Fórum témák
» Több friss téma |
Hello mindenki!
Van nekem egy Samsung 2053BW LCD monitorom! Egyik napról a másikra olyat produkált, hogy nem akart bekapcsolni a számítógéppel egy időben... azaz kb 5-10 perc elteltével bekapcsolt... a képnek semmi baja... és semmi más egyebet nem veszek észre... a power led villog... habár mintha miután bekapcsoltam volna a gépet mintha kicsit ritkábban villogna... na erre nem mertnék azért megesküdni... A gépnek semmi baja, teszteltem másik monitorral... Egyszóval: Gépet bekapcsolom, monitor nem indul, eltelik egy kis idő és beindul, onnantól semmi baj, ha ujraindítom a gépet akkor is működik... csak ha leállítom egy kis ideig és elindítom újra akkor nem indul újra a monitor... Segítséget szeretnék kérni, hogy mi lehet a hiba oka... otthon meg lehet e ezt javítani, vagy vigyem valami szervízbe... egyáltalán megéri e elvinni szervízbe... mármint milyen árban tudnák megjavítani a hibát saccra... A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Az inverter-tápegységben kondenzátor-kiszáradás történt . Sajnos gyakori probléma.
Hello!
Rendben ez igy nem tünik túl komolynak és megoldhatatlannak se... lehet tudni, hogy hol keressem ezt a kondit? azon kívül, hogy az inverter-tápegységben? Mert akkor megpróbálnám kicserélni ezt...
Mondjuk azt se tudom, hogy kell ezt szétszedni... csak ilyen pattintós a hátlapja? mondjuk ha csavarhúzóval nekiesek az oldalánál akkor nem maradnak épp szép nyomok utána szóval azt inkább nem...
Ha tudnám, hogy miképp szedjem ezt szét akkor gondolom azt kellene, hogy kicserélném a kondikat a tápon és jó lenne nem?
Csak nem tudom hogy szedjem szét... az életben nem szedtem még szét LCD monitort...
Egy trafóval ellátott panelről van szó. Azon vannak elektrolit kondik. Lehet, hogy púpos, akkor nem is kell keresni. Vigyázz, nincsenek csavarok, szét kell pattintani a házát.
Itt:Bővebben: Link hasonló problémával harcolnak.
Nagyon köszönöm, meg is van szét is szedtem mondjuk nem volt 1xerű a kábelek miatt... de sikerült végül... 2 kondit találtam is ami púpos, azokat cseréljem csak? vagy akkor már mindet?
Amik púpusak 1000µF 16V 105°C
Ezeket nem birom kiforrasztani se ... nem akarja megolvasztani a forrasztó...
Ha van kedved, akkor mindet kicserélheted. A 16V-osok helyett építs be 25V-os 105 fokos, alacsony ESR-értékűt.
Na, megvan nagy nehezen kiforrasztottam őket... akkor holnap megyek is és megveszem bele a kondikat... remélem ennyi volt a baja... hát holnap meglátjuk...
Ha sikerül akkor majd jelzem holnap... Nagyon köszönöm a segítséget... gondolom nem kis pénz marad így a pénztárcába, hogy nem kell elvinnem szervízbe...
Szóval meg is vettem a kondikat igaz csak 35V-seket kaptam de alacsonyabb ESR értékűt... és láss csodát... tökéletes a monitrorom
Nagyon köszönöm a megoldást... most nagyon örülök ennek Üdv!
Örülök, hogy ilyen egyszerűen sikerült elhárítani a hibát.
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám van egy 226BW monitorral. Az az ügyfél által megadott hibajelenség, hogy néha van kép néha nincs. Én nem próbáltam 10 percet várni, hogy elindul-e, ehelyett az összes puffer kondit kicseréltem, mert mind ki volt nyílva, át is forrasztottam az inverter trafókat, cső csatlakozókat. Ezek után kb 3-5mp-enként villan egyet a készenléti LED, de képet nem ad, se fényt. A tápja alaplap nélkül szépen jár 13,5V-on, primer kondi 0,25 Ohm ESR, inverter bizti jó. Én arra tippeltem, hogy a négyszögjel szöget ütött a proci fejébe, de ez a pár hozzászólás elbizonytalanított. Nagyon szívesen veszek bármilyen építő vagy leépítő hozzászólás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |