Fórum témák
» Több friss téma |
a képet telefonnal csináltam, azért ilyen, szóval lehetséges, a képen be is karikáztam hogy hol van az antenna része, itt egy kép
http://kepfeltoltes.hu/090808/kabel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg hogy milyen kábellel szeretném megoldani a dolgot, gondolom van ennek egy "másik neve is" mikor csak ugy magában rá nyomtam az antenna részére ezt a kábelt 30%rol 100%ra nött... ha levettem akkor vissza esett 30% ha vissza raktam megint vissza nőt 100% a tesztet egy sajat wifis routerrel csináltam
na, meg próbáltam első kísérletemet ne nevessetek ugye vannak wifis routerek amiknek a végén ott figyel egy pici antenna, na, azt az antennát le csavartam és az előző hozzászólásomban található kábel egyik végéhez rögzítettem, a másik végét meg a usb kari antenna részéhez, hát nem találtam új wifi hálózatokat, gondolom azért mert valamit rosszul csináltam, gondolom az árnyékolással lehetett a gond, kezdő vagyok még ebben a dologban de nem adom fel mert érdekel,
Itt a rögzítés mit is jelent? mert ha rpsma csatival csináltad akkor ok, de ha nem akkor az gázos.
Szerintem vegyél egy pigtailt aminek a végén egy rpsma ajzat van (Kívül csavaros rpsma). A másik vége mindegy mert azt le vághatod, és a kábelt meg blankolva be forrasztod de az árnyékolást is be kell forrasztani. ha ezzel megvagy akkor próbálkozhatsz. Másként nem látom értelmét. esetleg szerzel egy tönkrement mini PCI wifi kártyát és arról le szereled a csatlakozót és azt forrasztod be, de ekkor olyan pig tailt vegyél amin a csatlakozó is olyan hogy össze tud dugni. Fényképezésnél meg vedd figyelemben a minimáslis távolságot ahol még éles képet csinálsz. azért homyályos és nem mert telefonal csináltad. ha 20cm a min táv akkor probáld meg ezen kivül tartani a tárgyat ha 1m akkor nezen kivül. mert ez igy nagy szar.
Hello Haxy,
bocs h nem írtam rogton vissza csak el voltam foglalva... na csatoltam szebb képeket, ezeken megtudnád mutatni hova kossem az antennát? elóre koszi. udv Zoli
de mielőtt neki álnék egy barkácsolásnak, megkérdezném hogy a tőlem kilóméterekkel távoli hotspotokat eltudnám vele érni?
há talán ide tehetsz csatlakozot az U.FL az elég kicsi.
Hát hogy távoli adókat el tudsz e érni azt nem tudom.
Ok, megpróbálom valahogy összerakni..
amúgy kössz a segítséget
csak arra vagyok kíváncsi hogy egy antennával mennyire hatékonyabban lehet elérni más wifi jeleket
Mellékelek egy kis programot, ami részletesebben kiirja a fogott csatornák adatait, rsss stb.
Találtam egy ilyet, egészen elkészíthetőnek tűnik.
http://wireless.gumph.org/articles/homemadeomni.html Csak az lenne a kérdésem, mi az a "Velocity Factor"? Ha valaki legalább azt meg tudná mondani, hogy hívják ezt magyarul, sokat segítene, utána tudnék nézni mi is az. Az ott lévő számítást sem értem, mert, ha beszorozzuk a Velocity Factorral akkor csak a hullámhossz 66%-át kapjuk; nem a teljes félhullámhossz lenne ideális az antennának?
velocity factor = Sebességtényező
www.webforditas.hu a barátod
Ez a problémám, hogy így szószerint lefordítva nem találok róla semmit, úgyhogy szerintem kell lenniee valami rendes magyar nevének is, csak nem tudom mi lehet az.
Szia!
Egyszerű a dolog! A kábel rövidülési tényezője. Oda is írta, hogy ez 0,66. Amúgy azt mutatja meg, hogy a rádióhullám mennyivel lassabban terjed az anyagban mint szabadtérben. Ja! Most látom a másik kérdésed! Nos megkülönböztetünk két hosszt. Az egyik az elektromos hossza az antennának a másik pedig a tényleges hossza. Nos az elektromos hossznak kell lenni félhullámúnak. Tehát pl a 80m-es sávban egy félhullámú dipól elektromos hossza 40m, tényleges hossza 40m* a rövidülési tényezővel.
2.4GHz-re a kepeken lathatot csinaltam meg legalabb 20 peldanyban eladasra es magam reszere. Kb olyan jo mint a szoknyas cso antenna. Az antenna felerositeset lemezbol keszult fulekkel oldottam meg a polarizaciotol fuggoen. A fuleket az antenna rudhoz jo minosegu szigszallagal csavartam korul.
bocs hogy bele szólok de hidd el hogy ha a lemez széleit nem hátrafelé hajlitod hanem a dippol felé és 2cm magaságba akkor növeled az irányitotságot.
ha meg a négyszőghejet karikákat hajlitasz akkor növeled a teljesitményt. 19,8dBi lesz a 15 helyett.
Csinálok egy olyat is majd. A képen látható 5 GHz-es változat?
nem az 2,4GHz, én már régota csinálom öket és elég jók igyaz parabolába, vagy a tescoban kapható sütis dobozba ami kerek ugy 10cm sugaru dobozka annak megvan az oldalais. ebe N csatit rakok. bár ilyen mostanában nem kellet meg nem is lehet mindig be szerezni ezt a dobozt.
Sziasztok! Én nemrég készítettem egy tésztaszűrő-WiFi antennát.
A tésztaszőrő az a jófajta régi, kb 1mm-es alumíniumból volt. A jelerősség tényleg meglepő! Laptoppal próbáltam: 1. -laptop saját wifi-je: néha talált hálózatot, de felcsatlakozni már nem tudott. 2. Laptopban PCMCIA kártya: nem talált semmit. 3. USB-s Wifi kulcs: messze a leggyengébb, még közelebb menve sem talált semmit; Viszont: 4. tésztaszűrő+USB-s Wifi: 40%-os, akadásmentes jelerősség!! Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a megoldást, mert olcsó, 5 perc alatt kész van, és eszméletlen sokat emel a hatótávolságon!
a wifi kulcsoknak legtöbször tull kicsi az adó teljesitménye ezért hiába látod az adót de nem tudsz hozzá csatlakozni. érdemes megnézniezt vásárlás elött
Szia!
Kettővel fentebb koadi kolléga pont a tésztaszűrős eredményét írta le!
Sziasztok
Van egy wifi antennám, notiba való, két kis lapka, beraktam a kijelzőbe egymás alá, függőlegesen kb 4-5 cm-re, de kritikán aluli a térerő! Hogyan kéne ennek állnia, hogy jó térerőt kapjak!?
Szerintem ott a baj hogy egymás alá tetted őket.
Nekem - Amili Pi3525 - is a kijelző alatt van, de a noti szélétől kb. 5 centivel beljebb. Úgy próbáldd meg, csatoltam kb. hogy áll nálam.
De a te antennádat elnézve ez nem két totál sík lapocska, nem?
Egy mérnök kollégám azt mondta, hogy 8cm távolságra legyenek, ez a lambda 1/4 hullámhossz miatt kell, és a lapkák a bot antennára úgy álljanak, mintha egy papír cetlit szeretnénk egy szögre felszúrni!
Sziasztok!
Az ap-n mit kell beállítani és mivel, hogy lássak más wifiket? Tp-link TL-WA601G |
Bejelentkezés
Hirdetés |