Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok van egy 20-25 éves orion tv-m és csak annyi a baja hogy a piros szín van többségben. Melyik potmétert kell állítani a panelokon?,
A video-végfokozat panelon a piros színhez tartozón kell állítani. De lehet, hogy a zöld és kék katód meghajtását is állítani kell.
Esélyes, hogy már a képcső gyengélkedik, vagy a poti kontaktos. Esetleg a piros videovégfok tranzisztor szakadt.
Sajnos rajzot nem találtam. Kutatni, keresni kell a rossz alkatrészt.
Szia Bonanza02! Köszi... malomkereket kaptam (ezzel együtt) ez a fényképen lévő primer rész rossz,viszont én egy orionba tenném,amiben jelenleg nincs semmi és ezért keresek primert,amit összeépítenék az említett vidi karikával... remélem jó lesz
Sziasztok!
Vestel CTV 5131 televízióm nemrég felmondta az unalmast. Ment a műsor, aztán egyszer csak kikapcsolt. Semmi füst, semmi csattanás. A Standby LED kb. 3-4 Hz-es ütemben villog, piros/zöld váltakozik, és közben nagyon halk kattogást is hallok bentről a LED villogásának ütemében. Leáramtalanítom, visszadugom, Standby LED pirosan világít ahogy szokott. Távirányítóval bekapcsolom, ugyanaz. Villog a LED. Azóta nem sikerült bekapcsolni. Megnéztem több fórumot, melyek szerint a sorvégfok tranzisztor lehet a gond. Kiforrasztottam, méregettem a multiméterrel. Sajna a beépített 22 ohm - os ellenállás miatt nem tudom rendesen kimérni, mert miatta zárlatot mér a műszerem a B-E között. A B-C nyitóirányban 450 mV, záróirányba lezár, azzal nem volt gond. A tranzisztor hiányában nem merem bekapcsolni, mert más is tönkremehet ha nincs terhelés. Még keresek valami lámpát amivel kimérhetem a tranzisztort, de ha nem azzal van baj, akkor mi lelhette?
Szia!
Az orion és a videoton sorkimenő egy az egyben felcserélhető. A primer is és a malomkerék is.
C-E között ha a C-re teszem a pozitív végét a multiméternek akkor semmi.
Ha a C-re a negatív végét teszem akkor 510mV, a B-C közötti ellenállás miatt.
Akkor jó a tranzisztor. Ez egy darlington, beépített visszafutás-diódával
Bővebben: Link
Oks, értem.
akkor továbbra is: Vestel CTV 5131; veszi a távirányító jelét, bekapcsolásra státuszjelző LED piros/zöld felváltva villog 3-4 Hz-en, halk kattogás hallatszik tápegység felől, és nem kapcsol be. Sorkimenő tranzisztor hiba kizárva. Akkor mi lehet a gond, és hogy javíthatnám meg? Nem akarok a szerelőnél 10-20 ezreket otthagyni.
Sziasztok.Nekem a következő hibajelenségem van.A tv Samsung típusú,72cm-es,és valamiért a távirányítóra nem,vagy nehezen reagál.A távszab.tökéletesen működik,másikon lett próbálva.A nyomógombos kezelőpultról is hibátlanul működik.Az infravevőn meg van az 5V,és szkóppal mérve szép egyenletes a táp.Valaki segítsen,mert tanácstalan vagyok...Köszönöm!
Elfelejtetem még leírni,hogy néhány órás áramtalanítás után egy ideig tökéletesen reagál a távszab.-ra,majd megint ,,kardozni" kell,hogy valamit csináljon.A rendszer IC,és a kvarc nem melegszik.A tv típusa: Samsung CK683CN.
A sortáp meg van (150V)? Forraztások rendben? A többi tápfesz a tápegység szekunderén? Vezérlés a BU808 bázisán? Ezeket nézd meg.
A vezérlő kristályára, vagy valamelyik csatolókondijára kell ilyenkor gondolni. Hűtő sprével próbálkozz.
Sajna rajzom nincs hozzá,azt sem tudom,honnan lehetne letölteni...Melyik kondi lehet az?A kristályt megpróbálom,ha tudok szerezni hirtelen...köszi előre is!
Sziasztok! Nokia digivision tv-t szeretnék G/B üzemmódba állítani, de nem tudom hogyan...kép van, hang nincs....mit tehetek?
Az SAAxxxx vezérlő 41,42-es lábaira kötött alkatrészeket nézd meg (kristály). Ezen kívül még az 5V-os táp és a távir. vevő tápjának szűrését is érdemes ellenőrizni (szkóppal).S51_rajz
Sajna a válaszom passz..a tv-t ajándékba kaptam egy baráttól, és csak ha DVD-t nézek az működik.
Lehet, hogy a hang-proci ment tönkre. Menüben valami állítási lehetőség?
Kaptam egy univerzális távirányítót, de nincs használati utasítás hozzá. Így csak a tv be és kikapcsolására tudom használni.
Sziasztok! Kaptam egy Seltronic T80W11 tipusú LCD-s TV-t. Nincs hozzá semmim. A tápot megoldottam (Nem igaz, hogy 10W-t fogyaszt mint írják, min 12V-1A kell neki, másként csíkoz.)
A gondom az, hogy az oldalán van egy USB (Rá is van írva, hogy "USB") csatlakozó de állítólag összetett videó jel kell neki nem digítális soros. Kerestem a bekötési rajzot mert kamerát szeretnék rákötni. Ehez kérek segítséget! (Aki hallja adja át!) Üdv MM
sziasztok hozzám került egz Sonzy trinitron kv-e3431d típusú tévé amiből a képet már sikerült elővarázsolnom viszont a hanggal van egy kis probléma mert amikor a bal hangszórót csatlakoztatom addig jó deha már a jobb felét is akkor egyet pattan és csend van. ha áramtalanítom akkor az újraindítással megint megy a bal fele de aztán ugyanaz a probléma ha rákapcsolom a jobb felét is. valami ötlet?
Valószínűleg valami zárlat van és a védelem lekapcsol. Cseréld meg a két hangszórót. Mi lessz? Ha a jelenség megfordul akkor biztos zárlatos a hangszóró (Össze van égve.) Akkor ki kell cserélni egy másikra de nehogy a sony szervízbe menjél venni mert az ötszörös áron lessz. Ha a csere nem változtatja meg az állapotot akkor nézz körül van e a hangerősítő IC körül égés ( nem feltétlenül lesz látható nyom) a nyákon, mert lehet hogy az ment el és a legkisebb terhelésre lehúzza a tápot. Akkor végfok íc csere vagy annak a kikötése( táp ág nyák vágás, íc kiforrasztás, ez a korrektebb megoldás) és egy kis pótlólag beszerelt sztereó erősítő panel beszerelése, mert a gyári végfok ÍC lehet egy vagyon lessz mire a kezedbe kerül.. Egyenlőre ennyi! Várom az eredményt. MM
Na ez az, fogalmam nincs...neve sem
Sztem ez valami olcsó vacak, talán a 100-ft-os boltban lehet ilyet venni.
Kiegészítem az előbbi hozzászólásomat. Ne cseréld hanem csak a jó hangszórót dugd rá a rossz oldalra. A rosszat ne dugd sehova nehogy tönkre tegye esetleg a jó ic.-t Valamilyen műszerrel mérd meg ha tudod a rossz hangszórót. Nem szabad a ráírt értéknél sokkal kevesebbet mérni. (Mondjuk 8 ohm esetén min.5-6ohm, stb.) Szia.MM
|
Bejelentkezés
Hirdetés |