Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Te mivel csiszolod a nyákot, és milyen nyomtatód van? Mennyi ideig vasalsz?
Szép a nyákod.
Képes vagy ilyenre pazarolni a nyákot?
Olcsóbb lett volna, hogy ha elhiszed és kész... :hide:
Nézd, nálunk dobják utánad csak vigyed már el! :szomoru2: Főleg így évvégén..., persze ez nem ok semmire, értem miről beszélsz, egy megmaradt darabka volt :whatever: , üdv. Abu
Föltettem még egy képtárat a vasalási technikámról.
Feliratozva a lényeg. Azt elfelejtettem, hogy miután kinyomtatod a műnyomóra a nyáktervet, ne érintsd meg a toner rajzolatát, mert zsíros lehet, és attól később leválhat, vagy alá marhat. Nekem egy egyszerű mono Samsung ML-1640 nyomtatóm van 16e. Ft még gyári tonerrel. Szóval a képtár: http://vasalasos-nyakteszt.dbcup.fotoalbum.hu/
Az látszik, hogy ahol nem nyomtam rá ott sokkal szebb (tökéletes), és itt is szükséges a vezetősávok között 0.3mm-t hagyni, hogy stabil, és szép vonalak legyenek.
A vonalakat meg a biztonság miatt minimum 0.2mm szélesre érdemes hagyni, hogy tuti ne szakadjon meg valamiért. Az már biztos, hogy jó lesz. Fotózással is kb ugyan ez nálam a végeredmény. Mondom a széles vezetősávoknál a vasalásos hajlamosabb megmarni a vasaláson keresztül. Nálam nem vészes. Így raszterenként(2.54mm) tök biztonságosan 5 vonalat tudok elvinni. 0.3 hézag, és 0.2 vezetősáv.
A vasalással egy nagy gond van. Ha elvasaltad a maszkot, csinálhatod a másikat. Pazarlás!
Én spec egyszer vasaltam pozíciórajzot erre a copy coloros papírra, nagyon nagyon zsírtalanítani kellett a nyákot, és hiába áztattam meg dörzsöltem a papír egy istennek sem akart jól lejönni, a felirat kiszürkült amikor megszáradt, azután gondoltam egyet beáztattam és acetonnal mostam le. Majdnem tökéletes lett. Próbáljátok ki, lehet hogy csak véletlen volt.
Nézd meg az én pozíció rajzomat. Nem fehér. Tök jó lett.
Lekeféltem fogkefével, aztán mondom nem sz..ozok, és egy mosogatószivaccsal lesikéltam folyékony kézmosóval. Még az illata is jó lett. :hide: Nem lehet, hogy túl meleg a vasalód? Attól bele tud olvadni erősen. Nekem az aceton leszedi a lézeres feliratomat. Elvasalás? ? Hát oda kell figyelni. 2 oldalas nyákot nem tudok csinálni vasalással, mert torzít egy nagyon kicsit a nyomtatóm. Az vasalásnál pont a két ellentétes oldal felé torzítana, és a panel végén viszont nagy lenne a különbség. Fotózni tudok, mert ha kinyomtatom a 2 oldalt, úgy, hogy az egyik oldal a nyomtatott felével megy a panelra, a másik kinyomtatott oldal, meg a fólia felőli oldalával. Akkor semmit nem torzít egymáshoz képest.(tökéletes) Csak az alávilágítástól tartottam, amikor az ellentétes oldalon volt a nyák, mint a fólia, de szerencsére nem venni észre semmi minőség romlást. Nem olyan vastag az a fólia. csináltam még egy fénykép gyűjteményt a fotózásomról, de most már nem töltöm fel, mert sok az idő, majd holnap, és jön a linkje. Különben beszereztem én is egy 1 centi vastag üveget, mert amit eddig használtam 2mm.eset, az nem mindig nyomta le rendesen a fóliát, és volt már belőle gondom. Olyan vékony volt az üveg, ha ráterheltem a sarkaira, akkor attól meggörbült az üveglap, és ugyanúgy hullámos maradt a fólia, tehát nem jó. Az 1 centis nem sz..ozik lenyomja rendesen! Amiért ezt beírtam, hogy csináltam egy újabb levilágítási tesztet, és semmivel nem lett hosszabb az idő a vastag üveg miatt.
Nekem nem szedte le sőt! Attól lett szép.
Közben módosítottam az előző hozzászólásomon
Na mégis föltettem a képeket a fotózásról.
Nézzétek meg. Lesz még hozzá folytatás... Itt a link: http://nyak-fotozas.dbcup.fotoalbum.hu/
Szia. Én 3mm-es üveget használok, középen a levilágítandó nyák, két szélén egy egy nyákdarab hogy az üveg ne görbüljön, lefedem két kis deszkával hogy csak a levilágítandó maradjon szabadon, a deszkák tartják még a levilágítót, így elég jól működik az egész.
Amit vasalásos technikával csináltam nagyon jó lett, csak alámart a festéknek. Azt hittem hogy az én hibám, de kiderült hogy nem. Egy hp nyomtatóm van utántöltött tonerrel. Csináltam a levilágításhoz egy nyomatot fóliára, és akkor derült ki hogy a tökéletesnek tartott nyomaton a fény felé tartva átszűrődik a fény. Na ezért mart alá. Előbb írtatok a nátrium-perszulfátról maratás kapcsán, ezt nem ismerem. Tudnátok róla valami bővebbet mondani ? Hol lehet beszerezni? Előre is köszi a választ.
Vegyszerboltban kilóra lehet kapni. 40 fokos vízben kell feloldani lassabb mint a vasklorid, de olcsóbb és nem annyira agresszív. Pl. a lefolyó nem lesz tőle barna, nem fog meg mindent, és majdnem szagtalan.
Fodrász kellékesnél vettem hidrogén-peroxidot nem volt csak 12%(30% állítólag betiltották) de az is vmilyen illatosított sampon! De csináltam egy nyákot - erősítő táphoz - alkoholos filcel. de alá mart sajna így hát úgy döntöttem csinálok egy másikat!
A reggeli maratás volt 15 perc a mostanit már 1 órája csinálja! Lehet h hideg van neki! Kérdés : A gyógyszerészeti hidrogén-peroxid nem jobb neki!? Ami tintasugaras nyomtatóhoz van fotó papír szerintetek jó lehet lézerbe!? PIXELJET 12g/m2 matt-matt
Én vettem a gyógyszertárban : Nagy könyörgések árán , egy litert 2300ft ért !
Érdemes lenne néha ellátogatni a fővárosba, vagy valami ismerőst, rokont megkérni a beszerzésre.
Hogy miért?
Itt Szegeden még egy hónapja tudtam venni fodrászkellékesnél 500ft körül . Csak megemlítettem
a gyógyszertári árát is . Amikor ősszel a vadász szezonban hiánycikk volt akkor fanyalodtam a patikára.
Még nem próbáltam a hidrogén-peroxidos maratást, csak a vaskloridost, Debrecenben vettem fodrászkellékesnél
2 napja 400 FT volt 30%-os 800 ml. A vaskloridot 1000 mg vegytiszta egy fél éve vettem 1200 Ft-ért vegyinagykernél. Néztem a yutub-on a buborékos marató elkészítését, érdemes elkészíteni?
Csak a vaskloridos vagy az ammónium perszulfátos maratáshoz kell . A sósav +hidrogénperoxid bubi nélkül és
szobahőmérsékleten is elég gyors .
Vaskloriddal ha friss az oldat kb 40 C fokra melegítve ,
8-10 perc kell a maratáshoz. Bubis maratóban mennyivel rövidebb ? Mi az ammónium-perszulfát, szóda ? Hol lehet beszerezni ?
Egyiket sem próbáltam még : de tuti hogy min 30% al meggyorsítja a maratást a bubi . Az ammónium perszulfátot pl itt a Hestore-ban is be tudod szerezni
A bubis marató sokkal sokkal egyenletesebben mar. Mozognak ugye a bubik amik mozgatják a panelt + a buborékok ahogy végigsöprik a panel felszínét le is viszik a leoldott rezet.
A sósavas maratót is meg tudom keverni bubisra !
akkor 1-2 perc és kész a panel . De mostanában gondolkodom a perszulfát kipróbálálsán . Már kész a marató"kád" és a buborékoltató , csak itt Szegeden még nem találtam perszulfátot .
A "maratókád" amit a yutun láttam két függőleges plexilap összeragasztva kb 1 cm távközzel, alul végig felső élén perforált vékony plexicső, egyik vége belül az ledugózva, másik vége kivezetve arra akvárium pumpából levegő.
A tartály másik alsó végén leeresztő kialakítva. Gondolom üveg is jó. Ilyen a ti maratótok is ?
Az enyém üvegből készült és akvárium levegőztető cső van benne .De még csak a vizes próbáig jutottam el vele (szépen bugyog -és jól néz ki )
Leeresztő felesleges, kiönteni könnyebb, és érdemes kiöblíteni is. Plexinek két előnye van: nem törékeny, és olcsóbb, mint az üveg (már ahol). Akvárium csővel, és sziloplasszttal készül enyém, tesztelve volt sósavval is. Na-perszulfátot használok.
Én üvegessel csináltattam, 4000Ft volt, és saválló. van fent valahol kép
Van hozzászólásban több is, de most ezt találtam hirtelen:
Bővebben: Link
Szia
Nekem barkácsáruházas hobbyglas-ból van, saját anyagával ragasztottam, amit észer hígítóban oldottam föl, képeket találsz róla a ki mit épített topicban, és van youtube-os link is, kb fél év alatt nem látom hogy eresztene bárhol, eddig bevált. Bari
Hali!
Nem találtam jobb témát, gondoltam ide írom! Az lenne a kérdésem, hogy egy mobil alaplapját mivel tudom letisztítani? Olaj szerű és egyéb szennyeződések eltávolítására gondolok! Nem merek semmit kipróbálni, gondoltam inkább megkérdezem ki mit javasol! |
Bejelentkezés
Hirdetés |