Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 83
(#) haxy27 válasza saba hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

a körök külső átméröje, 37mm
(#) saba válasza haxy27 hozzászólására (») Szept 5, 2009 /

köszi!
(#) Sanyesz5 hozzászólása Szept 14, 2009 /

Sziasztok,az lenne a kérdésem,hogy jó ez a topik,de nekem 2,4ghz re kellene vevő antenna,a router 15-20 méterer van egy másik házban,de itt az ablakból lenne rálátás,külön kártya van a gépben,egy rácsatlakoztatható antennával,kb 1,5m kábellel.Ha vki tud ilyen bevált antennát,kérem ossza meg velem,köszönöm.
(#) golyo01 válasza haxy27 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

szia haxy27, nekem a kérdésem az, hogy mekkora a távolság 2x2karikás antennánál, ahova a koax kábelt forrasztod, és mennyire kényeges ennek a tartása? minél közelebb van annál jobb? milyen vastagságú rézdrótból a legjobb? 1 es, vagy 1,5mm2? vagy más méret?
köszi szépen a választ

DSCF0466_.JPG

(#) haxy27 válasza golyo01 hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

1,5nédzetmiliméteres drotbol van. a karikák közt azaz a coax meleg ill árnyékolás pont közt 3mm van. nem anyira kényes a szerelésre de a forrasztásra igen azt jol kell csinálni. én már meg csináltam nyákos kivitelben is.

DSCF0419a.jpg

(#) golyo01 válasza haxy27 hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

köszi szépen
(#) Router hozzászólása Szept 27, 2009 /

Sziasztok!

Pár kérdésem lenne felétek.

Adott egy otthoni park ahol van 3 számítógép és egy telefon. A net egy külső forrásból fog jönni Wlan-on keresztül legalább 1Km távolságból és ezt kellene szétdobni az eszközök között. A két gép simán kábellel csatlakozna, a másik 1 Wlan-on és a telefon is néha Wlan-on de ez később több WiFi eszközzel is bővülhet. A kérdés, hogy mivel a legegyszerűbb megoldani a problémát mivel már rendeltem egy GSKY 500mW-os USB Wlan kártyát, hogy elég teljesítményem legyen egy nagy antennához is.

Az ötlet a következő: Net bejön egy kisebb gépre (P2 körüli) és innen osztom tovább a Wlan eszközökre egy Wifi kártyával, az UTP-s eszközök pedíg vagy routeren keresztül kapnák a jelet vagy mindegyikhez tartozna a kisgépben egy LAN hálókari.

Antennának ezt szemeltem ki. (ha valaki tud olcsóbbat és jobbat az jelezze bártan)

Remélem nem kérdeztem baromságot, bár gondolom volt már ilyen kérdés.

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) urh hozzászólása Okt 3, 2009 /

SZIASZTOK! NEM TUDNA NEKEM VALAKI CSINÁLNI EGY WIFI ANTENNÁT AKÁR INGYEN AKÁR PÉNZÉRT DE NEM TÚL KÖLCSÉGESEN? NAGYON MEGHÁLÁLNÁM A SEGÍTŐKÉSZ FÓRUMOZÓNAK!
(#) westend hozzászólása Okt 6, 2009 /

Sziasztok!
Következő a gondunk:van ez a router(tp-link tl-wr543g, amihez vettünk egy körsugárzót(kb:140-150cm hosszu) a router és a körsugárzó közt van kb: 1,5 m 50 ohmos , gyári vezeték,(amivel ugye összevan kötve) , és nagyon magasra tettük , elindítottuk, majd meglepően rossz eredményt kaptunk: járkáltunk a faluba laptoppal, és alig van jelünk, hol meg nem is látja, pedig kb:500 m -re mentünk, és még miis láttuk az antennát! Vannak itt rendes vezeték nélküli net szolgáltatók is, akik fele olyan hosszú antennával küldik a jelet, s azt nagyon jól lehet szinte mindenhonnan venni! sőt meg is néztük az eggyik ilyet közelebbről(padlás, ahol a belső cuccos található)-ők egy ilyen eszközzel küldik:routerboard 502

na most a kérdésem az lenne: mit rontunk el, hogy ennyire rossz az eredmény?
Köszönöm a válaszotokat!
(#) sgyula hozzászólása Okt 9, 2009 /

Hi!
Építettem egy 8-as slotted waweguide antennát.
Jól működik,bár csak negyed hullámhosszú szondával dolgozik.
Jobbnak mondott megoldás, a rézlemezből készült kúp alakú szonda használata.
Mennyivel jobb?Megéri?(mert sok pluszmunkával jár)
Hogyan és miből célszerű elkészíteni?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Gyula
(#) haxy27 válasza westend hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Hát elöször is ha jól éretm 1,5m kábel egy körsugárzón az. Az a körsugárzó az ugy 5dBi a kábelen esett veszteségell talán 3 - 4 dBi. ez édes kevés. vettél volna egy 7dBi körsugárzót kábel nélkól azzal töbre mennél. A tplinknek meg sajna saját tapasztalatbol mondom nem erre találták ki, elég szarul is fog müködni. A megoldás egy házi készitésü antenna ami ugyan anyibol kijön mint amiböl veted ezt a szar antennát. Dupla Circle antena, vagy ha körbe kell sugározni akkor kető kell ez kicsit drágább mert ide kell egy sliter is. de ez is megoldható.
(#) westend válasza haxy27 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Köszi, a válaszod-segítséged!!!
-esetleg ha levágnám azt a 1,5 m vezetéket, és közvetlen az antenna alá raknám egy vizhatlan dobozba a routert, akkor az ugy már okés lenne?
-végülis megcsinálhatom azt az antennát is , amit mutatsz, vagy ez ugyan az mint a biqad?
(#) westend válasza haxy27 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

-esetleg melyik routert javaslod ez helyett?
(#) vatizs hozzászólása Okt 25, 2009 /

Sziasztok!
Nekem egy 1-max 2km hatósugarú jelerősítő kéne, ami célzottan tudná szórni a jelet.

rendelkezésre álló eszközök: 3 méter usb kábel, tp-link tw típusú usb wifi ( sorozat számot sajna nem tudok) van rajta külső antenna csatlakozási lehetőség, 5Db-s jelerősítő,
antenna,, parabola tányér, ha kell fejjel, vagy nélkül, ill még gondoltam egy asztali ventilátor védőrácsára . Ezekből az eszközökből válogathatok házilag. A kérdésem az lenne, hogy ezekből lehetne -e valamit összealkotni, ha igen hogyan. (kezdő vagyok a témában. A válaszokat előre is köszi. Zsolt
(#) westend hozzászólása Okt 29, 2009 /

8-as slotted waweguide--hol találok valami elkészítési rajzot ehez?-és ez naon jó sugárzó?
(#) haxy27 válasza westend hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Ugyan az mint a quad el készítése csak ez nagyobb teljesítményü. A karikák mások ugye semmi más a karikák külső át méröje 37mm. Routernek én inkább edimaxot mint tplinket ajánlnék. a kábel le vágása nem fog sokat segíteni.
(#) revzol hozzászólása Nov 9, 2009 /

Hali van egy problémám alaptopnak beépitett wifije és antennája van viszont a bejövö jel gyengusz hogy tudnám egy antenával vagy valamivel felerösiteni a jelet, vagy az antent meg hosszabitani pl: usb-én keresztül? Mert az az érdekes hogy 4m-rel odéb hibátlan a jel, csk oda ha bel döglök sem tudom a gépet tenni . max antennát, de azt hogy? Elöre is köszi.
(#) pipi válasza revzol hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

vegyél egy usb/wifi adaptert + 5m-es usb toldó kábelt
(#) revzol válasza pipi hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Köszi ezt én is Tudtam!
De én valami házi megoldásra gondolok.
(#) Mzolee hozzászólása Nov 14, 2009 /

Üdv!

Ilyen-olyan megfontolásból T-Home routerem WLAN hatótávját ki szeretném terjeszteni 30m-ről 300m-re

Keresgélésem eredményeként egy olasz forrásban ráakadtam - a ketyere belsejének lényeges részéről - egy elég részletes képre.

Valami coax co-linear körsugárzót csinálnék hozzá és egy 2m-es darab H-155-ös kábellal kötném össze a ketyerét vele. (N csati <-> SMA csati) Az antenna menne a tetőre a router meg maradna a tetőtérbe.

két kérdés:
Mi lehet benne a nyíllal jelölt "henger" ?
Henger előtt vagy utána csatlakozzak ki SMA aljzatra?

Két szösszenet: készülék tetejét elvileg pattintással le tudom venni és a henger előtt jobban meg tudnám sérülésmentesen bontani benti koaxot mint utána.
(#) haxy27 válasza Mzolee hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Ott csatlakozik az antenna a coaxba. azért hogy forgatható legyen az antenna. mindenképp elölte kell el vágnod. de szerintem fejcsd le a zsugorcsöveta rudrol lehet hogy széthúzható és valamilyen csati van rajta.

Gondolkodj el azon hogy a kábel helyére egy U.FL ajzatot forrasztasz panelra és pigtailel viszed ki az antennát.
(#) scap hozzászólása Nov 15, 2009 /

egy normál tv antennát rá lehet kötni egy csatlakozó cserével a gépre s akkor azzal szedje wi-fi jelet?
(#) kendre256 válasza scap hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Mindent lehet, de ez kb. olyan lenne, mintha valaki vonóhoroggal horgászna...
(Nem működne jól.)
(#) puskas87 hozzászólása Nov 15, 2009 /

sziasztok

nagyon kezdo vagyok ebben a temakorben, az 5odik emelet tetejere kellene szereljem az antennamat amit kicsiket nehez lenne beallitani . "bot antennat" szeretnek kesziteni ilyet

valaki nem latott ilyesmit? minden aprosag segithet elore is koszonom
(#) kendre256 válasza puskas87 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Amit belinkeltél, az 3,5 GHz-re van, az WiFi-re nem jó, mert a WiFi 2,4 GHz-en (vagy 5 GHz-en) működik. Egy ilyen antenna belsejében megfelelően méretezett tápvonalakon, megfelelően méretezett sugárzók vannak (kollineáris antenna), házilag elég macerás ilyet készíteni.
Szerintem egyszerűen vegyél egyet.
Pl. itt van néhány (ha már körsugárzó kellene.)
(#) puskas87 válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

koszonom a gyors valaszod, hamar kiderult hogy ez "omni antenna" kaptam is egykettore calculatort calculator
azt sajnalom hogy pontot nem tudok adni erre de gondolom moderator kollegak megoldjak ezt nekunk. Koszonom.

2,4 re eggyaltalan nem ajaljatok ezeket az omnikat ?
(#) fassenkugel válasza Mzolee hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

az ok hogy 360fok vizszintesen de az a baj vele, hogy függőlegesen nagyon keskeny szögben sugároz. gyak egy szintel alatta nem nagyon lesz jel. csinálj egy biquad-ot kb 180fokos anyilása és a nyeresége is nagyobb.
(#) fassenkugel válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

abszolut nem nehéz megcsinálni.
(#) kendre256 válasza fassenkugel hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Megcsinálni nem nehéz, csak az a kérdés, hogy antenna lesz-e belőle. Persze ha nem mérjük meg (vagy csak valami mérésnek tűnő dolgot végzünk egy WLAN eszköz térerőmérőjével), és működik valahogy, akkor hihetjük azt, hogy antennát csináltunk.
Mérni csak sokmillió forintos szignálgenerátorral, mérővevővel, mérőantennával lehet korrekten (megfelelő tudás mellett), ilyen műszerpark meg nincs otthon. (Az az érzésem, hogy egyes kereskedelemben kapható antennák gyártóinak sincs ez meg, de nekik van legalább éves sokszáz darabos tapasztalatuk.) A tudással sok mindent lehet helyettesíteni, de ilyen nagy frekvencián egyre kevesebbet.
Sok évvel ezelőtt sok 450 MHz-es antennát mértem (akkor korszerűnek számító mérőparkkal), tudom, hogy olyan kis frekvencián is mik tudnak előjönni.
Ez alapján mondom, hogy macerás.
Van olyan antenna, amit házilag elkészítve aránylag jó lesz, de egy kollineáris nem ilyen, ott sokkal több buktató lehet.
(#) revzol hozzászólása Nov 16, 2009 /

Következő: »»   15 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem