Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   5 / 45
(#) (Felhasználó 7972) hozzászólása Ápr 13, 2009 /

Sziasztok!

Lenne egy kerdesem a proteussal kapcsolatban: hogyan lehet pl. egy tirisztort fekvo helyzetben elforditani?

a valaszokat elore is koszonom
(#) molnarf válasza (Felhasználó 7972) hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Megjelolod a tirisztort es jobb klikk az egerre...az elougro ablakban" rotate clockwise " parancsal forgathato.
(#) (Felhasználó 7972) válasza molnarf hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

koszi a segitseget de igazabol arra gondoltam, hogy ha hutobordara szertnem szerelni es igy elforditani. De lehet, hogy hulyeseget kerdezek most ismerkedem a progival

elore is kosz
(#) lidi válasza (Felhasználó 7972) hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Mivel nyák tervezésre nem használtam, mivel nekem nagyon nem esik kézre a szerkesztője ezért nem tudom hogy pontosan hogyan kéne csinálnod. De valószínű, hogy másik footprintet kell választanod hozzá.
(#) tom75 hozzászólása Ápr 23, 2009 /

Hogyan lehet az "auto placementet" használni?
Nekem azt írja, hoy nincs mozgatható alkatrész.
(#) kobold hozzászólása Jún 8, 2009 /

Üdv,

egy apró segítséget szeretnék kérni a jártasabb kollégáktól. Kíváncsiságból összeraktam egy vezeték nélküli csengő RF-részét (a kapcsolás valahonnan az oldalról van), de nem igazán tudom, hová tehetnék generátorjelet a frekvenciaátvitel szimulációjához.
Az eredeti rajzon lévő légmagos tekercset felbontottam két soros induktivitásra, és a közös pontjukra tettem a referenciát (RFbe), de ahogy elnézem a kapott diagramot, nem tűnik a legjobbnak ez a megoldás.
Van "bevált módszer", vagy netán ökölszabály arra vonatkozóan, hogyan kell a jelgenerátor becsatolását megoldani? Ha nem kifejezetten VSM, az is érdekel, hátha átültethető.

rajz.png

(#) rozsda hozzászólása Júl 5, 2009 /

Sziasztok.
Egy nagyon egyszerü kérdésem van,de engem megfog.
Hogyan kell beállitani a szinusz generátort hogy olyan feszültséget és jelalakot kapjak mint az otthoni konektorban van.
Egy kapcsolásnak 220V-os váltakozó feszültséget kellene kapnia,de sehogy nem sikerül nekem ezt összehoznom.
Légyszives segitsetek.
Köszönöm.
(#) rozsda válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Köszönöm.
Én mondtam hogy alap kérdés,de igy már egyértelmü és müködik is a kapcsolásom.
(#) pako hozzászólása Aug 4, 2009 /

Üdvözletem!

ISIS-ben a 74HC595-ös ICre csak DIL16-os tokozást ismer. Hogyan lehet neki megtanítani, hogy létezik belőle SO16 is?
(#) kobold válasza pako hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Úgy, hogy leteszel egy DIL-tokosat a schematic-ra, jobb gombbal katt rá, menüből kiválasztod a "Visual packaging tool" opciót. Ekkor feljön egy ablak a meglévő tokkal, a tetején lesz egy "ADD" gomb, arra kattintva újabb ablakban kiválaszthatod az smd tokokat, megkeresed az SO16-ot, leokézod, majd az "Assign package(s)" gombbal hozzárendeli.
A dolog szépséghibája csak annyi, hogy az eredeti könyvtárba nem engedi elmenteni, én létrehoztam egy saját könyvtárat, és minden módosított alkatrész oda kerül.
Egyébként ha megnyitod az ISIS súgóját, és megkeresed a "The Visual Packaging Tool" c. részt, lépésről lépésre leírja.
(#) pako válasza kobold hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Köszi, sikerült.
(#) Panhard hozzászólása Szept 23, 2009 /

Hello,
Pár napja kezdtem használni a proteust, és az a kérdésem lenne, hogy alkatrészkönyvtárakat lehet valahonnan letölteni, vagy frissíteni? Sehol nem találtam PL: SW-PUSH3 tokozású nyomógombot. A demó layoutokon viszont van.
Van benne esetleg alkatrész editor?
(#) jeges válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

hy
Ez a sárga vonal vilogás azt jelenti igy jelzi a proteus a nyákodon hogy zárlat vagy hibás elkötésed van ezt a schematics rajz alapján elenörzi le!
Meny visza a schematics rajzodhoz és ott rajzold be az elkötöt vonalat aztán "save" ugorj visza a "Netlist transfer to ARES" gombal az ISIS pcb ablakba és azt is "save"! Neked ott már jelezni is fogja a nem öszekötöt részt halvány sárga vonalal ha nincs öszekötve még!
(#) edison14 hozzászólása Nov 9, 2009 /

HELLO !

Annyit szeretnék megkérdezni hogy mit kell beállítani a Proteus 7.5 sp3-as programban hogy menjen WINDOWS 7-en. Esetleg valaki próbálta már WINDOWS 7 ULTIMATEN.

A válaszokat előre is köszönöm
(#) Kriss hozzászólása Nov 13, 2009 /

Hy!

Valaki nem tuja hogyan lehet megnézni a pic eepromjában lévő adatokat proteusban? Esetleg a regiszterek értékeit programfutás közben?

Köszi mindenkinek a választ!
(#) maria1982 hozzászólása Nov 16, 2009 /

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogyan tudnám az ISIS-ben azt a kis, kb 35x50-es téglalapot megnövelni? Mosógép vezérlőt szeretnék tesztelni ,de kicsi a hely!
Köszönöm a választ!
(#) Kriss válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Sikerült! Köszi szépen a segítséget!
(#) maria1982 válasza maria1982 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Áh megvan!!! Az új kapcsolási rajz elkezdése előtt kell meghatározni a méretet! Tetszik a progi!
(#) h.imr3 hozzászólása Nov 19, 2009 /

Khm, valaki serialt tudna adni a proteus isishez priviben?

Köszi
(#) edison14 hozzászólása Nov 19, 2009 /

Hello !

Ha valakinek kell a proteus legújabb verziója keressen meg engem és szívesen 'informálom' róla.

Köszönöm.
(#) edison14 válasza Kriss hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Hello !

Azt is megírhatnád, hogy hogyan sikerült beállítani mivel ha egy kezdő erre jár és meg szeretné tudni hogy hogyan kell akkor ne tegye fel feleslegbe a kérdést.

Megértésedet köszönöm.
(#) Kriss válasza edison14 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Hogyan sikerült? Hát úgy hogy Simpi felrakott egy képet, valamint leírta hogyan kell. Mi a kérdésed nem értelek? Vagy csak kötözködni akarsz? Mert ha igen akkor menj le inkább a helyi kocsmába és tedd azt ott! Megértésedet köszönöm!!!
(#) edison14 válasza Kriss hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Nem simpire gondoltam hanem maria1982-re mert megírta hogy mit szeretne és közben rájött a megoldásra csak azt már elfelejtette ide leírni. simpihez ennek semmi köze. Amúgy simpi mire gondolsz, hogy van-e újabb verziójú proteus és hogy le e lehet tölteni ? Mert ha erre gondolsz akkor már megvan a 7.6 SP0-ás verzió. Ha kell írj priviben.
(#) Kriss válasza edison14 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Ha meg nem hozzám beszélsz akkor meg mért az én hozzászólásomra válaszolsz? Így senki nem fogja tudni hogy kinek írod,amit írsz!!! Bocs ha goromba voltam!
(#) maria1982 válasza edison14 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Na tehát ha jól ki veszekedtétek magatokat akkor most én is szólnék
Volt egy sejtésem hogy nekem szólt a kérdés , de mivel szerintem érthetően leírtam hogy az új rajz készítése előtt kell méretet választani, valamint nem nekem volt címezve a kérdés nem kívántam belefolyni a vitába , amit nem is igazán értettem( szerintem más sem)!
De most leírom mi vezetett a kérdésem feltevéséhez.
Okulásul a nálam is kezdőbbeknek :
Megszereztem a 7.2-es Proteust elkezdtem rajzolni a mosógép vezérlő rendszert, de ahogy haladtam egyre kisebb lett a kék színnel határolt terület. Kerestem hogyan tudnám megnövelni a területet utólag ,de nem találtam rá a megoldásra. Ekkor tettem fel ide a kérdésem !
De közben tovább kerestem, és ki találtam a következőt:
File- New Design -Create new design, itt kiválasztottam A0 (megfelelő méret) , az előző rajzomat jobb klikkel kijelöltem -megint jobb klikk -Copy to Clipboard-megnyítottam az új scematic-ot- jobb klikk - Paste From Clipboard!
Ennyi . Elnézést ha szájbarágósra sikeredett!
Most a 7.6 van meg. Ha valaki ismer más módszert akkor kérem tegye közkincsé!
(#) maria1982 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

HM... PIC hát az nekem még nem megy.
De szeretném megtanulni! A gyári szimulációknál nincs gond a piccek-el.
Inkább ez mint a Tina.
Köszi a megoldást!
(#) edison14 hozzászólása Nov 25, 2009 /

Szevasztok !

Megépítettem egy labortápot, de nem nagyon akarja elvégezni a szimulációt mert kiír valamilyen hibát. Nem tudom hogy mi lehet de szerintem a generátor frekijével van a gond. Csatolom a fájlokat.

A segítséget előre is köszönöm.

Labortáp.DSN

(#) maria1982 hozzászólása Dec 9, 2009 /

Sziasztok!
Elkészült a rajzom, a szimuláció szépen működik. De az Ares makacskodik! Az Isis-ben Tools-ra kattintok utána, Netlist to ARES. Board Edge-vel panel körvonalat rajzolok.
Tools- Auto placer után a nyákon az alkatrészek. Helyezgetés után auto router ,begin router-re kattintok hogy legyen már valami! De csak azt írja hogy :
Failed to load layout. Ennyi! Az Electrát ráengedve az behuzalozza a nyákot, de nem tudom hogy hol lehet nála állítani bármit is. Altiumban is kész van az áramkör, csak ott más gáz van , ott is felteszek pár kérdést
Ha valaki tud segíteni Köszönöm!
(#) TomasQ válasza sagal hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

itt a témában megadott 7.2 SP6-os installer ami rapidshare-ről szedhető vírusos az avast szerint! (2db 1 svchost.exe ami 100%, hogy vírus win32 trojai telepítés után akarja indítani. A másik az elektra.exe)
(#) edison14 válasza TomasQ hozzászólására (») Dec 16, 2009 /

Küldök neked egy ajándékot az e-mail címedre.

Boldog karácsonyt mindenkinek.
Következő: »»   5 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem