd fet nézd meg h nincs e rövidzárba
(#) tornadoplus hozzászólása Dec 2, 2009 /

Sziasztok!
A monitorom /Fujitsu Siemens C17-2/ jó ideje pihen, mert nem jutottam vele semmire. Már sok fórumon kértem segítséget semmi sikerrel.
Íme a hibajelenség.
A logó bejön, majd /no signal/.A menü megjeleníthető, igaz, hogy csak 2,-3, másodpercre /ekkor ami az időbe belefér, lehet léptetni is/. Háttérvilágítás van, A Pc bekapcsolásakor ugyanúgy reagál, mint a crt / elsötétedik, kivilágosodik/, csak utána marad az üres képernyő háttérvilágítással. A fényerő gomb reagál, szintén két három másodpercre, és ez időben lehet is állítani rajta. Az audio gomb /normál, mute/, és a beállítások is /auto/ is megjelenik.
Mitévő legyek? Sajnos nem vagyok egy profi, de ezt, azt azt meg tudok csinálni.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv.: Péter
Köszönettel: Péter
(#) szati77 válasza tornadoplus hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

szia

a scaler panelen a vga csati mellett van egy eprom as szem 24c64 vagy ilyesmi vedd le és tegyél fel egy ureset, de nem is muszály az uers max áramtalanitás után nyomni kell egyauto beállitást.

üdv ati
(#) tornadoplus válasza szati77 hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Szia!
Van egy képem, azt küldöm. Azt a jelölést ne vedd figyelembe! Légyszi írd meg melyik az!
Köszi!

Panel.jpg

(#) cobra111 válasza tornadoplus hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Helló
tornadoplus!

Nekem nem teljesen egyértelmű hibaleírás, de ha jól értelmezem, akkor bekapcs után 2-3 másodperc múlva elmegy a kép. Vagyis háttérvilágítás nincs, viszont látszik, ha jól megnézed az lcd kijelzőn a megjelenítendő kép?

Megtennéd, hogy lefényképezed a tápot illetve az alaplapot?
Ha hátulról meghallgatod a tápot akkor kattog?

Üdv

Cobra111
Következő: »»   28 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem