Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   73 / 564
(#) Tubi56 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Jó utat hazafelé!
Ma is jutottunk valamire!
(#) mpisti válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Ahogy ígértem, itt a pdf.
Egy másik diagramot is tartalmaz az írás, ez a feszültségállóság és a frekvencia összefüggését tartalmazza.
(#) zozi83 válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Gratulálok az új gépedhez, mestermunka! :worship:
Én is elkeztem építeni, illetve még csak gyűjtögetni az alkatrészeket. Szeretnélek megkérdezni mi a véleményed ezzől az oszcilloszkópról:Bővebben: Link,
(#) vottokar válasza erdgab hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Sajnos a mechanikai munkákat alapanyag és géppark hiánya miatt (állványos fúró, marógép stb.) csak ottbent tudom megcsinálni.
Volt itthon amúgy jó néhány szigetelőgyűrű, de inkább vettem most néhány vadi újat. Valahogy több mint 10K-s számlánál már nem spóroltam ezen.
(#) hapro válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Hát... az eső esik, de én élvezem, igazából minden időjárást szeretek, és ki tudom élvezni annak minden részét...Ja még nem tudod, de áprilisban itt a következő gyerek.
(#) vottokar válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Sajnos sönt az nincs. Legalább is az elmúlt 6 évben nem találkoztam eggyel sem. Ha valahol áramot mérünk, akkor ott áramváltók vannak, de ugye ide az nem jó.
Maximum kis áramnál mérek az egyenáramú lakatfogóval, feljebb meg saccolok. (Vagy próbálok valahonnan szerezni erősebb egyenáramú lakatfogót a bemérés idejére)
(Amúgy természetesen mpistinek és hapro-nak is köszönöm az infókat)
(#) mpisti hozzászólása Nov 11, 2009 /

Sziasztok!
Valaki nem tudna kisegíteni az EPS TOPTIG160HF AWI inverter időszabályzó kártya rajzával?
Sürgősen szükségem lenne rá, ne kelljen megint rajzolgatnom. Köszönettel: mpisti
(#) guliver83 hozzászólása Nov 11, 2009 /

Sziasztok.
Itt egy orosz mini gépezet.
Lassan már egy gyufásdobozba fogják belerakni.
(#) Tubi56 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Köszönjük mindannyian! Át lesz nyálazva!
(#) Tubi56 válasza zozi83 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Köszi az elismerést! Erről a szkópról annyit mondanék, hogy, ha ilyen munkákhoz akarod használni mint az inverter, akkor elég!
(#) Tubi56 válasza hapro hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Jó neked, hogy ilyen + an állsz ehez is, én nem vagyok oda az ilyes féle időért!
GRATULÁLOK az új jövevényhez! Fiú vagy leányt vártok?
(#) Tubi56 válasza vottokar hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Jó vastag cekáz is megfelel mondjuk ami villany kemencékben van 2-3-4-5mm-es! Ez annyiból jobb mint más fém szallag, mert nem kell belőlle olyan hosszú! Ha lehet, akkor olyan 0.5 OHm ellenállás értéket kellene összeraknod! A két végére egy trimmeren keresztül kötöd a mérőműszert ez akár az AVO métered is lehet vagy más mérő, de akár egy deprez műszer is jó, skálázod, hitelesíted egy etalonnal és kész az ampermérőd! Vagy ha sok pénzed van akkor veszel egy lakatfogót 15 e-ért már van az enyém is olyan és digitális! Bár én kaptam ajándékba, de erre sokszor felkellett hívnom a figyelmét az ajándékozónak szülinapom előtt! Végül sikerült!
(#) Tubi56 válasza guliver83 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Jó ez jó ez, de erről nem modhatja el az alkotója, hogy szünetmentes, egyébként szép munka!
(#) guliver83 válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Ami igaz az igez, nagyon szép munka!
(#) erdgab válasza guliver83 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Ez alapján készült a 100A gépem,csak kétszer akkora bordákkal és több darabból raktam össze a kondi értéket is,így kicsit nagyobb lett anno.

P1010350.JPG

(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Idézet:
„Mi a külömbség az M2TN-C és B között?”

Más az anyagminősége,jobban igénybe vehető,magasabb a felső frekvencia határ ,stb.Jobb a légrés nélküli mag,de csak azért mert mi könnyebben tudjuk a kívánt rést beállítani.Az U magokról nem tudok mit mondani,egy próbát megérhet,gondolom,akkor osztott tekercselésre gondoltál.Taliéknak eléggé kezdetleges az oldaluk,többet várnék,árakat sem látok sehol.
(#) zozi83 válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Köszönöm válaszod, inverter mérésekhez kellene, a melóhelyemre venni valami szkópot. Olcsó is legyen, meg azért használható is ilyen munkához. Köszi még egyszer is!

Megtaláltam a kérdéses IC-t (KP140UD608),elvileg a 741-es is jó lehet helyette,de az MC1456P,MC1456CG típust javasolják mint "külföldi" helyettesítőt.
(#) dokidoki válasza erdgab hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Szia.(sztok.)
Jól néz ki. Jól látom a tetején a nokia tápegységet? Abból lenne a segédtáp? Emlékeim szerint az 5 voltos. Van egy nekem is, valahol... , megtaláltam: vmi. MASCOT
(#) mpisti válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Bocs Tubi, hogy belekotyogok ,de én meg azt mondom, ennyi pénzért a vaterán 10x jobbat lehet venni, kétsugarasat. Ha már pénzt akarsz adni oszcilloszkópért, akkor inkább vegyél egy márkás használtat. Azoknak még szervízháttere is van.
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Köszi az infókat! Egyébbként mit szólsz? érdemes lenne kipróbálni azt a fajta leragadás védőt?

Igazad van, de ő nem kérdezett használt felől! Amit meg megmutatott az meg jó erre a célra és új!

Nekem egy OWON PDS 5022S digim van!
(#) erdgab válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Nem nokia táp,csak egy 12V/900mA dugasztáp volt anno,de hogy mié ..... ??,nem tudom,kaptam egy ismerősömtől,a kimenetén egy olyan csatlakozó volt mint a vonalas telefonok 4 vezetékes anya csatlakozója.

Szia Tubi!
Szerintem a sönt ellenállás értékét kissé elírtad, szerintem 0,0005ohm(0,5milliohm)akart az lenni. 100A áram mellett a 0,0005ohmos ellenálláson kb. 50mV feszültségesés lesz, ez már jól mérhető,és a teljesítményveszteség is csak 5W. Ha 0,5ohm lenne a sönt,azon elméletileg 5000W lenne a teljesítményveszteség. Én a hegesztőgépek terhelési próbáihoz 0,05;0,1;és 0,2ohmos műterhelést használok.
Ha a sönt 0,5ohm lenne,akkor nem a műterhelést melegítené az áram,hanem a mérősöntöt.
Szemléletesebben:
az ellenálláson keletkező veszteség; Inégyzet x ellenállás
100A esetén: 10000x0,5=5000W. ugyanez 0,5milliohmos ellenálláson:10000x0,0005=5W
A keletkező feszültségesés:négyzetgyök PxR,
azaz 5x0,0005 a gyök alatt =50mV

Ha az az egyáltalán,félautomata hegesztőnek is mondja a szerző és ott látok egy másik potit is ami 22k valamint az UC elején az 1K poti + kapcsoló.Ki kéne próbálni,mit csinál.Azt mondtad,a leragadás védő csak 60 A-ig szabályoz le,próbáltad az 1-1,2k ellenállást csökkenteni?Előfordulhat,hogy csökkentve jobban leszabályoz és még újra is indul.Az elkókat is kiszórhatod mindkettőt,attól az még működik,csak nem lesz hiszterézis.

Az egy kiváló ár/teljesítmény értékű darab!
Én régebbi darabokat használok. 50MHz -es kétsugaras analóg Philips és 2x50MHz-es tárolós Tektronix a TV a műhelyben. Mindkettő már régebbi darab,de analóg a jelátalakítás, és ez szerintem jobb mint a digitális mintavételezős módszer. Ja,és a Tektronix teljesítményfelvétele 400W, ezért az nem szokott menni egész nap,csak 10 perccel a szükséges mérések elvégzése előtt kapcsolom be.
(#) hapro válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

"Hivatalosan még nem tudni, de fiú lesz úgy érzem."
(#) dokidoki válasza erdgab hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Értem, nekem az igencsak régi nokia2010 telefonom töltője pont ilyen.(lehet, hogy nem az eredetije) A csatlakozó is stimmel, amit írtál TE is. A feszültségére nem emlékszem, lehet hogy az enyém is 12 Volt-os. Majd megmérem.

Így igaz! Kösz a javítást! milliohm akart lenni!
(#) zozi83 válasza Tubi56 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Néztem a vaterán jobbakat is ennyiért csak a főnököm nem nagyon akar használtat venni. Azért gondoltam erre a szkópra.
Következő: »»   73 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem