Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   788 / 2208
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 15, 2009
Tényleg, igazad van Zoli, a lámpa az a .....petróleum....
(#) kocos hozzászólása Nov 15, 2009
Égő az az, mikor valami hülyeséget csinálsz, aztán jól kiröhögnek : ) Izzót akartál gondolom írni
(#) ECL82 válasza kocos hozzászólására (») Nov 15, 2009
Gyakorlas. A lada is megepitesre var, de vannak vele kapcsolatban terveim, 12" hangszoro+0.5-1"magassugarzo.
(#) Doncso válasza kocos hozzászólására (») Nov 15, 2009
Tehát akkor a lámpa az égő vagy cső és az égő az ciki de világít és izzó, a cső meg lámpa............. hogy is van ez akkor most?
(#) kocos válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 15, 2009
Akkor én ajánlanám a 6V6, és az El84 orosz változatait a 6P6Sz-t, és 6P14P-t . max 1000 HUF / db áron beszerezhető újonnan, a két cső paraméterei nagyjából megegyeznek, csak az egyik oktál, a másik novál fejes. PP-ben 15-17 wattot tud, ami gyakorlásra bőven sok (gitárral színpadra is elég ) és ha egy egy novál, és oktál foglalatpárt is teszel az erősítőbe megfelelően bekötve, akkor átdugással kipróbálhatod Neked melyik cső hangzásvilága tetszik jobban (a 6V6 sugártetroda, az El84 pentoda ), és később, ha építesz egy "nagyot" már jobban tudod, merre menny ! ehhez elég lenne a 13 cm2-es vas hálózatinak, fűtéssel cakompakk
(#) ECL82 válasza kocos hozzászólására (») Nov 15, 2009
Rendben...bar kisse elment a kedvem tole...
(#) EcoPityu válasza Doncso hozzászólására (») Nov 15, 2009
Ha lámpát veszel, és az "RADIOLAMPA", akkor az cső, ha csőért mész, és vasból van, akkor nem, ha műanyagból, akkor égő (bár környezetet szennyez). Ha égő kell, akkor vegyél fát, szenet, vagy gázt, csak meg kell gyújtani, és "ÉG Ő". Vagy ahogy Kóci mondta, a plázában ess hasra a szökőkút előtt, a cicusok szeme láttára, az is égő. Ha az incidensnél jelen volt valamely ismerős, mond neki, hogy "CSŐ" és lépj le gyorsan, meg ne jegyezzék a pofidat...
Az elektroncső viszont lehet IZZÓ fűtőszállal működő, és lámpafénynél fényképezd, ha archiválni akarod a működését, mert másképp egy rosszul készített homály kép elég égő!

(#) Imi65 válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 15, 2009
Ezt jól körülírtad, Pityukám!
(#) Doncso válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 15, 2009
Wow, ott a pont.
(#) EcoPityu válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 15, 2009
Nekem itthon 2db EL34 ontja a gitárhangot, ha halkan akarom hallgatni, akkor gazdaságtalan, ha feltekerem, akkor meg kevés még az a közel 100w csúcs teljesítmény, amit 850v-ról tudnak...
Szerintem, ha univerzális gitárerősítőt akarsz, és ráadásul csöveset, akkor 4db EL34, vagy 4db 6L6 kell neked. De esetleg elvonatkoztatva a szokásostól, 2db igenolcsó GU50-el 120w-osat is építhetsz.
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 15, 2009
Basszuserősítőt akar !
(#) kocos válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 15, 2009

milyen lesz a hangszóród?
(#) Gubán_Gábor válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 15, 2009
GU81-et neki
Jövőhéten úgyis odaverek a hangerőnek kicsit.
Hadd muzsikáljon a 2 GU PP-ben
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Nov 15, 2009
Hát, ha ott akar lenni a színpadon is, a hangképben, akkor 150-200w már 2db nagy érzékenységű 15colos hangszóróval talán elég is lehet...

Vagy 4db 12-es...
(#) EcoPityu válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Nov 15, 2009
Tényleg, ha már itt vagyok, hogy áll a 81-es projected, zörög már valami?
Nemhogy zörög, hanem a berendezési tárgyak és az ablak zörögnek, de elég rendesen

200W már gond nélkül kiszalad belőle

Még picit macis, de még csak deszkamodell

jövőhét végén elkészül a trafó, és akkor kicsit meghajkurásszuk a 2000V anódfeszt
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 15, 2009
ez gyakorlásra kell, egyébként koncertre 50 W-os gitrerősítő mellé, minimum 150-200 W basszus, ahogy írod. A 2 x 15-ös az nem minden zenébe jó ! jó kompromisszum a 410. basszusban nem jellemző a 412, de előfordul !
(#) EcoPityu válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Nov 15, 2009
Akkor gratulálok!
A medvét málnával csalogasd ki, a deszkával meg vigyázzá' me' kigyúlad...

Kép nincs?
Van kép, de azon még a régi összevissza állapot látható, azóta már egy nagy falapra vannak felcsavarozva az modulok, szépen össze vannak huzalozva, nem "dzsumbuj" és azóta a 3000W-os toroidról fűt a rendszer, jövőhét végén már az anódot is onnan kapja.
(#) EcoPityu válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 15, 2009
Bocsi Zotya a lustaságomért, de nem vagyok teljesen magamnál, most is csak azért vagyok fenn, mert jövőhét szabi, se az Asszony, és se a Gyerek még nincsenek itthon...
(#) Doncso válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 15, 2009
Én is átestem már ezen, nem jó érzés otthon egyedül, de majd csak hazajönnek, annál jobb érzés lesz.
(#) kocos hozzászólása Nov 16, 2009
8 mm tekercselési magasság maradt a primer után és még jönne rá vagy 1600 menet 0,3, meg a fűtés maga elvesz 1,5 mm-t, meg az előfesz tekercse ... meg a RIAA korrektornak külön fűtőtekercs.... Lehet nekem is két hálózatit kell majd hazsnálnom ?
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Nov 16, 2009
meg még az EZ81-eket is fűteni kéne valamiről ....
(#) ferencferenc válasza 6C4C hozzászólására (») Nov 16, 2009
Szia!
A végcsövek katódkörébe biztosan nem tennék áramgenerátorokat. Nem nagyon értek az erősítők lelkivilágához, de úgy gondolom, hogy egy erősítőt "gúzsba kötni" nem célszerű minden katódban áramgenerátorral!
....de az elején jót tehet a szimmetriának
Ez a 6N13S csak egy ötlet volt, mert nagyon megtetszett a cső, meg persze, hogy trióda....de valaki írta valahol, hogy nem kell minden csőszerű üvegből erősítőt építeni ...lehet benne valami........és ez a cső nemkimondottan hangfrekis erősítőbe készült.
Persze ettől még lehet, hogy nekifutok a "projekt"-nek.
Két oldallal korábban föltettem egy rajzot, ami nagyon tetszik, mert olyan "egyszerű" és szerintem ötletes is, bár CHZ-nak igaza lehet, hogy a két ecc83 nemigazán alkalmas a meghajtásra......de miért is?....a beag 057-esben is ilyenekkel oldják meg nem is olyan rosszul!
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Nov 16, 2009
hohó, ki fog ez férni, legalábbis a számítások szerint, még a 4 fűtőtekercs is
(#) kocos válasza ferencferenc hozzászólására (») Nov 16, 2009
Ha Dénes Péter Úrnak jó volt erősítő építésre, akkor Neked is Az a baj, hogy ez a cső igen nagy meghajtófeszültséget igényel, de szerintem egy williamson féle fázisfordító jó lehet nekei, esetéeg még megpatkolni egy-egy katódkövetővel ( a 6N13Sz-nek igen kis bemenőimpedanciája lehet, a kis belső ellenállása miatt, érdemes lehet katódból hajtani ) Igaz ez 3 ECC83-at jelentene csatornánként
(#) rhesus23 hozzászólása Nov 16, 2009
Most vettem észre a második Szputnyik trafó bontásánál, hogy a magnál nincs légrésnek semmi betéve. Oda nem is kell semmi szigetelés SE és fojtó trafónál?
(#) CIROKL hozzászólása Nov 16, 2009
Sziasztok ! net böngészés közben találtam egy jó kis foto albumot ! Igaz csak szinte egy szép és jó drága csövekkel építkező erősítők láthatók ! De viszont sok szép kivitelezést lehet látni sok - sok országból ITT
(#) MrBrown válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 16, 2009
Hát igen a "Worldwide 300B Builders" cím ok lehet az aggodalomra
(#) PetAd hozzászólása Nov 16, 2009
Sziasztok
Most készülök összedobni az erősítőm dobozát, a tápcsatlakozó egy számítógéptápcsati lenne, de annak van föld kivezetése is. Azt rákössem a doboz fém részére?
Következő: »»   788 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem